www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

red

Veteran
 • Content Count

  2260
 • Joined

 • Days Won

  2
 • Feedback

  100%

red last won the day on May 26 2018

red had the most liked content!

Community Reputation

967 Excellent

About red

 • Rank
  Artsy fartsy treehugger

Profile Information

 • Location
  Bucuresti

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Vand gat Stratocaster Lindy Fralin, nou-nout (n-a fost instalat niciodata). "We’ve all heard the “magic” is in the wood and I have come to believe this. Get a light, resonant body and you will have the feel and sound of the earliest vintage guitars. “To my ears a bigger neck improves the tone of most guitars. The wound strings get brighter and the plain strings get more solid. After buying several “baseball bat” necks and then shaping them between gigs a little at a time I have come up with a neck shape that is big but comfortable.” ~ Lindy Fralin" E un gat gros, nu chiar un "baseball bat" Telecaster dar pe-aproape. L-am cumparat in 2013 de la distribuitorul din Marea Britanie. Atasez un scan de bon. Am apucat sa instalez pe el cheite stil vintage, si sa-i cumpar un pragus de os unbleached de pe StewMac, insa n-am avut nevoie niciodata sa-l montez efectiv pe ceva, asa ca e momentul sa-l dau cuiva care are ce face cu el. Nu e negociabil, nu ma intereseaza nici un fel de schimb, si anuntul e valabil doar pentru Bucuresti cu predare personala. EDIT: Pragusul nu e lipit, el se lipeste la inaltimea corecta dupa verificarea corzilor, la montare.
 2. Prietena ta e un om adult, deci poate folosi o chitara de orice dimensiune. O chitara acustica noua semi-decenta e in jur de 500 de lei. Cu 200 de lei e greu de crezut ca gasesti macar un Reghin. O chitara proasta (cum sunt majoritatea celor mai ieftine) poate fi descurajanta pentru un incepator (corzile sunt prea departe de gat - din cauza unghiului gatului, sau inaltimii pragusului sau seii, unele sunt imposibil de intonat, etc.). Multi renunta la chitara crezand ca e prea greu in general cand de fapt au dat doar peste un instrument indaratnic. Cel mai bine e ca indiferent de suma sa cumperi chitara impreuna cu cineva care are experienta, si care eventual o poate si seta dupa achizitie.
 3. https://wiki.winehq.org/Winecfg#Windows_Version
 4. Sper sa iasa asa cum iti doresti. Din pacate, ma tem ca-i mai mult un mit, de regula utilizarea Gentoo te ajuta sa intelegi bine doar cum se lucreaza cu emerge (posibil si cum sa compilezi kernelul, pentru nu poate fi evitat). Despre componentele GNU/Linux poti invata utilizand orice distributie (inclusiv mult-hulitul Ubuntu). Si ca ultim off-topic, daca spui mai sus ca te intereseaza, oldie but goldie (si gratuita legal): https://archive.org/details/ost-computer-science-advanced-linux-programming
 5. Am folosit doar Slackware ~10 ani, Gentoo vreo 5, si acum folosesc Arch Linux de prin 2011. Slackware e simplu si rapid, dar trebuie sa-ti compilezi din surse singur tot ce te intereseaza din afara distributiei (e foarte mult, nu vine cu aproape nimic). Asa ca am trecut la Gentoo, de care m-am saturat dupa faimoasele update-uri care compilau ore in sir, incingand calculatorul si incetinind tot restul de lucuri pe care le faceam in timpul lor (compilarea consuma masiv resurse precum RAM si CPU). Arch pare sa fie (fara a fi perfect) solutia ideala pentru un fost utilizator de Gentoo. E rolling-release, software-ul e relativ la zi (in contrast cu Debian, care era mentionat mai sus - in Debian stable totul e foarte vechi, iar testing si unstable sunt mai casante decat Arch fara avantajul aplicatiilor sincronizate cu upstream), are o gramada de pachete oficiale si sistemul AUR, si e relativ usor de modificat, si are cea mai buna documentatie. Si un update dureaza maxim 10m vs. cateva ore in cel mai rau caz cu Gentoo.
 6. Dap, a trecut ceva vreme de atunci.
 7. https://www.rollingstone.com/music/music-features/is-the-guitar-solo-finished-822632/
 8. Vand montaj doze Van Zandt Vintage Plus care contine: Dozele in sine, RWRP, aproximativ 6.5 Ohm fiecare. In Europa se gaseau pana de curand la Thomann dar nu mai fac parte din oferta lor, am gasit magazinul asta din Olanda care le vinde (fara shipping) cu ~260€. Pe site-ul producatorului costa 70$ doza, deci 210$ + shipping din America + vama. 260€ inseamna azi ~1240 lei. switch CRL (vanzatorul asta zice ca ar fi £15.95, adica ~89 lei, la Allparts e si mai scump). trei potentiometre CTS cumparate de la Angela Instruments pentru toleranta de doar 10% (3.99$ bucata, fara shipping, pentru trei bucati ~50 lei). condensator paper-in-oil Jensen (26.95$ la Tube Depot, deci la cursul de azi ~114 lei). un pickguard (OK, nu-i mare lucru de capul lui, e vechi si folosit doar pe post de suport pentru piese de schimb :)). Tot ce mai e de facut e lipit jack-ul si impamantarea. Umbla vorba prin targ ca Stevie Ray Vaughan folosea Van Zandt Vintage Plus. Insumat, ajungem la ~1500 lei fara shipping si vama (pe care le-am platit), si fara montaj (pe care l-am facut). Pretul meu e 1200 lei (mai putin decat costa doar setul de doze, fara shipping, in magazinul din Olanda). Nu sunt interesat de schimburi. Pretul nu e negociabil, daca nu se vand le pastrez, asa cum le-am pastrat si pana acum, pentru o zi ploioasa in care vreau sa experimentez cu un Strat. Nu le trimit prin curier. Anuntul e valabil pentru Bucuresti. Un sample pe care l-am tras cu un Shure SM58 la amplificator cu un Stratocaster in care, la momentul respectiv, traia montajul asta:
×
×
 • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.