www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Pontius Pillates

Veteran
  • Posts

    278
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    2

Posts posted by Pontius Pillates

  1. Pret nou : 3200 lei cu husa, 3000 lei fara. Eu as lua si husa, pentru diferenta infima de pret :).

    O precizare omisa initial : toate tonurile de PC3 si Forte sunt compatibile (practic, paleta sonica aproape nelimitata).

    Pianul contine toate waveform-urile scoase de Kurzweil pana la data lansarii, inclusiv cele de Kore64 - nu mai ramane decat sa instalati preseturile necesare si vor functiona.

  2. Pret: 3800 lei
    Localitate: Bucuresti
    Contact: 0722962362
    Link producator: https://kurzweil.com/sp6/
    Stare: Foarte buna/Ca nou
    Accept schimburi: Nu accept schimburi

    Vand Stage piano Kurzweil SP6, in stare exemplara.
    Instrumentul a fost cumparat de nou si mai are garantie pana in Martie 2021.
    Suna extraordinar, dar din motive de spatiu limitat, trebuie sa ma orientez catre ceva de dimensiuni mai mici.
    A fost folosit exclusiv in studio, nu a fost trantit, scapat, lovit.
    Vine insotit de alimentator si husă originală Kurzweil, cu roti (numai husa a costat 600 lei la momentul achizitiei).
    Prețul este negociabil in limita bunului simt, predarea se face la mine acasa, in condiții de respectare a normelor de preventie anti-Covid.
    Nu trimit prin curier si nu ma intereseaza schimburi.

    1.jpg

    2.jpg

    3.jpg

    4.jpg

    5.jpg

    6.jpg

  3. Pret: 4750 lei
    Localitate: Bucuresti
    Contact: burcea@gmail.com
    Stare: Foarte buna/Ca nou
    Accept schimburi: Accept schimburi

    Vând Korg Krome 88.
    Clapa se prezintă în stare impecabila. A fost cumpărată în data de 10 Aprilie 2018 de la McMusic, cu garanție 24 luni (deci mai are garanție până în Aprilie 2020). Se vinde împreună cu alimentatorul original, manuale, factura/certificatul de garantie. Motivul vânzării : după cum se vede in poze, nu am spatiu suficient pentru atâta claviatura și mă voi orienta spre ceva cu 76 sau 61 clape. 
    Preț: 4750 lei, negociabil. Accept schimburi cu synth-uri workstation cu 76/61 clape, de la Korg (Krome), Roland (FA-06 sau Fa-07), Yamaha (Moxf7) +/- diferența, acolo unde este cazul.
    Predare personala in București, la mine acasa.

    IMG_20190211_140356.jpg

    IMG_20190211_140345.jpg

    IMG_20190211_140317.jpg

    IMG_20190211_140244.jpg

    IMG_20190211_140325.jpg

    • Like 1
  4. In momentul in care folosim terminologia "muzica buna", trebuie sa acceptam si ca termenul in cauza este subiectiv.  Nu exista de fapt un aparat care masoara cat de buna este muzica.  Exista in schimb experienta personala/subiectiva a fiecaruia, care il face mai compatibil cu o anumita muzica, fata de alta.

    Mai mult in fiecare perioada istorica, s-a intamplat ca noile curente sa fie vazute intr-o lumina rea de cei ancorati in curentele vechi. Beatles initial au fost huiduiti de criticii momentului, pana au "iesit" cu piesa "I wanna hold your hand", cu care nu au castigat criticii, dar au invadat toate radiourile (de unde termenul de British invasion), castigand publicul neavizat. In acelasi timp, cei carora le placeau Beatles ii numeau pe cei de scoala veche "dinozauri". La fel cum inainte, muzica Jazz era in anii 20-40 curentul nou. La fel cum impresionismul a fost blamat de romantici; si la fel cum romanticii au avut impresia ca au reinventat muzica in comparatie cu clasicii. Exista chiar o anecdota care zice ca Debussy a picat in primul an la Conservator examenul de armonie tonala, pe motiv ca ce scria nu "avea sens" pentru profesorii lui de atunci. 

    • Like 6
  5. Din momentul in care muzica a fost cantata in fata unui public, a putut fi considerata "comerciala". Mozart (de ex.) a fost compozitor de muzica comerciala, conform epocii in care a trait. Definim aici - in cazul lui Mozart -  drept muzica comerciala un "produs" pe care il poti "vinde" unui contractor (muzica scrisa la comanda), sau publicului, sub forma de bilete. Inaintea lui, il putem considera si pe Bach a fi comercial conform epocii in care a trait, dar fiind ca era angajat de biserica pentru a scrie corale, mise si concerte cu teme religioase. Si se poate merge si mai inainte, in perioada baroca si chiar catre Grecia antica, cand artistii lirici erau angajati la curtile regilor sa cante epopee despre fapte eroice. In principiu, putem considera "comercial" orice fel de muzica scrisa/cantata cu scopul de a obtine profit sau pentru a oferi compozitorului/interpretului mijloacele materiale necesare existentei.

