www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

RafaelM

Newcomers
  • Posts

    4
  • Joined

  • Last visited

Profile Information

  • Location
    Timisoara

Other Information

  • Band
    Not yet
  • Gear
    - Run-of-the-mill acoustic
    - Cort CR 250

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

RafaelM's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Reputation

  1. Nu era neaparat nevoia de a avea setup vintage. Problema era ca, din cate am inteles, unul din conectori trebuie sa fie impletit, sau sa inconjoare celalat conector, pentru a fi ecranat. La concluzia asta am ajuns din informatiile gasite pe alte forum-uri. Pe la magazinele locale singurul cablu pe care l-am gasit care are configuratia aia era de ~2 ori mai gros decat cablul ala vintage si nu am destul spatiu prin tunelele alea din chitara. Pe magazilele online tot ce gasesc e prea gros, ceea ce ma dus la concluzia ca nu caut eu ce trebuie si de asta m-am gandit sa va cer o parere. Plus ca mi sa parut ciudat si ca nu gasesc cabluri de genu la magazinele online care vand piese pt chitari...
  2. Salut! Prin interior ma refer la interiorul unei chitari. Am cumparat un cort cr250 acum ceva timp, iar una din doze a incetat sa mai functioneze. Am deschis chitara, mi-am luat aparatul de masura si am descoperit ca unul din cablurile care merg la comutator e intrerupt. Cablurile erau foarte subtiri si in mod ciudat, tensionate, iar potentiometrele de o calitate... indoielnica. Am decis sa schimb componentele cu unule mai aproape de cele dintr-un gibson, asa ca pe langa potentiometre si condensatoare am cumparat si niste cabluri pentru doze (ca cele din imaginea atasata). Motivul pentru care am ales genul asta de cablu e pentru ca, din cate am inteles, era folosit in modelele vintage de la Gibson. Problema: Nu am gasit tipul asta de cablu in Romania, iar singurul loc relativ convenabil ca pret a fost la un magazin online din germania (cred) dar care le vand la bucati de 30cm lungime. Am cumparat un set dar oricat as trage de ele, sunt cu vreo 3cm prea scurte. Cunoasteti vreun magazin din Romania unde gasesc cabluri de genul asta? Voi ce ati folosit?
  3. Salut! Recent mi-am cumparat o chitara electrica, LP, impreuna cu o interfata behringer ucg102. Am cumparat interfata pentru ca am Guitar Rig 5. Ma gandesc ca nu se ridica la calitatea unui amplificator, dar momentan nu imi permit unul. Unul bun, oricum. Nu am folosit un amplificator fizic asa ca nu stiu cum reactioneaza unul, "cum se simte" sa canti cu un amplificator. De aici rasare si problema/intrebarea mea. Cand ridic gain-ul in Guitar Rig pana la nivelul in care suna bine notele individuale, acordurile (spre exemplu un La minor) suna groaznic (mult prea mult gain). Dar cand cobor gain-ul pana cand acordurile suna bine, notele individuale suna foarte curat. E normal? Asta se intampla si cu un amplificator fizic? Ma uit la tutoriale pe youtube si nu am mai vazut problema asta la altcineva. Multumesc!
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.