www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Ștefan1231

Newcomers
  • Posts

    16
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    1

Posts posted by Ștefan1231

  1. Acum 14 minute, apocapsile a spus:

    Apropo, vezi că prăgușul (nut) pe care se odihnesc coardele înainte să ajungă la cheițele de acordaj trebuie adaptat la grosimea coardelor folosite și înălțimea pe care o dorești față de taste (care la orice în afară de blues apăsat și derivate e dezirabil să fie cât mai mică posibil - dar cât anume depinde de construcția și finisajul chitarei - să nu aibă taste pe alocuri prea înalte, ușor ieșite din șanț etc. ).

    Pentru aia mai bine apelezi la un tehnician bun sau un pasionat bun și la meșterit.

    Dacă sunt dimensionate inadecvat, orientate prost etc. șanțurile vei avea probleme cu menținerea unui acordaj stabil sau efecte speciale incorporate :)

    De asemenea, "neck relief" sau concavitatea gâtului nu trebuie să fie foarte mare, altfel, cu cordarul (bridge pus jos și comod o să ai fie buzz în zona tastelor 5-9 pe cam toate coardele, fie o să ridici "saddles" (kkturile alea cu cate două șuruburi-piciorușe mici) până o să dispară buzz dar o devină mai incomod de cântat în zona aia și/sau o să falseze chitara, "sharp", adică de la distanța mai mare până să o lipești pe tastă când iei nota, o să tensioneze mai mult și o să rezulte o frecvență mai mare decât ar fi corect pentru nota corespunzătoare poziției, în funcție de acodaj.

    De asemenea,saddles alea nu se reglează la oha, gatul are o anumită raza (radius) - la straturi e de regulă 12", alea trebuie să urmeze radius nu să stea toate linie sau care pe unde se nimerește.

    Având în vedere perioada în care ne aflam  , nu prea am cui sa o duc . Spre dezavantajul meu , stau în apropiere de sv. Freturile sunt ok . Am ridicat acele piciorușe și s a întâmplat exact ce ai spus. Ma voi juca mâine iar în speranța că voi reuși. 

    • Like 1
  2. Acum 3 ore, Eldrian a spus:

    Sunt 3 chestii - neck relief, string height si intonation. (na ca nu mai vreau sa traduc)

     

    Neck relief - ai zis ca e cu surubelnita. Colegul a pus un filmulet mai sus care iti explica.

    String height - surubelele alea mici pentru care iti trebuie imbus (ridici/cobori coarda). Tot colegul de mai sus, al doilea filmulet.

    Intonation : tot o surubelnita, sunt astea https://guitargearfinder.com/guides/guitar-intonation/

     

    Pentru inaltimi recomandate, citeste manualul (si daca ai luat-o de noua, clar a venit cu manual) , in care ai totul explicat, pe modelul tau. Daca nu ai, https://support.fender.com/hc/en-us/articles/115005949546-Fender-Guitar-Owner-s-Manuals

     

    De curiozitate, ce model e ?

    Am sa verific mâine încă o data și sper sa am norocul sa reușesc.  Chitara este un fender special edition 60s stratocaster surf green cu un pickguard metalic ,de asemenea fender. Mulțumesc încă o dată pentru ajutorul acordat!

    • Thanks 1
  3. Acum 15 minute, Eldrian a spus:

    E Fender Fender ? ( sau e Squier sau copie ) , pune pls o poza cu accesul la truss rod.

    Orice ar fi, verifica de n ori inainte (google) ce imbus iti trebuie, de ce dimensiune, standard imperial sau european (daca le incurci si l-ai stricat atunci chiar vei fi obligat sa il duci la cineva), sau poate ai truss la care se poate umbla cu surubelnita. Fender-ul meu a venit fara imbus-uri si la multi vine fara, un pic de google si o tura la magazinul de brico cel mai apropiat te salveaza. Tot de imbus vei avea nevoie si sa umbli la saddles.

    Da , e fender fender . Accesul la truss nod se de jos , sub fret 21 cu o surubelnita in cruce . Doar intonatia se regleaza cu imbusul. Am curbat cadul putin si in standard suna mult mai bine. Acum incerc sa rezolv problema pentru drop c . Multumesc tuturor pentru ajutorul oferit!

  4. Detin o chitara fender strat si recent i am inlocuit corzile cu un set ernie ball ultra slinki ( 12-48) . Odata cu acestea a aparut un bazait care ma cam deranjeaza. El apare la contactul corzilor cu freturile. Tin sa mentionez ca setul precedent nu s a comportat asa. Sunt incepator si nu prea ma pricep in a regla chitara. De obicei foloses drop c si standard, in drop c bazaitul fiind accentuat.

×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.