www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Participi La Duel -Concurs ?


karpi
 Share

Recommended Posts

Avem "Duelul " rgc.ro  si iata si The ZDK propune un "concurs" !

 

De ce ar fi bine sa participi la " Duel /concurs"?

Ce castigi ?

Incercati sa raspundeti la aceste intrebari poate chiar si pe

The ZDK's  Challenge-Discutii

http://forums.rgc.ro/topic/105040-zkds-challenge-discutii/

 

Sau si aici ..

 

1/.Ce-i retine pe unii de la participare ?

 

2/.Cine ce crede ?

 

3/.De ce as participa !

 

4/.De ce sa nu particip ?

 

5/.Ce castig /Ce pierd ?

Edited by karpi
  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

 

Nu pot sa vorbesc in numele altora, dar eu:

  • cred ca orice concurs despre orice soi de arta e irelevant;
  • detest Vocea Romaniei, si nu vad o diferenta in esenta doar pentru ca accentul e pus pe chitara in loc de voce;
  • n-am gasit interesant nici un backing track dintre cele 4 sau 5 pe care le-am descarcat, oarecum aleatoriu, de cand sunt concursuri RGC;
  • nu ma mai entuziasmeaza de mult genul de muzica favorizat / asteptat in concursurile RGC (de obicei un soi de metal, ma plictiseste pana la lacrimi si Bach si Malmsteen, etc.) - nu ca ar fi vreo problema cu el, dar nu e pentru mine;
  • n-am nevoie de pene si solutii de curatat gratis;
  • n-am nimic de demonstrat;
  • nu am nevoie sa ma motiveze un concurs ca sa exersez cand e cazul (rar dar superficial smile.png).
Poate iau lucrurile prea in serios, celor care se distreaza participand le doresc numai bine si distractie placuta in continuare. Si dupa cum cred ca e evident, nu vreau sa insinuez ca am o tehnica mai buna decat a altora, cu siguranta sunt colegi de forum care pot canta, cum zice englezul, "rings around me". Pe cativa am avut placerea sa ii cunosc.

 

 

 

Foarte bun feedback! Ce fel de activitate crezi ca ar trebui sa organizam pentru cei care nu sunt inebuniti dupa solouri (de metal)? Adica ce altceva te-ar face sa postezi o inregistrare de-a ta?

  • Like 6
Link to comment
Share on other sites

Intr-adevar, Red. Sint cam in aceeasi situatie. Punct cu punct, ma distantez doar de ultimul. :)

Ma apuc uneori sa dau niste note peste cite-un track dar ce-mi iese nu gasesc a fi suficient de bun incit sa postez.

Cu siguranta "duelul" e bun si folositor pentru foarte multi, incluzindu-ma, vezi cum a tratat fiecare un backtrack, mi se pare foarte interesant si nu pot decit sa le multumesc celor care fac track-uri dar si celor care participa.

Edited by Posho
  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Nu era un repros, e de fapt mai mult o coincidenta. Putem inlocui "pene si solutii de curatat" cu orice altceva a fost in joc ca premiu in duelurile RGC.

Scuza-ma, nu a fost nimic personal. Chiar mi s-a parut excelenta initiativa ta de a crea o alternativa la stilul consacrat al duelurilor RGC.

 

Sunt si eu de acord cu unele din punctele tale de feedback . Daca doresti putem pune la punct initiative in viitor impreuna , cat mai bine elaborate . 

 

Vreau sa mentionez ca am ales ceva asa de simplu sa nu fie intimidant , dar in viitor doresc ceva la the next level adica fara backing track , piese originale solo doar cu chitara etc. sunt sigur ca exista multi pe rgc capabili de asa ceva , dar pana atunci , baby steps .

Link to comment
Share on other sites

Unele puncte de vedere  "

 

La inceputuri ..in parc ,la plaje vedeam tineri  mai in varsta decat mine cantand /acompaniindu-se  cu chitara .

