www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Breedlove Stage Dreadnought


andydufresne
 Share

Recommended Posts

Chitara este o electroacustica model Breedlove Stage Dreadnought 2014. Firma este mai putin cunoscuta la noi, desi l-am vazut de exemplu pe Mircea Vintila intr-un clip cu un Breedlove in brate. In US au o reputatie buna, mai ales modelele de top. Ca si la altii, seriile low-end sunt facute in Asia si cele high-end in US. Acest model este "crafted in Korea", cum spun ei. Un Breedlove made in USA costa peste $1000.  Materialele sunt: solid spruce top, laminated rosewood sides, solid rosewood back. Descrierea actuala spune solid rosewood sides, dar e din cauza ca au facut un upgrade de materiale la all-solid woods pentru toata seria Stage. In 2014, cind am cumparat-o, era varianta veche.

Chitara a venit intr-un gig bag "deluxe", adica solid, dar din spuma de poli-blablabla. Imi convine asa, pentru ca inseamna ca este destul de tare cit sa reziste la ceva lovituri, dar destul de usor si mic cit sa il pot duce in mina fara sa obosesc sau, si mai bine, sa il iau in spate. Husa este foarte buna, fermoarul de la ea mai putin. Nu s-a stricat, dar nu merge nici ca uns.

 

Link producator: Breedlove Stage Dreadnought

 

Pretul a fost de $590 in noiembrie 2014 = 2170 lei, achizitie online SamAsh. Livrarea in US a fost inclusa in pret, transportul US - Romania nu l-am platit eu si nu stiu cit a fost :) Pretul MSRP era de ~$1000 la vremea respectiva, dar am inteles ca am prins momentul in care au schimbat toata seria si aveau un stoc de lichidat. Modelul 2015 are MSRP de $1300 si pretul real pe la $850-1000, nu am vazut mai ieftin. Prin urmare, am facut o afacere buna.

 

Culoarea este "natural", aspect lucios si binding de abalone la rozeta + in jurul topului. Este strict o chestiune de gust, mie imi place. Am evitat modelul negru lucios, se vad toate amprentele pe el.

Desi este un dread, are fundul mai lat decit alte dreaduri si pare un pic mai mare. Nu se apropie de jumbo, dar este vizibil mai mare decit Ibanez AW al colegului. Din cauza asta, mi se parea incomoda la inceput, dar m-am obisnuit. Gatul este subtire, potrivit cu mainile mele. Bridge-ul este pinless; corzile se schimba mai usor, dar trebuie sa fiu atent sa nu zgarii topul. Nu are pickguard, mai degraba un defect decit o calitate.

Doza este undersaddle LR Baggs Element si un preamp facut de Crafter (low/mid/high/presence, tuner, phase switch).

 

Cum suna? Chitara dinainte era Epi Masterbilt. In comparatie cu ea, Breedlove-ul suna mai bine. Ce m-a impresionat:

-sustainul considerabil. Ciupesc o coarda, o las sa sune citeva secunde, pun jos chitara, inca suna. Poate nu e nimic special pentru cineva obisnuit cu instrumente high-end, dar prima data cind auzi asa ceva, este impresionant, mai ales sa compari cu o alta chitara mai slaba

-separarea notelor. Desi e un dread, acordurile se aud clar, se disting notele individuale

-se aud foarte bine si joasele, si inaltele. Mediile nu deranjeaza si nu murdaresc sunetul. Toate astea au legatura cu spatele din rosewood, unul din motivele pentru care am cumparat chitara. Avusesem doar mahon inainte, am vrut sa testez si rosewood si a fost o alegere buna

 

Sunetul amplificat: ok, nu stralucit. Am reusit sa scot un sunet cald si inalte sort of crispy prin Zoom A2 + amp acustic Vox. Nu mi-e rusine de el. Mai putin reusit este prin Zoom A2 + powermixer Allen&Heath + boxe Dynacord, aici mai am de lucru, mai ales la cum suna mediile inalte + inaltele.

 

Impresie generala: foarte multumit de ce am primit fata de cit am platit. Mai ales in Romania, nu stiu sa fie modele foarte bune (si cu solid rosewood) in gama de pret 2000-2500 lei. De fapt, nici macar pina in 3000 de lei, daca nu ma insel. Eu cautam de fapt sa iau un Martin, dar modelul care imi facea cu ochiul costa $800, asa ca am renuntat.

 

B01.jpg

B02.jpg

 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.