www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Boss Gt10 Tone?


johnnygt
 Share

Recommended Posts

Începe tot timpul cu un patch curat.

Dacă ai un amp bun pe care îl folosești mereu, setează-l așa cum îți place, și apoi adaugă ”pedale” pe rând în patch. Nu folosi emulare de speaker sau de cabinet/microfon din procesor.

Dacă folosești fx_return, (adică doar power ampul, eu așa fac), găsește prima dată un preamp care îți place cum sună, și apoi adaugă pe rând pedale.

 

Eu am stat să fac 2,5-3 ore un ton de clean, cu chorus și delay pe ctl1/2, și încă vreo oră pentru tonul de distors, dar sună binișor acum.

În general lumea nu are răbdare să bibilească patchurile de asta discreditează ideea de procesor.

E importantă și ordinea efectelor, volumul lor, și tot așa (de fapt la fel ca și la pedalier, doar că acolo sunt la îndemână).

 

Patchurile din fabrică sunt făcute pentru anumite chitări, cu anumite ampuri, de asta se aud prost.

Daca faci un patch de la zero, cu chitara ta, și cu ampul și cabinetul tău, cu puțină răbdare o să obții niște tonuri bune.

 

Problema cu procesorul e că atunci când mergi să cânți pe alt amp/cabinet, trebuie să refaci niște setări, ceea ce e nițel mai complicat decât la un pedalier, dar totuși foarte realizabil.

Așa că sfatul meu e să ai răbdare și să îl bibilești, și dacă nu îți iese bine să mai încerci, dacă nu, îl vinzi și îți iei pedalier :)

Link to comment
Share on other sites

Ei, merge bine si direct in mixer sau intr-o boxa activa, fa-ti setarile pentru mixer din controlul general. Poti sa scoti multe sunete foarte bune din GT-10 cam pentru orice soi de muzici. Uneori setarile "nerecomandate" spre exemplu humbucker pe reglaj de single coil dau rezultate mai bune, cauta si incearca.

Poate ca ar fi bine sa privesti patch-urile din User ca pe baza de plecare si sa dezvolti de-acolo. Umbla in ele si vezi ce-ti da, vezi ca sint si pe net setari de descarcat, ai de ales intre foarte multe si destule dintre ele foarte bune. Poti obtine rezultate interesante modificind ordinea pedalelor fata de cea oferita initial de procesor.

E de umblat si de bibilit in el destul si-ti poti face treaba fara sa cari lazi cu difuzoare :)

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Puteti sa-mi dati ceva pareri[sfaturi] in legatura cu tonuri de la proc gt10 .Mai ales la distortion .Va multumesc!

Ai manualul de "user "  stai frumos si citesti  cum se " face " un sound ...cum se seteaza  caracteriticile ..

apoi ai soundurile din fabrica ce se pot modifica ...EQ, Gain, Distors , etc etc  ..reverb, chorus scoti daca canti pe PA  deoarece cele stereo  suna OK  pe casti  sau ptr inregistrare "stereo"  pe PA nu prea este OK ..

 

Ai precis sfaturi in user manual .

 

Ai  patch-uri libere ptr "user preset "  inveti sa salvezi in acestea cate un sound ce i-ti place din cele de fabrica apoi poti sa modifici pana te plictisesti ..daca strici prea mult poti sa stergi si sa aduci din nou patchul de fabrica   care a ramas nealterat ...

 

Este necesar sa inveti sa setezi parametrii , dar si din cele de fabrica gasesti cu duiumul din care-ti plac .

 

In acest procesor se pot "aduce" setari de pe internet cu sounduri gata "facute"  precis gasesti ce vrei ..sau ce crezi ca at fi OK dupa care te mai luminezi si o sa ajungi sa stii ce sound ai nevoie ...  

Edited by karpi
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.