Apoi  intr-o vara in vacanta la Cluj si Bistrita m-am iomprietenit cu nepotul prietenei matusii mele , acesta mai in varsta si canta foarte bine la chitara si vocal facea fata ...piese Paul Anca ..aparusera The Shadows deci si muzica instrumentala la chitara ajungea prin toate canalele la noi ...

Dupa vacanta  (aveam 13 ani ) am inceput sa "caut " respectiv am descoperit ca exista si in timisoara in anturajul meu chitaristi amatori .chiar mai multi de care nu stiam pana atunci .

 

Asa ca "tot ce se aseamana ( ca idei si ocupatie )  se aduna "  invatam unul de la celalalt cate un "secret"  ,un lick ..un acord .

Alti umblau la ore de chitara , aveau profesor ..noi ceilalti invatam din caietele lor ..in parc ..acasa  la scoala am inceput sa fim interesati de orele de muzica ...etc

 

OK ..ar mai fi muulte de  amintit dar sa n-o lungesc ...dupa ce am ajuns sa cunosc cate ceva ..si  am urcat si pe scena cu cate o "improvizatie " invatata pe de rost ( adica un SOLO ..hehe) am inceput sa invat mai multe piese .

Intre timp umblam cu cercul de prieteni prin cluburi , mai ales la repetitiile trupelor existente deja care cantau in cluburi .

Cand aveam ocazia luam parte la cate un "jamsession " la acele repetitii ca dupa sa ma cheme sa merg si seara cand canta la dans .

Apoi mai tarziu umblam seara/noaptea ( baluri de sambata )  erau zeci de cluburi , ajungem chiar si in comune "satelit" suburbii ..(  tata sa ma dea afar adin casa .....ce-i cu hoinareala asta ..pana ..in casa mea ...$%#@%$^)

asa ne-am cunoscut cu muzicantii . cu trupele de tineri .In acest mod am inceput sa ne "selectam" dupa interesele comune in diferite subgenuri de mizica "usoara /beat ".

 

Si tot asa pna am ajuns sa fiu invitat intr-o trupa , apoi in alta pana ne-am organizat propria trupa , urmand alte trupe ...etc etc

 

Daca nu urcam pe scena , nu luam parte la acele "jamsession"-uri ,foarte primitive de fapt ,dar prin care ne "testam" pe sine cat si pe ceilalti  ca sa vedem descoperim posibilitatile ptr viitoare colaborari ..etc .

 

 

UNDE ? poate un tanar "aspirant " sa mai aiba  asemenea ocazii in zilele noastre , unde sunt cele zeci de cluburi , unde te poti intalni cu cat mai multi viitori sau incepatori muzicanti ca sa se poata "selecta /cerne "' cate o trupa cate un "proiect ' ?

 

Singura cale ar ramane  sa iei parte la cat mai multe concursuri /.dueluri / colaborari / jemsesion-uri   in cat mai multe genuri /stiluri ..etc 

 

Cat despre a ajunge cat mai "rapid " vedeta ,din absolut necunoscut fara sa te cunoasca nimeni ,actual singura posibilitate  ar fi e Vocea ,Talent etc etc dar asta presupune sa fi antrenat /pregatit professionist de o echipa /profesor etc si sa mergi la acele concursuri aproape ca si un profesionist doar "promovarea " prin TV  sa o rezolvi restul sa-l ai deja .Adica "rapida" este numai ultima parte a povestii.!

 

In pregatirea personala  ptr orice concurs /vizonare etc  trebuie sa fie si multe teste/autotestari  prin  cat mai multe "concursuri/dueluri  " pe unde se poate .Din aceste concursuri /dueluri toti au de invatat de tras concluzii ..de dobandit experienta de format stilul /maniera de cantat de slefuit forma si esenta interpretativa etc etc

 

CRITICA

 

...cui este frica de critica sa nu vrea sa fie artist !

Nimeni nu-i perfect , nimeni nu cunoste totul , nu poti sa faci pe plac la toata lumea ..etc

 

Dar nu se poate sa te retragi in carapece si sa stai pe "linia " cine nu lucreaza nu greseste deci nici critica negativa nu primeste ..nu-i OK conceptia deoarece nici nu te cunoste nimeni .

