• Announcements

  • Cosu

   Noul RGC.ro   21/04/17

   RGC.ro ruleaza acum cea mai noua versiune a Invision Power Board. Versiunea anterioara a Invision Power Board nu mai primeste actualizari de scuritate, acesta fiind motivul principal pentru care am facut upgrade-ul. Functionalitatile cu care sunteti obisnuit ( chatul, sistemul de feedback/rating pentru tranzactii) sunt in continuare functionale dar e posibil ca modul prin care pot fi accesate sa fie usor diferit.   O parte din datele stocate in baza de date trebuie reprocesate si este posbil ca unele informatii sa nu fie imediat disponibile (ratinguri, mesaje private, semnaturi). Reprocesarea va dura aproximativ o zi.   Va rugam sa ne semnalati daca intampinati probleme in a utiliza siteul aici: Cateva modificari/noutati La adaugarea de feedback pentru o tranzactie este necesar sa mentionati un topic. Topicul introduce tastand in casuta aferenta titlul si apo selectand topicul respectiv. In postari se poate folosi caracterul @ urmat de numele unui utilizator pentru a atrage atentia utilizatorului respectiv. In functie de setari, utilizatorul va primi o notificare sau un email. Functia Activity Stream (https://forums.rgc.ro/discover/?do=create) permite crearea de cautari personalizate (topicuri create, postari recente etc).   Va multumim pentru intelegere!   RGC.ro  
Killahead

Tutoriale Noi?

6 posts in this topic

Ar fi foarte frumos să faci niște tutoriale video despre compoziție, adică, cu ce game se cântă peste acordurile x,y,z, etc. Părerea mea e că le-ar prinde bine începătorilor care vor să compună propriile melodii și pentru trupele la început de drum!

2 people like this

Share this post


Link to post
Share on other sites

IDEEA LUI GEORGE99COOL E SUPER ! MULTI NU STIU CUM SA FACA UN SOLO PESTE O PROGRESIE DE ACORDURI, ASTA AR TREBUI CLARIFICAT NEAPARAT !

1 person likes this

Share this post


Link to post
Share on other sites

IDEEA LUI GEORGE99COOL E SUPER ! MULTI NU STIU CUM SA FACA UN SOLO PESTE O PROGRESIE DE ACORDURI, ASTA AR TREBUI CLARIFICAT NEAPARAT !

 

E relative simplu. Daca stapanesti cat de cat forma pentatonica a gamelor, cand ai o piesa ce este in gama majora, de cele mai multe ori vei face solo in gama relative minora a gamei in care este scrisa piesa (hope it makes sence). Eu nu stiu teorie muzicala, dar am sa iti dau cateva exemple care sper sa fie destul de edificatoare:

 

Luam ca exeplu "Let It Be" - The Beatles. Progresie de acorduri este: C | G | Am | F | G. Gama este C, in cazul de fata. Solo-ul il vei executa in gama Am (relative minora a gamei C).

 

"Knockin' on Heavens Door" G | D | C - gama G, relative minora Em - solo in Em.

 

"Stairway to Heaven" (nu mai stiu exact progresia din minte) - gama Am - solo in Am.

 

La piesele scrie in gama minora, solo-ul se va executa in aceeasi gama.

 

La piesele scrie in gama majora, poti face solo si pe gama piesei, dar trebuie sa fi putin mai atent. Nu stiu sa iti explic theoretic, dar experimenteaza si folosesteti urechiile!

 

Bafta! :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Daca esti intr-o tonalitate majora, poti face solo in pentatonica majora a tonalitatii dar si in cea minora si ii da o culoare foarte faina cand schimbi de la major la minor, dar daca bagi peste o tonalitate minora un solo pentatonic major nu se pupa. 

 

Primul exemplu care mi-a venit in cap, cam unde am auzit printre primele dati si m-a marcat: 

 

 

2:27 major

2:33 minor

1 person likes this

Share this post


Link to post
Share on other sites

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.