www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Recomandare Chitara Electrica


calin96
 Share

Recommended Posts

Inversează sumele (sau măcar proporțiile)! Alocă mai mulți bani amplificatorului și mai puțini chitarei. Sau măcar jumi-juma. O să-mi mulțumești mai tîrziu. Asta în cazul în care nu ai vrea să dai acum toți banii doar pe chitară sau amp și să mai aștepți să strîngi pînă iei și celălalt obiect, ca să știi o treabă.

 

Oricum, în sumele astea, variantele nu-s multe și, în principiu, cam toate sună la fel. "Diferența" e făcută de aspect și ergonomie, iar la astea tu decizi, nimeni altcineva, după ce o vezi și pui mîna pe ea.

  • Like 6
Link to comment
Share on other sites

Cu 2000 de lei in total pe piata S.H. ai putea da lovitura,Oricum ce cumperi acuma nu ramai cu ele pe o viata ,iar daca le vei pune si Tu in vanzare mai deparete- nu o sa ai o pierdere asa mare.Gusturile se formeaza pe parcurs.La  sculele cumparate daca faci un pic de reglaj ,corzi noi ,spray de contact ,etc vor fi aproape ca noi :rock:

Link to comment
Share on other sites

Pai, vrei un tremolo old school(fender-style) sau un FR? Daca vrei FR, nu ai sanse cu bugetul ala. Ori iei o chitara decenta, ori un amp decent. Eu am un Jackson Js32 cu FR,e undeva la 300 de euro. Deci, no money for an amp.
Te poti duce cu un Jackson Js22, care are tremolo clasic. Dar, daca iti palce sa faci ''divebombs'' n-ai ce face cu un tremolo clasic.
Un amp decent in 500 de lei...greu dar nu imposibil.
 

Cu Fr:

(Sh poti gasi chestii bune)

 

http://www.thomann.de/ro/esp_ltd_mh53_blk.htm

(Asta nu ma incanta pentru ca acel FR nu este chiar un FR. E un fel de FR-style bridge facut de LTD)

Vintage trem:

(Sh poti gasi chestii bune)

http://www.thomann.de/ro/esp_ltd_mh53_blk.htm
(Asta e la un pret mai bun dar ai vintage tremolo)

 

Fara trem:

http://www.thomann.de/ro/cort_kx5_wh.htm


Amp:
Tot sh dar, daca vrei nou....

http://www.thomann.de/ro/blackstar_id_core_10.htm
http://www.thomann.de/ro/line6_spider_iv_15.htm

(eu totusi m-as duce cu Blackstar)

 

Edited by Axel Goia
Link to comment
Share on other sites

experienta am,3 ani de zile de flamenco + ce am mai cantat cu pana pe acustica,insa acum vreau sa ma apuc de electrica si vreu o chitara cat de cat buna si neavand cunostiinte in domeniul asta am zis sa mai cer si parerea altora

 

Dacă te iei prea mult după "părerea altora", ajungi să faci ca ei, adică te alegi cu ce le place/convine lor. Fiecare vorbește din punctul lui de vedere, nu poate da nimeni un sfat real ce ar face în locul tău. Am pățit-o, am cumpărat produsul Ț pentru că X, Y, Z (mi) l-au lăudat, deci am zis că trebuie să fie ceva de capul lui, dacă e așa lăudat. Iar ulterior am descoperit deficiențe majore, care nu se pliau pe gusturile mele.

 

Ce am învățat eu din asta și ce te sfătuiesc și pe tine să faci este să încerci să aduni cît mai multe informații obiective despre chitară, amplificator și cele necesare sau, dacă sînt subiective, să fie ale tale. Încearcă să-ți definești cît mai clar gusturile și necesitățile, iar apoi alege tu, ținînd cont de cele de mai devreme. 

 

Du-te și probează chitare, să te simți confortabil cu ele, să aibă corpul bine echilibrat, probează amplificatoare, iar apoi, raportîndu-le la cerințe, precum și (mai ales?) la gusturi, alege.

 

Simplu.

  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

Ibanezul ala e o chitara foarte buna. Insa! cei de la Mc au o mica problema cu partea de...depozitare sa zicem. Daca iti trimite una din magazinul de prezentare si nu din depozit, s-ar putea sa ai suprize la setari(din cauza umezelii si/sau temperaturii din magazin, mai toate aveau gatul cam curbat; cel putin in Bucuresti). Bine, remediabil, dar cine vrea o chitara noua cu gatul curbat? Cel mai bine testezi inainte. Desi sincer, nu stiu cat costa un bilet de tren din Nicaieri pana in Bucuresti. :)))

Asta ti-o spun ca pe un sfat ca sa nu patesti ce era sa patesc eu daca nu eram atent.

Edited by lefmir
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.