red

Veteran
 • Content count

  2,221
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1
 • Feedback

  100%

red last won the day on March 11

red had the most liked content!

Community Reputation

930 Excellent

About red

 • Rank
  Artsy fartsy treehugger

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Bucuresti

Recent Profile Visitors

13,819 profile views
 1. Gibson Bankruptcy

  Muzica vazuta ca sport de performanta, boala RGC-ului. Nu sunt probleme deloc.
 2. Gibson Bankruptcy

  Asa ar fi daca interesul pentru ele s-ar pastra constant. Nu cred ca e cazul.
 3. Gibson Bankruptcy

  Am trimis inapoi cu scandal unui magazin marisor din Germania un Gibson Les Paul Junior Billie Joe Armstrong cumparat nou si venit cu probleme estetice sub un Fender Mexican (mici aschii lipsa pe marginea fretboard-ului, finish deja "checked"), dar mai ales cu truss-rod-ul instalat gresit din fabrica - nu functiona, si a crapat gatul instrumentului. Dealer autorizat Gibson, chitara noua, nu era entry-level. Mai am un Custom Shop (un model mai ieftin), care e excelent, insa dupa ce am schimbat potentiometrele si condensatorul "bumblebee" - care e doar un condensator ordinar vopsit ca un bumblebee (am pus un link intr-o postare anterioara). Potentiometrele trebuiau sa fi fost ca pe original, ca deh, "Historics", in schimb nu erau nici macar logaritmice. Din raspunsul Gibson: "Custom Shop - Historics only (CTS) Volume - 500k Linear – short shaft, even for LP Tone - 500k Linear – short shaft, even for LP" Deci Historic Historic, dar condensatorul doar arata ca cel original, n-avem 50s wiring, si potentimetrele nu sunt nici macar logaritmice, cum erau pe original. A trebuit sa-i schimb si pragusul de "Corian", in care intrau corzile ca in branza la fiecare bend mai serios. Era dezacordata chitara dupa 10 minute de cantat. Ce-i drept, acum e o chitara excelenta. Mai multe Gibsonuri nu am, pentru ca dupa experientele astea m-am gandit ca as fi fraier sa am, dar sper ca e suficient cat sa am voie sa particip la discutie.
 4. Gibson Bankruptcy

  OK, dar nu asta era ideea. Ideea era ca nu e chiar adevarat ca Les Paul-urile nu sunt instrumente pentru metal. Trupe ca A Perfect Circle si Tool le folosesc aproape exclusiv, ba chiar Adam Jones sustine ca nu s-ar descurca fara a lui. In clipul cu A Perfect Circle, oamenii spun si ca le folosesc in acordaje alternative. Mai mult:
 5. Gibson Bankruptcy

  https://en.wikipedia.org/wiki/New_Coke
 6. Gibson Bankruptcy

  Iar eu, cu tot respectul, nu sunt de acord cu concluzia asta. Cred ca "lipsa de inovatie" Gibson e poate singura decizie buna pe care au luat-o, unele lucruri trebuie lasate in pace (Coca-Cola e un exemplu). Ca nu ti-au placut tie nu e o problema - cei care cumparau Gibson o faceau exact pentru ca vroiau "aia (TM)", altfel alternative au existat mereu. Ce le face probleme acum e aroganta (care le-a stricat relatia cu dealerii), lacomia (care a creat un mediu toxic pentru angajati, si a dus la bataie de joc fata de cumparatori) si lipsa de viziune (care a dus la "crestere" nejustificata, diluarea brandului, intrarea pe piete pe care nu le intelegeau) a conducatorilor companiei. Probabil brand-ul va continua, intr-adevar, intr-o forma sau alta. EDIT: Mai mult, "lipsa de inovatie" e o sintagma care nu se potriveste foarte fericit cu situatia: au inovat, doar ca spectaculos de confuz: http://www.gibson.com/Products/min-etune.aspx http://www.gibson.com/News-Lifestyle/Gear-Tech/en-us/Zero-Fret-Adjustable-Nut.aspx
 7. Gibson Bankruptcy

