www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Sistem Integrat De Captare, Mixare & Redare In Timp Real A Sunetului Acustic & Amplificat De Muzicuta


marcianpetrescu
 Share

Recommended Posts

OK ! asa cum am promis in postarea in care am explicat conceptul si modul de functionare a dispozitivului numit HARMONICA SOUND COMBINATOR(numit pe scurt HSC), iata acum detaliile despre intregul meu sistem de sunet, pe care-l folosesc pentru captarea si redarea sunetului de muzicuta in maniera acustica sau amplificata(sau ambele variante simultan !!!).

o sa explic pentru inceput ce dispozitive se vad in fotografia atasata(e bine sa mariti imaginea ca sa vedeti mai clar denumirile fiecarui aparat):

1) AMPLIFICATOR MESA BOOGIE CALIBER 50 Combo - 50 watti - full tube. Combinatia de lampi din preamp este diferita de cea standard a acestui model, care initial avea 4 lampi 12AX7(ECC83) in pozitiile V1, V2, V3 si V5 + un 12AT7(ECC81) in V4(reverb). Nu intru in foarte multe detalii legate de combinarea pe care am facut-o eu... pot sa spun doar ca in V1 am in acest moment o lampa 5751 NOS de o calitate exceptionala si aceasta lampa imi permite sa controlez intr-un mod extrem de fin gradul de distors al sunetului, nivelul general al sunetului si atacul lui...

2) T-REX TUBE REVERB (T-Rex TR)- un Reverb digital pe lampa - care-mi permite sa ajustez nivelul sunetului amplificat de muzicuta si saturatia lui, in combinatie cu lampa V1 din amplificator. Folosesc sunetul acestui reverb in special pentru piesele de factura mai moderna pe care le abordez. Pentru piesele de factura clasica, de tip "Chicago", inchid complet reverbul din T-REX si folosesc reverbul pe arc(Accutronics) al amplifului, care are o calitate fantastica si chiar si la dozaje mici, este "imens" ca sunet si prezenta...

3) KINDER ANTI FEEDBACK (KAFB)- acest device este EXTREM DE SPECIAL ! Este un dispozitiv inventat de un inginer din USA, pe nume John Kinder, care a dezvoltat in urma cu vreo 20 de ani o linie revolutionara de amplificatoare(HARP KING) in colaborare cu renumitul muzicutist californian ROD PIAZZA. Aceste amplifuri aveau integrat un circuit special cu rol in gestionarea si eliminarea cat mai eficienta a microfoniei care apare in cele mai multe ocazii in cazul amplificatoarelor de muzicuta, datorita faptului ca se canta cu un microfon introdus in ele si prezenta acestui microfon in fata difuzorului amplificatorului, duce la aparitia microfoniei mai ales la volume mari(acolo unde este nevoie... pe scene mari sau cand ai colegi de formatie foarte galagiosi ;):) ). Nu stiu exact pe ce principiu functioneaza acest aparat(inauntru este o adevarata uzina !), dar pot sa va spun clar ca NU ESTE UN NOISE GATE !!! As spune ca este mai degraba un fel de filtru ultra sensibil care in timp real selecteaza cumva si micsoreaza cantitatea de frecvente potential producatoare de microfonie. Potentiometrul central are rol de GAIN si permite ajustarea nivelului cu care intra semnalul microfonului de muzicuta. Celelalte doua potentiometre au de fapt rolul de a filtra frecventele creatoare de microfonie si lucreaza intr-o stransa interdependenta, in asa fel incat in final se poate lucra cu amplificatorul la niste volume foarte mari, imposibil de obtinut in mod normal fara sa apara microfonie. Initial, aparatul functiona cu 2 baterii de 9 volti, fiecare alimentand un anumit segment al circuitului electronic din interior ! Modelul meu a fost convertit de catre Dan Paraschivescu la alimentare direct la 230 volti, prin integrarea in interiorul carcasei a unei surse de curent perfect calibrate, filtrate si stabilizate.

