www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Line 6 Helix


sam
 Share

Recommended Posts

Line 6 Helix. Hai ca p-asta nu cred ca l-a barfit nimeni p-aici :) Personal mi-a starnit interesul desi pretul este prohibitiv pentru un chitarist amator. Personal sunt curios si care va fi replica celor de la Boss, care de la lansarea lui GT100 n-au mai miscat nimic in materie de procesoare.

LINE-1006_Module_v03_je.Still001_r17459.

http://line6.com/helix/
http://www.thomann.de/ro/line6_helix_guitar_processor.htm

Link to comment
Share on other sites

Nu am ramas foarte impresionat de cum suna (poate si jewtubul e de vina?!?!), pentru suma ceruta pe el.

Suna decent, dar ma asteptam sa ''rupa norma''. Efectele sunt ok, nu am ce sa zic, dar simularea de preamp nu m-a atras.

Vizual arata foarte bine, vad ca este foarte intuitiv pentru a ajunge la setarile dorite.

Ramane sa ''pun mana'' pe unul sa imi formez o parere reala, dar nu cred ca la magazin or sa te lase sa testezi o astfel de jucarie.

Ca si performanta vad ca promite, hardware-ul este bun.

Link to comment
Share on other sites

Personal il consider un produs interesant, in mod clar un pas inainte ca si hardware si interfata, efectele foarte bune, dar simularile de amplificatoare mi se par doar putin mai bune decat cele de la generatia HD. Este okpentru cine vrea o solutie integrata cu care se lucreaza foarte usor, dar care nu are pretentii sa sune ca si un amplificator adevarat, ci doar undeva pe acolo. E clar ca tinteste undeva la Axe FX, dar cred ca mai are mult pana sa il ajunga. Un lucru pozitiv este ca permite incarcarea de IR-uri de la alte firme. Daca ar veni cu niste simulari mult mai bune de preamplificatoare si ce mai e pe langa sigur ar da lovitura.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Pe motiv de.... ? De Boss nu știu, însă Line 6 mi se par bune.

 

Ai avut ceva experiențe neplăcute cu Line6 ? Detalii ?

 

 

.

 

Da, cu HD500. Un sunet mai mort si fara viata ca si la acest procesor n-am mai intalnit. Doar wah-ul si TS-ul sunau cat de cat, in rest toate efectele de drive sunau la fel. Amp-urile si cab-urile n-aveau nici o treaba cu ceea ce pretindeau sa fie. Din primele zile de utilizare a inceput sa-mi para rau dupa jucariile de plastic de la Zoom, pe care din pacate le vandusem deja. Am avut si un amplif Flextone III, oribil, sunau toate ca o pedala Boss Ds-1 nefiltrata cu nimic, un gain fasait si "usturator", bine ca am putut sa-l vand si am scapat si de el.

Nici Boss Gt-100 nu-i mai bun cu nimic, dar nu intra in subiectul topicului.

Link to comment
Share on other sites

Habar n-ai ce spui despre Boss Gt 100.

 

Desi nu face obiectul topicului (vina mea probabil ca l-am adus in discutie) nici mie GT100 nu mi se pare un procesor rau. E mai degraba greu de 'imperecheat' cu restul echipamentului, motiv pentru care eu l-am si vandut. Ulterior insa am ajuns la concluzia ca alerg dupa cai verzi pe pereti si voi lua altul cu prima ocazie. Pretul la GT100 (second) a ajuns unul rezonabil si dupa parerea mea chiar isi merita banii. Plus ca l-am tot urmarit si l-am auzit la chitaristi adevarati (adica nu eu) si corect configurat poate suna si foarte bine. Ce-i drept si foarte prost, dar personal n-as da vina (doar) pe procesor ci mai degraba pe setari si restul... Cel putin asta a fost la mine.

Edited by sam
Link to comment
Share on other sites

Eu am folosit cu succes HD500 la un moment dat, la fel, daca stai de el si stii ce sa ii faci suna excelent. Este si el pretentios la ce urmeaza dupa, dar daca stii sa il configurezi excelent, la fel ca si Boss, poate fi de mare ajutor la cantarile unde nu vrei sa cari. Preseturile cu care vine sunt oribile si nu au nici o legatura cu ceea ce poate face.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

  • 10 months later...

