www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Soferi Taxi Cu Preturi Corecte In Bucuresti?


Deagu
 Share

Recommended Posts

Salutare!

 

Poate ati intalnit soferi de taxi cu preturi corecte si aveti numerele lor de telefon...

 

Pe mine m-ar interesa mai ales din cei care circula noaptea.

 

Daca nu se pot da in topic, poate prin PM facem sa ajunga datele la toti cei interesati.

 

Toate bune!

Edited by Deagu
Link to comment
Share on other sites

Daca-l chemi prin dispecerat, online sau prin aplicatie, indiferent ca e zi sau de noapte, are obligatia sa-ti puna 'ceasul' si te duca oriunde vrei, nu are dreptul de a refuza cursa indiferent de motiv. Iar daca il gasesti liber pe traseu si face figuri, ii iei numarul masinii si indicativul, ii faci trei poze la masina si la legitimatie si ii faci o mare reclamatie, ceea ce sigur n-o sa-i convina.

 

D-asta au ajuns sa-si dea atata importanta de zici ca nu se mai invarte Pamantul fara ei, pentru ca lumea le permite orice si de multe ori le plateste oricat.

Edited by sam
  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Eu, de obicei, sambata seara sau cand mi se pare ca ar putea aparea discutii, il intreb direct: Mergeti pana pe Calea Fericirii? Daca zice nu, ma duc la unul din celelalte 20 de taxiuri. In ultimii cinci ani nu mi s-a mai intamplat sa nu puna taximetrul, iar daca nu il pune il intreb simplu: Nu dam drumul la ceas? :)

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Si inca ceva, daca nu primesti bon fiscal nu esti obligat sa platesti. N-am citit asta negru pe alb legat de taximetrie, dar daca se aplica la altele banuiesc ca se aplica si la ei.

 

Fapt real: am un prieten care merge frecvent din puntul A in punctul B, iar cursa face de obicei in jur de 15-20 ron. O data insa a luat un japcar care nu a pornit aparatul de taxat si la sfarsit i-a cerut 50 ron (nici macar nu i-a spus de la inceput). Omul, enervat la culme pentru ca stia cat trebuie sa coste cursa, i-a oferit doua variante: imi dai bon si-ti platesc, nu-mi dai bon si am plecat. Evident ca nu mai avea cum sa-i dea bon, asa ca l-a lasat sa plece fara sa plateasca nimic, fara absout niciun scandal. Deci presupun ca taximetristul a acceptat asta stiind ca nu are ce face, altfel probabil ar fi facut ditamai circul, ca la scandal nu-i intrece nimeni.

Asa ca mai da-i incolo de jepcari, chiar nu trebuie incurajate practici de genul asta. Daca tot nu pui 'ceasul' si bagi banii in buzunar, macar ai bunul simt sa pretinzi pretul corect pe cursa, nu-l dubla/tripla!

Edited by sam
  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Turistii si-o iau cel mai grav insa, cel putin in Bucuresti; de la aeroportul henri coanda pana la piata romana, sa zicem, cursa face vreo 25 lei. Taximetristii cer de la 30-50 lei pana la 100-200, si fraierii n-au cum sa faca scandal. Lucrez la un hostel, si vad asta de 3-4 ori pe zi.

In caz ca vrei o tura pana la aeroport, neaparat trebuie sa suni sau sa folosesti aplicatia pentru comanda; altfel, taximetristii ori n-au rovinieta, ori n-au loc in portbagaj pentru bagaje, ori n-au chef sa mearga pana acolo (mai ales cu aparatul pornit). Printre cele mai de incredere firme sunt Speed Taxi, Meridian, Cristaxi, cu tarif de 1.39 lei/km, dar neaparat trebuie sunati inainte :)

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.