www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Parere Legata De Voce


Rockman93
 Share

Recommended Posts

Salut RGC ! 

 

Sunt un membru nou in acest grup si mi-a placut spiritul critic in ceea ce priveste comentariile legate de voci . Am vazut ca puteti avea o parere foarte obiectiva si constructiva cand cineva v-o cere asa ca am zis sa ma bag si eu un gura lupului  :wee:  .

 

Nu am luat lectii de canto niciodata (desi daca s-ar oferi cineva sa ma ajute mi-ar placea, daca se si merita desigur) asa ca nu am mari asteptari de la vocea mea, doar ca-mi place sa cant de nebun mereu si peste tot.  :drinka: De vise n-are rost sa povestim aici si acum: toata lumea le are, dar asta nu inseamna ca suntem si in stare sa realizam asa ceva.

 

Un singur luru va rog totusi: daca nu va place ce auziti in attachment-urile de mai jos nu va bateti joc. Accept criticile constructive (daca exista vreuna), dar si parerile care nu spun lucruri tocmai pozitive despre vocea mea -  atata timp cat nu se ajunge la bataie de joc si vulgaritate.  :respect:

 

Asadar si prin urmare,

Zgariere pe timpane !  :rcain:

 

Bon Jovi - Livin on a prayer.mp3

Five finger death punch - bad company.mp3

Whitesnake - Sailing ships.mp3

Richie Sambora - River of love.mp3

 

 

Multumesc pentru intelegere !  :rgcrules:

Link to comment
Share on other sites

Cateva chestii la care sa fii atent: melismele alea is cam greu de facut si e bine sa le inveti sub indrumarea unui profesor sau sa faci niste exercitii de canto - gasesti pe youtube. Mai ales la ultima piesa, falsezi pe ele. Apoi, un pic de atentie la dictie, nu se prea intelege ce canti. :D In ultimul rand si cel mai important, nu-ti fa sub nici o forma vocea sa sune ca si nu stiu cine. Se simte in bad company ca esti un pic constipat  :lol: si asta iti raneste gatul si nu suna bine. In restul pieselor se aude cum strangi din gat ca sa iti iasa vocea ragusita, care e la fel de daunator. Cantatul nu trebuie sa necesite mai mult efort decat vorbitul.

 

In rest, baga mare si canta peste negative, cu vocea ta.

Link to comment
Share on other sites

Hello Rockman,

 

este foarte bine că doriți să cânte muzica aduce bucurie în viață , sa vede immediat que esti la început de muncă , vreau să spun esti la punctul zero, dar potențialul este acolo cum aproape toata lumea

inseamna spre deosebire de alte , vocea ta este în audibila de la rasa umană dar pentru muzicienii sensibile ar putea avea o hemoragie pe ureche ... sau nas ...impins un pic aici dar piesele sunt un desastru.

 

hai sa vedem care sunt punctele fundamentale în munca ta ,  aceasta rămâne punctul meu de vedere :

 

Am auscultat 4 mp3uri si are toti problemele comun

 

1-Articulare , incepe cu "să învețe mai bine limba engleză" ai un problem grav aici , si dupa exercitile pe care  Pronunți mai bune cunvintele în versetele tale este foarte important pentru emotie care vrei sa oferi. N-am inteles deloc ce spuni pe piesele am mers spre lyrics sa descifrez ce canti.

Probabil ca e mai bun te începi cu piesele în limba romana o sa fie mai usor , (daca iubesti rock , Semnal M are piesele super tare sau Holograf)

 

2-Vocea ta are nevoie de antrenament , poti sa destrugi daca nu face exercitile apropriat , exemplu Five finger death punch vocea ta e foarte obosita nu stiu daca ai enregistrat piesele in o zi sau in timp diferit dar gatul tau cum a spus Saussage Assasin e strangulat ! symptomul persoane cara inceapa si cu metoda rea sa cant . ai grija de tine si de vocea ta. un professor sau daca nu ai bani pe internet o sa gasesti multi carti si multi video cu exercitile pentru incepatoare , nu mergi pe exercitile mai dificil sau mai complicat ... vocea este un instrument dar daca sa rupe corzi nu putem sa schimbam cum o chitara .... daca esti recit nu canti ... faci o pausa. (este un exemplu)

 

3-Respiratie ... probabil cel mai important si lung munca trebuie se faci este o munca progressiva care sa amelioreaza incet incet aproape toate insonoritate care ai pe piesele aici.

 

4-Nu incepi cu "Master pieces" aceasta piesele nu sunt usoare de loc vocea e inalta si cu multe coloare si inca nu ai technica pentru asta , cel mai putin daca lucreaza bine iti putea fi capabil le canti.

 

nu vreu sa discuta problemele de tonalitate pentru e legat cu ce am zis sus , dupa ai masterisat respiratie exercitile de gama o sa resolv problemul asta daca ai o ureche muziciana.

 

Sper ca nu esti asuparat , vreu sa fiu objectiv ,

 

Mult Success :)

Edited by Ink
Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

sunt de acord cu ai grija de vocea ta ca o chinui rau de tot. daca te doare gatul/ti se usuca etc. If it hurts you're doin' it wrong. :P Si pare ca ai o voce obosita. As zice ca ai auz bun si poti sa canti suficient de multe note. Cred ca poti avansa, dar nu-i asculta pe cei care-ti zic sa inveti pe youtube. Asta merge dupa ce ti-a explicat vreun profesor chestiile de baza. Cum sa respiri, cum sa canti din diafragma... astea-s chestii pe care nu le inveti pe youtube. Si daca le inveti, le inveti prost. Tre sa te vada cineva si sa te atentioneze cand iti fortezi vocea ca sa nu te alegi cu alte pacate. Cu alte cuvinte, e foarte important feedbackul pe care lectiile online nu ti-l dau. ps: iti dau sfatul din proprie experienta. aproape ca imi stricasem vocea incercand sa invat online. nu face si tu aceeasi prostie.

Edited by iulia_i
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Multumesc pentru critici/incurajari si tot ce s-a mai spus sus. 

Cu acordul vostru mai revin cu o bucatica. De data asta si mai mica :)) Nu vreau sa deranjez pe nimeni doar ca tot incerc singur pe-acasa si am nevoie si de parerea altcuiva daca fac bine sau nu si daca s-ar vedea ceva progres sau e la fel.

 

 

don't fade away rgc.mp3

 

Multumesc mult!

Link to comment
Share on other sites

Ia si tu niste BT-uri ..e plin pe net ..si canta peste ele ca sa ai  acompaniamentul ...

 

nu-ti "ingrosa" tonul fortat ..doar cat iese natural .. .nu incerca sa imiti vocea "originala"  doar modul de cantat  ..unele inflexiuni  nu o sa  iasa din motive fizice ....acolo trebuie  mers simplu ...

 

canta sui inregistreaza-te apoi asculti si descoperi ce nu suna bine ..asa incet te prinzi ce merge si ce nu la vocea ta ..

 

continua cu studiatul ..

Edited by karpi
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.