 

Muzica o canti ptr placerea de a canta , cand creezi cate ceva oricat de nesemnificativ te bucuri sa impertasesti cu semenii tai si vei avea parte de satisfactie daca unora le place ce ace canti ....din carapace greu se aude muzica .

 

Fara public putem spune ca nici muzica nu exista , deci trebuie sa ajungi in fata publicului ca sa ai sansa sa fii ascultat .

 

Era sa uit ..

 

Tinerii muzicanti  viitori muzicieni  de muzica clasica canta in parcuri ,metrou ,pe strada  ca sa se auto testeze , sa prinda experienta , sa invete  ....apoi ia parte la cat mai multe evenimente , festivaluri etc etc  ca sa ajunga cunoscuti  de alti muzicieni ..etc etc ...

Edited by karpi
  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

Vreau sa incep prin a spune ca sunt un chitarist mult spus mediocru, care incearca si el marea cu degetul din cand in cand. Singurul lucru deficitar in toata povestea asta cu duelurile este lipsa de feedback. Spre exemplu, la duelul 100 la care am apucat sa particip, desi am luat locul 3(pe calea asta ii multumesc lui cosu pentru premiu) nu am invatat efectiv nimic. Ar trebui sistemul de votare sa aiba si o parte de critica la adresa tuturor, despre orice: volum, ton, interpretare, "vezi ca la secunda X e putin pe langa ritm", etc. Mi s-ar parea mult mai util, pana la urma suntem adulti si oameni cu pretentii artistice, ar trebui lasate orgoliile la o parte din calea imbunatirii. Aici mai intervine ce a zis si @red mai sus: Arta, si mai ales muzica, e subiectiva.

Am sa incerc sa particip la mai multe dueluri, chit ca eu sunt de umplutura pe acolo, in speranta ca voi invata ceva.

  • Like 5
Link to comment
Share on other sites

La Salonta Jud Bihor intr-un "club" in fiecare Joi sunt asteptati toti cei care au un instrument muzical sa cante. E un fel de Open Stage. Cine are chef il asteptam cu drag de la ora 19:00 amplificatoare , microfoane sunt destule. Trebuie adus doar instrumentul si un cablu daca e nevoie

https://www.facebook.com/groups/778110105597417/

Edited by baltazar181
  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

 

Multumesc Cosu.

 

Am postat inregistrari pana acum intr-un singur caz: cand vreau sa vand echipament, ca informatie suplimentara pentru un posibil cumparator.

 

Ce m-ar face sa postez in alte cazuri (la repezeala):

  • demonstratii, in cazul in care as cauta oameni cu care sa cant (n-a fost cazul);
  • exercitii / intrebari, in cazul in care un muzician pe care il respect ar decide sa tina cursuri pe RGC;
  • potentialul de a ajunge ce am lucrat pe albumul cuiva interesant pentru mine.

 

 

Deci vrei ca ceva inregistrat de tine la repezeala sa apara pe albumul unui muzician serios? Tu vorbesti serios?

 

Si asta dupa ce spui pe fatza ca exersezi rar si superficial:

 

 

Nu pot sa vorbesc in numele altora, dar eu:

 

  • ...........
  • nu am nevoie sa ma motiveze un concurs ca sa exersez cand e cazul (rar dar superficial smile.png).
Poate iau lucrurile prea in serios, celor care se distreaza participand le doresc numai bine si distractie placuta in continuare. Si dupa cum cred ca e evident, nu vreau sa insinuez ca am o tehnica mai buna decat a altora, cu siguranta sunt colegi de forum care pot canta, cum zice englezul, "rings around me". Pe cativa am avut placerea sa ii cunosc.

 

 

Sper ca glumesti.

Edited by ADIDAS
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

 

Deci vrei ca ceva inregistrat de tine la repezeala sa apara pe albumul unui muzician serios? Tu vorbesti serios?

