www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

SudenUni

Active Members
  • Posts

    29
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by SudenUni

  1. Ma intereseaza sa achizitionez un strat, oarecum de buget, iar variantele care le-am gasit ar fi urmatoarele: un MIM, Player Series ( care am inteles ca e varianta moderna MIM ) sau Pacifica ( 112 sau 212 cel mai probabil ).

    MIM-ul ar sari intr-o oarecare masura din ecuatie, din cauza ca nu-s foarte multe de vanzare in RO si vreau sa fie intr-un anumit finish.

    Ar ramane Player Series sau Pacifica, iar aici intervine si intrebarea: este o diferenta atat de mare intre ele incat sa justifice pretul ( luate de nou ) mai mult de dublu ? Mai ales ca in viitor pot upgrada Yamaha-ul daca va fi cazul.

    N-am inclus Squire Classic Vibe pentru ca n-am gasit in finishul pe care-l caut.

  2. Caut sa fac upgrade la amp-ul ( NUX Lite ) curent cu o varianta care sa-mi ofere mai multe efecte. Din discutiile si recomandarile de pe chat din partea baietilor  @SKU @vektor @apocapsile gravitam spre un Katana 50/100.

    Asta pana sa-mi aud chitara conectata cu ajutorul unui cablu cu placa audio integrata dintr-un joc ( imi scapa numele ) la GuitarRig. Mi-a placut cum suna si de atunci am inceput sa fac niste research legat de interfete audio.

    Eh, de aici s-a cam dus totul pe ****, datorita numarului mare de optiuni si pareri pentru fiecare,  care m-a bagat mai mult in ceata. Initial ajunsesem la o lista de 4 interfete care se incadreaza in bugetul meu:

    Audient ID4 ( SH )

    Scarlett Solo

    Behringer U-Phoria UMC202/404HD

    Steinberg UR22MKII

    Asta pana, bineinteles, a aparut un alt impediment. Avand doze active, ar trebui sa-mi cumpar o interfata cu HI-Z si/sau padding. Aici iar, alte optiuni, alter pareri, alte preturi.

    Momentan am 3 optiuni, bugetul fiind ~800ron:

    - uit de interfete audio si merg pe un katana sh, sperand ca softul sa-mi ofere suficient de multe efecte cat sa nu-mi mai fac griji de procesoare/pedale pe viitor.

    - iau o interfata ceva mai scumpa la 800ron si folosesc casti ca output

    - iau o interfata din cele mentionate mai sus ( sau daca aveti alte recomandari ) + monitoare de studio ( ~400ron )

    Ce parere aveti ?

  3. 24 minutes ago, leopold said:

    Ei bine, care e parerea cu noul amp? Esti multumit? E mai bine decat inainte?

    Este ideal pentru ce am nevoie, foarte multumit de el.

    24 minutes ago, leopold said:

    Parerea mea sincera e cam asa: daca epi-ul tau e in mintile lui si n-are probleme (adica doar te-ai plictisit de ea), n-as schimba-o cu ceva similar ca forma si intentii decat poate o chitara mult mai scumpa, cam in zona de 3000-3500 noua. Pe care as lua-o second, desigur daca o gasesc. Sau, as incerca altceva. Poate iti place/ai nevoie de bridge mobil. Vezi cum se aude stratul. Sau superstratul, na. Poate a venit momentul pentru twang de tele. Vintage-ul ala pare interesant, insa cum te simt, o sa mai bagi bani in e

    Chitara isi face treaba, doar ca da, pot spune ca a intervenit plictiseala, dar de asemenea as vrea sa vad cum e cu ceva mai middle range ca si calitate.

    Motivul pentru care gravitam inspre Harley Benton este pretul bineinteles si designul chitarii in sine. Din cate am mai citit, sunt chitari care suna bine stock, dar le poti moda daca vrei ceva superior.

    De vreme ce am prea putina experienta in ale chitarelor, este o diferenta chiar asa mare intre, sa zicem un HB la 1000RON si orice alta chitara la 3000-3500 incat sa justifice pretul ? In special ca va fi folosita doar ca un hobby.

    Cam de pe unde incepe numele sa aiba un impact mai mare decat calitatea in sine ?

  4. 9 hours ago, vektor said:

    Daca iti iei active, va trebui sa schimbi toata partea electronica, nu doar dozele.

    Recomanzi sa nu merg pe doze active si ma reorientez pe ceva gen asta ?

    9 hours ago, leopold said:

    Sincer? Pana nu pui exact degetul ce nu-ti place la echipamentul tau, n-o sa fii multumit cu altceva. Poate cel mai mult ai nevoie sa schimbi difuzorul. Poate cel mai mult ai nevoie sa schimbi formatorul de ton. Poate cel mai mult ai nevoie sa schimbi chitara. Poate cel mai mult ai nevoie sa schimbi tehnica. Pe forum e greu de ghicit. 

    Inhaiteaza-te cu 1-2 prieteni, va strangeti la un loc cu tot echipamentul si incepi sa faci incercari. Chitara ta cu ampul altuia. Chitara altuia cu ampul tau. Sistemul tau cu mana altuia. Samd. 

    Sample-ul audio thomann suna mai bine la urechea mea la epi special fata de HB. Insa asta nu inseamna mare lucru, nu stii cum a fost tras. Trebuie sa vezi de ce ai tu nevoie.

    Probabil - insa aici pot gresi - iti trebuie un amp decent cu o chitara decenta. La tine ampul e in balarii, si chitara e superentrylevel. Mai degraba schimbi intai ampul.  Cu bugetul pe care-l ai, poti sa iei un amp rezonabil nou sau second si o chitara rezonabila second. Amp-ul ti-l alegi pentru nevoi. E una sa canti in dormitor cu backing track, si un pic alta sa fii langa tobosar. Mai ales daca n-aude bine :) Insa asta e teorie - trebuie sa incerci intai. Daca nu, cel mai probabil arunci banii.

    Amp-ul l-am schimbat recent cu un NUX Mighty Lite la recomandarile baietilor de aici. Urmeaza chitara, iar acel Harley Benton mi-a atras atentia datorita esteticii, si bineinteles, mergand pe prezumtia  ca o sa fie un upgrade fata de ce am acum. De testat chitari in persoana, singurul magazin de muzica pe care-l stiu in Iasi este MCMusic, unde singura chitara care mi-a sarit in ochi a fost asta.

  5. 16 hours ago, apocapsile said:

    Păi, de exemplu, dacă nu vrei să rupi geamurile, cred că poți merge liniștit pe un amplificator mic dintre cele mai apreciate (aparent, de la boss katana mini sau blackstar fly sau vreun yamaha thr (5, 10)

    Fender Mustang I V.2, Vox Mini 5 ? Ma gandesc sa iau unu din astea 5 pentru cantat acasa si nu stiu care

×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.