www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

danielsipos

Newcomers
  • Posts

    18
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by danielsipos

  1. "Ola Englund (Fearedse)

     

     

     

     

     

    Just practice every day man. There is no short cut to it. Try to pick harder. Eventually you'll build muscles to pick hard without effort.

    My technique isn't favorable really. just practice"

     

     

     

    De cateva zile avansez asa incet,fara evolutie nu se poate face absolut nimic,voi continua sa exersez tinand cont de sfaturile voastre,va multumesc mult :)!

  2. Eu tin degetul mic sprijinit sub bridge, jucand rol de pivot, iar muchia palmei pe corzi dar numai cat sa le stopeze putin, in felu' asta e fixata dar nu rigid astfel incat chiar daca misc chitara in jocul meu de scena din dormitor, mana va fi tot timpu' acolo fara sa ma uit sa vad in ce corzi lovesc. Deci; fixata dar nu batuta in cuie:)

     

    Si eu mi-am gasit o pozitie confortabila tinand degetul mic sub bridge,trebuie sa incerc acum sa-mi fac miscarea degetelor dupa miscarea incheieturii,sa vedem cum se comporta :wee:

  3. Mereu intru si ma uit peste concertele trupei Placebo tinute la sziget,au o calitate foarte buna.Placebo este una din trupele mele preferate si in vara imi doream sa merg la concertul lor de la Bucuresti,dar din pacate nu am putut sa merg,mai asculta cineva pe aici chestii de genu?A fost careva la concertele lor de la noi din tara?Stie cineva daca mai vin si anul asta pe la noi?

     

  4. Cat despre downpicking cu degetele sprijinite, nu e o problema, depinde de tehnica. Eu fac miscarea principala la downpicking din degetul mare cu care tin pana si combin cu putina miscare din incheietura. Ti-am pus video-ul cu mine si poti vedea clar ca nu prea misc incheietura sau antebratul si tin degetul mic sprijinit.

     

    Am prins ideea din video-ul tau insa nu imi pot da seama cum poti sa canti rapid si fluid mi se pare extrem de greu sa-ti misti doar degetele in care iti tii pana si mana sa o tii fixata tot acel timp,

     

    Inca exersez piesa aceea si incepe sa se lege la un tempo mai scazut,in 2 zile am invatat foarte multe datorita voua,am incercat tot felul de tehnici,care s-au dovedit a fi folositoare,inainte sa deschid topicul si sa incerc metal,exersam o piesa de la Arctic Monkeys - 505,e ceva indie si vreau sa spun ca si acolo ma confruntam cu aceeasi problema ca si aici,trecerea de la acorduri la note care trebuiesc cantate rapid,tin sa spun ca nu imi sprijineam mana pe chitara,decat antebratul,si de cand imi sprijinesc mana usor pe bridge,si imi tin degetele deschise peste corzi,merge altfel,cateodata ma tin cu degetul mic de doza humbucker din bridge.

  5. Multumesc pentru sfaturi,eu folosesc pene de 0.8mm-1.00mm,care mi se potrivesc cel mai bine dintre toate marimile,si legat de tempo redus,asa exersez de obicei,dar poate vi s-a mai intamplat si voua,sa prindeti incredere dupa cateva exersari,si sa incercati la tempo-ul normal si sa o dati in bara,pe langa asta,dupa cateva luni abia am reusit sa tin pana intr-un mod care imi permite mai multa mobilitate,cand am inceput sa urmaresc tutoriale video,am vazut ca pana se tinea pe incheietura degetului,lucru care nu mi s-a parut atat de comod la cantat pentru care am inceput sa caut noi alternative

  6. Am observat ca "picking"-ul de tip Jos-Sus devine destul de greu cand mana e sprijinita,pe langa asta,voi cum va tineti degetele mainii cand cantati?

    Am vazut ca unii isi tin degetele inclestate inspre palma,altii lasa libere ultimele degete sau se mai sprijina cu degetul mic de pickguard.

  7. De cateva zile tot incerc sa imi gasesc o metoda potrivita pentru mana dreapta de a canta metal,ma descurc acceptabil la "Power Chords",dar imi este grea trecerea de la acordurile respective la note,si nu tot timpul nimeresc coarda care trebuie cand trec la note si as dori cateva sfaturi din partea voastra.

     

    Am observat ca multi chitaristi isi tin mana dreapta fixata pe bridge,in special cele Floyd Rose, eu folosesc Squier Bullet Stratocaster HSS

     

    Multumesc anticipat ! :yay:

  8. Multumesc mult,si avand in vedere dozele,trebuiesc schimbate toate?care este diferenta dintre o doza activa si una pasiva,si care dintre ele mi s-ar potrivi mai mult? :)

     

    PS. La chitara actuala,am observat ca doar un pot "Tone" merge(cel de jos) si amplificatorul incepe sa scoata un sunet cand il intorc la jumatate,la fel si la volum,dozele sunt cauza?

    cand voi face upgrade la doze voi scapa de asta?

    Am inteles ca sunt chitari proaste,si ca toata lumea se fereste de ele,dar inafara de aspectele astea,imi place destul de mult,duminica am acordat-o in drop d,si mereu verific daca se dezacordeaza,si nu am avut treaba cu ea pana acum :D

  9. Salut,sunt incepator si detin un stagg s300bk(copie facuta dupa Fender Stratocaster),de care sunt relativ multumit,am primit-o acum 2 luni de zile,si de 2 luni incoace exersez aproape zilnic,imi place mult acest tip de chitara(stratocaster),si pe viitor as dori sa imi cumpar alta chitara mai buna,si avand in vedere faptul ca in mare parte din timp ascult rock,indie,grunge,si cateva piese metal, ce chitara mi s-ar potrivi?

     

    As dori sa-mi achizitionez pe viitor un squier stratocaster HSS ,nu am incercat niciodata o chitara cu doze humbucker,din cate am inteles scot un sunet mai "trist" ,din ce am inteles din unele video-uri de pe yt,multumesc anticipat

×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.