    • Like 4
  6. Pret: 3000 RON
    Localitate: Bucuresti
    Contact: burcea@gmail.com
    Stare: Uzura normala
    Accept schimburi: Nu accept schimburi

    Restrang kit-ul de lucru in studio, asa ca ma vad nevoit sa renunt la cate ceva, ca sa fac loc la "noutati" :)

    Primul care pleaca e un Kurzweil PC361, cu extensia Kore64 instalata.

    Vine insotit de ribbon controller si husa.

    Pret : 3000 lei, negociabil.

    Predarea se face numai personal, in Bucuresti.

  7. Ah, in cazul asta, englezii ar zice ca "you're in a pickle"; eu am presupus ca delay-ul digital in discutie era dintr-un procesor, unde ai un display care iti arata valorile in milisecunde. In situatia ta, cred ca cel mai bine ar fi un delay digital care sa aiba si functia de "tap tempo" (Boss DD7 parca are o mufa speciala pentru a insera pedala de tap tempo in el...!?).

  8. Poti calcula foarte usor valoarea pe care sa ti-o repete delay-ul in milisecunde , cu conditia sa cunosti tempo-ul piesei cantate.

    Exemplu : ai tempo de 128BPM. Imparti 60000 (cate milisecunde sunt intr-un minut) la BPM (in cazul exemplului de fata, 128). Rezultatul va fi durata unei patrimi.

    Adica 60000 : 128 = 468 => patrimea.

    Daca te intereseaza optimea, valoarea acesteia va fi de jumatate din patrime, adica 234ms.

    Iar 16-imea va avea jumatate din valoarea unei 8-imi, adica 117 ms.

    Daca doresti valori cu punct, inmultesti valoarea de baza cu 1.5 din propria valoare. Adica o 8-ime (de ex.) cu punct va avea o durata de 234 x 1.5=351 ms.

    Daca doresti trioleti, inmultesti valoarea de baza cu .667. Adica o 8-ime dintr-un triolet va avea valoarea de 234 x 0.667=156.

     

    Plecand de la premisa ca oricine are un smartphone, poti instala orice aplicatie de "tap tempo" pe telefon astfel incat sa poti afla rapid tempo-ul fara mari batai de cap. Iar calculele le poti face usor folosind calculatorul din dotarea aceluiasi smartphone...

     

     

    N.B : in cazul in care rezultatul impartirii initiale (60000 : X ) are decimale, se va rotunji in sus sau in jos in asa fel incat ultima cifra din numar sa fie para (face ca operatiile de impartire/inmultire ce urmeaza sa fie mai usoare)

    • Like 1
  9. Interfata are driveri foarte buni de la producator: 

    https://www.music-group.com/Categories/Behringer/Computer-Audio/Audio-Interfaces/UMC202HD/p/P0BJZ/downloads

    Detin o astfel de interfata de "rezerva" si pot spune ca are un neajuns (in ce ma priveste), dar driverii sunt "rock solid".

    Cat despre latenta, pe Win7 x64, o am setata din control panel-ul ei cu Asio Buffer size la 256 samples iar USB Streaming Mode pe Standard si nu are nici o problema. 

     

    Capture.JPG

  10. da click in system tray pe panoul de control al placii de sunet (UMC control panel).

    Acolo, intr-unul dintre tab-uri ai setarile de latenta. Ai grija ca sunt doua (!!!). Cu una setezi bufferul (in sample-uri); si cu cealalta setezi modul (conservator, agresiv, etc).

    Incearca intai cu ceva de genul 128 samples si "normal". Daca e ok, poti scadea de la "normal" la ceva mai simplu. Nu sunt acum la computer, asa ca e posibil numele sa difere un pic ca nu le stiu pe dinafara.

  11. Pret: 100-150 lei
    Localitate: Bucuresti
    Contact: PM - folosesc Tapatalk si primesc instiintarile pe loc
    Stare: Foarte buna/Ca nou
    Accept schimburi: Nu accept schimburi

    1. M-Audio Audiophile 192.
    Placa vine insotita de cablul de extensie (pentru intrari si iesirile Main Out si monitoare)
    Nu are driveri pentru Windows 10, dar driverii de Windows 7 functioneaza perfect (descarcati de pe situl M-Audio),
    Pret : 150 lei.

    2. Creative X-Fi Xtreme Music.
    Placa in sine este de fapt X-Fi Platinum si teoretic vine insotita si de bay-ul frontal si de telecomanda.
    Practic insa, cablul care face legatura intre placa si bay-ul frontal s-a ratacit pe undeva, asa ca pretul de vanzare va fi corespunzator unei placi fara acele accesorii. Am citit pe forumuri ca ar fi compatibil cablul de floppy drive, dar cum nu mai am nici asa ceva, prefer sa nu-mi mai bat capul cu ea. Driveri disponibili pentru toate versiunile de Windows. Daca reusesc sa gasesc si cablul cu pricina pana la momentul vanzarii, pretul va creste cu 50 lei.
    Pret : 100 lei.

     

    Motivul vanzarii : am facut upgrade la PC si nu mai am sloturi PCI. Ca atare, probele se vor face la cumparatori.

×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.