 

Si asta dupa ce spui pe fatza ca exersezi rar si superficial:

 

 

Sper ca glumesti.

 

Nu vreau sa ma bag ca musca-n lapte, dar de exemplu, Buckethead si John Frusciante(materialele solo) isi inregistreaza piesele, pe cat posibil, dintr-o singura tura. Buckethead are la activ in jur de 100 de albume inregistrate asa. Dupa un anumit nivel nu iti trebuie mai mult. Iar pentru backing track-urile in cauza, ori ai inspiratia sa contribui cu ceva, ori mai bine nu canti. Decat sa canti lick-uri cantate si rascantate.

 

Oricum, discutia e off-topic.

 

Eu sincer, as vrea sa vad o piesa facuta de RGC. Sa se porneasca eventual de la tobe, sa compuna fiecare mai multe variante de armonii si fiecare sa construiasca pe ce vrea. Mie BT-urile nu-mi transmit nimic.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

 

 

 

Nu vreau sa ma bag ca musca-n lapte, dar de exemplu, Buckethead si John Frusciante(materialele solo) isi inregistreaza piesele, pe cat posibil, dintr-o singura tura. Buckethead are la activ in jur de 100 de albume inregistrate asa. Dupa un anumit nivel nu iti trebuie mai mult. Iar pentru backing track-urile in cauza, ori ai inspiratia sa contribui cu ceva, ori mai bine nu canti. Decat sa canti lick-uri cantate si rascantate.

 

 

Sa inteleg ca userul "red" e vreun Frusciante sau un Buckethead si nu stiam. Compari coada vacii cu stampila primariei, fara suparare.

Edited by ADIDAS
Link to comment
Share on other sites

Ai pus o intrebare mare, cat de "public" e RGC-ul pentru un chitarist? E la fel ca publicul ala care plateste biletul si (din ce in ce mai putin) albumul?

 

Cati oameni crezi ca intra pe RGC ca sa descopere muzicieni romani? Cei care posteaza inregistrari nu se expun "publicului", ci altor chitaristi in fel si chip. E o valoare de necontestat si in asta, si ai dreptate cu multe lucruri, dar nu e acelasi lucru cu "ajunsul in fata publicului", si cred ca e foarte important sa vedem clar diferenta.

Colegi nostri de forum sunt si ei public , si inca un public mai exigent  caci au cate o conceptie ,buna rea corecta sau nu dar  au o parere ce conteaza .

Functioneaza exact ca si un public , nu te poti debarasa de felul de a fi ca si fiinta umana , in plus acesti spectatori /auditoriu  este mai "avizat"  in a emite unele pareri critice de care  este bine sa tii cont .Ca exista prietenii , simpatii , antipatii ..pai aceste lucruri le gasesti si la publicul "civil" .

Daca esti deja un muzicant cu experienta este bine sa incerci sa transmiti si celor mai tineri din cea ce  stii .

Vreau sa incep prin a spune ca sunt un chitarist mult spus mediocru, care incearca si el marea cu degetul din cand in cand. Singurul lucru deficitar in toata povestea asta cu duelurile este lipsa de feedback. Spre exemplu, la duelul 100 la care am apucat sa particip, desi am luat locul 3(pe calea asta ii multumesc lui cosu pentru premiu) nu am invatat efectiv nimic. Ar trebui sistemul de votare sa aiba si o parte de critica la adresa tuturor, despre orice: volum, ton, interpretare, "vezi ca la secunda X e putin pe langa ritm", etc. Mi s-ar parea mult mai util, pana la urma suntem adulti si oameni cu pretentii artistice, ar trebui lasate orgoliile la o parte din calea imbunatirii. Aici mai intervine ce a zis si @red mai sus: Arta, si mai ales muzica, e subiectiva.

Am sa incerc sa particip la mai multe dueluri, chit ca eu sunt de umplutura pe acolo, in speranta ca voi invata ceva.

Daca  se participa la aceste "session"-uri   celor care doresc personal voi incerca sa punctez cate o parere personala  ..o sugestie ...

