BigMac

Veteran
 • Content count

  191
 • Joined

 • Last visited

 • Feedback

  0%

Community Reputation

6 Neutral

About BigMac

 • Rank
  Moderator
 • Birthday 29/01/77

Profile Information

 • Location
  Strasbourg

Contact Methods

 • Yahoo
  rokortexx
 • Website URL
  http://

Other Information

 • Scule
  Ibanez SA260, DiMarzio powered
  scalloped Behringer strat
  Homemade tube amp
  Way cool homemade FX
  Generalmusic GEM CD10 MIDI keyb
 1. Poze de tot felul

  Fumuri...
 2. Realizarea Unui Cablaj

  Da, neaparat laser, pentru ca toner-ul negru se va transfera pe placa. O alternativa ar fi sa imprimi pe inkjet si apoi sa faci o fotocopie pe xerox, reglat pe negru cat mai intens.
 3. pedale home made

  Felicitari Pentru un sunet mai bun, evita condensatorii ceramici (foloseste styroflex sau polypropylene) si rezistentele cu carbon (metal ar fi mai potrivite).
 4. Nelamuriri legare doza

  Eu am pot liniar de volum, pentru ca am pus doua push-pull pe chitara si nu am gasit logaritmic la momentul respectiv. Merge.
 5. Cum se face un cabinet?

  La incintele deschise cel mai important e calcul frecventei de la care basii sunt atenuati in mod natural (cu 6 dB pe octava - ceea ce inseamna ca scad relativ lin, nu brusc.) Frecventa asta depinde de distanta cea mai scurta, in aer, dintre fatza si spatele membranei difului. Ia o sfoara, pune-i un capat pe fata membranei, si cauta cel mai scurt drum pe unde poti duce sfoara pana pe spatele membranei. Lungimea sforii e distanta fata-spate. Obtii acelasi rezultat daca montezi diful pe un panou suficient de mare , sau intr-o cutie cu spatele deschis (desi in cutie mai pot aparea ceva rezonante). Cutia cu spatele deschis poate fi privita ca un panou 'pliat', pentru a economisi spatiu. Formula e: frecventa de la care basii incep sa scada = 170 / distanta in aer dintre fata si spatele difului. si, invers: distanta = 170 / frecventa de la care basii incep sa scada. (de unde am scos formula: basii scad de la frecventa la care distanta fatza-spate e egala cu jumate din lungimea de unda a sunetului; lungimea asta de unda e egala cu 340/frecventa - 340 e viteza sunetului.) Sa zicem ca vrem o boxa deschisa care sa redea perfect, fara atenuare, frecventa de 80 de Hz. Avem nevoie de o distanta fata-spate de 170/80 = 2.125 metri. Cam mult. Repet, asta e distanta fata-spate pentru basi la 80 de Hz FARA atenuare; sub 80 de Hz basii vor scadea incet-incet, cu 6 dB pe octava. (frecventa cu o octava mai jos de 80 de Hz e 40 de Hz; la aceasta frecventa basii vor suna cu 6 dB mai incet.) 6dB nu e chiar o scadere mare. Deci pt chitara putem calcula cutii deschise frecventa de la care incepe atenuarea pe la 120-160 de Hz, si basii inca sa sune bine.
 6. Razboi

  Incredibil cum unii au tupeul sa gaseasca justificari (slabe, de altfel) pentru moartea a 800 de civili inocenti.
 7. Razboi

  http://www.flickr.com/photos/12011945@N00/...217117891/show/ ...
 8. Nu ai schema. In plus, efectele digitale din el nu prea vad cum s-ar putea copia la nivel DIY.
 9. Problema cu un vanzator

  Cata lipsa de seriozitate... Ar trebui sa-l reclami la H&K, ca le strica imaginea.
 10. Deci injuri tot ce nu seamana cu rock-ul? Avem neaparata nevoie sa injuram ceva sau pe cineva?
 11. look what i've created !!!

  Daca rupi firul, trebuie lipit. Metode: 1. rasucesti firele intre ele, apoi, cu o bricheta le incalzesti pana se topesc si se sudeaza. 2. cu pistolul de lipit, la fel, rasucesti firele, le pui pe o aspirina, si le lipesti cu fludor. Rolul aspirinei? cand se topeste de la caldura, inlatura izolantul de pe fire.
 12. home-made pick-up

  Desigur ca trebuie fir izolat. Altfel, spirele ar face scurt intre ele.. Ai nevoie de fir de cupru special pt. bobinaje (are un strat de lac izolant pe el) Gasesti fir de asta prin relee, difuzoare, motorase electrice.. doze de chitara..
 13. Razboi

  Let's see. We've got: Israeli Jews fighting Lebanese Shi'a and Palestinian Sunnis; Palestinian Fatah militants who've stopped fighting Hamas militants, but only because they're both fighting the Israelis; Saudi Sunni fundamentalists issuing fatwas against Hezbollah Shi'a fundamentalists; Egyptian Sunni fundamentalists backing those same Hezbollah Shi'a fundamentalists; Iraqi Sunnis killing Iraqi Shi'a and vice versa; Iraqi Shi'a (the Mahdi Army) jousting with Iraqi Shi'a (the Badr Brigade); Iraqi Kurds trying to push Sunni Arabs and both Sunni and Shi'a Turkomen out of Kirkuk; Turks threatening to invade Kurdistan; Iranians allegedly shelling Kurdistan, Syrian Kurds rebelling against Syrian Allawites who are despised by Syria's Sunni majority but allied with the Lebanese Shi'a who are hated and feared by the House of Saud and its Sunni fundamentalist minions. Oh, and American and Israeli neocons threatening to bomb both Syria and Iran. Complicat, eh?
 14. Razboi

  Chestii pe care nu prea le vedem la tv. http://www.informationclearinghouse.info/article14069.htm http://angryarab.blogspot.com/2006/07/huma...li-society.html http://cryptogon.com/2006_07_16_blogarchiv...318329653969781 http://angryarab.blogspot.com/2006/07/hana...itor-at-as.html http://angryarab.blogspot.com/2006/07/i-ha...e-pictures.html http://jordantimes.com/fri/news/news5.htm http://www.dailystar.com.lb/article.asp?ed...rticle_id=74109 http://www.haaretz.com/hasen/pages/ShArt.j...5227&sw=Bedouin http://www.counterpunch.org/christison07172006.html http://www.timesonline.co.uk/newspaper/0,,...2277717,00.html
 15. Duel 42 - Votare si comentarii

  Bine, Jeane! Votat.