Va salut!Sunt posesorul unui Helix din Martie anul asta.Sunt unul care a folosit foarte mult procesoare,dar am încercat si pedale,amplificatoare.La modul asta am putut experimenta câteva luni!(pedale+amp),apoi am renunțat!Din motive multiple:1.foarte costisitor-degeaba ai pedalele cele mai bune,dacă nu ai un amp bun,lampa,etc.

2.destul de complicat sa transporți acolo unde ai treaba.(eu nu am mașina).

Am citit mai sus păreri dar nimeni nu a încercat real.Eu am ajuns in posesia Helix,după Boss Gt8,ZoomG9 tt,Zoom G5,Boss Gt100,Avid 11rack(complicat cu pedalier midi,adresări,bla bla),Roland G5 cu doza GK3(complicat si aici,reglaj doza,fabricarea tonului...doctorat),Line 6 500hd(cu asta începea sa se apropie de ce căutam eu)!

Acum cu acest Heilx m-a simt extraordinar de sigur pe ton,in mix,in situații live.Imi asigura cred ca toate obținute de conectica.Pot cânta cu el in PA,in timp ce o alta ieșire se duce in amp.Pot introduc tonul de amp in el,pe el pot sa introduc in amp,apoi ampul preluat pe fata(știți voi,"send-retourn","loop")La repetiții l-am folosit pe post de mixer,am intrat cu 2 chitare,bass,si voce.Fiecare avand setup separat,fără sa amestece ceva fxuri.Ceea ce mi se pare extraordinar!Pot sa îmi controlez ampul fără sa mai pun pedala ampului.Conectez un cablu ,pun comanda pe unul din cele 10switchuri,si asta e!

Ca tonuri,nu am cum sa fiu decât foarte mulțumit!Si nu cred ca nu poate sa satisfacă cel puțin cu un ton,pe cel mai exigent chitarist,sunetist,etc.Crearea tonului este foarte facil.Ecranul destul de mare ,îți oferă toată informația de care ai nevoie indiferent pe ce buton ai apasă.(bineînțeles recoman citirea cu etentie a manualului de utilizare).Este singurul procesor care îți poate oferi 32 de lucruri in lanț per preset(4x8,in serie in paralel,practic,cum te taie capul).Asta nu are cum sa nu asigure exigentele celui mai complex chitarist.

Iar acum ,de câteva zile cei de la Line6 au scos update la Versiunea 2.0,venind cu ceva simulatoare Mesa Mark IV,ceva la modulații,dar cel mai tare lucru mi se pare "Snapshot"(cred ca este inovator in ceea ce înseamnă un procesor floorboard).Iti oferă 8 asfel de Snapshot Per preset,dar lasand posibilitate de a folosi si modul stomp.Extraordinar!Mai are un looper destul de generos(60 sec stereo,120 sec mono).

Deci ce sa spun?!Mie acest procesor îmi asigura absolut tot ce am nevoie pentru a-mi face treaba,fie pe scena mare, fie in club,pub,restaurant sau ce o mai fii!Acum. Depinde de fiecare ce gusturi au,de stilul si abordarea performantei!

Cu mult respect!George.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

fain, foarte bine ca esti multumit :D

eu am tot analizat , teoretic de pe net cat am putut :)), fara a putea proba si am ajuns la concluzia ca Fractal is miezu si restu is la ceva distanta :)

asa ca decat Helix am ales Fractal AX8... si oricat ar lauda lumea altceva nici nu is tentat macar sa icnerc cand am vaz cum suna axe fx si ax8 

line 6 din ce m-am documentat au bagat mai multi bani in imagine si interfata = Marketing in final decat sa bage banii in simulare de top 

plus fractal scoate la update-uri de firmware de nu reusesc sa tin pasu sa le instalez :)))

restu din an in pasti fac trebi de astea

dar of course , fiecare alege ce vrea , suntem subiectivi :D

Link to comment
Share on other sites

Evident ca fiecare alege absolut ce își dorește!Mumai ca acest topic se numește "Line 6 Helix"!Insa eu am scris ptr cei care interesează așa ceva.Nu am avut Fractal sau Kemper,deci nu am ce sa zic.Cand am făcut aceasta alegere,am luat in calcul lucruri de care eu am avut nevoie!Poate pe cineva ajuta ceea ce am scris,in a alege un procesor așa cum își dorește!

