www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

johnnygt

Active Members
  • Posts

    34
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by johnnygt

  1. Salutare!Am un ibanez rg370dxz si pozitiile 2,3 si 4 de la pickupuri am un noise destul de mare .Pickupul din mijloc este un infs3 oare el ii de vina sau procesorul -boss gt10-sau amp Marshall mg100dfx?Va rog ajutati ma !Daca trebuie sa schimb pickupul din mijloc dati mi ceva sfaturi ce sa fie dimarzio sau seymour duncan?va multumesc!

  2. Colabratorul "O TV DDD" @Ironside a intrebat :

     

    Este cineva care poate stie precis ..a invcercat el cu manutele si urechile sale ( bineinteles pretioase de cunoscator ) si a observat diferente ?

     

    Deci nu era vorba de PRICEPERE ( asta ptr cei mai slabi cu intelesu ) ci de AUZIT PERSONAL ...Trairi personale ..experiente audiovizualo-chitaristice personale !!! in cauza .

     

    Deci eu ma pricep DAR nu am avut ocazia sa incerc ce a intrebat @Ironside asa ca nu am ce sa zic in aceasta privinta ..

     

    Am incercat diferite doze la diferite chitare ..rezonanta corpului da soundul specific ..doza conteaza dar nu exista diferente enorme intre doze de constructie identica/similara de la diferite firme.

     

    Forumul este ptr indicatii si schimburi de experienta in problema transcontinentala : "cum se tine pana" !!!

     

    Apropos ...de la ce-i DELUXE acesta chitara ?

     

    Are piese aurite ? are un switch in plus ?de inversat sezonul cu fazonul ? ..deci ce ii confera intrarea in acesta categorie de DELUXE

     

    S-ar putea ca lemnul sa nu mai fie din 18 bucati ci doar 2 sau 3 ..?????

     

    Sau poate gatul este din artar si inca din parte buna a busteanului !!!.Sau macar daca e din paltin sa aiba fibrele orientate OK.

     

    Sau numa faptul ca este din lemn uscat ca lumea deja o baga in categoria ...DeluxE...

    Atat a stat in magazie necumparata de nimeni de sa uscat lemnul si automat a intrat in categoria DELUXE si Vintage ?

     

    Sau e numa PROMO de ...CRACIUN ...si de criza far de capat ...i-au pus o funda si iaca ...super oferta..

     

    Apropos nu merita mai mult de 50 Euro !!!! nici un Squier .

     

    Daca este DELUXE ( asa de Craciun ,Paste ...1 Iunie ) hai ca merge 55 Euro.

     

    Retzeta de Craciun ...

     

    "Ca sa alunece gatul se unge cu untura de porc si se bea o tarie-bio "

    Parerea ta este ca acest squier deluxe nu valoreaza nimic si ma gindesc ca despre toate modelele squier ai aceasi parere.OK.Dupa parerea ta care e cea mai buna varianta pentru un stratocaster la 400-500euro ?Sau o chitara buna incepe de la 1200 in sus?Adica cei care nu au bani pentru o chitara buna mai bine sa se lase de cintat ?

  3. de mult timp stau si ma gandesc sa imi achizitionez si eu chitara asta, daca te referi la modelul cu doze single nu la cel cu hot rail, ala-i o greseala dupa parerea mea. numai ca in afara de dozele duncan design, (care oricum nu cred ca se compara cu cele fender originale) si forma headstock-lui eu nu vad mari diferente fata de modelul squier standard stratocaster, care-i cu vreo 400 ron mai ieftin. si daca stai sa te gandesti mai bine, poate ca dozele le vei schimba oricum... insa sunt chitare ok, poate chiar mai bune decat multe modele fender, ai ales cele mexicane.

     

    Da m-am gindit si eu la modelul cu single coil.Eu anul trecut am cumparat un squier classic vibe 50's si sunt multumit ,dar am o problema.Nu stiu poate din cauza finisajului pe git dar nu imi aluneca mina pe griff (mai ales vara) altfel ar fi o chitara ok.Nu stiu ,sa trec pe Ibanez seria rg350dx sau sa aleg squier deluxe strat.Problema e ca nu am incercat nici unul iar la magazine de instrumente la mine in oras nu sunt numai doua feluri de chitari -ori foarte ieftine ori foarte scumpe-.Mersi pentru ajutor .-scuze pentru greselile gramaticale-.

  4. Daca ai bani de RG870QMZ mai bine te uiti si la oferte SH de Ibanez Prestige, poti gasi chitari foarte bune la un pret excelent. RG870 este o chitara cum a spus si colegul de forum de mai sus foarte apropiata de seria Prestige, singura ei mare problema ar fi valoarea de revanzare mult mai mica decat la modelele Prestige si echiparea cu niste doze ceva mai slabe (desi aici este discutabil, difera foarte mult gusturile). Eu totusi cred ca la 1200 lei cat costa acum un SA260FM este o foarte buna afacere, asta daca nu folosesti mult vibrato-ul, altfel iti recomand sa strangi bani pentru macar un RG870Z care are acum un pret foarte bun, sau sa cauti un Prestige SH, in felul asta nu vei pierde prea mult cand vei vrea sa o vinzi.