Nimeni nu s-a nascut super vedeta care stie tot ..si nici vedetele nu stiu chiar totul ..!

Deci vrei ca ceva inregistrat de tine la repezeala sa apara pe albumul unui muzician serios? Tu vorbesti serios?

 

Si asta dupa ce spui pe fatza ca exersezi rar si superficial:

 

 

Sper ca glumesti.

Am postat multe piese pe "acidplanet "   cele mai apreciate de catre  membri siteului ( 99% muzicieni instrumentisti , compozitori ,cantautori , mixeristi DJ etc...) au fost piese inregistrate la repezeala si nu cele lucrate o saptamana care oricat de "perfecte "ar fi  cu prea multa tehnica si tehnologie i-si pierd vitalitatea /sponteneitatea   ceva ce  surprinde    ..adica nu ceva previzibil ...la care stai asculti si i-ti zici " aha o ia la stanga ..lacum la dreapta ..aha ..rezolvarea ..OK "..si nu mai asculta restul .

Edited by karpi
  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

 

unde sa mai participi?

dupa ce a produs  chris_27, am pus chitara jos din mana, si m-am dus la o bere :)

altceva mai bun pe track-ul respectiv nu se mai poate face.

and the winner is... :)

 

 

Sa sti  ca si  eu am participat la dueluri aici pe forum unde au fost altii mai buni decat  mine si asta  m-a ajutat.In primul rand eram cu mana pe chitara si imi doream sa scot mai mult din ea...Te asteptam si pe tine cu o varianta.Vei vedea ca te vei simti super bine. Sanatate!!! 

Link to comment
Share on other sites

Sa sti  ca si  eu am participat la dueluri aici pe forum unde au fost altii mai buni decat  mine si asta  m-a ajutat.In primul rand eram cu mana pe chitara si imi doream sa scot mai mult din ea...Te asteptam si pe tine cu o varianta.Vei vedea ca te vei simti super bine. Sanatate!!!

da, este important sa participi, numai sa ai si chef :)

eu doar am apreciat ce ai produs.

nu am de gand sa particip, nu imi place track-ul, nu imi ,,spune'' nimic care sa ma inspire..

eu sunt de cealalta parte a ,,baricadei'', distors din plin, viteza, pentatonica, corzi intinse, rupte, etc :)

dar, de apreciat, apreciez oricand un blues, un jazz, si, productiile mai reusite ale colegilor de forum.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Am ratat ultimile dueluri din lipsa de timp. Dar cele care sunt acum in derulare le voi "ataca" in cel mai scurt timp.

Din punctul meu de vedere, aceste concursuri isi aduc contributia la imbunatatirea relatiilor intre membrii forumului .

Dintr-o experienta personala , am constatat ca nici in momentul in care sunt premii de o valoare mai consistenta , nu exista foarte multi concurenti .

Probabil ca organizarea unor concursuri pe stiluri muzicale distincte ar avea si mai mult succes. La urmatorul concurs pe care-l voi organiza , o sa incerc si aceasta varianta .

 

P.S Personal , consider acest forum ca pe o "intalnire intre prieteni"  :)

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

 

 

and the winner is... :)

 

Nu aia conteaza , este doar o mica motivatie . Daca iti place cum canta Chris atunci eu zic sa incerci si tu , si desi nu vreau sa vorbesc in numele lui , sunt sigur ca te-ar ajuta si indruma cum sa te apropii de nivelul lui (In fine , pentru asta e un forum de chitaristi . ) - asta ar fi unul din scopurile duelurilor - sau unui concurs de acest gen .

