www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Electro-Acustica Vs Acustica


jagger
 Share

Recommended Posts

Salut RGC,salut dragi chitaristi! As avea niste intrebari sa va pun. Exista vreo diferenta de sunet intre o chitara electroacustica si una acustica? Pun aceasta intrebare,deoarece vad ca o chitara electroacustica costa mai mult decat una acustica. Eu vreau de fapt sa-mi cumpar o chitara acustica,nu stiu ce sa aleg intre:

Fender CD-60

Epiphone AJ-100

Takamine G320

Diferenta dintre o chitara Fender CD-60 (acustica) si una CD-60CE (electroacustica),de exemplu este cam de 400 lei.De ce merita sa dai in plus acei 400lei ?

Daca imi mai puteti da,de asemenea variante de chitare cam la acelasi pret cu cele mentionate.Stiu sa cant cateva melodii la chitara,de incepatori pe o hora clasica,insa vreau sa-mi cumpar una acustica.Multumesc mult! 

Link to comment
Share on other sites

Chitara electro-acustică este o chitară acustică care are montată o doză și un preamp, ca să poți să conectezi chitara la un amplificator sau interfață audio. Dacă te vezi cântând amplificat și/sau vrei să îți înregistrezi progresele audio pe calculator, mergi pe electroacustică,

 

Neamplificat intre o chitară acustică și același model de electroacustică (cd-60 vs cd-60ce) nu sunt diferențe (notabile cel puțin) de sunet. În practică însă chitările acustice ieftine au un control al calității mai permisiv și poți găsi instrumente aparent identice dar care sună diferit și au ajustările mai bine făcute, așa că dacă ești începător caută pe cineva mai experimentat să vină cu tine la magazin să îți cumperi chitara doar după ce este probată.

  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

@mettal86 Sa inteleg,deci,daca comand de pe net chitara,s-ar putea sa fie una nu prea "ajustata"..Nu prea am prieteni chitaristi,stau intr-un oras mai mic si nu am cu cine sa ma duc sa o probeze,nu am magazine de muzica prin apropiere.Singura varianta ramane sa o cumpar de pe net.Daca e cineva dispus sa ma ajute cu niste site-uri online de muzica,serioase,sa mi le dea pe PM,sau niste sfaturi..Multumesc!

Link to comment
Share on other sites

Există și ”riscul” să nimerești un instrument bun. Când zic că unele au o calitate mai slabă nu înseamnă că nu sunt bune de nimic și că nu poți învăța să cânți la ele. 

Dacă singura opțiune este online e ok, plus că conform legii poți să returnezi produsul achiziționat online timp de 30 de zile.

 

Nu cred că fac reclamă dacă îți prezint aici câteva magazine mai mari de la noi care au și platformă online: mcmusic, guitar shop, senia, esound, și multe altele.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Poti lua in calcul si varianta second-hand. Sunt o gramada de chitare din cateogria asta de pret cumparate de noi si abandonate pentru ca nu s-a tinut lumea de treaba. Daca ai noroc si timp sa cauti, unele le poti gasi chiar si cu acte/garantie, putin sau deloc folosite. in In felul asta scutesti niste bani si nici nu mai pierzi foarte mult in eventualitatea unei revanzari, in caz ca te plictisesti de ea sau vrei altceva mai bun. Bafta!

Link to comment
Share on other sites

Totusi aici este o comunitate de chitaristi..

Ya right, unul si unul, nici in balta nu gasesti atata peste...  :funnypost: 

 

@jagger: Totusi, pe site-ul asta exista un sistem de calificative care reflecta tranzactiile efectuate. Nu trebuie sa te ghidezi exclusiv dupa asta, dar daca gasesti o chitara la cineva care are sa zicem 10 calificative pozitive si niciunul negativ, atunci probabilitatea sa fie tepar e totusi mica.

Link to comment
Share on other sites

nu sunt chitarist, dar am avut multe ocazii sa ascult chitaristi romani care foloseau chitare acustice si electro-acustice...

 

o chitara strict acustica(fara nici un fel de doze sau microfoane + preamplificatoare incorporate in corpul ei) este destul de dificil de captat intr-un context LIVE !