Numai bine!

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Eu vanez de ani de zile o solutie digitala... nu m-au convins nici kemper nici axefx din diverse motive. Am hotarat in final sa imi iau Helix si e chiar peste asteptari. Tonurile sunt comparabile cu kemper si axefx, dar interfata si posibilitatile sunt de vis. Il folosesc de cateva luni si live si studio. Nu are nici o legatura cu nimic din ce am mai auzit la line6. Presupun ca schimbarea majora vine in urma trecerii line6 la yamaha. Sincer e solutia completa pe care o asteptam de multa vreme.

Pentru cine vrea sa se documenteze sunt tone de articole si clipuri pe net, in particular recomand 2 linkuri: http://www.tonymckenzie.com/line6-helix-effects-unit-floor-pedal-inside-and-out-review.htm- tipul i-a facut cu ou si cu otet pe line6 la modele anterioare. Si un grup de discutii genial... https://m.facebook.com/groups/428105950706417

Rock on ;)

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

  • 3 years later...

Cred ca ar fi din nou timpul sa redeschidem acest topic, avand in vedere c-a trecut ceva vreme de cand nu s-a mai suflat o vorba si de mult voiam sa vad colegii de forum din Ro ce parere au, cine mai detine produse din familia Helix, ce IR-s folositii, poate in configuratii cu alte pedale.

Eu detin de 5 luni un Helix Floor (Nu LT), cu IRs de la Michael Britt (cele mai competente de pe piata, parerea mea, dupa ce am incercat mai multe branduri ex: OwnHammer) si il folosesc cu un Line6 DT25 (insa depinde de loc, daca nu e mic, folosesc doar Helix-ul in PA), folosind partea de preamp de pe procesor, iar partea de final pe lampa o folosesc a amplificatorului si e efectiv insanely good. :)

 

Link to comment
Share on other sites

Salutare,

Eu am de aproape 2 ani un LT. In primul an si jumatate l-am folosit aproape exclusiv cu sim-urile de cab proprii printr-o pereche de ALTO TS212. Am incercat si 4cm sau direct in poweramp atat cu un Laney Ironheart cat si cu un Marshall si un Blackstar, dar nu am fost multumit de rezultat. Nici cal, nici magar...Nu se compara cu 3-4 pedale puse in fata/loop-ul amp-ului.  Ori merg pe lampa 100%  ori 100% digital.

Acum il folosesc in 2 din proiectele mele, unde am nevoie de multa mobilitate, impreuna cu IR'uri de la Ownhammer si doar cu o bucata ALTO TS212. Am luat in calcul recent sa trec la un Powercab, dar nu sunt convins ca merita banii. In rare ocazii l-am mai folosit si cu un Variax JTV, cu care se impaca de minune (singurul minus este ca nu poti face update de firmware pentru Variax atunci cand este conectat la Helix). In si mai rare ocazii l-am foosit in proiectul acustic, doar pentru efecte.

La un moment dat ma gandeam sa il dau la pachet cu Variax-ul si sa imi iau un Kemper, dar nu stiu daca merita... 

 

Link to comment
Share on other sites

56 minutes ago, Alin Rosulescu said:

Salutare,

Eu am de aproape 2 ani un LT. In primul an si jumatate l-am folosit aproape exclusiv cu sim-urile de cab proprii printr-o pereche de ALTO TS212. Am incercat si 4cm sau direct in poweramp atat cu un Laney Ironheart cat si cu un Marshall si un Blackstar, dar nu am fost multumit de rezultat. Nici cal, nici magar...Nu se compara cu 3-4 pedale puse in fata/loop-ul amp-ului.  Ori merg pe lampa 100%  ori 100% digital.

