www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

lupul alb

Active Members
  • Posts

    194
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by lupul alb

  1. Da, foarte multumit. O am de cativa ani si imi place foarte mult. Suna bine, e facuta bine, griful mi-a placut de cum am pus mana pe ea, acces super facil la tastele superioare... Singurul lucru negativ este ca nu e echilibrata, trage spre headstock, dar am rezolvat-o cu un strap mai aderent. :)

    Acum vanez un AR2618, varianta din ani '70 - '80 care are 24 de taste. :D 

    • Like 1
  2. Nu am schimbat doza pe circuitul celeilalte doze, am inversat doar legaturile din switch si doza de bridge tot nu mergea. Am masurat dozele si sunt ok. 

    Problema e potentiometrul de volum. L-am scos din schema si acum totul merge bine. Mai putin volumul pe bridge. :D

    Acum caut un pot nou.

     

  3. Concluzia mea e ca s-a dus pot-ul de volum. Ca si continuitate pare ok, pe 0 piuie intre output si masa iar pe 10 piuie intre input si output.

    Daaar... am facut niste sonde, adica am legat niste fire de un jack si am testat semnalul in diferite locatii ale curcuitului si nu am niciodata semnal pe output potentiometrului. Pe input am semnal intre 0 si 9, pe 10 se taie.

    Asa ca... Unde gasesc potentiometre bune de 500k? :D

     

  4. Nu este un silent switch. Este un jack care atunci cand nu e in chitara leaga varful la masa ca sa poti sa scoti cablul din chitara fara sa opresti volumul. Se lipeste normal, deci nu e nimic de gresit. Si l-am verificat cu multimetrul.

    http://www.neutrik.com/en/audio/plugs-and-jacks/silentplug/np2rx-au-silent

    Eu nu gasesc legatura intre jack, poturile de ton si faptul ca nu mai merge doza de bridge.

  5. Salutare,

    Ieri am schimbat jack-ul dinspre chitara al cablului meu cu unul Neutrick Silent. L-am lipit, l-am asamblat, l-am masurat cu un multimetru ca sa fie ok si pana aici toate bune. Cand il bag in chitara ... pot-urile de ton nu merg si se aude ca si cum ar fi pe 0, adica infundat. Am scos carcasa jack-lui, am incercat asa si totul a fost ok, aveam ton. I-am pus din nou carcasa si iar nu au mers pot-urile de ton si se auzea infundat. Desfac jack-ul de tot si refac lipiturile, il asamblez, il masor, il bag in chitara si... acum merge doar doza de neck. Cea de bridge nu scoate nici un sunet. Am masurat cu multimetrul ce am putut (tot la ce m-am putut gandi mai putin direct dozele) si totul pare ok.

    Precizez ca nu am mare experienta practica in electronica unei chitari, dar stiu cum trebuiesc conectate si de ce.

    Puteti sa ma ajutati sa fac o legatura intre aceste evenimente? :)

    Ce ar trebui sa masor la doza ca sa vad daca e ok?

    Multumesc.

  6. Salutare.

    Pana la urma, din curiozitate, am ales ceva mai... extrem. :P Si anume un brige facut complet din alama.  Pot sa spun ca adauga multe medii si taie putin din inalte, deci cum a spus Razvan mai sus, suna mai cald. Din cauza asta initial nu mi-a palcut. Dar dupa ce m-am jucat putin cu EQ-ul incepe sa imi placa. Suna mai... plin. :D A imbunatatit putin sustainul dar nu e o diferenta capitala si imi place ca uneori, daca las chitara sa sune, prinde unele armonici interesante.

    bridge.thumb.jpg.175d908e37cf7022d87bd2fe4c253e27.jpg

    • Like 1
  7. Nu se rup coardele, dar avand in vedere ca e o chitara relativ ieftina, facuta in Asia (Indonezia daca tin bine minte), ma gandesc ca nici materialele nu sunt exceptionale. Asa ca incerc sa gasesc unele mai bune, mai rezonante, cu sustain mai bun.

  8. Salutare. 

    In incercarea de a imbunatati sunetul vreau sa schimb saddle-urile unui bridge Tune-o-matic. Pana acum am gasit doar Graphtech String Saver. Le-a folosit cineva pe o chitara tip LP? Sau aveti alta propunere? :)

    Multam fain.

  9. Pret: 250 RON


    Localitate: Bucuresti


    Contact: 0742.052.969


    Stare: Foarte buna/Ca nou

    Accept schimburi: Nu accept schimburi

    Este facuta la comanda pentru mine acum cativa ani. Atunci eram mai... plinut, deci geaca e mai larga. :)  Pielea e de buna calitate, geaca are o captusala subtire si nu are protectii pentru motor. E in stare buna, nu am mai purtat-o de 2 ani.
    Eu am 1.75m inaltime.
     
     

    post-4163-0-70109900-1488358228_thumb.jpg

    post-4163-0-06591400-1488358234_thumb.jpg

    • Like 1
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.