In acest aparat (KAFB) intra semnalul ce vine din dispozitivul numit (MSS)MICROPHONE SIGNAL SUMATOR - a carui descriere o gasiti mai jos - iar din OUTPUT-ul acestui dispozitiv, semnalul este trimis in (T-Rex TR), cu ajutorul caruia fac calibrarea finala a semnalului care intra in amplificator si aplic cantitatea de reverb pe care o doresc in functie de specificul fiecarei melodii interpretate in concert.  

4) MICROFON cu element de captare piezoelectric de tip CRYSTAL - MCy(prescurtat) - (in stanga fotografiei).

Acest model de microfon de tip "bullet shape" are in interior un element de captare de tip piezoelectric, format dintr-un cristal special(salt crystal). Aceste elemente de captare au fost un standard de fabricatie si de fidelitate in perioada 1930-1950, dupa care au facut loc treptat, pe masura ce tehnologia a avansat,  microfoanelor de tip dinamic, cu membrana de plastic.

Caracteristica acestor elemente si a celor de tip CERAMIC(MCe) sau a celor de tip CONTROLLED MAGNETIC - (CMg) - (patentate de firma SHURE) si prezente pe piata in acelasi interval de timp, este ca au un semal de iesire(OUTPUT) extrem de puternic si cu o impedanta foarte mare. Acest aspect le-a recomandat inca de la inceput pentru a fi utilizate de catre muzicutistii pionieri ai amplificarii, care au sesizat ca un asemenea microfon reusea sa bage foarte repede in overdrive/distorsion un amplificator de chitara. Astfel se explica sunetul de muzicuta pe care-l auzim pe inregistrarile unor muzicieni de blues ca Muddy Waters, care avea in trupa sa pe unul dintre cei mai mari muzicutisti ai vremii - LITTLE WALTER ! Acest tip de sunet avea sa devina un standard al muzicutei din blues-ul clasic, modern si chiar contemporan, fiind intalnit si la alti muzicutisti celebrii cum ar fi: James Cotton, Junior Wells, Charlie Musselwhite, Rod Piazza, Kim Wilson, Rick Estrin, Sugar Blue, etc...

Semnalul acestui tip de microfon este NEBALANSAT ! Conexiunile care se fac pe terminalele conectorului de tip XLR sunt: pin 2 = HOT / pin 1 & 3 + case ground = ground signal).

In acest caz, putem spune ca un asemenea element de captare se comporta la fel ca o doza de chitara, iar semnalul in mod normal se trimite catre amplificator printr-un cablu NEBALANSAT, al carui fir cald este legat la pinul 2 al mufei XLR, respectiv la varful(TIP) unui conector de tip JACK TATA de 6,35 mm...

cu toate acestea, se poate observa in fotografie ca eu folosesc acest microfon cu un sistem wireless de la AKG. Acest sistem, are un transmitator care se adapteaza automat, in functie de tipul de semnal al microfonului, de output-ul si de impedanta acestuia si poate sa fie folosit atat la microfoane cu impedanta mare si semnal nebalansat cat si la microfoane dinamice, cu impedanta mica si semnal balansat ! In functie de modul in care sunt realizate conexiunile la mufa de tip XLR a unui microfon, transmitatorul lasa sa treaca semnalul respectiv fara nici o problema si cu o transparenta maxima ! Mentionez in mod deosebit acest aspect pt. ca mai exista pe piata niste sisteme wireless asemenatoare, fabricate de firma SAMSON si care nu sunt compatibile cu microfoanele cu impedanta mare si semnal nebalansat !

5) MICROFON DINAMIC CU IMPEDANTA MICA SI CONEXIUNI de tip BALLANCED OUTPUT(partea dreapta a imaginii) !(prescurtat - MDy)

Modelul din imagine este UNICAT ! Este in intregime gandit si creat de mine !

Elementul de captare este adaptat de la un microfon de voce SHURE 585(de prin 1970), un model care a facut istorie in acea perioada si care are o plaja de frecvente exceptionala, aproape inexistenta la actualele modele de microfoane de tip dinamic(poate la cele foarte scumpe... eventual.. ???).

