www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Refacere Amplificator Mono.


Crypto
 Share

Recommended Posts

Am luat acest set de piese dintr-un radio pe lampi si as vrea cu ajutorul lui sa restaurez partial radio-ul bunicului meu care a plecat dintre noi anul acesta.

 

A fost un mare pasionat a tot ce tine de lampi incepand de la radio-uri pana la televizoare pe lampi, inclusiv ceva jucarii militare. Era inginer pe submarin in tinete si maistru inginer electrician ulterior.

 

Proiectul va consta in montarea intr-un sasiu atat amplificatia pe lampi cat si a unei amplificatii pe tranzistori MONO cu un kit de pe mivarom, selectabile cu un switch pe spate. 

 

Traful de final si soclurile as vrea sa le pastrez din piesele care le-am achizitionat, cel de alimentare din cate am inteles nu este izolat pe secundar si ma gandesc ca ar fi cazul sa fac rost de altceva, ca sa nu ma risc, fiind si primul amp care-l construiesc. A ajuns din pacate cu o lampa sparta, cred ca este cea de redresare. 

 

Semnalul de intrare va proveni dintr-un kit MP3 player cu telecomanda care am sa-l ascund in cutie, lasand doar senzorul IR pe fata. 

 

As dori daca binevoiti niste sfaturi de constructie, eventual si o schema simpla, sau specificatii pentru transformatorul de alimentare pentru lampi. Din cate stiu, traful de final trebuie montat perpendicular fata cel de alimentare, iar alimentarea sa fie cat mai departe de semnalul de intrare. Nu stiu daca se aplica in cazul intrarii unui semnal de linie.

 

De asemenea va trebui sa-i montez si un transformator +/- 24 pentru amplificatia pe tranzistori/mosfeti si sa-i construiesc un mixer pasiv intern pentru a transforma semnalul stereo din mp3 in mono. Redarea se face cu difuzorul original din cutie.

 

Cutia ma gandesc sa o relacuiesc, ce-as putea folosi? Eventual daca ar merge sa-i inchid nuanta furnirului sau ce-i fi sa se potriveasca cu estetica apartamentului. 

 

Multumesc!! 

Edited by Cryptopsy
Link to comment
Share on other sites

Cam ambitios proiectul pt inceput

Daca zici ca ai nevoie de +-24v pt tranzistori,asta inseamna ca dupa redresare ajungi pe la un 33-35v, probabil o sa aiba putere destul de mare,ceea ce inseamna ca ai nevoie si de un radiator destul de sanatos

Pe langa patea de putere,iti trebuie si un preamplificator care are si el nevoie de alimentare,daca nu o iei din acelasi traf cu ampliful de putere,trebuie sa ii pui unul separat

In final toata cutia de la radio va fi mega inghesuita cu trafuri si circuite,poate o sa ai de furca cu brumul din cauza asta.

In ce priveste cutia,nu o poti inchide la culoare decat cu un lac colorat,care de obicei arata ca naiba....de baituit nu poti,ca furnirul acela a fost imbibat in lac deja (selac probabil,se dizolva in alcool).

Daca as fi in locul tau,m-as hotara sa o iau pe o singura cale,ori full tranzistori,ori lampi,asa iesi mult mai simplu si mai curat.

 

PS - m-as gandi bine daca merita sa repari cutia aia (daca are valoare sentimentala pt tine,atunci da) avand in vedere ca eu in piata de vechituri gaseam radiouri pe lampi in stare impecabila cu 70 de lei.

PPS - nu ma pricep foarte bine la electronica,deci nu trebuie sa iei prea in serios ce spun eu  , o sa iti dea altii sfaturi mai pertinente :) 

 

spor la lucru

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.