Acum il folosesc in 2 din proiectele mele, unde am nevoie de multa mobilitate, impreuna cu IR'uri de la Ownhammer si doar cu o bucata ALTO TS212. Am luat in calcul recent sa trec la un Powercab, dar nu sunt convins ca merita banii. In rare ocazii l-am mai folosit si cu un Variax JTV, cu care se impaca de minune (singurul minus este ca nu poti face update de firmware pentru Variax atunci cand este conectat la Helix). In si mai rare ocazii l-am foosit in proiectul acustic, doar pentru efecte.

La un moment dat ma gandeam sa il dau la pachet cu Variax-ul si sa imi iau un Kemper, dar nu stiu daca merita... 

 

 Am facut si eu multe calcule si ecuatii inainte sa cumpar versiunea full, avand in vedere ca l-am luat in rate, puteam sa-mi iau si Kemper, ca tot p'acolo ajungeam. Insa eu aveam nevoie musai pentru live de ceva si am optat pt Helix.

Kemper-ul, l-as tine pentru studio, desi, Helix-ul e mai greut de twick-uit, insa o data ce ti-ai dat seama de cum sta treaba, poti sa ajung la 90% din potentialul Kemper-ului, pe putin. Si ca sa fie mai clara treaba, eu sunt addicted dupa clean/ overdrive sounds, unde se sparge clean-ul in drive, si acolo se simte cel mai bine diferenta si totusi, nu pot spune ca in momentul de fata nu sunt multumit si stiu ca inca nu stiu sa-l folosesc la potentialul lui de 100%. :) 

Am facut o comparatie live cu un prieten pe acelasi PA. acelasi mixer (desigur flat eq si tot) si dupa cateva ore ne-am dat seama ca diferenta de sunet statea strict in tehnica pe care o folosim, mana fiecaruia si chitarile, eu eram cu un strat, el cu un jazzmaster.

Eu chiar tind sa cred ca nu i se ofera destul credit. :) 

Prea mult ne bazam pe gear si nu pe tehnica, problema clasica. Tot ce nu-mi place pe Helix sunt reverb-urile. Clar e loc si sunt ferm convins ca se poate mai bine.

 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Eu sunt foarte multumit de Helix :) . Sa il dau, era doar un mare moft.  Doar Variax-ul e pus la vanzare si asta pentru ca mi-am comandat altceva si vreau sa acopar costurile noii achizitii.

Pt reverb, folosesc efectele din Legacy, care mi se par mai ok iar in ceea ce priveste butonatul lui, mai am de invatat :). Partea buna este ca am reusit sa obtin cam ceea ce am vrut si asta cu toate tipurile de chitara pe care le am si le-am folosit iar amp-sim-urile din ultimul update sunt criminale.

Maine imi soseste BMG Red Special-ul si ma apuc de butonat la niste patch-uri VOX based. 

Link to comment
Share on other sites

Eu am folosit un Helix LT cam 1 an fiind posesor de Atomic Amplifire12. M-am mutat din tara si mi-am cumparat un Helix, Amplifire-ul lasandu-l in tara.
La inceput am fost multumit de SUNET dar cu timpul mi-am dat seama ca ceva in felul care se simte nu e chiar natural. Ca si cum ar avea un latency si ca si cum nu ar fi la fe de "direct" ca un amp. La un moment dat mi s-a stricat pedala de wah ( o chestie foarte intalnita pe modelul LT ) si mi-am cumparat al doilea Atomic Amplifire, modelul 6 de data asta. Din prima clipa cum i-am dat drumul pe primul preset stock am realizat ce lipsea la Helix. Actiunea e pur si simplu mai rapida, mai directa asemanator unui amp. 
Parerea mea e ca pentru muzicianul care este interesat de TON Helix este top level. Interfata este superba, in afara de pedala problematica este construit foarte bine, gama de efecte si modele este gigantica. Dar pentru muzicianul care vrea sa se bucure de cantat parerea mea e ca Amplifire, Kemper chiar si Headrush sunt superioare. 

 

Edited by SKU
Link to comment
Share on other sites

@SKU folosesc si eu LT de un an. Exact aceeasi chestie am experimentat-o si eu, se simte ciudat. Suna ok, dar imi da un feel ciudatel, cu care hai ca m-am mai obisnuit. Oricum nu l-as da.... m-a salvat de o groaza de batai de cap unde nu puteam duce 2 statii si un pedalier cat masa de craciun. 

