www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Păreri Voce


Fizz
 Share

Recommended Posts

Salutare! Aș fi foarte bucuros dacă v-ați putea scrie aici părerile în legătură cu vocea mea. Nu am deloc experiență în acest domeniu, mai cânt uneori când mă plictisesc și de ceva vreme am început să și înregistrez să văd cum sună. Am câteva piese cântate de mine și înregistrate pe care le voi atașa, unele sunt doar fragmente, altele întregi. La unele dintre ele m-am mai pierdut prin versuri pe alocuri pentru că pe toate le-am cântat cu versurile în față, iar pe majoritatea nu le știu până la sfârșit cum sună.( gen știu jumătate din piesă ). Piesele sunt înregistrate cu un microfon atașat unei perechi de căști (headset), slab calitativ. Mulțumesc!

 

Rihanna - Stay ( S.Cover ).mp3

Bruno Mars - Just the way you are ( S.Cover ).mp3

Ed Sheeran - I see fire ( S.Cover ).mp3

James Blunt - Goodbye my lover ( S.Cover ).mp3

Rihanna - Unfaithful ( S.Cover ).mp3

Linkin Park - Numb ( S.Cover ).mp3

Passenger - Let her go ( S.Cover ).mp3

Red Hot Chili Peppers - Californication ( S.Cover ).mp3

Ne Yo - So Sick ( S.Cover ).mp3

 

 

Link to comment
Share on other sites

Ai nevoie sa exersezi mult, nu ai control pe voce aproape deloc. Cauta niste tutoriale pe yt sau ceva dvd-uri pe net din care sa inveti mai intai cum sa canti si de-abia apoi sa canti efectiv. Pentru mine a fost util pentru inceput "The Zen of Screaming" al Melissei Cross care, contrar numelui, nu are treaba cu screamingul, dar de acolo inveti cat de cat cum sa dai sunetele afara din tine si, pe langa asta, are un set de exercitii de warm-up care folosit zilnic ajuta over time.
Repet, astea au functionat la mine, difera de la persoana la persoana ce intelege din DVD-ul ei pentru ca, de exemplu, am un prieten care n-a sesizat nicio diferenta inainte si dupa..

Still, un profesor de canto ar fi mai bun, daca nu te intelegi cu tutorialele de pe net  ^_^

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

@Fizz, sunt de acord cu ce ti-a spus @crichton. Ai nevoie de mult exercitiu, si nici asa nu stiu daca ai sanse sa ajungi departe. Tu ce parere ai despre inregistrari? Intreb pentru ca daca nu sesizezi nici o neregula, lasand la o parte calitatea inregistrarii, atunci s-ar putea sa mai ai o problema si anume ca nu ai ureche muzicala. Din fericire si asta se poate antrena.

Link to comment
Share on other sites

Ştiu ca unele părți din melodiile postate nu sună deloc bine şi că nu mi-au ieşit, dar nu am stat să le înregistrez până îmi ies cât de cât cum trebuie. Unele părți mi se pare că sună bine. Oricum, am observat că mă incomodează puțin atunci când cânt melodiile cu negativ...poate pentru că nu îmi mai aud bine propria-mi voce. Ceea ce vreau să spun este că parcă mă descurc mai bine fără negativ...cânt mai relaxat.
De exemplu la melodia "Stay" cred că sună decent până pe la 2:30...sau uite, la melodia lui Bruno Mars, "when i see your face" ăla de la secunda 53 mi se pare genial...îmi place mult de tot cum sună. Pe RHCP mi se pare că sunt cât de cât constant în ceea ce priveşte volumul. Poate nu m-am exprimat prea bine, dar cred că ați înțeles voi la ce mă refer. A...şi să nu uit, mulțumesc că v-ați făcut puțin timp pentru a-mi asculta coverurile şi pentru a lăsa aici un reply. :D

 

L.E: Pentru cei care au ascultat mai multe dintre melodiile pe care le-am postat, mi-as dori să știu care vi s-a părut vouă că mi-a ieșit cel mai bine dintre ele dacă se poate. Mersi !

