www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Home-Made Pedalboard


Adinel Berehorschi
 Share

Recommended Posts

Salutare rgc!

Am deschis acest topic in dorinta de-a impartasii unii cu altii secretele meseriei in legatura cu pedalierele home-made.

Am vazut pe Youtube niste filmulete si m-am clarificat destul de mult, insa nu stiu spre exemplu daca as merge la Praktiker cum sa cer acea banda care se pune si pe pedal-board si dedesubt de pedale ca sa stea intr-un singur loc in termen romanesc sa zic asa. (Apropo, cum face acea banda sa "lipeasca" pedalele de pedal-board? Are ceva magnetic? :) )

Eu vreau cat de curand sa-mi fac unul si astept indicatii si pareri.

Norock!

Link to comment
Share on other sites

Velcro.

 

Science!

 

Dar sunt multe alte modalități de a prinde pedale de un suport rigid.

Deci tot Velcro se numeste si la noi. Ma gandeam ca are o alta denumire. Am sa merg cat de curand sa vad ce gasesc si o sa postez toata evolutia pedalierului aici. :) Mersi, Mihai!

Link to comment
Share on other sites

la Praktiker ceri arici (le e mai indemana denumirea asta decat velcro). Pt un pedalier de 10 pedale, ia-ti cam cate 3 metri de arici cu adeziv: 3 m cu "sarma", 3 m soft.

 

Recomandarea mea este sa pui partea soft pe pedalboard si pe cea cu sarma pe pedale.

 

Inaite de aplica ariciul, fie pe pedalboard fie pe pedale, curata-le bine de mizerie ca sa adere bine. Spirtul e ok.

 

Daca iti faci un pedalboard gen pedaltrain (ridicat in partea din fata) si vrei sa prinzi pedale si sub el (eu am pus un buffer), sunt sanse foarte mari ca de pe pedalele de dedesubt sa se desprinda airiciul - fie incerci sa aplici o banda dublu adeziva si dupa sa aplici ariciul (sanse mai mari ca lipirea sa fie mai eficienta, fie le prinzi cu arici pentru stabilitate si le asiguri si cu un "soricel" sau cauti alta maniera de prindere. Eu am mers pe varianta cu dublu -adezivul, dar nu stiu daca chiar este eficienta - tocmai am facut miscarea asta.

 

Spor!!

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Cum am facut eu ,

am cumparat in talcioc o cutie de arma ..de aprox 100cm lungime 40cm latime ( in valiza ce o avea, inainte nu incapea ce vroiam eu ).

 

Se cumpara "scai " ( asa-i ziceau pe la noi textilsti ) ,la Mercerie am gasit .

 

Din tipul de 10cm latime ...ce se lipeste cu "prenadez " ( partea cea "catifelata " ) pe toata suprafata "pedal boardului "..fasii una linga alta .

 

Pe aparate am lipit pe partea de jos cu autoadeziv ( panglica de partca 5 cm lata )..cate un patrat de 5x5 din cea cu "scai"

La unele am pus in patru colturi ..astefel sunt fixate foarte bine

La cutiile ce au "picioruse " am lipit "parte catifelata " autoadeziva pe laterale ce apoi cu panglici de "scai" le fixez de suportul de pe pedal board .Astfel din patru locuri fixata este super .

 

In "valiza veche ". am avut prinse in stilul "lantz de bicicleta " doar ca am folosit niste "saibe duble" de la montaje electronice ..

Problema de fdixare era cu recorderul ce are cutia din plastic si suruburile sunt adand in capacul de baza ...plus are "picioruse " respectiv fundul plat al cutiei este ridicat fata de baza si "scaiul" daca era lipit aici nu ajungea sa se prinda de partea 'catifelata" cu ce este acoperita boardul.La fel are "fundul " si Looperul ..cu "picioruse" ce nu vreau sa le demontez ..cu toate ca este cel mai greu ..din metal ..cu trei panglici se fixeaza super .

 

Cablurile , surse adaptoare etc vor fi fixate cu panglici subtiiri taiate din "scai"....fiind toata suprafata acoperita poti oriunde sa prinzi ce doresti cu panglica taiata din "scai" .Cred ca 10 Lei m-a costat dar am mai dat 7 sau 9 Lei ( nu mai tin minte ) pe prenadez ..o cutie din care am folosit doar circa 100grame .

Prenadez in gramaj mai mic ( tuburi) iese mai scump deoarece este can "DIZOLVAT" asa ca am cumparat o cutie de 1Kg si o sa am si ptr alte cazuri .Din tuburi cred ca aveam nevoie de 6-7 si nu stiu daca ajungea ajungeam la dublu pret .

 

Astfel se poate reconfigura si rearanja foarte usor fara a mai da gauri si a folosi suruburi .

 

Nu ptr cantat live vrea sa folosesc ci ptr acasa sa nu mai atarne cabluri si prelungitoare ..etc sa pierd 30 minute de instalare apoi 15 muinute de dezinstalare in loc sa cant .

Asa deschid capacul cutiei ,bag in priza alimentatorul , Input chitara si out ,casca sau amplif ...

Teoretic se poate utiliza si live doar ca mai am de rezolvat pornirea loopmachine-ului in sincron cu tobele sau drummachine .Pana nu am sincronul rezolvat nu merita trambalat pe o scena ...daca nu sunt 100% ca se poate integra in trupa fara probleme .

In cazul transportului cand tin cutia de maner aparatele se sprijina pe marginrea cvutiei , iar din partea de sus un burete tune in siguranta sa nu se "smulga " fixarea cu panglici ...oricum nu se smulge am incercat si am scuturat cat am putut nu se clintesc cutiile ..

 

Nu am pus mai mult "scai" la fixare caci dupa nu mai pot desface , daca suparafat de scai este foarte mare si tragi direct in sus foarte greu se desprinde si poate sa se dezprinda "autoadezivul "

 

Asa trag de capatul panglici-scai de fixare i razant cu suprafata ce se dezliprinde cursiv fara a trage in sus baza.sau parte a ce este fixata cu autoadeziv .Idea este sa nu desprinzi autoadezivul .

Chiar daca se desprinde cateodata nu0i scumpa panglica -cu adeziv si inlocuiesti .

Edited by karpi
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.