Intregul microfon este gandit ca un sistem modular. Pe corpul microfonului se pot monta capsule de la microfoane SHURE de tip SM58, SM57, SM565 sau SM545, fiecare dintre aceste tipuri de capsule avand caracteristici diferite de captare si plaje diferite de frecvente, care confera o anumita caracteristica sunetului acustic sau amplificat de muzicuta.

Microfonul este dotat cu un potentiometru logaritmic de 10Kohmi(Vishay) de inalta calitate, capsulat si garantat la minimum 50.000 de rotatii. Conectorul de tip XLR este de la firma Neutrik.

Practic... este vorba de un microfon dinamic, cu impedanta mica si cu semnal balansat, dar dotat cu potentiometru de volum.

Datorita acestor caracteristici, pot sa folosesc acest microfon atat cu un cablu normal de microfon, cat si cu sistemul wireless mentionat anterior.

6) AKG WIRELESS SYSTEM(AKG WS) - format din SR40 RECEIVER(SR40R) + SO40 Snap-On TRANSMITER(SO40T).

Este un sistem foarte bun, pe care din pacate cei de la AKG l-au scos din productie de vreo 7 sau 8 ani.

Semnalul de iesire poate sa fie balansat sau nebalansat, in functie de tipul de cablu utilizat. In functie de primul device in care doresc sa trimit semnalul, eu folosesc fie un cablu balansat echipat la ambele capete cu conectoare JACK tata de 6,35mm sau cu un cablu care are la un capat conector balansat JACK tata de 6,35 mm si la capatul celalalt un conector XLR tata.

Din testele facute de mine, cel putin in cazul muzicutei, acest sistem de la AKG modifica sunetul in proportie de maximum 5%... pe sunetul curat al microfonului dinamic, eu nu am sesizat nici un fel de "colorare" artificiala a sunetului. Dar poate ca sunt eu prea subiectiv... ??? posibil... :)

7) DOMINANCE 3 WAY SWITCHER(3WS) - este un schimbator de canale, activ, fabricat de catre Dan Paraschivescu si Dan Panaitescu in perioada cand activau sub numele de DOMINANCE. Din punctul meu de vedere, acest aparat este ABSOLUT EXCEPTIONAL construit. Nu stiu ce parere au alti utilizatori despre el, dar pt. mine a fost o revelatie si pot spune ca acest dispozitiv m-a facut sa imaginez intregul sistem pe care l-am pus la punct si pe care-l descriu acum !!! Aparatul este extrem de versatil si se poate alimenta cu tensiuni intre 8 si 12 volti.

Atat intrarea(IN) cat si cele 3 iesiri(OUT) sunt gandite sa primeasca si sa trimita in atat semnal balansat cat si semnal nebalansat !

Cele 3 switch-ere sunt de tip REAL TRUE BYPASS si sunt atat de bine gandite ca nu se simte absolut deloc trecerea de la un canal la altul. NU SE AUD POCNITURI sau ALTE ZGOMOTE la schimbarea canalelor. Aparatul NU COLOREAZA ABSOLUT DELOC SUNETUL, NU-I AFECTEAZA DINAMICA, NU ARE ABSOLUT NICI UN FEL DE ZGOMOT REZIDUAL !


7) MICROPHONE SIGNAL SUMATOR (MSS) - este un sumator de semnal, activ(alimentat direct la 230 volti). Rolul lui este acela de a insuma semnalele trimise de pe canalele 1 + 2 ale (3WS) si a le putea trimite ulterior printr-un singur cablu de semnal, nebalansat, in amplificatorul de muzicuta.

Dispozitivul a fost construit dupa ideile, necesitatile si specificatiile mele de catre Dan Paraschivescu si din cate stiu eu(chiar la nivel mondial), este unicul device de acest gen dedicat in mod specific preluarii semnalului microfoanelor speciale de muzicuta cu impedanta si output foarte mare. Ambele intrari(In 1 & In 2) precum si iesirea(OUT) sunt de tip nebalansat. Ambele intrari de semnal au fost calibrate special pentru a putea sa primeasca semnalul microfoanelor de tip MCy, MCe sau CMg sau semnalul unui microfon dinamic- MDy - (low impedance, low & ballanced output), al carui semnal este trecut printr-un dispozitiv de tip IMPEDANCE MATCHING TRANSFORMER(IMT), lucru care permite ca un asemenea microfon(MDy) sa fie folosit si pentru obtinerea cu ajutorul lui a unui sunet cu overdrive, atunci cand semnalul lui este trimis direct in amplificator.

