www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

FiveseveN

Veteran
  • Posts

    6550
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    35

Posts posted by FiveseveN

  1. 9 hours ago, apocapsile said:

    dacă prizele sunt pe același circuit [...] nu te ajută

    Viceversa.

    Quote

    prelungitor mai răsărit cu ieșirile izolate galvanic

    Câte prelungitoare cu transformator de izolare pe fiecare ieșire (sau măcar pe una) ai văzut? Asta înseamnă "cu ieșirile izolate galvanic", dar bănuiesc că te referi la altceva.

    13 hours ago, patrusase said:

    nu introduc casti de 1/8 in iRig

    N-ar trebui să fie relevant. Se ameliorează zgomotul dacă lași laptopul pe baterie (deconectat de la priză/alimentator)? Între bas și iRig e cablu adecvat, de instrument? Gain-ul pe iRig e setat cum presupun că indică manualul?

    • Like 2
  2. On 28/08/2023 at 15:38, apocapsile said:

    nu sună neapărat mai înțepător decât o pasivă.

    Nu neapărat, că acum sunt modele pentru toate gusturile. Dar inițial dozele active au fost dezvoltate pentru a păstra lățime de bandă mai largă (i.e. mai multe "înalte") fără a rămâne cu output anemic. Căci la cele pasive output puternic = multe spire = inductanță mare = frecvența de rezonanță/cutoff mai joasă.

    • Like 2
  3. 44 minutes ago, 6ths3ns3 said:

    Intre timp am incercat pe boxele full range + hk3490 se aude chitara cu un fuzz mai mare sa zic asa.

    Ai activat și simularea de microfon de care ziceam și ai ales un mix între microfoane + setări ale filtrelor Hi & Lo care să-ți placă?

    Quote

    Nu este creat ptr instrument ci ptr auditie muzica 

    Care e diferența ontologică dintre sunetul de amplificator preluat cu microfon de pe un album și sunetul de amplificator preluat cu microfon simulate de procesor?

  4. 5 hours ago, 6ths3ns3 said:

    Uite aici incepand cu minutul 04.00. Asa se aude si la mine fara cab sim activat

    Da evident, așa sună semnalul direct (ce iese din procesor). Așa sună și orice amp de chitară printr-o boxă fullrange.
    Dar noi nu vorbeam despre înregistrat direct sau boxe fullrange ci despre un combo 1x12 Marshall. Încerci să zici că așa se aude din MG, din difuzorul lui? Pentru că e fizic imposibil dacă n-a fost înlocuit cu unul fullrange.

    PS: Cum adică "patchurile pe care le-am încercat", nu ți-ai făcut preseturi pentru gusturile, nevoile și situația ta?

  5. 42 minutes ago, 6ths3ns3 said:

    Detii acest procesor?

    Se întâmplă să am unul din aceeași serie (partea software e la fel). Chiar și un MG dar asta e irelevant.

    O particularitate importantă a cabsim-urilor din seria G5 e că oferă două moduri de funcționare: cu sau fără "microfon". Cel din urmă simulează sunetul preluat de microfon ca oricare alt cabsim, așa cum zice @apocapsile mai sus. Celălalt e pentru situația de față, când folosești deja un cab de chitară și încearcă să-l aducă mai aproape de sunetul celui simulat:

    Strategia asta e inevitabil limitată pentru că procesorul nu are de unde să știe ce cabinet folosești tu pentru a-l "scoate din ecuație", deci tot își va păstra "caracterul" sonor specific.

    În concluzie sigur că se poate folosi procesorul, cu simularea de cabinet activă, setată adecvat, printr-un sistem fullrange. Pentru asta e făcut și ar trebui să-ți ofere mai multă flexibilitate și fidelitate a simulării decât varianta curentă. Dar despre cât de bine sau aiurea ți se pare doar tu vei putea evalua.

    • Like 1
  6. 16 hours ago, 6ths3ns3 said:

    Am cab sim activat in g5n cand conectez prin fx return la marshall si se aude foarte bine. Fara cab sim nu imi place cum se aude. 

    Urechi noi îți trebuie, degeaba vorbim de monitoare și subtilități dacă de la asta plecăm.

    On the other hand e totul subiectiv și ai tot dreptul să-ți placă așa... greșit. Doar că altora probabil le place altfel, deci cu ce te ajută părerea lor?

    • Haha 1
  7. Quote

    replacing a cheap plastic-coated wire with a good-quality cloth-covered wire will not only look more vintage but will also result in a slightly warmer tone. Or the other way around for a slightly brighter tone. 

    Cu alte cuvinte, "Cum o vrea bunuțul Dumnezău, că habar n-am ce fac aici!". Important e să fie mai scumpe.

    • Like 2
    • Haha 6
  8. Răspunsul la impuls e o metodă compactă de a caracteriza răspunsul în frecvență a unui difuzor (plus poweramp, cab, microfon și ce mai e implicat), i.e. sunetul lui specific. Cabsim-ul din procesor sau VST aplică acest răspuns peste semnalul tău prin convoluție:

    Asta se întâmplă cam de când există procesoare, câteva decenii. Deci e o soluție tehnică firească și matură, nicidecum o invenție de marketing.

    Dar cu ce te-au ofensat triggerele de tobă?

    • Like 2
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.