PS: Line6 schimba instant toate unitatile cu pedale de expresie busite. Indiferent ca mai e in garantie sau nu. E problema de design la LT, au fost un anumit numar de bucati cu probleme. 

Link to comment
Share on other sites

10 minutes ago, cotrusvlad said:

@SKU folosesc si eu LT de un an. Exact aceeasi chestie am experimentat-o si eu, se simte ciudat. Suna ok, dar imi da un feel ciudatel, cu care hai ca m-am mai obisnuit. Oricum nu l-as da.... m-a salvat de o groaza de batai de cap unde nu puteam duce 2 statii si un pedalier cat masa de craciun. 

PS: Line6 schimba instant toate unitatile cu pedale de expresie busite. Indiferent ca mai e in garantie sau nu. E problema de design la LT, au fost un anumit numar de bucati cu probleme. 

Da ... am returnat helixul in garantie si a durat o luna pana mi l-au adus. Intre timp am luat Amplifire-ul si cum am primit Helixul nou l-am si vandut la un pret mai mare decat cu cat l-am cumparat. S-au scumpit destul de mult intre timp.

Link to comment
Share on other sites

Am un GT6, care sună binișor, chiar bine. Am vrut sa iau un GT100, dar nu diferă aproape deloc ca sunet, e doar mai sofisticat si cu interfață pc. Aceleași convertoare 24/44.1 cu AF, aceleași efecte si cabsimuri. Roland/Boss sunt f pragmatici.

Am si un HD500x, are interfață pc foarte bună, efecte bune, calitatea sunetului compensează aspectul vetust si interfața lcd greoaie. Are convertoare 24/48 si dublu dsp. Are regimuri tranzitorii mai rapide ca boss, si se simte în sunet (slew rate mai mare, svp...).

Am încercat un Axe Fx II - suna frumos, dar nu extraordinar, singurul avantaj definitoriu este acel efect chain de pană la 21 efecte.

Am folosit Guitar Rig 5 cu o interfață pc 24/96. Se simte imediat latența mai scăzută ca la 24/48. Și la mâna, și ca sunet.

Ei, dar a apărut GT 1000...convertoare 24/96.  Ceea ce asteptam de 20 de ani. Pentru cine e dispus să investească 1000e. Second hand in România nu am găsit încă. Și suna foarte bine. Voiam un Helix rack, dar se pare că o să fie un GT 1000.

 

Edited by project
Link to comment
Share on other sites

Dintre procesoarele scumpe, GT1000 e cam codas, asteapta GT10000, poate atunci vor scoate si ei putin capul. Roland ar trebui sa ia mai in serios problema asta, daca vor sa mai insemne ceva in viitor. Tonurile sunt cam tot alea vechi (ma refer la simulari) si sunt destul de aproximative. Au facut progrese pe partea de efecte si pot folosi IRuri externe, dar cam atat, ceilalti (Keper, Fractal si Line 6 - cu ultimele firmware) sunt mult mai aproape de realitate, ma refer ca si acuratete a simularilor. Un ton ok inregistrat scoti din oricare, doar daca stii sa il butonezi corect, un ton bun, care sa stea foarte bine in mix si sa nu fie nevoie sa fie procesat la greu, deja e alta poveste. Aici Fractal si Kemper stralucesc, iar Helix este foarte aproape. Nu vreau sa spun nimic rau de restul, doar ca cei 3 mari au investit mult mai mult timp si resurse in dezvoltarea echipamentelor. Imi aduc aminte de profilele pe care le oferea Kemper la inceput, erau o gluma proasta pe langa cele de acum, la fel si preampurile si cabinetele de Helix. toti au progresat pe aceasta parte, doar ca unii au luat mai in serios problema, altii nu chiar.

Subiectul acesta este si va fi tot timpul o disputa in legatura cu preferintele fiecaruia si nu se va termina niciodata. Cred ca putem doar minusurile fiecarui procesor, in felul acesta macar vom sti la ce nu putem face compromisuri,

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

19 hours ago, cotrusvlad said:

@SKU folosesc si eu LT de un an. Exact aceeasi chestie am experimentat-o si eu, se simte ciudat. Suna ok, dar imi da un feel ciudatel, cu care hai ca m-am mai obisnuit. Oricum nu l-as da.... m-a salvat de o groaza de batai de cap unde nu puteam duce 2 statii si un pedalier cat masa de craciun. 