9) IMPEDANCE MATCHING TRANSFORMER(IMT) - este un dispozitiv inventat de catre cei de la firma SHURE. Acesta converteste si adapteaza semnalul balansat, cu nivel mic si impedanta mica al unui microfon normal de voce(de tip dinamic) si-l transforma in semnal nebalansat, cu un output foarte puternic si impedanta mare(50Kohmi), potrivit pentru a putea sa bage in overdrive un amplificator pe lampi.

Acest dispozitiv se observa in fotografie la capatul cablului de semnal care iese din iesirea (Out1) a dispozitivului (3WS). Cablul respectiv este un cablu balansat, dotat la (Out1) cu JACK balansat tata de 6,35mm si cu un XLR tata la capatul opus, in care vine cuplat dispozitivul (IMT), care intra in (MSS) cu un conector JACK tata nebalansat de 6,35mm.

8) HARMONICA SOUND COMBINATOR(HSC) - despre acest dispozitiv am vorbit intr-o postare anterioara. Prin urmare, va rog sa analizati descrierea lui si principiul de functionare din postarea respectiva...

Deci... acestea sunt elementele ce compun sistemul meu de sunet, pe care l-as putea denumi in mod generic: REAL TIME ACOUSTIC & AMPLIFIED INTEGRATED HARMONICA SOUND SYSTEM... pe romaneste: SISTEM INTEGRAT DE CAPTARE, MIXARE & REDARE IN TIMP REAL A SUNETULUI ACUSTIC & AMPLIFICAT DE MUZICUTA.

Ok... acum sa explic cum folosesc toate aceste aparate...


In primul rand, marele avantaj al acestui sistem este ca pot alege sa-l folosesc atat cu dispozitivul (HSC) incorporat, dar si fara acest dispozitiv.

In acest caz apar 3 variante de lucru !

1) Varianta in care aleg sa folosesc strict doar (HSC) !

In acest caz, semnalul trimis de microfon prin intermediul AKG So40T in AKG SR40R, este trimis sub forma de semnal cu impedanta mica, prin cablu balansat, in intrarea(IN) a (HSC). In acest caz, pot sa folosesc pe rand cele doua canale CLEAN, sau un canal CLEAN + canalul de DRIVE, sau ambele canale de CLEAN + canalul de DRIVE al (HSC).

Dupa cum am mentionat in postarea separata despre (HSC), aceasta varianta o aleg doar atunci cand merg la un concert(jam-session) unde nu merita sa car dupa mine amplificator + tot arsenalul tehnic pomenit mai sus, dar vreau sa am optiune atat de sunet CLEAN cat si de sunet DRIVE, direct in mixerul instalatiei de sonorizare.

2) Varianta in care aleg SA NU FOLOSESC (HSC), dar folosesc tot restul dotarilor !

(***) ASPECT FOARTE IMPORTANT DE RETINUT ! In aceasta faza, in mixerul de sunet al instalatiei de sonorizare, muzicuta este prezenta pe 2 CANALE SEPARATE !

1***) un canal primeste semnal de la microfonul cu care este captat difuzorul amplificatorului de muzicuta(Mesa Boogie)
2***) un canal primeste semnal balansat direct de pe canalul (OUT3) din (3WS) !

In aceasta situatie, ambele canale NU SUNT PANORAMATE ABSOLUT DELOC !

In acest caz lucrez in felul urmator:

Semnalul trimis de microfon prin intermediul AKG So40T in AKG SR40R, este trimis sub forma de semnal cu impedanta mica, prin cablu balansat(jack-jack), in intrarea(IN) balansata a (3WS).

