www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Ampire Vs Guitar Rig 5


gagai
 Share

Recommended Posts

Am incercat dar nu am reusit, sunt 2 chestii total diferite, in ambele am folosit simulare de Marshall cu tube screamer... Nu puteam sa le fac sa sune identic, fara sa compromit unul din tonuri... Desi ce pot spune, in demo, am inregistrat cu doza de bridge, daca puneam neck, Ampire suna mult mai clar decat Guitar Rig, care era destuld e muddy pe doza de neck, cred ca are mai mult Low Mid GR-ul, sau nu stiu... si mie personal imi place mai mult Ampire , desi Guitar Rig imi place mai mult pe  Clean si are un Preset de Yngwie Malmsteen care suna foarte foarte bine.

Link to comment
Share on other sites

Daca Scuffham o sa bage si ceva simulare de TS in S-Gear, atunci o sa devina cel mai bun VST (parere proprie).

 

Și eu tind să fiu de acord, deși după gusturile mele mai e și ReValver 4 în "top 2". I-am scris lui Mike Scuffham chestia asta (despre TS) și mi-a zis că are în plan, dar probabil într-un update cu plată, peste cîteva versiuni. Faptul că ReValver primește plugin-uri terțe în el e grozav! De exemplu, pui pedale (controlabile MIDI), apoi S-Gear (tot controlabil MIDI), apoi TwoNotes Wall of Sound, totul în ReValver. :) Scuze, am deviat.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Bias by Positive Grid, a incercat cineva? sunt tentat sa il cumpar...

 

Da, eu, l-am cumpărat. Sînt foarte mulțumit, dar pentru high gain și claritate tot îi pun un TS în față. Dar, după părerea mea, nu știe chiar foarte multe. E extra-marketat, eu, unul, nu sesizez multă flexibilitate, te faci că schimbi tuburi, transformatoare, voltaje etc, dar parcă tot la aceleași 5-6-10 tonuri ajungi, chiar dacă schimbi modelele de preamp/poweramp (în cazul în care cumperi varianta pro).

 

Poate ai fi mai cîștigat să cumperi BIAS FX, că vine cu pedale care chiar folosesc. Iar a umbla efectiv la structura internă a amp-ului, caracteristică cu care se laudă BIAS, parcă nu e chiar așa mișto, nu schimbi lampa și gata, e altceva. Părerea mea.

 

Oricum, există trial la BIAS, are are singura limitare că se închide cîteva secunde cînd și cînd, deci te trezești cu semnalul DI. Dar are toată flexibilitatea (mai puțin preamp-urile și poweramp-urile alea extra, pe care le ai doar în versiunea Pro, full).

 

Oricum, privind înapoi, mă descurcam și fără el. Acordă o șansă lui Scuffham S-Gear, chiar e excelent, Marshall-ul și Soldano din el sînt geniale! Precum și Peavey ReValver 4, excelează la modelele...Peavey :) (6505, 6505+, 3120, XXX și chiar și Classic). Depinde ce-ți dorești, dar cred că S-Gear + ReValver (la care cumperi doar ce-ți trebuie) te ajunge mult mai bine, și la buzunar, și la tonuri.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.