www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

mike_KidLazy

Veteran
  • Posts

    1552
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    39

Everything posted by mike_KidLazy

  1. Way back in 2013 (adica undeva in pleistocen ) am inregistrat si scos un prim cover la aceasta piesa. Pe vremea aia imi placea super mult si eram chiar mandra ca facusem video-ul ala, dar cu timpul, pe masura ce mi-au crescut si calitatea audio si video, cumva, a inceput sa-mi placa din ce in ce mai putin. Prin urmare mi-am pus in gand acum cativa ani sa refac coverul asta, insa nu stiu cum s-a intamplat ca n-am gasit niciodata timp pentru asta so I ended up postponing the whole thing over and over again. Dar anul asta mi-am promis ca ma ocup serios de remake, si uite ca in sfarsit am reusit sa-l scot fix azi, de 8 Martie, ca tot e vorba despre mame in piesa. Cum am zis si la inceputul video-ului, doresc sa dedic acest cover mamei mele si tuturor mamelor de rockeri din lume. La multi ani mamelor noastre dragi! Sa ne traiasca, sa fie sanatoase si fericite! Enjoy (or not)! P.S.: las aici si versiunea anterioara a coverului (l-am postat tot in topicul asta acum 11 ani, cand l-am facut, dar o mai fac o data) pentru cei care sunt curiosi sa faca o comparatie then vs now fara sa mai fie nevoie sa scrolleze nspe mii de pagini de topic in spate :
  2. Inca una, la un cover foarte vechi: "Космос (Outer Space)" de la t.A.T.u. I know this is sloppy af, but this one was recorded way back in 2016, atata puteam atunci. Enjoy (or not)!
  3. Acum ceva vreme un subscriber mi-a zis de piesa asta ca sugestie de cover. Habar n-avusesem de ea pana atunci, but I was curious enough to check it out. N-am idee ce zic baietii aia acolo in versuri but as a NuMetal fan the song got me hooked up instantly, asa ca n-a mai contat . Prin urmare am adaugat piesa asta pe lista mea interminabila de "songs to cover before I die" 😛 , si uite asa am ajuns noi sa cantam si NuMetal ucrainean . Ladies and gents, here's my guitar cover of "Самознищення" by ТОЛ. Enjoy (or not)!
  4. Chitara izolata si taburi pe ecran pentru "Throne Of The Sunset" de la ANNISOKAY. Enjoy (or not)!
  5. N-am inteles exact care anume e problema cu corzile care "nu se vad", dar in fine, de altceva voiam sa ma leg . Se gasesc pe net o gramada de tutoriale pentru schimbatul corzilor. Nu e rocket science, poate pare un pic scary if you've never done this before, but once you get it down it becomes a piece of cake. Cunosc insa sentimentul, si eu am avut fix aceleasi probleme back when I started out. Revenind, poti incepe de aici: Tipul arata aici cum sa schimbi corzile la o chitara care are cheitele amplasate 3 stanga - 3 dreapta. Vad ca tu ai un Squier, deci la tine sunt 6 cheite in linie. Nu e o problema, vei folosi la toate aceeasi tehnica, exact cum arata tipul ca face la cele de pe partea stanga. Acum nu stiu daca Squierul tau are bridge fix sau mobil (desi inclin sa cred ca a doua varianta), caz in care e POSIBIL sa-ti afecteze setupul actual al chitarii (intr-o masura mai mica sau mai mare, in functie de ce grosime de corzi ai avut inainte si ce pui acum). In orice caz, ca idee, pentru tot ce tine de setat chitari, recomand tot canalul tipului din video, are o gramada de clipuri faine in care explica tot felul de chestii utile. Eu cel putin din video-urile lui am invatat sa-mi "surubaresc" chitarile . Sigur, exista multe altele si de la alte canale, but you can definitely use these as a starting point. Check them out, poate te ajuta. Bafta!
  6. Din lipsa de timp, n-am mai reusit sa pun coveruri noi in ultima vreme, ci am tot reciclat vechituri de pe canal. But now I'm finally back with some new 💩, acum sper sa ma si tina. Enjoy (or not)! P.S.: feel free to laugh at the fact that I'm tapping with my index finger... the middle one was already sore from all the previous ~1,500 takes 😆