PS: Line6 schimba instant toate unitatile cu pedale de expresie busite. Indiferent ca mai e in garantie sau nu. E problema de design la LT, au fost un anumit numar de bucati cu probleme. 

In ce setup folosesti LT-ul? Aveai ton super misto cu AC15-le, acum 100 de ani am te-am vazut intrun live la "Capite" 

Link to comment
Share on other sites

@bach Ies din el cu 2 XLR direct spre FOH, si dintr-un out 1/4 ies de regula intr-o boxa Alto TS310. Nu folosesc stock cabs, ci un IR de la celestion. Suna decent si e foarte lejer dpdvd logistic. Il folosesc la unul din proiectele din Timisoara si la cover bands. 

Ac15-le are un frate nou, un Fender Blues Deluxe si amandoua asteapta flight case-uri. Le voi reloca la Bucuresti si le tin exclusiv pt Urma impreuna cu pedalele.
 

2 hours ago, bach said:

Aveai ton super misto cu AC15-le

Multumesc frumos pentru compliment! :D 

Edited by cotrusvlad
Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...
On 18/09/2019 at 08:14, Blackthorn said:

Dintre procesoarele scumpe, GT1000 e cam codas, asteapta GT10000, poate atunci vor scoate si ei putin capul. Roland ar trebui sa ia mai in serios problema asta, daca vor sa mai insemne ceva in viitor. Tonurile sunt cam tot alea vechi (ma refer la simulari) si sunt destul de aproximative. Au facut progrese pe partea de efecte si pot folosi IRuri externe, dar cam atat, ceilalti (Keper, Fractal si Line 6 - cu ultimele firmware) sunt mult mai aproape de realitate, ma refer ca si acuratete a simularilor. Un ton ok inregistrat scoti din oricare, doar daca stii sa il butonezi corect, un ton bun, care sa stea foarte bine in mix si sa nu fie nevoie sa fie procesat la greu, deja e alta poveste. Aici Fractal si Kemper stralucesc, iar Helix este foarte aproape. Nu vreau sa spun nimic rau de restul, doar ca cei 3 mari au investit mult mai mult timp si resurse in dezvoltarea echipamentelor. Imi aduc aminte de profilele pe care le oferea Kemper la inceput, erau o gluma proasta pe langa cele de acum, la fel si preampurile si cabinetele de Helix. toti au progresat pe aceasta parte, doar ca unii au luat mai in serios problema, altii nu chiar.

Subiectul acesta este si va fi tot timpul o disputa in legatura cu preferintele fiecaruia si nu se va termina niciodata. Cred ca putem doar minusurile fiecarui procesor, in felul acesta macar vom sti la ce nu putem face compromisuri,

Un raspuns foarte bun, @Blackthorn!

Ca si minusuri la Helix, partea asta cu update-uri ma deranjeaza si pe mine. Tare greu apar. Despre Helix pot spune ca fata de celelalte, fiind foarte tweakable, te impinge sa faci o gramada de setari si sa te pierzi in asta in loc sa te ocupi mai mult de cantat.

Customer support-ul mi se pare excelent si mai bun comparand cu orice firma mare de pe piata.

Eu il am de 6 luni si l-am folosit acasa, in multe live-uri, repetitii, cu IR's si cu iesirea speciala pentru PowerCab. Chiar se aproprie foarte mult de adevar, l-am comparat si un un Kemper intr-o zi ore bune cu un prieten.

Toate sunt foarte bune zilele astea si e loc si de mult mai bine, desigur. Treaba e ca oricum au evoluat nebuneste in ultimii ani incat la blind test-uri, dupa ce compari cu un cabinet tras prin microfon si sa fie vorba sa stea in mix, nu mai iti dai seama.

Putem spune ca ne dam seama poate intr-un test fara instrumental, daca stai chiar sa-i gasesti hiba ca nu bate lampa. Dar cine naiba isi ia asa scule bune sa cante fara un backingtrack macar, ca sa nu vorbim de band. :)

 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.