De acolo, din (3WS), scot semnal de pe fiecare dintre cele 3 canale(OUT 1,2 & 3), dupa cum urmeaza:

din OUT 1 - trimit semnal in (In 1) al (MSS) cu un cablu balansat(JACK-XLR) dotat la capat cu (IMT).

din OUT 2 - trimit semnal in (In 2) al (MSS) cu un cablu nebalansat(JACK-JACK)

din OUT 3 - trimit DIRECT IN MIXERUL DE SUNET, semnal balansat, cu impedanta mica, prin intermediul unui cablu/adaptor balansat (JACK-XLR), care se cupleaza ulterior la un canal al mixerului prin intermediul unui cablu normal de microfon...

Ce optiuni de combinare a sunetelor am in acest caz ?

Sa explic mai intai ce rol are (MSS) in aceasta faza...

In anumite piese pe care le interpretez, am nevoie pentru anumite pasaje solo sau de acompaniament de sunet CLEAN, dar in anumite situatii vreau sa pot combina intr-un solo atat sunetul CLEAN cat si cel DRIVE in timp real, fara sa trebuiasca sa schimb microfoanele. In acest caz, folosesc microfonul dinamic(MDy) si-i trimit semnalul direct in mixer prin intermediul canalui (OUT 3) al (3ws). In acest moment, celelate doua canale(OUT 1 & 2) ale (3ws) sunt inactive !

Daca vreau brusc sa trec cu acelasi microfon(MDy) pe sunet de tip DRIVE, atunci calc pur si simplu intrerupatorul canalului (OUT1) al (3WS) si semnalul balansat si cu nivel mic de iesire al microfonului, devine brusc semnal cu nivel si impedanta de iesire mare, datorita acelui IMT aflat la capatul cablului ce intra in (In 1) a (MSS) si de acolo este trimis direct in amplificator. SIMPLU !

DAR(!!!), poate ca vreau in aceeasi piesa sa am o si mai mare varietate de sunete de tip DRIVE... CUM POT S-O OBTIN FARA SA schimb cabluri, sa modific conexiuni, DOAR SCHIMBAND MICROFONUL si folosind acelasi AKG SO40T ???

Ei bine... treaba este EXTREM simpla ! Fara nici o bataie de cap, in timpul in care cant un pasaj vocal sau in timpul in care unul dintre colegii de trupa executa un solo, eu pot sa deconectez microfonul dinamic(MDy) de la transmitatorul wireless AKG SO40T si in locul lui sa conectez la alegere sau la inspiratia de moment(in functie de ce tip de sunet vreau sa am in urmatorul pasaj solistic) unul dintre microfoanele de tip MCy/MCe/CMg , iar semnalul acestui microfon este trimis in (MSS) prin intermediul canalui (OUT 2) al (3WS) prin cablul nebalansat JACK-JACK mentionat mai sus, iar de acolo mai departe in amplificator.

RETINETI(!!!) ca aceste schimbari NU NECESITA ABSOLUT DELOC AJUSTAREA VREUNUIA DINTRE DISPOZITIVE SI IN NICI UN CAZ A VOLUMULUI AMPLIFICATORULUI !

Orice ajustare a nivelului sunetului se face strict din potentiometrul de volum cu care este dotat fiecare microfon pe care-l folosesc !

Deasemenea, cred ca este extrem de clar ca in momentul in care aleg sa cant folosind unul dintre canalele (3WS), celelalte doua canale sunt INACTIVE, decuplandu-se automat.

Ei bine... tocmai aceasta caracteristica a (3WS) m-a pus pe ganduri la un moment dat. Am realizat ca intrerupatoarele de tip TRUE BYPASS cu care este echipat avand doar functie de a schimba de la un canal la altul si NU FUNCTIE DE TIP ON/OFF(inchis/deschis), imi limiteaza destul de dramatic combinatiile sonore pe care mi le imaginam...