  7. Acum ceva vreme, la sugestia unui subscriber, am inceput o serie de video-uri cu track-ul izolat de chitara din coverurile mele, insa nu cu taburi si metronom care ticaie in background, ci cu tobe programate. Unele, de acel subscriber, altele, chiar de mine. Nu mai tin minte daca le-am aruncat cumva si aici, but there you go, asta e ce am scos pana acum, in ordine cronologica. Vor mai urma, cu siguranta, si altele pe parcurs. Enjoy (or not)!
  8. Si iata ca am ajuns si la ultimul video pe 2023. La multi ani tuturor si sa "chitarim" cu bine in noul an! Si ca de obicei, enjoy (or not)!
  9. Si iata ca am ajuns si la ultimul cover pe 2023. Multora probabil nu le va placea piesa, dar pentru mine personal inseamna mult, asa ca m-am hotarat intr-un final sa o "cover-uiesc" si pe asta, because why not. So here's my take at "Nobody's Home" by Avril Lavigne. Cu un mic solo humble pe care l-am indesat la final, just for fun. Enjoy (or not)!
  10. Un riff random pe care l-am scris pentru collab-video-ul pe care l-am facut cu subscriberii in 2022, cand am implinit 10 ani de YouTube. Sper sa reusesc sa mai fac din astea in 2024. In the meantime, enjoy (or not)!
  11. Chitară și bass izolate din remake-ul coverului meu la "Nobody's Listening", poate cea mai "grea" piesă de la Linkin Park . Un pic de "gigi" la chitară din loc in loc și niște "dâng-dâng" la bass. Plus taburi pe ecran, ca na... așa-i tradiția pe threadul ăsta. So there you go. As always, enjoy (or not)!
  12. Desi piesa asta n-are prea multa zdranganeala in ea, si mai mult dau din cap aici decat sa cant efectiv, totusi "Nobody's Listening" ramane una din cele mai underrated piese de la Linkin Park, IMHO. Asa ca m-am hotarat sa fac un remake la coverul meu vechi din 2013 pentru piesa asta, iar tura asta pe langa chitara am adaugat si bass, ca sa reduc din "momentele de stat degeaba". Si in caz ca are careva chef sa vada diferentele then vs now, las mai jos si varianta initiala, din 2013. Enjoy (or not)!
  13. Si cum imi place sa ma fac de ras la chitara (si nu numai), am mai scos un episod din mizeria aia a mea de serie cu failuri. Enjoy (or not)!
  14. Pentru piesa asta chiar nu intentionam sa fac un video taburi, dar ca si in cazul piesei anterioare, l-am facut la cerere. Iar cum n-am avut timp sa fac un remake ca lumea, am folosit inregistrarea si filmarile initiale din 2015, de cand am facut coverul asta (damn this is old...). M-am si mirat cand mi-am dat seama ca inca mai am fisierele pe hard. BTW, scuzati solo-ul ala mega-sloppy si cringe, puteti sa dati dislike daca va zgarie prea tare pe creier (si nu numai! 🤣) . Gata, va las. Enjoy (or not)!
  15. Ca tot e azi (inca) 1 Decembrie, am zis sa mai fac o data un cover la piesa asta. Prima oara am cantat-o acum vreo 10 ani intr-un collab video cu userul James D. Trunks, dar acum, looking back, mi se pare ca mi-a iesit atat de prost incat mi-am zis ca I have to do it justice. Ce-a iesit la "dubla 2", se poate vedea mai jos. Enjoy (or not)! P.S.: Pentru nostalgici, las aici si varianta din pleistocen, aka de acum 10 ani. Hai ca am mai crescut oleaca de atunci si pana acum .
  16. Nu intentionam neaparat sa fac un video de genul pentru piesa asta, dar daca au tot fost oameni care au cerut taburi, am zis: mno, hai sa facem taburi. Therefore, enjoy (or not)!
