www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Koroviev

Active Members
  • Posts

    25
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    2

Everything posted by Koroviev

  1. Pentru Ibanez vezi la MC Music, cobori la Universitate iesirea de vis-a-vis de Inter.
  2. Salut zodrac, Citind primul post, parca ma vad exact pe mine acum vreo 10-12 ani, imi doream tare mult sa cant pe electrica, dar zero cunostinte si 1000% convins ca daca ma duc intr-un magazin asa nulitate, ma fac de kko pe viata. Asa ca am intrebat in stanga, in dreapta, pe net, pe chat, pe cine prindeam cu un pic de experienta, pana cand mi-am facut curaj sa ma duc in magazin. Doua sfaturi as retine, pe primul l-am respectat, pe al doilea l-am ignorat, si rau am facut. Primul: nu-ti lua chitara ieftina, sau din kit. Ca sa fie ieftine, se folosesc materiale de duzina si manopera la fel. La inceput, n-o sa-ti dai seama ce pocnitoare ai luat, dar dupa 3-4 luni sau 1/2 an, cand mai inveti sa umbli cu ea, incepi sa te lovesti de limitari si o sa vrei s-o vinzi si sa-ti iei alta, sau o sa te enerveze si o sa te lasi. Am tinut cont de asta si am luat un Ibanez listat pe la 1500, la promotie am dat vreo 1100 pe el. E absolut decent si il mai cant cu drag si acum dupa peste 10 ani. Al doilea sfat, cel ignorat, a fost sa nu-mi iau o chitara cu whammy bar. Doar ca eu ma vedeam al doilea Satriani, sau Vai, asa ca normal ca am luat cu, si cu locking nut, cica sa fie mai stabil acordajul. A fost si este un cosmar sa acordez chitara sau sa schmb corzile, iar de whammy, nici nu mai stiu pe unde naibii e tija aia. Asa ca, ia-ti cu bridge fix, nu cu whammy. Ca incepator o sa-ti faca viata mult mai usoara.
  3. Sweet! Nici nu stiam ca exista kit-uri din astea. Spor la joaca!
  4. Salut, misto, dar nu 100%, de ex. partea de voce care intra la 00:56 nu mi se pare ce trebuie.
  5. Salut, Cant un pic la pian (Scott Joplin, de ex), citesc partituri, vreau sa invat ceva teorie si improvizatie mai spre rock. Caut profesor rabdator. Bucuresti, preferabil in zona Berceni, dar nu-i musai.
  6. Bai, tu saptamana viitoare implinesti 10 ani de cand ai pornit threadul asta!?! It's crazy! La multi ani!
  7. Povesteste-ne si noua cum se simte un roman cand isi vede munca validata la nivelul asta. Mie cred ca mi-ar creste capacitatea toracica cu cel putin 100%. Ireversibil 😄
  8. Buna Maribelle, Django a avut 2 degete inerte la mana stanga in urma unui accident. Asta nu l-a impiedicat sa cante genial. en.wikipedia.org/wiki/Django_Reinhardt#Marriage_and_injury
  9. Am citit mai demult o chestie care se referea la scriitori si pe care o s-o citez din memorie, destul de aproximativ: "un scriitor bun este cel care reuseste sa transforme ceea ce simte el in ceea ce vrea sa simta cititorii lui" Daca inlocuim scriitor cu chitarist si cititor cu ascultator, eu zic ca e de-acolo Offtopic, cu ocazia asta l-am decoperit si eu pe karpi, chapeau!
  10. Parerea mea e ca if it ain't broken, don't fix it. E o gramada de content util iar lumea de aici e OK, simtul umorului, competente tehnice, tot ce trebuie. Unde mai pui ca unii mai stiu sa si cante... Conteaza mai mult decat motorul forumului sau culorile, so... chill
  11. Koroviev