Edited by TheZKD
Link to comment
Share on other sites

Nu aia conteaza , este doar o mica motivatie . Daca iti place cum canta Chris atunci eu zic sa incerci si tu , si desi nu vreau sa vorbesc in numele lui , sunt sigur ca te-ar ajuta si indruma cum sa te apropii de nivelul lui (In fine , pentru asta e un forum de chitaristi . ) - asta ar fi unul din scopurile duelurilor - sau unui concurs de acest gen .

o mare parte din ce a cantat, as putea reproduce, tehnic stau ok, cred :)

bineinteles, la chitara, mereu are oricine de invatat, cat de avansat sa fie, tot apare cate ceva :)

la mine e alta problema, cel putin cea pe care o constientizez. si anume, azi invat o melodie, o repet cateva zile, 

apoi iau alta, si tot asa, si, dupa 2 saptamani nu mai stiu prima sa o reproduc, nu am timp sa repet zeci de melodii zilnic, ca sa nu le uit :)

azi am ,,reanvatat'' purple rain. minunat :)

in schimb pokolgep, ossian, judas, iron, astea nu le uit. hm... oare de ce?

Link to comment
Share on other sites

 

unde sa mai participi?

dupa ce a produs  chris_27, am pus chitara jos din mana, si m-am dus la o bere :)

altceva mai bun pe track-ul respectiv nu se mai poate face.

and the winner is... :)

 

 

Trebuie sa te gandesti ca nu toti suntem la fel , fiecare are  cate ceva  ca si artist -chitarist  , treaba cu virtuozy  este un fel de "circ"  show .

Cum si in alte domeni de arta sunt  foarte largi posibilitatile de exprimare , acestea trebuie "cautate" , si cel mai OK este sa incepi sa canti ...la inceput o sa fie mai '"patratos" mai neslefuit dar se va dezvolta ...cum sepune "sa te arunci in apa adanca ca sa fii obligat sa inoti ".

 

Ca si exemple de inspiitatie  charisti ce nu fac  un scop din "shred" abea de canta ceva solo ..si sunt considerati printre cei mai vestiti /recunoscuti si de cei din bransa .

 

Pet Townsend , Andy Summers  , Keith Richard ,...mai sunt si altii acestia sunt cei mai cunoscuti  fiecare dintre ei "duc trupa "!

Sau cei "scumpi la vorbe"  cum ar fi Chris Rea ....note putine dar "acolo" ..

 

In plus poti sa  canti in stil "metal"  sa-i dai alta culoare ..chiar sa tragipeste rythm guitar cu distors ...sun nenumarate exemple cu trupe de metal prelucrand piese  hituri cunoscute ..si muzica clasica si usoara pop ,rock etc

 

De ex acest BT este OK ptr bluesuri , dar si ptr power balad , funk etc ..tu ii dai "culoarea" .

 

Ptr cei care spun ca nu le vin "idei " : puneti chitara la oparte ! Improvizat vocal peste BT ,( creierul /simturile fac muzica NU degetele  ce tind sa "umble " pe sablonele exersate inradacinate  ) , inregistrati  vocea ..apoi invatati /adaptati partile ce par OK cu chitara  ...asa poti sa scapi de limitele si sablonizarea data de pozitii si lickuri "chitaristice " !Sa vezi cate "idei" bune ai !

 

NU trebuie sa canti neaparat lick-urile "standard"  si incet incet cu timpul vei canta "ca tine ".

Edited by karpi
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

man... nu ai inteles ce am vrut sa spun.

nu am nimic de demonstrat, am chitara in mana cu mult inainte ca cei mai multi de aici sa se fi nascut.

si, nu cant ceva ce nu imi place. nu am mers sa cant la nunti, ca sa nu imi alterez starea de rocker :)

poate, repet, poate, mai spre vara, o sa organizez propriul meu ,,concurs'', unde shred-ul, viteza, redarea cat 

mai fidela a unui solo de malmsteen, de ex, o sa fie baza.

 

o zi minunata :)

Edited by tibimosby
Link to comment
Share on other sites

la cererea colegilor, cu mentiunea ca este inregistrat cu camera de la telefon, si, dupa cateva beri la bord.

de asemenea, inregistrarea este facuta la scurt timp dupa ce m-am reapucat de cantat.

stiu unde am iesit din tempo, dar am si recuperat acceptabil :)

mersi zkd pt incredere, oricum, o sa ne cunoastem in curand, ai cateva produse care m-ar interesa :)

 

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.