www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Antifonari - Blocktech 70


Recommended Posts

Avand in vedere ca de la o vreme au inceput sa ma cam calce vecinii (e drept ca am fost si nesimtit) ma cam bate gandul sa izolez si eu fonic o camera de apartament. Sunt interesat de solutii/preturi/furnizori/pareri. Ca si furnizor de solutii profesionale (zic ei) i-am gasit pe baietii astia dar costa: http://www.details.ro/shop/

 

Tot ei vand si Blocktech 70 de care intreba colegul: http://www.details.ro/shop/product.php?id_product=69

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...
  • 1 month later...

Buna ziua,

 

A incercat cineva sa antifoneze cu Blocktech 70?

Este folosit in general in antifonari auto si am citit ca este mai dens decat plumbul la aceeasi grosime.

 

Vreau sa antifonez o camera de apartament.

 

 

Depinde de ce doresti sa faci in acea camera ..va semana cu cea de la dilii ..camera surda unde te poti das de pereti ca nu te ranesti LOL ..

 

OK gluma e gluma ./

 

daca nu vrei sa ai si baterist cu garnirura intreaga care plesneste in oale pana fierbe fasolea  cred ca doar ptr chitara , bass, sintetiozatoare   eventual si cu  tobar  dar cu tobe electronice ,, ptr BLOC sunt doua rezolvari "ieftine " fara deranj prea mare.

 

Ptr chitara

 

.1.-.formator de ton ,simulator , DSP , ce o fi ,amplif pe sarcina artificiala de pe care iei semnalul ( DIRECT  BOX) iar monitorizarea o faci :din care intri in mixer /amplif de casca si se asculta in castii .

 

2 - vrei soundul amplifului pe tuburi si sau distorsiunile difuzorului ?(punch , subfrecvente generate  si alte distorsiuni neliniare de la membrana si campul magnetic la deplasare mare la likita ale membranei etc ..) In multe studiouri se utilizeaza "boxe antifonate ", unele au mici "camere " cat o debara de bloc antifonata unde "urla diful de se rupe " ca sa aiba unii "acel sound .".

Asculti la volum mic in boxe stereo sau daca vrei tare in casti .

Google ->images - > scrii -> "insulation box for guitar"  apoi "Enter " si ->  vei gasi zeci de poiecte , descrieri ..etc

sau :

 

Daca stai la etaj este o problema podeaua care poate transmmite catre pereti si in jos zgomotele

Am inregistrat acasa cu un coleg basist venit din germania ptr asta ..era o poroblema ca batea ritmul cu opiciorul ..tare in podea ..pana a urcat vecinul ..caruioa i-am exopikicat ca este ora de "neliniste "  dar imediat terminam ..hehe

( Cu trupa cand eram la teatru am fost nevoiti sa ne invatam sa cantam far a a bate ritmul cu piciorul cand acompaniam cantaretii artisti care cantau etc , deoarece ..se auzea foarte tare nefiind amplificare stil concert rock . se canta in surdina cahiar si cu o vioara neamplificata ,,un clarinet ,chitara acustica , basul si orga erau usor amplificate ...etc ).

 

De urmarit sa se izoleze toate orificiile de pe lenga coloanele de incalzire sau altele ..acestea in coltul camerei actioneaza ca si un cap[tor de sunete ce-l transmite ca si o boxa cu palnie in camera celui dfe jsub  si deasupra camerei tale .

 

Eu le-am astupat cu plastilina , indesata cat mai adand apoi am umplut cu nisip .

 

Cand vecinul de jos pe vremuri sambata cateodata facea un chef cu prietenii jucau table , ascultau muzica , ceva palinca ,vorbeau tare etc ,,zarurile etc se auzeau tare la mine in dormitor ..dein aceasta cauza am "antifoinat " orificiile si am scapat de zgomot .

Probabil si vecini o fi observat ca nu se mai aude chitara mea si muzica atat de deranjant la ei .

In sus nu am astupat caci locuia un vecin care nu era deranjat ,,

Acum locuieste un alt vecin carer are o fetita caruia i-au cumparat un pian ...pianul se propaga prin planseu ..cand cateodata mai clampanbe fetita ..norocul e ca nu sta la parinti numai cateodata in weekend o aud .i

Edited by karpi
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Si eu m-am apucat la inceputul anului sa fac o cabina din informatii de pe reclame. Daca as face de la inceput as face altfel. Am obtinut totusi o atenuare de 23 dB dupa ce am corectat pe unde sa putut.

 Ideea izolarii e sa pui un perete cu masa mare. O idee mai economica e masa-resort-masa.

 Produsul pe care il pomenesti e super-scump. E intr-adevar foarte greu pt grosimea lui dar pana la urma conteaza masa/m^2. Rigipsul fonic are 12kg/m^2  iar blockteck 70 doar 7kg/m^2.  Blockteckul are 3.5 mm grosime iar rigipsul fonic 12.5mm. Nu cred ca spatiul tau e atat de limitat ca sa conteze atata 9mm . Daca stii ce faci te descurci mai bine fara, iar daca nu stii oricum nu iese nimic dar vei pierde mai putini bani.

 Cel mai bine ar fi sa chemi un specialist. Pretul e prohibitiv din pacate.

Singura solutie e sa studiezi:

 http://www.etsist.upm.es/uploaded/docs_personales/ulin_nabatov_vladimir/ACUSTICA_ARQUITECTONICA_CF/FINN_JACOBSEN_FUND_ACUST_2011.pdf

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.