www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Melodie Pt Concurs


acid_jazzist
 Share

Recommended Posts

Salut! Aceasta e melodia mea pt concursul organizat de Thomann! If you like what you hear please make sure you follow the link and then press like! Sharing is caring! Thank you!

. Merci frumos!!!

Draguta piesa , "este deja in concurs " ? era bine sa ne-o arati inainte da a o posta ca sa te ajutam cu ceva sfaturi/pareri .( chiar daca unele ar fi fost deplasate sau enervante aflai unde ai probleme in /pe inregistrare si interpretare ) .

Oricum bafta si succes ,poate si ceilalti au mici mici probleme ,(nu ma pun sa ascult mai multe piese din concurs )..

Link to comment
Share on other sites

Vocea ca si culoare este foarte faina !

 

In general  timingul nu este  precis ( lipsa balans/pulsatie  constanta ce face sa "curga" muzica) , dar si ca pitch/intonatie sunt parti imprecise ce da nesiguranta /nehotarare de parca cauti ceva ...

  Chitara la inceput la  nu are un balans constant in loc sa sustina vocalul  lucru ce incurca  vocea .

 

. la partea unde intra instrumentele chitara se opreste din acorduri si "urmareste" ,tot  imprecis , ,vocea asa ca in loc sa sublinieze vocea o incurca . ..Era  mai bine sa dea ritmul linistit constant .de 4/4 ca sa ai fond ptr voce .Eventual o a dopua chiotara sa vina cu interventii/dublarea vocii ...

.Partea de solo ..schimbarea de "schema ritmica" nu aduce nimic constructiv nu ridica piesa ,mai degraba o strica .ptr a o face mai vivace este suficient sa ai niste cinele sau maracas dozat discret dar cu prezenta pe L si R ce sa fie optimi sau trioleti pe patrime dupa cum suna mai bine  ptr balans .Cand treci de la patrimi cu cinelele la optimi da impresia ca piesa se executa mai repede/mai vivace ..mai tragi in fata un pic cu atacul notel;or la  solo si ai o parte mai vivace ,

Soloul pe aceasta parte ar fi bine sa ramai la note lungi frumoase cu o frazare simpla  deoarece inca nu ai experienta in frazare si cantat mai "rapid " asa ca mai bine ocoleste acele cautari nefericite de "viteza" . Era mai bine sa ramana un background constant cu o pulsatie "adanca" de 4/4  peste care sa faci un solo frumos fara complicatii niste note lungi cu treceri frumoase prin gama dupa cum se schimba acordurile ..

 

Despre soundul instrumentelor ...la inceput chitara are un "hau" o rezonanta /vuiet poe anumita frecventa nu suna frumos constant notele din arpegiu ...( arpegiu cum am scris cam imprecis sa zicem si anemic din cauza diferentelor de picking si energia diferita a tonului rezonant pe unele frecvente .)

Cu tobele si basul l afel nu sunt bine alese tonurile .mai ales la parte unde apare si o chitara distorsionata si parca "handclap" cu delay peste ..

 

Vocea are inflexiuni interesante si chiar cu alunecari nesigure ar fi acceptabila   daca backgroundul ar fi ceva "constant" , as zice ca este interpretare ,Dar auzind ca peste tot apar alunecari de nivele si ritm dar si de pitch da impresia de nesiguranta .

Basul sa nu "umble" prea mult la fill in -uri caci schimba balansul si asa  neclar .

 

Melodia ar trebui cantat mai precis alunecarile catre ton  nu au timingul bun ,in acest fel ies din anturaj si dau nesiguranta , dar este oricum greu de hotarat ce aluneca fata de cine ...

 

Dupa ce inregistrezi dupa metronom si partea chitara acustica+voce de la inceput  apoi si pe restul piesei trebuie lucrate trackurile cu compresor ca sa uniformizezi energia /taria sunetului ..sa sune plin si prezent incontinu .

 

La inceput ar fi bine sa faci arpegii de patrime frumos constant pe tempou exact ..sau daca vrei cu "suspensie" sa fie foarte precise si hotarate atat ca si timing cat si expresie .pentru ca ..impreuna cu vocea sa simt pulsatia .

Vocea trebuia neaparat inregistrata de mai multe ori si ascultata apoi corectata  pana iesea bine ..

Un pic cam trista treaba , cred ca era mai OK sa duca catre majestuos nu catre trist ,,,

 

Cantatul vocal aduce un pic cu David Bowie ca si atmosfera ..asculta cum canta Bowie si vezi cum isi plaseaza vocea cum ataca cum termina fraza .tonul ..ca si timing ...pitch-ul sa fie corect si numai cand se vrea ca si efect sa fie cate un "glisando" lasat sa porneasca catre cun ton  virtual ce da atmosfera unei anumite interpretari ..

 

Cam atat am observat  era bine din timp ca sa poti interveni /reface parti din inregistrare ..dar asta e ...data viitoare o faci mai bine ....

,

Edited by karpi
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.