Edited by Fizz
Link to comment
Share on other sites

Important e sa fii incaptanat si sa ai ambitie. Sunt nenumarate vocile care au fost trimise la plimbare de sute de ori pana au ajuns celebre.

 

Cauta-ti un profesor sau continua sa te inregistrezi. Apoi compara cu originalul si o sa vezi ce si cum.

 

Daca te tii de treaba o sa reusesti cu siguranta.

 

Ce ai postat nu e foarte incurajator dar daca realizezi asta si te apuci de munca serioasa o sa fie super OK.

 

Fara minim 2 ore pe zi nu o sa ajungi nicaieri de unde te afli tu. Poate o sa ai nevoie chiar si de mai mult.

Edited by ADIDAS
Link to comment
Share on other sites

-calitatea inregistrarii nu ma deranjeaza. Se aude clar ce trebuie sa se auda, vocea mai tare, negativul pe fundal s.a.m.d. (am fost invatat ca e bine sa incepi cu aprecieri :) )

-daca sunt piese pe care nu le stii bine sau crezi ca nu ti-au iesit bine... de ce le postezi? Arata cea mai buna munca a ta, cred ca te face pe tine in primul rind sa te simti bine

-am ascultat doar Goodbye my lover si I see fire. Problema nu este la voce in primul rind, ci la ureche. Nu stiu daca iti dai seama, dar (mi se pare mie) piesele sunt false de la cap la coada - nu cinti in gama in care este negativul. Eu as incepe cu inceputul inceputului: iei o nota la pian sau chitara si o reproduci cu vocea, cinti melodii foarte simple dupa un acompaniament etc. Timbrul e placut, tehnicile se invata, dar baza este urechea muzicala.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Hello there !

 

Well Well ..n-ai incercat cu pietele care sun usor  critica mea o sa fi in 3 puncti:

 

1- ai zis "poate pentru că nu îmi mai aud bine propria-mi voce" ... nu poate e sigur 1000% , poti te descurci cu "scale" sau exercitile de gama  ca sa suna in tonalitate

2- cel mai important pentru toti vocalisti ... RESPIRATIE ... e foarte important ca te intelegi ce este respiratie cand canti nu e evident si nu e usor in prima data sa intelegem CUM facem asta lucru dar cu exercitile cu un professor (mail bine ca nu te destruge vocea tine)

3-Canti songs care sunt in vocea tine , de ce ai cantat Rihanna? si RHP si Bruno mars ... si .. si ...si...? ok sunt piece care sunt frumos dar probabil  nu te ajuta daca incepi , stai cu ceva usor de canta din punct de vedere technic. si o sa vezi ca exemplu "yesterday" de la beatles nu e prea usoara daca verm sa facem un lucru bun/perfect

 

In fine pot se zic ai o vocea cu potential mare daca lucrezi BUN (nu tare) . ai o vocea dulce cu o coloare frumoasa si diferite depinde cum te descurci in curs/exercitile :)

 

SUCCESS !!!

 

PS: ma scuzi nu sunt roman probabil ca are multe graseale sper ca ai intelegi. :)

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Salutare! Nu am mai fost activ o perioadă de timp și astăzi am intrat să văd ce mai este pe forum :D . Vreau să vă mulțumesc pentru că mi-ați împărtășit părerile voastre sincere și vreau să spun că mă bucur mult că există o astfel de comunitate cu astfel de oameni, minunați. :) Vă doresc tuturor o zi bună!

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Salut! Acum câteva zile mi-am reamintit această piesă minunată de la Iron Maiden și am simțit nevoia să încerc și eu să o cânt. Am înregistrat doar puțin începutul...uitați ce a ieșit :D. Aș fi curios să vă aflu părerea legată de această înregistrare pe care am făcut-o...cum sună vocea mea, dacă se potrivește pe acest gen și orice alte critici aduse de voi care sigur mă vor ajuta. Mulțumesc!