M-am gandit... DE CE SA NU AM POSIBILITATEA DE A CANTA LIVE FOLOSIND SIMULTAN 2, 3 sau chiar 4 sunete diferite de muzicuta, atat sunete ACUSTICE cat si sunete de tip DRIVE, fiecare dintre ele urmand sa aiba o panoramare diferita prin intermediul mixerului instalatie de sonorizare. DE CE SA NU POT AVEA IN CONDITII DE CONCERT UN MIX DE SUNET CAT MAI ASEMANATOR CU CEL PE CARE POT SA-L OBTIN IN CONDITIILE UNUI MIXAJ DE STUDIO ???

Atunci am realizat ca mai aveam nevoie de inca un dispozitiv... si in acest fel a luat nastere in mintea mea ceea ce ulterior a devenit aparatul numit - HARMONICA SOUND COMBINATOR(HSC) !!!

Dupa cum am mentionat si mai devreme, descrierea si posibilitatile lui se regasesc intr-un material postat anterior pe acest forum.

https://forums.rgc.ro/topic/107802-harmonica-sound-combinator-un-dispozitiv-nou-pentru-captarea-si-amplificarea-muzicutei/?p=924178

In acest moment ajungem la:

3) Varianta in care (HSC) devine parte integranta a intregului lant de dotari tehnice.
Ceea ce vedeti in fotografie este de fapt VARIANTA 3...

In acest caz, semnalul trimis de microfon prin intermediul AKG So40T in AKG SR40R, este trimis sub forma de semnal cu impedanta mica, prin cablu balansat(JACK-XLR tata), in intrarea(IN) a (HSC). In acest caz, pot sa folosesc pe rand cele doua canale CLEAN, sau un canal CLEAN + canalul de DRIVE, sau ambele canale de CLEAN + canalul de DRIVE al (HSC). Dar(!!!), pot totodata sa folosesc IESIREA SPECIALA(DIRECT OUT) a (HSC) si sa trimit semnal balansat(printr-un cablu cu XLR MAMA - JACK TATA) in intrarea balansata a (3WS).

UN ASPECT FOARTE IMPORTANT !!! In momentul in care dispozitivul (HSC) intra in lantul tehnic, cele 2 canale separate rezervate in mixerul de sunet(1*** + 2***) sunt suplimentate cu inca 3 canale, pentru a putea sa primeasca semnalul balansat de la iesirile CLEAN 1 + CLEAN 2 + DRIVE - ale (HSC)

In acest moment, pe langa combinatiile de sunete descrise in VARIANTA 2(de mai sus), mai am posibilitatea sa lucrez in urmatoarele variante:

3.1. - microfon(MDy) cu semnal DRIVE de pe (OUT 1) din (3WS) + CLEAN 1(HSC) - semnal panoramat stanga in mixerul de sunet.

3.2. - microfon(MDy) cu semnal DRIVE de pe (OUT 1) din (3WS) + CLEAN 1 + CLEAN 2(HSC) - panoramate stanga si dreapta in mixerul de sunet.

3.3. - microfon de tip MCy/MCe/CMg(la alegere) cu semnal DRIVE de pe (OUT 2) din (3WS) in MESA BOOGIE + CLEAN 1(HSC) - semnal panoramat stanga in mixerul de sunet.

3.4. - microfon de tip MCy/MCe/CMg(la alegere) cu semnal DRIVE de pe (OUT 2) din (3WS) in MESA BOOGIE + CLEAN 1 + CLEAN 2(HSC) - panoramate stanga si dreapta in mixerul de sunet.

3.5. - microfon(MDy) cu semnal DRIVE de pe (OUT 1) din (3WS) + CLEAN 1 + CLEAN 2(HSC) - panoramate stanga si dreapta in mixerul de sunet + DRIVE de pe (HSC), panoramat la randul lui stanga sau dreapta(la alegere).

3.6. - microfon(MDy) cu semnal CLEAN de pe (OUT 3) din (3WS) + CLEAN 1 & CLEAN 2 de pe (HSC). In aceasta combinatie, canalul CLEAN din (3WS) ramane panoramat pe mijloc si pe el se aplica foarte discret un efect de tip REVERB Medium Hall , iar canalele CLEAN 1 + CLEAN 2 din (HSC) se panorameaza stanga si dreapta.

