www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Guitar Refurbish


 Share

Recommended Posts

Am primit cadou o chitara distrusa, un Greco fabricat in 78. Foarte distrusa, in sensul in care a avut parte de un refret prost, a fost scapata de multe ori pe jos, etc.

Vreau sa o refac, mai mult de distractie DIY nu dintr-un scop financiar. Mai exact, repaint, schimbat fingerboard-ul si refret, pe urma poate mai bricolez si electronica daca mai am chef.

 

M-ar ajuta daca mi-ati recomanda de unde pot cumpara urmatoarele materiale, convenabil:

 

- lac nitroceluloza clar, incercat - nu am cum sa-l iau de la magazine de profil din state pentru ca e volatil

 

- fingerboard-ul efectiv, pre-radiused, daca il pot cumpara local sau din EU. Am gasit pe stewmac cu radius cu tot dar ma rupe transportul.

 

Daca e de interes, va tin la curent cu evolutia. Este primul meu proiect de acest gen, probabil va fi si ultimul, dar sunt sigur ca va iesi decent.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

pune o poza cu nebunia daca tot ai zis de ea :) dupaia vedem noi ce sfaturi iti dam

 

cu fingerboardul e mai sensibila faza deoarece nu e vorba doar de el,ci si de restul gatului,degeaba e fingerboardul perfect flat,radiused corect si fretuit bine ca daca gatul nu e la fel de curat,cand le lipesti,se duce pe apa sambetei toata treaba

 

pe langa asta,nici instalarea corecta a freturilor nu e chiar floare la ureche,daca e prima data cand faci asta,nu iti recomand sa o faci pe piese de calitate ( cel putin-nu are rost sa experimentezi pe rosewood)

-daca iei piese de calitate ,atunci merita dusa la un luitier

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 4 months later...

De ce te chinui cu lac nitro? Cum vrei să-l aplici?

 

Eu am dat jos culoarea de pe o chitară ieftină, o japoneză din anii '70, apoi am uns-o cu ulei de in sicativat.

 

Folosește șmirghel foarte foarte fin ca să cureți lemnul.

 

Poți vedea aici transformarea: L I N K

 

E doar ulei de in. :)

Link to comment
Share on other sites

Foarte tare rozalia aia convertita :-)

 

Ma gandeam si eu sa ii trantesc un spray de acril incolor, rezultatul fiind ca va arata fix asa cum arata acuma, cu ceva ciobituri si de la utilizare dar si de la spaclu, oricum foarte vintage.

Dar mi-a promis nevasta-mea ca imi face un desen original si valoros sa am cu ce ma lauda... si atunci inseamna ca daca merg in directia asta trebuie sa o fac in "modul clasic" - dar cu acril sau email in loc de lac nitro, ca sa gasesc spray-uri...

 

... cred ca acum trebuie ceva de genul asta: http://www.amazon.com/Aqua-Coat-Clear-Grain-Filler/dp/B00LEFWGWAsau ceva similar...

Link to comment
Share on other sites

nu recomand uleiul de in ..... cel putin mie nu imi place - nu obtii finishul acela superlucios si nici nu poti da mai multe straturi calumea ca devine sticky,sau face ca o pojghita ; exista uleiul acela care se foloseste la paturile de arma,care se da in multe straturi si devine exact ca lacul - ultima etapa e polisharea lui - din pacate costa cam mult

 

incearca shellac,se da usor,se usuca repede,se poate repara usor cu o carpa cu alcool in cazul in care se zgarie (french polish)

legat de grain filler,nu stiu ce sa zic - se foloseste la lemnul foarte poros,si in cazul in care vrei lacuire oglinda ; la vintage things eu zic ca nu merita complicatia cu el

 

legat de desenele pe chitara,nu-s mare fan, pt mine un instrument e ceva frumos tocmai prin simplitatea lui - nu cred ca au nevoie de "inbunatatiri" - dar asta e doar gustul meu :)

Link to comment
Share on other sites

Eu am dat trei straturi de ulei de in sicativat. E adevărat, nu e superlucios dar îmi place cum se simte lemnul, a intrat în fibră şi nu e deloc sticky. Avantajul este că nu se văd urmele lăsate de mâini şi parcă nici praful nu se depune ca pe chitările mele lucioase. :lol:

Link to comment
Share on other sites

  • 7 months later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.