     

    LE: Frets_on_fire - RG 870QMZ are top de plain maple cu veneer quilted, verifica, vei gasi fotografii pe internet.

     

    Cele trei magazine de instrumente muzicale din orasul meu nu sunt chitari Ibanez [numai pe site-ul lor],dar e interesant ca multi chitaristi oradeni folosesc .Este un magazin care e plin cu Shecter ,am incercat trei modele e super pentru metal si hard rock dar alte genuri de muzica nu-mi pot imagina cu el,parerea mea. In privinta banilor mi-ar trebui ceva timp ca sa-mi iau un Ibanez de valoare ,dar m-am gindit sa cer parerea altor chitaristi mai experimentati si sa string informatii.[scuze pentru greselile gramaticale].Mersi pt.ajutor.

  5. sincer, eu nu cred ca @randox a dorit sa mute discutia in zona pe care o indici tu. @randox, nefiind, poate, atent la un anumit amanunt, s-a referit doar la modul tau, oarecum defectuos, de exprimare in limba romana.

     

    parerea mea, uitandu-ma la numele tau, este ca limba ta nativa nu este limba romana, dar chiar si cu aceste greseli de exprimare, reusesti sa te faci inteles foarte bine. ca sa fiu sincer, eu mi-as dori sa ma pot exprima atat de bine in limba maghiara, precum o faci tu in limba romana iar mesajul pe care ai dorit sa-l transmiti in posturile anterioare consider ca a fost pertinent si ca trebuie inteles ca atare.:respect:

    din pacate, eu pot spune ca am intalnit, inclusiv pe acest forum, nativi de limba romana, care se exprima mult mai prost decat tine.

     

    in ceea ce priveste partea cu chitara, da-mi voie sa-ti spun ca, in general, chitaristii pot fi clasificati dupa diverse criterii muzicale, dar in niciun caz, limba nativa nu poate fi vreun criteriu elocvent.

    mai mult, as putea spune, ca la noi in tara, pentru adevaratii iubitori de cultura, s-a dovedit ca ceea ce ii uneste pe muzicieni este, fara indoiala, dragostea pt. muzica, netinand niciodata cont de bariere de odin etnic. se poate vedea acest lucru analizand componenta unor formatii de rock de succes de la noi cum ar fi: Phoenix, Clasic XX, Progresiv TM, Metropol etc.

    inca o data :respect:

    Multumesc ca mai inteles stratman .Ai dreptate si ma bucur sa vad ca muzica poate sa ne uneasca .Cu respect un chitarist de rock 'nd roll din Oradea.-cit despre Phoenix ei sunt prieteni vechi cu cea mai renumita trupa de rock din Ungaria Omega .

    • Like 1
  6. Nu, nu este de bun simt, daca limba sa nativa nu este romana si nu o foloseste zi de zi este normal sa nu vorbeasca foarte corect. S-a facut inteles si, spre deosebire de tine, a contribuit la discutie in loc sa o intrerupa mitocaneste. Iti recomand forumurile ziarelor de larga circulatie, acolo probabil te-ai simti in elementul tau, nu este discutie in care sa nu apara "conflicte" patrioretarde gen romani vs maghiari, ardeleni vs munteni etc. Astia suntem, atat putem.

     

    Mersi locdog ,vad ca mai sunt si chitaristi care nu se uita la natie ci la omenire.As vrea eu sa-l vad pe domnul chitarist din bucuresti pe care la deranjat greselile mele gramaticale sau de exprimare daca timp de 30 de ani ar trai intre mai multi maghiari decit romani..Am copilarit intr-un cartier unde au trait romani si maghiari impreuna si eu de la ei am invatat sa vorbesc si sa ma descurc ca cetatean roman si citiva dintre ei acum vorbesc bine limba maghiara .Cit despre conflictele intre maghiari si romani ai dreptate am avut parte de multe ori in viata mea .Mersi frumos ca mai inteles-cu respect.

    • Like 1
  7. Un lucru e sigur, sint oameni la care le place muzica live dar is putini care le si apreciaza si plateste pentru ea.Iar daca vine vorba de bani e bataie de joc ce primim noi chitatiristi de rock,metal sau alte genuri fata de ce primesc instrumentisti de manele ,etno sau populara.Va spun din propria experienta -sunt nevoit sa cint la nunti si petreceri din cauza banilor si cind am cintat intr-o formatie de coveruri numai bacsis am primit ,nu e vorba ca na fost o formatie de cover de calitate dar degeaba nu am fost platiti.E trist ,sincer.

×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.