www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

M-Audio M-Track Problema Sunet (Clicks, Cracks, Pops).


Recommended Posts

Salut tuturor, am achizitionat de curand o interfata audio usb m-audio m-track si am o problema pe care nu reusesc sa o rezolv, mentionez ca problema apare doar pe laptopul meu (am mai testat-o pe 4 laptopuri si pe niciunul nu apare aceasta problema).

Problema se manifesta in felul urmator: in momentul in care monitorizez sau ascult muzica sau orice fisier care contine informatie audio apar diferite zgomote ca niste clik-uri sau fosnete. Am incercat tot ce am gasit pe forumul de la m-audio, am incercat cabluri diferite, toate porturile usb, high performance in windows, diferite sample rate-uri si buffer size, driver de la m-audio, driver de la windows sau driver asio4all, am incercat 3 versiuni de windows (7 si 8.1) si nimic nu functioneaza. Zgomotele nu apar pe fisierele inregistrate (in reaper) dupa ce deconectez interfata si trec inapoi pe placa de sunet din laptop, dar apar in momentul in care inregistrez (si monitorizez), ceea ce face foarte dificil de inregistrat ceva cu backing track.

Laptopul este MSI cx600 si are configuratia urmatoare: intel core 2 duo 2ghz, 4 ddr2, ati radeon hd4300 512ram. Dintre celelalte laptopuri testate 2 erau inferioare si doua superioare ca specificatii.

Orice sfat e binevenit (mai putin recomandarea sa imi schimb laptopul).

Link to comment
Share on other sites

 mentionez ca problema apare doar pe laptopul meu (am mai testat-o pe 4 laptopuri si pe niciunul nu apare aceasta problema).

 

am incercat 3 versiuni de windows (7 si 8.1) si nimic nu functioneaza.

 

Deci, ai 3 versiuni de Windows în laptopul tău sau cum ? 

 

 

La mine, când am avut o problemă asemănătoare, a fost de vină driverul de la placa onboard a laptopului.

 

.

Link to comment
Share on other sites

Prima oara am avut o versiune de win7 64, am formatat si am pus alta versiune de win 7 64, problema a continuat sa fie prezenta, dupa care am instalat si win 8.1 64 pe o alta partitie goala si in continuare problema persista. Deci acum am win7 si win 8 (dual boot). Am dezacticvat din device manager placa audio din laptop si tot degeaba. Nu stiu ce sa mai fac.

Link to comment
Share on other sites

Vezi sa ai acelasi sample rate in setarile placii si in Reaper (44.1 amandoua sau 48 amandoua). Incearca sa dezactivezi placa interna cand lucrezi cu cea externa. Vezi sa ai buffer suficient de mare (la mine nu merge cu mai putin de 256 samples). Incearca alt cablu si alt port USB. 

Ca fapt divers, eu am patit aceeasi chestie cu un M-Audio Fast Track si nu am reusit niciodata sa rezolv problema. Pe MAC merge perfect, dar pe Windows nu merge iar cei de la M-Audio nu s-au obosit sa mai faca drivere de la Vista in sus. Pentru faza asta cu driverele eu nu imi mai cumpar niciodata nimic de la M-Audio :)

Link to comment
Share on other sites

Salut. Am avut o problemă similară cu o interfaţă M-Audio Fast Track  când înregistram cu Pro Tools 6 LE (softul cu care venise). În Cubase nu am mai avut aceeaşi problemă. desi nu am schimbat nici o setare. Mai poţi încerca să măreşti dimensiunea bufferului de DMA cu menţiunea că îţi va creşte latenţa (later edit: ce ţi-a spus şi 24fret)

Edited by tudorbog
Link to comment
Share on other sites

XP sp2 sau 3..dar cred ca sp2 este obligatoriu ptr driverele de USB 2

 

ce se poate incerca este "run in compatibility mode "    cu    "propunerea"  lui  Win 7.sau ..8 ....si nu pe incercate la nimereala ..din lista .

 

 

ASIO 4ALL   ...nu stiu daca functioneaza cu Win7...8 la mine nu a mers ...ci rezultatul a fost "blue screen"   "moartea albastra "..

poate intre tinp este "asio4all" si ptr Win7..8 dar firmele de scule nu prea se inghesuie sa faca drivere ptr acestea.

