www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Ma Poate Ajuta Cineva?


Misu13
 Share

Recommended Posts

Salutare.Am 16 ani , acum 2 zile mi-a venit amplificatorul peavey vypyr 30,desi chitara o aveam cu jumatate de an inainte .Ma rog, nu asta conteaza. Ideea e urmatoarea:nu stiu absolut nimic,nu stiu cu ce sa incep.Presupun ca ar fi o idee destul de proasta sa incep din prima sa cant o melodie sau ceva.Am facut niste exercitii de incalzire si riffuri gen Smoke on the water si I can't get satisfaction,foarte usoare.Problema mea e urmatoarea, ma uit din cand in cand pe forum si pur si simplu nu stiu nimic despre teorie, dar nimic, si tind sa cred ca "e prea tarziu" e doar un mit idiot.M-ar putea ajuta cineva cu niste sfaturi , orice , link-uri , as fi fericit sa dau de cineva care le-a salvat pe toate intr-un notepad sau ceva. Problema e ca eu sunt chiar la punctul 0 ..Adica vorbiti cu cel mai neexperimentat om in materie de muzica.Daca cineva e binevoitor sa imi faca o lista cu ce ar trebui sa invat, ce inseamna si cu ce m-ar ajuta, sau ceva linkuri  as fi extrem de recunoscator :) .

Link to comment
Share on other sites

Incearca sa gasesti un profesor bun ... nimeni n-are chef sa-ti explice tot ce vrei pe gratis.

 

Nu-i deloc o idee proasta sa inveti sa canti melodii, ba chiar e o idee foarte buna. "E prea tarziu" nu exista cand vine vorba de cantat la chitara ... exista daca vrei sa devii fotbailst sau ceva de genu'.

 

Cat despre lista cu ce ar trebui sa inveti, incepe aici:

1. Notele pe chitara

2. Gamele pentatonice majore si minore (pe tot griful!), in toate cele 12 tonalitati.

3. Toate triadele (majore, minore, diminuate si augmentate), si acordurile de "7" (maj7, 7, min7, min7b5).

4. Armonia diatonica

Pot sa continui pana maine dar nu-i necesar ca o sa-ti i-a ceva timp sa inveti toate astea de mai sus.

 

Repet, gaseste-ti un profesor bun (sunt si o gramada care-s de *****, iti iau banii si tu-ti invarti rotiile in loc ...) sau gaseste-ti niste manuale de teorie ...

 

Ah ... vezi pe tomquayle.co.uk este un download (video + carte) "Jazz Harmony and Playing Over Changes". Costa $25 dar face banii!

 

Bafta si spor la invatat!

Edited by guitar88
Link to comment
Share on other sites

Da o sa ma duc in brasov la M&C Musical parca acolo aveau niste carti..Mersi mult, o sa caut , o sa incerc. Ca doar e spre binele meu si  imi place..Asa ciudat e sa nu sti nimic , dar intr-un fel imi place.Pana la urma nici van halen nu s-a nascut scolit in chitara..Mersi mult maine o sa ma uit in mare parte la ce mi-ai dat, si o sa imi caut pentru o luna 2 poate si un profesor care sa ma invete basics-urile,caci mai mult nu cred ca ar trebui.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.