  Ce spui tu e ca Gibson, poate, si-ar fi permis sa plateasca bine angajatii din America. Ceea ce nu stim, pentru ca n-am vazut registrele contabile. Dar fie si asa, asta nu inseamna ca Gibson si vrea sa faca asta. Copy / paste de pe Glassdoor: '"Sinking Ship-You don't want to be there when they go bankrupt" Former Employee - Anonymous Employee in Bozeman, MT Doesn't Recommend Neutral Outlook Disapproves of CEO I worked at Gibson Brands full-time (More than 5 years) Pros It has the potential to be a great company if they focused on guitars again and replaced the CEO, got out of debt, and started treating workers like an asset and not a burden. Cons Read the news. It's going under. The CEO is running out of options fast, and they are cutting costs and treating workers horribly. You can't live on the pay, especially in Bozeman, Montana. There are better, well run, professional places to work and grow. This place is not worth your time. Maybe give it a try after the CEO is long gone and some local managers are replaced. Advice to Management The best advice to Henry is cut and run. You did your job and brought the brand back. It's time to go and let someone else bring the company into the future.' Pe mine, cel putin, ma doare undeva de inovatia Gibson. As fi tinut cu ei daca faceau instrumentele alea ca pe vremea lui Page, dar bine, si la un pret rezonabil. In schimb, ce-i sub Custom Shop e problematic intr-un procent imposibil de scuzat, si totul costa nesimtit de mult pentru ce este. EDIT: Tocmai mi-am amintit de "Bumblebee caps"...
 8. Gibson Bankruptcy

  Sincopele in calitate le-am trait pe banii, timpul si nervii mei. E o poveste lunga care nu-si are rostul aici, dar cel putin in ce ma priveste nu vorbesc "de la televizor".
 9. Gibson Bankruptcy

  Angajatii Gibson sunt la fel de frustrati ca clientii Gibson. E usor de vazut pe Glassdoor.com si pe forumuri ca MyLesPaul, unde scriu si angajati Gibson. Angajatii reprezinta costuri, cu cat sunt mai mari costurile cu atat e mai mic profitul din incasari. N-am nici o indoiala ca o companie cu mentalitatea Gibson face tot posibilul sa-si plateasca angajatii cat mai putin posibil. Problema e, pur si simplu, lacomia. Preturi mari, calitate din ce in ce mai joasa, si incercari cretine de a ignora problemele astea simple si a le "rezolva" cu tot felul de "inovatii" tampite de care nu are nevoie nimeni (robot tuners, pragusul ala metalic ajustabil, etc.). Calatorie sprancenata Gibson.
 10. Gibson Bankruptcy

  Dar nu sunt "irezolvabile". Nimeni nu a impiedicat Gibson sa schimbe unghiul headstock-ului, sau sa il faca dintr-o bucata diferita din lemn taiat altfel (lipita de corp), etc. Cu alte cuvinte, altii precum Collings, Nik Huber, etc. exista pe piata de "Les Paul" in parte pentru ca Gibson au luat ochii de pe minge. In opinia mea umila, cu toate lucrurile astea schimbate, un Les Paul ramane un Les Paul: http://www.collingsguitars.com/electric-guitars/cl/ http://nikhuber-guitars.com/orca_59.html Aia cu muchia superioara care iti lasa dunga pe antebrat e valabila si pentru Telecaster, totusi Fender nu e in faliment, si exista si modele moderne de Telecaster, deci zic eu ca n-ar fi chiar asa.
 11. Gibson Bankruptcy

  Care sunt alea "irezolvabile"?
 12. polish taste

  http://www.stewmac.com/Materials_and_Supplies/Sanding_and_Polishing/Sandpaper_and_Finishing_Papers/Fret_Erasers.html
 13. Stoc Gibson - Wtf?

  Cu lemnul probabil ai dreptate. Cu preturile, poate ca nu. O chitara e scumpa doar intr-o lume pentru care reprezinta un simbol apreciat. E foarte posibil ca in viitorul ala in care vor fi doar din materiale sintetice sa nici nu mai intereseze cantatul la chitara / muzica de chitara. Semnele sunt deja aici. http://guitars.com/newsletter/are-vintage-guitars-really-good-investments
 14. Ce carti mai citim ...

  Pacat, Vonnegut ar trebui sa fie lectura obligatorie in timpurile astea ("Player Piano" mai ales, legat de consumerism, venitul universal de baza si automatizare). Si "The Brothers Vonnegut".