www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Razvanik

Active Members
  • Posts

    78
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Razvanik

  1. Salut

    Am o mare problema cu piesa asta.Am inceput sa o invat cam cu un an in urma si nici pana acum nu am reusit sa-i dau de cap solo-ului in sensul ca nu ma pot misca fluent si parca nu ma pot mentine la viteza respectiva. Daca sunt dintre voi care stiu solo-ul si mi-ar putea da niste sfaturi cu privire la executia lui mi-ar fi de mare ajutor.

  2. De obicei daca trebuie sa faci un bend pe coarda B pe tasta 22 si nu poti ca nu ai 22 de freturi poti sa canti nota aia pe tasta 17 coarda E subtire, insa in contextul din soloului din "back in black" nu prea merge smecheria asta.

     

    In plus, in soloul ala vad ca se canta la un moment dat si pe fretul 22 al corzii E.

    Nota aia cum aveai de gand sa o muti pe alta coarda?

    Poti sa inlocuiesti partea cu probleme cu o improvizatie  sau canta altceva.

    Daca fac bend de 3 semitonuri pe B si pe coarda E sa cant C# in loc de D merge?O sa sune ciudat C# peste progresia de acorduri din piesa daca in mod normal acolo trebuia sa fie D?

  3. Pt Dorian incepi din D.Pt Phrygian din E...etc. In opinia mea este util pt a invata mai usor intervalele caracteritice ale unui mod .

    Exersarea modurilor aplicate doar pe un singur acord este util pt a-ti educa urechea si a recunoaste mai usor in dicteu .

    Exersarea modurilor in frazari trebuiesc folosite in progresii armonice specifice tot unui mod .

    De exemplu , pt progresia I-II-V (C,Dm,G) poti exersa modul Ionian. Asa vei descoperi si o forma pentatonica in relativa minora a lui C ( pentatonica minora a lui A) .

    Ok, si atunci sa cant de fiecare data (ramanand la modul  D dorian) de pe a doua nota a gamei majore ( evident, facand chestia asta la fiecare pozitie a ei) sau sa iau gama D major si sa o modific astfel incat sa obtin intervalele specifice modului?

  4. Deci ca sa cant in Dorian si ca sa pot folosi formele gamei majore pe care le stiu deja, sa incep intotdeauna de pe a doua nota a gamei respective ( in cazul D Dorian, D E F G A B C D, de pe D din C major)? Ca nu m-am prins cum sa-mi stabilesc niste forme pt moduri, ceva care sa fie asemanator cu formele dupa care am invatat gamele.

  5. M-am mai uitat pe fretjam.com si m-am mai lamurit legat de moduri.Oare unde as putea gasi backing tracks de un acord pe care sa pot sa exersez? Am vazut ca in general au cate o progresie mai mult/sau mai putin complicata.Si inca ceva, sunt backing tracks peste care e mai usor sa improvizezi sau totul tine de nivelul la care te afli d.p.d.v al tehnicii,teoriei etc?

  6. "Modurile" mai pot fi înțelese și ca o metodă prin care făcatorii de manuale/DVD-uri/bloguri chitaristice storc bani/trafic de la chitariștii care nu pricep nici măcar ce e Tonalitatea.

    Un solo nu se construiește plimbându-ți random degetele pe  notele "corecte". Rezolvarea tensiunilor, ritmul, frazarea, și articulația sunt elemente mult mai importante decât diferența minoră (pun intended) dintre Eolian si Dorian (btw, b3 si b7 NU sunt intervalele specifice ale Dorianului, mai degrabă genul proxim, dif. specifica ar fi 6).

    Cred că cea mai bună treabă pe care o poți face acum e să incepi să copiezi diverse fragmente de solo-uri care-ți plac și să le compari cu contextul lor armonic. Ieși mult mai câstigat așa.

     

    My 2 cents.

    La ce te referi cand spui sa le compar cu contextul armonic?Sa vad in primul rand ce note se canta peste ce acorduri si dupa aceea sa vad relatiile dintre ele?

    Legat de moduri, am gasit un backing track care "sta" pe Dm si am cantat gama C major peste si o sunat chiar interesant.Daca de exemplu mai adaug si pentatonica in Dm merge?

  7. Ai inteles cum e cu majora si minora, cu pentatonica majora si minora?

    Am senzatia ca nici aici nu prea esti pe problema.

    Studiaza teoria cu rabdare fara sa sari pasi. Este o simpla aritmetica.

    Te referi aici la modul de formare al gamei?