In cazul acestui tip de panoramare, pe CLEAN 1(HSC) se poate aplica un efect REVERB LARGE HALL(sau MEDIUM HALL cu rata mai mare) sau eventual un efect de tip CHORUS, iar pe CLEAN 2(HSC) se poate aplica un efect de tip DELAY, a carui caracteristici sa poata sa fie reglate in functie de inspiratie sau de acustica salii si de calitatea instalatiei de sonorizare.

ESTE ESENTIAL ca fiecare dintre aceste 3 canale de tip CLEAN sa fie reglate in asa fel incat sa fie cat mai bine identificabile in mixaj si indiferent de modul in care sunt combinate, in diferitele variante sugerate mai sus, aceste combinatii sa ofere ascultatorului senzatia cat mai clara ca pe scena se afla la un moment dat nu doar 1 muzicutist, ci 2, 3 sau chiar 4 muzicutisti, care canta EXACT ACELASI SOLO DE MUZICUTA, DAR FIECARE CU UN SUNET TOTAL DIFERIT DE AL CELUILALT !!!

In asta consta de fapt UNICITATEA ACESTUI SISTEM DE SUNET DEDICAT MUZICUTEI !

Si fireste, si in calitatea si dinamica sunetului trimis in mixerul instalatiei de sonorizare.

Fireste ca unii vor spune ca toate astea sunt posibile si cu ajutorul unui multiefect digital de chitara sau cu ajutorul unei placi bune de sunet si a vreunui program mai destept de calculator, cu cine stie ce fel de simulatoare sau plugin-uri... NU CONTEST DELOC ACEST LUCRU !

INSA, DINAMICA SI CLARITATEA SUNETULUI ACUSTIC DE MUZICUTA NU O SA MAI FIE DELOC ACEEASI DUPA CE SEMNALUL ANALOGIC AL MICROFONULUI O SA FIE TRECUT PRIN CONVERTOR analog-digital, prin tot felul de efecte digitale de tip plugin(mai mult sau mai putin performante) si pe urma printr-un alt convertor de tip digital-analog...

IN STUDIO SE POT FACE O MULTIME DE TRUCURI DE PROCESARE, MIXAJ, panoramare... sunetul final este mixat si masterizat, iar rezultatul este un produs muzical cat mai perfect, bun de ascultat pe un CD player...

Din ce am testat pana acum, sistemul meu ofera in timp real, in conditii de LIVE, o experienta extrem de interesanta si apropiata de ceea ce se poate realiza in conditiile unui mixaj de studio. FARA SA AM VREUN MOMENT PRETENTIA CA SE VA APROPIA CUMVA DE PERFECTIUNEA UNUI SUNET PERFECT MASTERIZAT !!!

In speranta ca nu v-am plictisit, va multumesc pentru atentia acordata lecturarii acestui material.

Cu prietenie si respect, Marcian Petrescu

post-5714-0-77841500-1432851310_thumb.jpg

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Daca am inteles bine Microfonul Crystal  nu are adaptor de impedanta ? Are numai iesire High Z ?

 

Daca este asa atunci de aici vine soundul inchis " brown " la muzicutele auzite pe diferite inregistrari ale bluesistilor .

 

Daca ai cablu lung ai un sound , daca ai cablu scurt pana  la wireless ai alt sound .Acest lucru  apare si la chitara mai ales la  dozele singlecoil ..ca si la Strat .De aici vine soundul lui Hendrix si al lui Hank Marvin ( cablu lung tare capacitiv dein acele vremuri )  dupa care de atunci toti cauta sa realizieze acele sounduri , Ptr wireless la chitare ( unde nu mai ai cablu  respectiv 40cm de la chitara la emitator ) se utilizeaza "dispozitiv ce simuleaza cablul lung cu capacitate si impedanta anume " ..o "cutiuta " cu switch  ce are in ea condensatoare si rezistoare ce se pot selecta ptr a simula diferite lungimi de cablu de proasta calitate .

Edited by karpi
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.