www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Jethro Tull La Buzau, Duminica 21 Iunie 2015, Ora 20.00


StratMan
 Share

Recommended Posts

IAN ANDERSON (JETHRO TULL) la Buzău!
 
ADRENALITERA si CAFENEAUA ARTISTILOR BUZAU, in colaborare cu FUNDATIA PHOENIX, au deosebita plăcere de a vă invita să participaţi la cel mai important eveniment cultural-artistic din istoria judeţului Buzău.
 
Programat pentru data de duminica, 21 iunie, ora 20:00, pe Terasa ATLANTIS (capacitate 1500 locuri) din Parcul Tineretului, concertul trupei lui IAN ANDERSON (JETHRO TULL) va aduna publicul iubitor al muzicii de calitate din Buzău, dar şi din întreaga ţară.
În Buzău evenimentul se va bucura de susţinerea întregii mass-media, inclusiv radiouri cu acoperire naţională, cum ar fi Magic FM sau Kiss FM.
 
Spectacolul va avea la dispozitie o scenă de 8 x 8 metri, beneficiind de mijloace de sonorizare, lumini şi alte elemente de entertainment de ultimă generaţie, garantând faptul că ne vom afla în faţa celui mai spectaculos concert de club ce a avut loc vreodată în România.
 
Concertul se va desfasura in doua reprize. Trupa va prezenta la Buzău cel mai recent album, „Homo Erraticus”, dar din concert nu vor lipsi piese care au făcut istorie, precum: „Aqualung”, „Living in the Past”, „Sweet Dream“, „The Whistler”, „Songs From The Wood”, „Locomotive Breath” etc.
 
Jethro Tull reprezintă un fenomen unic în istoria muzicii. Amestecul de hard rock, folk, blues şi versuri cu un aer general de profunzime, nu i-a împiedicat să obțină 11 discuri de aur și 5 de platină. Înființat în anul 1967 și condus de Ian Anderson, grupul și-a rezervat un loc aparte în istoria muzicii.
Pe parcursul lungii cariere, Ian Anderson și Jethro Tull au lansat 30 de albume, vânzând peste 60 de milioane de copii în toată lumea. După 3.000 de concerte în zeci de țări, Jethro Tull au rămas aceiași artiști care au reușit să scrie istorie în peisajul muzical.
„De aproape jumătate de veac, bătrânul Ian cântă divin și dansează ca posedat de toți dracii rock-ului cu influențe psihedelice, samanice, celtice (și probabil extraterestre) izbutind să transmită, dincolo de muzicalitate și mesaj, ceva ce face diferența dintre performanța umană și geniu: emoție pură atemporală! Probabil că încă nimeni nu poate spune cu mâna pe flaut dacă geniul său muzical și poetic este de sorginte dumnezeiască sau diavolească. Pesemne că, în egală măsură, din ambele… ”, este prezentată trupa pe siteurile de specialitate.
Din anul 1967, de la înființare și până în prezent, Jethro Tull și-a schimbat de nenumărate ori componența. Astăzi trupa care il insoteste pe Ian Anderson (voce, flaut, chitară, bouzouki, mandolină, muzicuță)este alcatuita din:  David Goodier (chitară bas, contrabas), John O’Hara (pian, clape, acordeon), Florian Opahle (chitară), Scott Hammond (percuție), Ryan O’Donnell (voce, stage antics).

 

  • Like 5
Link to comment
Share on other sites

Mi-as permite sa fac o remarca. Din umilele mele cunostinte, stiu ca Buzaul are o traditie importanta in materie de personalitati muzicale din sfera pop-rock. Regretata Mihaela Runceanu, virtuozul Laurentiu Cazan (vocal, poliinstrumentist), Eugen Caminschi (chitara, Black Cat s.a., actualmente la  Vama), Gelu Ionescu (clape, Black Cat s.a., actualmente la Vama), Marian Ionescu "Tahamata" (tobe, printre altele, Blue Spirits), Mugurel "Deaca" Diaconescu (bass, vocal, Black Cat, D.O.N.E., D.O.L.E s.a.), Florin Giuglea (chitara, Republika, Story Tellers s.a.) sunt doar cateva nume de muzicieni valorosi buzoieni. As mai adauga si Festivalul de blues "Bluzau", care se desfasura cu regularitate in aceasta localitate, asa ca organizarea in Buzau a concertului cu Jethro Tull nu mi se pare un fapt chiar atat de contrastant, ci, mai degraba, o initiativa cat se poate de laudabila.

Oricum, pe mine nu m-ar deranja daca s-ar organiza un concert Led Zeppelin la Bragadiru (unde nu da Dumnezeu?! :wee: )

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

salutare la toata lumea. in primul rand pt. cei sunt surprinsi de locatia acestui  eveniment,toate evenimentele trebuiesc facute la bucuresti,timisoara,sibiu sau nu stiu unde va-ti obisnuit? buzaul a fost si va ramane un oras cu traditie de rock. festivalul trei zile rock de exemplu.din partea mea sa vina  la bragadiru chiar si scorpions.daca li se asigura conditiile necesare si banii,sunt sigur ca e ok.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.