 

nu merge sa folosesti orice fel de microfon, exista un mare risc de aparitie a microfoniei...

 

in general ai nevoie de un microfon foarte bun, cu un patern de captare semi-omnidirectional sau omnidirectional, care sa permita captarea atat a sunetului ce iese din gaura de pe fata chitarei(sound hole) cat si a sunetului emanat cumva de toata chitara si a sunetului "rece" al corzilor... microfoanele astea nu sunt chiar ieftine si de multe ori nu sunt recomandate pentru a fi folosite in contextul in care se canta cu chitara acustica intr-o trupa zgomotoasa, cu tobe, bas electric, chitara electrica... etc...

 

eu am avut privilegiul sa-l vad si sa-l aud pe legendarul Bob Brozman intr-un concert la Bucuresti, intr-un club mic si am stat la 1 metru distanta de el... am vazut clar ce a folosit pentru a capta chitarele sale acustice, indiferent ca erau modele normale sau de tip "dobro" sau "steel guitar".

 

a folosit un microfon Neumann KM 184... care este unul dintre cele mai bune si mai folosite si mai disponibile... cu toate ca nu este deloc ieftin... ! DAR CUM PUTEAU SA SUNE CHITARELE ALEA... nu pot sa-ti explic... ;):)

 

este foarte important si cat de bun este mixerul de sunet, cat de bune sunt preamplificatoarele lui si corectiile de frecvente... e important sa ai si un sunetist bun, care sa stie cum trebuie sa sune o chitara acustica captata prin microfon...

 

deci... chitara strict acustica este mult mai greu de captat si amplificat decat una electro-acustica !

 

cand vine vorba de electro-acustice... si aici este o intreaga dementa ! ;):)

 

depinde mult cat de bine suna chitara "la rece", cat de bune sunt doza si preampul instalate pe ea... un alt aspect important este folosirea unui D.I. Box de calitate, de preferat unul PASIV... merge si un D.I. Box activ, dar trebuie sa fie unul bun, care sa nu permita "spike-uri" de sunet in mixer si nici aparitia unui sunet cu un fel de "drive" in pasajele solistice sau de acompaniament executate mai in forta... ideea de baza este ca sunetul sa-si pastreze claritatea, sa fie cu adevarat acustic si cristalin...

 

pe de alta parte... toate cele de mai sus depind mult si de cati bani esti dispus sa investesti... daca esti un muzician profesionist si ai de cantat mult si de inregistrat mult... atunci se justifica din plin o investitie in dotari de foarte buna calitate...

 

pana la urma... cel mai important aspect este sa poti proba cat mai multe chitare acustice pe un sistem de tip P.A. , care sa-ti permita sa auzi cat mai clar cam cum ar suna chitara respectiva intr-o situatie de live... in studio se pot face multe corectii si se pot realiza tot felul de trucuri de post procesare care sa corecteze sunetul unei electro-acustice mai slabe calitativ...

 

daca vrei sa auzi cam cum sune chitare acustice si electro acustice intr-un context live, captate cu adevarat profesional... arunca un ochi pe inregistrarea asta:

 

acolo sunt 3 chitare diferite. un Ovation electro-acustica(Al Di Meola) - captata si prin amplificator(!!!), o chitara de flamenco total acustica(fara doza) - la Paco De Lucia(captata doar cu microfon) si una electro-acustica normala - la John McLaughlin... ca fiecare chitara este de super calitate... asta e altceva... ca domnii canta intr-un mare fel... iarasi e altceva... dar ca sa-ti faci o idee de sunet...

 

 

sau pe asta(realizata in studio... unde se vede cam cum sunt captate):

 

 

 

bafta multa :)

Edited by marcianpetrescu
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

@marcianpetrescu Am inteles cum e treaba cu electroacustice.Avand in vedere ca nu sunt dispus sa investesc o suma mare de bani si nu am ajuns la nivelul sa cant pe scena,sau la spectacole,o sa-mi iau o acustica doar.Ramane doar sa vad pe care s-o aleg. Mersi mult!

 

@sam Ma uit si pe rgc sa vad ce chitare sunt de vanzare si poate gasesc vreuna,daca nu,o iau dintr-un shop online.Mersi!

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.