  17. Poate te intereseaza cumva ceva gen Yousician? P.S.: nu stiu cu ce se mananca, n-am incercat niciodata, si nici nu ma plateste careva sa le fac reclama. Doar am auzit de ei din ad-urile care imi apar pe YouTube, iar ce zic ei ca fac mi se pare destul de apropiat de ce ai descris tu mai sus. Totusi, ca sa nu mai dai inca o caruta de bani pe alte chestii, eu una te-as sfatui mai degraba sa incerci sa canti piese simple dupa tab-uri (cum is astea de pe Songsterr, de zicea ramurel mai sus). Iar complexitatea sa o cresti tu singur, treptat, cantand cu un metronom in background (nu e nevoie sa dai bani pe unul fizic, gasesti tone de programele si aplicatii pe net, si free) - incepi la viteza mica, dupa care, pe masura ce te descurci din ce in ce mai bine, sa mai cresti tempo-ul cu inca 5-10 BPM. Si tot asa. Also, ca sa iti dai seama cat de bine (sau nu) te descurci, n-ar fi o idee rea sa incerci sa te inregistrezi cu telefonul or whatever si sa te asculti dupa ce termini de cantat, o sa te ajute mult sa vezi unde suna bine si unde mai ai de lucrat. Cred ca multora dintre noi ni s-a intamplat, ca incepatori (si nu numai), sa cantam ceva care sa ni se para ca suna super bine, dar apoi, ascultand inregistrarea, sa ajungem la concluzia fapt a sunat ca naiba . Bafta multa, sper sa iti fie catusi de putin de ajutor ce am aberat aici, tarziu in noapte .
  18. "Teardrops" de la Bring Me The Horizon, cu niste taburi un pic mai stufoase (na, trebuiau baietii every now and then sa aiba 3 chitari diferite care sa cante simultan), si cu muuuuulte note si explicatii and stuff like that. Enjoy (or not)!
  19. Inca una: "Teardrops" de la Bring Me The Horizon. Enjoy (or not)!
  20. And here's the latest one: chitara izolata si taburi pe ecran pentru "One Good Reason" de la Celldweller. Numele suna obscur ca naiba, insa cei care au jucat NFS Most Wanted (2005) sigur o cunosc . Enjoy (or not)!
  21. Si amu hai si cu una mai de dat cu capu' de pereti, asa... dar nu foarte rau . Cover la "One Good Reason" de la Celldweller. La o prima vedere poate parea ceva complet obscur (desi... cumva ar putea fi considerat si asa, intr-o oarecare masura), insa pentru cunoscatori, Instrumentalul de la piesa asta a fost inclus pe soundtrack-ul pentru NFS Most Wanted (2005). I had some good times playing that game back in the day... and now, many years later, I had a good time playing the song . Si acum, gata cu palavrageala. Enjoy (or not)!
  22. Hai si cu chitara izolata si taburi la "The Little Things Give You Away" de la Linkin Park. Un pic de acustica, un pic de electrica, niste riff-uri simple, un solo la fel de simplu, dar foarte muzicale si "de efect" in contextul dat. Or maybe it's just me being subjective, as this is one of my all-time favorite Linkin Park songs. Pana la postul urmator, enjoy (or not)!
  23. Citeam de zor topicul si chiar ma gandeam cum de n-a zis nimeni nimic legat de asta pana acum. Great point, +1 si de la mine! Deci @OP, daca nu te deranjeaza ideea de a canta (cel putin in prima faza) cu chitara legata direct la PC/laptop, ce a zis ramurel mai sus e o varianta de luat in considerare. Plus ca asa s-ar rezolva si posibila problema cu zgomotul - cand vrei sa nu deranjezi vecinii, bagi rapid o casca and you're good to go . Si mai intrebai, intre altele, cum sunt cei de la kytary - eu am comandat de doua ori de la ei pana acum (iar la un moment dat a trebuit sa returnez un produs dintr-o comanda) si a fost totul foarte ok, n-am avut absolut nicio problema. Pana acum cel putin mi s-au parut la fel de seriosi ca cei de la Thomann, deci as zice ca poti sa comanzi linistit de la ei daca vezi ceva care te tenteaza.
  24. Remake la un cover pe care l-am facut cu mai bine de 10 ani in urma... sper sa faca macar pe jumatate cate view-uri are versiunea anterioara, care din pacate arata si suna execrabil (dar na, atata puteam pe vremea aia): Las aici si varianta veche in case anyone is interested in making a then vs now comparison. Enjoy (or not)!
  25. Confirm ce a zis @AddRien mai sus. Am luat pana acum 4 chitari de la ei si n-am avut niciodata probleme. Si intr-adevar, le ambaleaza super bine baietii, te cam plictisesti desfacand la cutii si scotand bucati de hartie mototolita sau folie cu bule din pachet (but better safe than sorry ). Deci as zice sa nu-ti faci prea mari griji in privinta asta.
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.