www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

red

Veteran
 • Content Count

  2279
 • Joined

 • Days Won

  8
 • Feedback

  100%

red last won the day on August 28

red had the most liked content!

Community Reputation

989 Excellent

About red

 • Rank
  Artsy fartsy treehugger

Profile Information

 • Location
  Bucuresti

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Si John Frusciante face un cover pentru "Big Takeover" (Bad Brains) in 1994, pe albumul lui solo "Niandra LaDes And Usually Just A T-Shirt": Si pentru cititorii 'telectuali: https://www.goodreads.com/book/show/29393.Our_Band_Could_Be_Your_Life
 2. Declinul RGC-ului pare, retrospectiv, inevitabil, indiferent de parcursul importantei muzicii de chitara. A fost infiintat in 2005 (aproape in acelasi timp cu Facebook), si inainte ca Romania sa devina membru UE (asta inseamna ca era greu sa cumperi si sa vinzi echipament muzical din/in strainatate). Ce mergea pentru RGC la inceput era ca: entuziasmul era urias (dupa multi ani cu mai nimic, parea ca e posibil, in sfarsit, in Romania, sa faci parte dintr-o comunitate informala de muzicieni - si la inceput erau si amatori si profesionisti pe forum, intre timp profesionistii au disparut, sau cel putin se rezuma strict la Mica Publicitate, si multi amatori ti-au urmat sfatul si-au renuntat pe parcurs); era mult mai divers ca gusturi muzicale, discutii aferente, si reprezentare de gen; era cea mai usoara / rapida cale de a discuta despre orice (din nou, la inceput nu exista alternativa Facebook / Reddit, etc.); erau putine instrumente pro in tara, era util sa te lase un posesor sa vezi o chitara buna sau un amplificator decent; era greu sa cumperi din strainatate, si-atunci Mica Publicitate era foarte importanta - asta s-a schimbat incepand cu intrarea in EU si Thomann; era greu sa vinzi in strainatate (nu exista Reverb, eBay era problematic si PayPal n-a permis conturi pentru cetateni romani o parte din existenta RGC-ului); o parte serioasa din "generatorii de continut" de pe RGC consta din mici intreprinzatori care faceau nenumarate firmulite de distributie de doze, corzi, instrumente, etc. etc. - aproape toti decimati de firmele mai mari si accesul post-2007 la Thomann & friends. Au ramas, ce-i drept, samsarii (sport national) la Mica Publicitate. Asta lasand la o parte ca RGC n-a imbatranit neaparat foarte frumos ca subiecte in afara muzicii (si modul in care se discuta), dar asta-i poate alt subiect, si-o boala mai grea si in afara RGC-ului. E posibil ca RGC n-ar putea, in punctul asta, sa faca mai mult decat TGP, care au interzis complet discutii despre politica si religie, etc.
 3. Marc Ribot, Julian Lage, John Scofield, Mike Stern, Bill Frisell, Reignwolf, Pat Metheny, zona John Zorn, Kim Gordon, PJ Harvey, Radiohead, Red Hot Chili Peppers tocmai l-au luat pe Frusciante inapoi si pregateau un turneu inainte de COVID-19, The Messthetics, St. Vincent, etc. etc. La chitara se mai canta, dar e greu de aflat cand intr-o suflare spui ca nu te intereseaza metalele si-apoi implici ca nu urmaresti alte genuri (altfel o gaseai). In plus e multisoara chitara si in genuri unde (intentionat) nu mai suna traditional (cum a facut Ed O'Brien in Radiohead, sau cum face St. Vincent). Lumea incearca sa reinventeze instrumentul, cum a facut si Hendrix la vremea lui. Despre cei blocati in trecut cu "overdrive-uri transparente" nu te pot contrazice, e posibil sa fie momentul sa scoatem din priza aparatele care mai tin in viata jam-urile de blues.
 4. Gresit, da, pentru ca sugestia mea (in caz ca vrei un singur potentiometru, simplu, care totusi sa fie de o valoare greu de gasit) e acoperita de sectiunea "TRANSFORM YOUR POTS" din link-ul de la Fralin. Pe scurt, iei un potentiometru de 500K, sa zicem, pui o rezistenta de 1M in paralel pe el cum iti arata poza aia, si e ca si cand ai avea unul de 333K. Pe orice combinatie de doze. Ba chiar iti poti lipi initial doua fire cu crocodili in capat in cele doua locuri in care ai monta rezistenta si poti experimenta live cu valori diferite de rezistente (eventual prinzi crocodilii de un al doilea potentiometru, unul extern) pana gasesti valoarea care iti suna cel mai bine in toate pozitiile.
 5. Nu, am spus ca poti pune o rezistenta in paralel cu rezistenta variabila reprezentata de potentiometru, ca sa ajungi la o valoare care iti e mai pe plac (de exemplu 375K). Asa vei avea o valoare aproximativ corecta pentru toate combinatiile, ca Fender in Telecaster '52 Hot Rod si ca un cauciuc all-season. https://www.fralinpickups.com/2018/10/17/using-resistors-in-guitars-101/ https://kitronik.co.uk/blogs/resources/how-to-calculate-resistors-in-series-and-parallel
 6. Care sunt problemele? 2 single coil = 1 humbucker, no?
 7. Fender folosea 375K pentru Telecasterele Hot Rod 52 (mini-humbucker + single coil). Probabil exista valori intre 250K si 500K, sau poti monta o rezistenta pe un potentiometru de 500K care sa-l faca de alta valoare (asta o sa-i schimbe si raspunsul pe cursa).
 8. Just joking, sorry, couldn't resist, all in good fun. Good luck with your project, hope you find bandmates soon!
 9. https://tonefiend.com/the-pagey-project-resource-page/
×
×
 • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.