    Cinema Club

    Empire records (1995) - just made my day. O gramada de actori to-be-famous later: Bridget Jones, Arwen, Teresa Lisbon, am vazut pe generic ca era si Spiderman in cast, dar sa fiu al naibii daca l-am identificat. Un magazin de discuri in care lucreaza niste pusti, fiecare cu pasarelele lui, la fel ca noi toti, coloana sonora beton, scena de dupa generic, cum sa va zic, am rezonat: doi tipi care discuta atat de pasionat despre muzica, incat nici nu baga de seama cand langa ei are loc un accident de masina. Kinda like RGC chat... https://www.imdb.com/title/tt0112950/?ref_=nv_sr_srsg_0
  12. E incurajator faptul ca However, you don't have to play a Marleaux bass - in fact, you don't even have to play bass!
  13. Pe langa migaleala de chinez batran, pe mine ma sparge modul in care ai pozitionat zburatoarele celelalte, creeaza un efect de perspectiva, parca vezi tot stolul venind spre tine, unele in plan indepartat, altele in plan intermediar si aia de la XII gata sa sara pe tine. Truly an artwork!
  14. Nu sunt un explorer person, dar chitara asta mi-a taiat rasuflarea.
  15. Legea lui Brushy: Muzica e muzica, indiferent cu cate degete (sau corzi) o produci. Corolar: Poti sa te rupi in figuri pe nu stiu ce scula cu n-shpe mii de corzi si pe care sa canti cu toate excrescentele din dotare, fara sa iasa nici un fel de muzica.
  16. Koroviev

    Cinema Club

    Ia sa dezgropam threadul asta, ca in pandemie ne-am tot uitat la filme... Scott Pilgrim vs. the World (2010) https://www.imdb.com/title/tt0446029/?ref_=nv_sr_srsg_0 Cu tipa din Captain Marvel si tipul din Captain America si altii inainte sa ajunga faimosi.
  17. Nu trebuie sa faci neaparat acordurile cu bare (wish I knew that 20 years ago)... merg si cu bare partial, triade, sau daca ai raportul maini - grif suficient de mare poti folosi si degetul mare ca sa apesi pe coarda E. Sunt multe posibilitati, nu te bloca in faptul ca la unii scula e mai curba si la tine e dreapta. Adica uita-te la asta la prim planuri, freturile nu au nici un fel de curbura, sunt drepte-drepte si nu-l vad sa se planga
  18. Dar tie spre ce-ti da inima ghes? Mai spre Sweet Home Alabama? Sau Ace of Spades? Sweating Bullets? Still Got the Blues? Girl of Ipanema? Friday Night in San Francisco? Surfing With the Alien? Mombasa? Se marita Mona? Zic si eu la intamplare cateva, dar sunt n directii in care poti merge si in fiecare vei gasi chestii care suna bine si pe care daca ai avea tot timpul din lume, ar merita sa le studiezi. Mie, de exemplu, imi place la nebunie si invat acum Easy Lover (Phil Collins & Philip Bailey), desi cand m-am apucat de chitara voiam sa cant ca Malmsteen.
  19. Salut, Vreau sa-mi fac un footswitch pentru un Peavey Bandit 112, am gasit schema asta https://www.diystompboxes.com/smfforum/index.php?topic=110661.0 cu 2 SPST switches. SRT jack si cablu am, cu carcasa rezolv cumva. Poate cineva sa-mi recomande de unde pot lua SPST-urile? De ex. https://www.tme.eu/ro/details/sb221no/intrerupatoare-standard/nkk-switches/ sunt bune? Thanks.
  20. Koroviev

    Petrecere

    Eu am covid si n-am mai iesit saptamana asta din casa, dar mi-e dor de niste aer proaspat de munte. Unde ziceati ca va adunati?
  21. M50x de 2 ani si sunt super happy cu ele, la nivelul meu de amator. Le folosesc infipte in telefon, PC, placa de sunet externa (EMU 4040) procesor chitara, iesirea de casti de la amp, they do the job well. Chiar pot sa sun ca n-am reusit niciodata sa fac sa sune procesorul pe boxe la fel de bine cum suna in casti A venit cu 2 cabluri removable, unul spiralat si unul drept, very handy. Acuma, cum zicea si Vektor, depinde de use-case-ul tau si de buget.
  22. Doamne, imi amintesc cand am auzit prima data "Fosta iubire" si am inceput sa dau din cap ca dementul, ce vremuri... Ce bine dadea cu vocea Florian! https://www.youtube.com/watch?v=43AMRzwIWjI Rest In Peace!
  23. Salut, Ai 19 ani de cand esti chitarist lead, sau ai 19 ani in total? Formularea ta e deschisa ambelor interpretari
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.