    In alta ordine de idei, m-am uitat pe link-ul pus de karpi legat de moduri si voiam sa va intreb cum imi dau seama peste ce acorduri se canta un anumit mod.Ma uit la intervalele specifice pe care le are modul (ex:la dorian b3 si b7) si caut acorduri care sa aiba intervalele respective sau sunt alte reguli?Si inca ceva, daca am o progresie de acorduri e nevoie ca ea sa inceapa si sa se termine cu acordul care reprezinta centrul tonal al modului ( ex: Dm in cazul lui D dorian) pt a sublinia atmosfera acestuia?

  8. Am incercat sa inteleg cum sta treaba cu modurile dar am senzatia ca mai mult m-am incurcat decat sa pricep cu adevarat ceva.M-am uitat si pe justinguitar dar sincer sa fiu nu m-am lamurit, desi in general acolo sunt explicate foarte bine lucrurile.Asadar am cateva intrebari:

    1)Peste ce trebuie sa canti notele dintr-un mod ca sa aiba scoti in evidenta sunetul specific fiecaruia?

    2)Mai trebuie sa invat alte forme pt fiecare mod in parte sau ma pot folosi de formele gamei majore?

    3)Ce posibilitati suplimentare ar aduce cand vine vorba de improvizat in ceea ce priveste sound-ul?Pana acum m-am "jucat" mai mult cu pentatonica si am mai creat "fraze" peste cate un backing track, dupa ce in prealabil am mai studiat sa vad ce acorduri sunt pe acolo si ce s-ar putea scoate din ele.

  9. Da, am eu la un bass si sunt foarte robuste mai ales ca nici bass-ul nu e usor. Nu le-am montat eu deci nu stiu daca a fost majorata gaura dar in schimb am montat alte modele si am folosit suruburile originale ale chitarei, tocmai pentru a nu mari gaura.

     

    Daca diametrul capului surubului original nu e mai mare sau mai mic decat cel livrat impreuna cu strap lock-ul, nu e obligatoriu sa schimbi surubul. Ideea e sa nu-ti treaca surubul prin pinul strap lock-ului sau sa nu-ti ramana in afara lui.

     

    Ti-am promis niste poze dar sincer sa fiu am uitat. Iti trimit azi si cu cureaua despre care vorbeai zilele trecute si cu modelul astea de strap lock-uri.

     

    Ce mi-a placut la modelul asta e ca nu are muchii ascutite. Am si altele care pot zgaria destul de urat chitara daca nu esti foarte atent cand pui/scoti cureaua.

    Am incercat sa bag surubul original prin piesa care se fixeaza pe chitara din setul de strap lock dar nu intra din cauza capului,asa ca nu cred ca am alta solutie decat sa maresc gaura.

  10. Intamplator am niste strap lock-uri montate exact pe modelul asta de strap. Pielea sau imitatia aia de piele de la extremitati nu e de cea mai buna calitate exact cum iti spuneam si s-a exfoliat un pic. Depinde acum si cat de intensiv il folosesti. Am sa incerc sa-ti trimit niste poze sa te lamuresti singur.

    Cel mai probabil nu o sa fie folosita prea mult, mai ales ca acasa nu repet stand in picioare.O sa ma mai uit si la alte modele, ideea e ca nu as vrea deocamdata sa dau prea multi bani pe curea.

  11. Nu mi-e clar daca faci diferenta intre strap locks si strap buttons. Butoanele largesc intr-adevar gaura din curea, pentru ca forta e aplicata pe-o zona mica. Pe langa asta, e mai probabil sa-ti scape chitara din curea (chestie de design). Lock-urile "apuca" bine de-o suprafata mare de material, si nu prea vad cum ar putea largi gaura respectiva. Sigur, daca cureaua e fabricata din hartie igienica, n-o sa reziste nici la lockuri, nici la butoane.

     

    http://www.musicians...com/strap-locks

    Am inteles.Nu imi era prea clar cat de bine se fixeaza la strap locks partea care vine pusa pe curea si ma gandeam ca s-ar mai putea misca pe acolo.

  12. Acum ceva timp mi-am rupt mana stanga si mi-a spus doctorul ca o sa trebuiasca sa stau aproape 2 luni cu ea in ghips, prin urmare am fost nevoit sa "iau" o pauza fortata in ceea ce priveste cantatul la chitara.In cazul in care ati mai patit unii dintre voi chestii de genul maini rupte si alte "minunatii", ce as putea face sa imi mentin cat de cat dexteritatea si sa nu am asa mari probleme cand revin la cantat?

×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.