www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Stefan Friptu

Active Members
  • Posts

    34
  • Joined

  • Last visited

Profile Information

  • Location
    Bucharest

Other Information

  • Gear
    Ibanez GRX90
    Cort AD-810
    Ibanez IBZ15GR
    Tube Screamer TS808 Clone
    Rebote 2.5 Delay

Recent Profile Visitors

2066 profile views

Stefan Friptu's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

5

Reputation

  1. http://www.seymourduncan.com/blog/the-tone-garage/differences-in-guitar-pickup-magnets
  2. E ars integratul. #feelsbad
  3. Multumesc, o sa testez in curand !
  4. Sa inteleg ca e normal sa am 0v la iesire?
  5. Nu pot sa-l testez cumva inainte de a-i pune radiator? Si ce se intampla cand intra in protectie termica?
  6. Asta-seara am terminat de lipit o placa pentru amplificatorul cu numele de mai sus. Folosind single-supply de 45V, am ars(putin violent) un bjt care facea masa virtuala a integratului. L-am inlocuit cu unul nou, pus corect de data asta, insa mi-e frica sa leg difuzoarele la amp pentru ca integratul are o temperatura mare (fara radiator, insa). Osciloscop nu am la indemana, ci doar un multimetru. Imi recomandati sa-mi iau inima in dinti si sa leg speakerele ?
  7. Si pe doza stock si pe cea chinezeasca am in jur de 5,3k si 5,7k. Totusi cred ca o sa merg pe varianta de la Hora
  8. Cred ca se poate face diferenta "cu urechea" intre un sound de single coil si unul de humbucker. Oricum, nu asta era problema. Da, magnetul influenteaza tonul. Ampul e un Ibanez ibz15gr boostuit ocazional cu un Tube Screamer.
  9. De curand am luat o doza de 2$ de pe ebay, m-am gandit ca poate ori sa sune bomba, ori sa fie o prostie. Spre surpriza mea, rau nu suna, avand in vedere ca am dozele stock de pe un GRX90. Asa ca m-am gandit sa dezlipesc magnetul de pe doza stock si l-am pus sub bar-magnetul de pe doza chinezeasca. Suna bine, are un output mare, iar cleanul nu suna distorted deloc. Intrebarea mea este urmatoarea: de unde pot cumpara magneti pentru doze (Alnico sau ceramici) ca sa ma joc cu ei si in final sa gasesc un ton potrivit. Am gasit pe mai multe site-uri, insa transportul era peste 18 euro si m-am gandit ca nu merita sa dau banii. In Romania se gasesc ?
  10. E problema de masa toata ziua. Verifica firele lipite de switch, poate e o lipitura proasta. Daca nu, desfa doza si vezi sa iasa 2 fire, de regula pe cel rosu "hot" iese semnalul si pe cel negru masa. Culorile pot sa difere.
  11. Boogeyul e de la Gauss Markov? Ma pregatesc sa fac si eu o clona zilele astea
  12. Poti sa pui si sursa unipolara, cu conditia de a pune un condensator de capacitate mare, care sa suporte 1/2 din voltajul de intrare la iesirea integratului, inainte de difuzor. Se gasesc condensatori de 4700uF/50V la 15 lei in orice magazin de electronica. Daca vrei unul calitate, mai scoti 15-30 de lei si iti iei unul "de firma" de pe ebay.
  13. La link-ul ala de pe ebay, transportul face aproape cat traful... nu iesi prea bine la bani. In fine, cea mai viabila optiune pentru transformatoare este ori sa gasesti unele vechi, cum am gasit eu pentru LM3886-ele meu: un traf facut la Buzau, 1983 , ori faci pe comanda.
  14. Treci macar pe partea de iesire pe un chip amp. Calitatea sunetului va fi una buna si mai lasi si buzunarul sa respire. Poti face pe lampi doar preamplificatorul, daca vrei neaparat.
  15. Poti sa faci trafurile pe comanda, la Petra-Toroid, se afla in Iasi. S-ar putea sa te coste umpic mai mult, nu stiu preturile celor de la Hammond.
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.