 

Fear of the dark instr 3.mp3

Link to comment
Share on other sites

Având în vedere că mai înregistrez câte o piesă care îmi place mult ocazional ( asta înseamnă la câteva luni...din decembrie de când am postat acele melodii nu am mai încercat nimic pentru că sunt în an terminal și sunt ocupat cu învățatul ), nu cred că e chiar așa rău la cât cunosc eu legat de acest domeniu ( aproape nimic ). Cum îți pot răspunde la întrebarea ta? Aș fi mulțumit dacă ar suna precum originalul, nu crezi?:D. Eu am postat asta pentru ca voi, cei care vă pricepeți mai mult în acest domeniu să îmi spuneți ce credeți. Sunt conștient că din punct de vedere al tehnicii și multe alte aspecte care trebuie respectate pe care probabil voi le știți, dar eu nu le știu nu e foarte bine, dar voiam să aflu de la voi cum sună vocea mea pe acest gen și ce credeți voi. Mersi !

Link to comment
Share on other sites

Salutare,sunt un incepator si eu,de ceva timp am inceput sa ma informez si sa experimentez cateva lucruri

Ascultand pot spune ca faci niste greseli

1Dai tot aerul afara fara sa il gestionezi bine

2.Deschizi gura in toate partile,cum fac nebunii:)

3.Respiri prost

4.Nu mai scuipa cand canti:)

 

Sunetul il trimiti in rezonatori ceea ce e bine

Niste exercitii de respiratie ti-ar prinde bine,cauta pe net EricArceneaux,o sa inveti multe

 

Repet,sunt si eu la inceput,sper ca sfaturile mele sa fie corecte,cam asa am perceput eu lucrurile din ceea ce ai cantat

Sunt cateva lucruri care fac diferenta,deabia dupa ce am cantat in oglinda le-am vazut

Limba trebuie sa stea jos,sa atinga dintii ,dar sa stea relaxata

Cand deschizi gura,o deschizi in jos,nu in lateral ca si cum ai rade,astfel sunetele nu mai sunt asa tipatoare,sunt mai cursive,mai clare

Cand scoti un sunet,il trimiti direct in rezonatori,nu dupa ce dai aerul afara pe gura,am observat asta la tine

 

Tonul vocii e bun,dar ai nevoie de antrenament,mult antrenament

Sper sa te ajute postul meu ,cam ass vad eu lucrurile:)

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Fratilor, juma din voi ati dat raspunsuri din politete. Din cauza astora ca voi incurajam copiii antitalent si ei ajung vedetele de azi care canta cu playback. Fizz, nu vreau sa sune ca o critica dura ce zic, dar sa dea naiba daca ai nimerit juma din notele alea. Vocea poate fi lucrata, insa auzul muzical nu ti-l da nimeni. Il ai sau nu-l ai. Daca ai postat piesele astea aici si mai si crezi ca unele parti suna bine, esti departe de auzul perfect. Intelegeam daca pierdeai tonul pe parcurs, dar nu le incepi bine, omule. Incepi in alta tonalitate.

 

Si eu cred de obicei ca poti face progrese daca esti foarte ambitios, dar mai inainte de toate, lucreaza la auz, dude. Pe bune. Evolutia are loc cand iti dai seama ca suni naspa. Si tu inca nu ti-ai dat seama. cred.

In mod normal n-as fi raspuns la acest post, dar cand am vazut comentariile...

Nu faceti nimanui un serviciu daca incurajati in mod prostesc. Mai devreme sau mai tarziu omul o sa isi dea seama cat de departe e de adevar si o sa aiba un soc si n-o sa mai stie ce sa creada.

Edited by iulia_i
  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.