Edited by karpi
Link to comment
Share on other sites

karpi, nu stiu daca am inteles bine din ce spuneai tu, dar am incercat urmatorul lucru: am dezinstalat driverul de la m-audio si am setat kitul driverului pe compatibility mode windows xp sp2 si sp3, dar nu il instaleaza (eu folosesc acum windows 7 ultimate 64 bit). M-am jucat toata dupamasa pe un laptop hp (are vreo 9-10ani) mai slab decat al meu si nu am avut nicio problema, am instalat doar driverul de la m-audio, dar mergea fara probleme si cu driverul implicit de la microsoft.

Nu stiu daca s-a inteles din primul meu post, dar problema apare doar la monitorizare (doar reaper am incercat) sau redare de fisiere audio (winamp, wmp, youtube etc...), inregistrarile suna in regula dupa ce deconectez m-track si pornesc placa de sunet a laptopului. Am incercat azi pe alte doua laptopuri in reaper, cu exact aceleasi scule, ambele cu windows 7 si nu au absolut nicio problema. Nu stiu ce sa cred, dar ma gandesc ca e o incompatibilitate cu ceva componenta hardware din laptopul meu, altfel nu imi dau seama ce poate sa genereze problema.

Link to comment
Share on other sites

Explicatia tehnica ar putea fi un jitter intre clock-ul calculatorului si cel al placii, care apare la nivelul portului USB. Celelalte laptop-uri pot avea alte chipset-uri de USB care nu cauzeaza probleme cu placa asta.

Vezi poate gasesti alte drivere pentru USB-ul calcalatorului.

Vezi poate gasesti alte drivere pentru USB-ul calcalatorului.

Vezi poate gasesti alte drivere pentru USB-ul calcalatorului.

Link to comment
Share on other sites

Am incercat si inlocuirea driverului de usb, dar am uitat sa scriu in posturile anterioare (nu a functionat). Am luat driverul de pe pagina de suport msi, se numeste Realtek Card Reader, iar dupa ce il instalez apare ca Realtek USB 2.0 Card Reader. Problema nu a disparut. Poate nu am instalat eu ce trebuie...

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Ca sa nu mai deschid alt topic am sa scriu aici. Folosesc interfata mentionata mai sus ca sa inregistrez chitara electrica in reaper si am observat ca are un zgomot de fond mare chiar daca pun gainul la minim si fara alte efecte aplicate, iar daca pun ulterior vreun efect de crunch (nu high gain, ton de blues sa zicem in line6 pod farm sau altele de genul) zgomotul se accentueaza si bruiaza foarte tare inregistrarea. Folosesc o chitara cu humbuckere, legata direct in interfata, iar situatia e aceeasi indiferent daca am laptopul legat la priza cu sau fara impamantare sau pe baterie. Este similar unui zgomot de imprimanta sau de fax. Noise gate-ul nu rezolva mare lucru, adica e eficient atat timp cat nu cant, dar dupa ce incep sa cant zgomotul este prezent si se aude destul de tare pe fundal. Nici cu ReaFir cu subtract nu pot sa zic ca rezolv ceva, inlatura intr-adevar frecvanta respectiva, dar altereaza tonul considerabil. Cam aceeasi situatie mi se intampla si cand folosesc procesorul zoom g9.2tt pe post de interfata, pus in bypass, iar cu procesorul line6 pod hd500 tot in bypass nu am absolut nici o problema (exceptand zgomotul normal de fond care e mult mai mic). Am incercat porturi diferite, calculatoare diferite, cabluri diferite, setarile exact cum spune producatorul si nu stiu ce as mai putea sa incerc. Am mai incercat sa leg o intrare auxiliara din interfata la un amplificator de chitara legat la priza, dar oprit, iar atunci frecventa zgomotului s-a modificat. Situatia e aceeasi si daca deconectez chitara scotand cablul din interfata, deci nu e de la doze. Sfaturi?

post-4964-0-22783900-1432759331_thumb.jpg

post-4964-0-71142200-1432759336_thumb.jpg

Edited by hothead
Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Eu mai am problema asta cu un M-Audio Ozone. De vină sunt driverele. M-Audio au nişte drivere infecte, care nu sunt optimizate bine ptr Windows 7 şi mai sus. Am căutat şi eu soluţii şi nu cred că există. Doar dacă M-Audio va face ceva în sensul ăsta.

 

Ai putea încerca, dacă nu e prea mare deranjul, pe Windows XP. Din ce am înţeles, acolo s-ar comporta mai bine.

Edited by Santal
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.