www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

/dev/null

Active Members
  • Posts

    176
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by /dev/null

  1. Nu stiu de ce sunet vorbiti voi ca face clipping. Ori n-am urechile suficient de fine ori am alta varianta. La mine in masina se aude perfect la volum maxim. In schimb intr-o zi am auzit la City FM o varianta a lui Judas kiss care se auzea oribil si care era si diferita cu ceva solo-uri si versuri in plus fata de varianta pe care o am eu.

     

    Cum de ce? Uita-te la pozele de pe prima pagina pe care le-am pus eu, sau si mai bine, la linkul de pe youtube de pe pagina anterioara. Asa este semnalul pe CD-ul meu, digipak limited edition, Europa.

  2. "Acuma, ideea nu era sa incepem un flame-war despre alte albume Metallica. Personal, mie St. Anger mi se pare cel mai prost album Metallica, fals si fara vre-un mesaj, dar chinuit foarte tare ca sa para ca ar avea. Aparent nici lor nu prea le mai place, uita-te pe livemetallica.com la live shows sa vezi cat de des nu canta nimic de pe el.

    Daca nu esti de acord insa nu inseamna ca trebuie sa te sui pe calul tau inalt si sa decretezi sarcastic ce intereseaza sau nu pe altii cand asculta muzica. De mirare purtare din partea cuiva atat de empatic ca tine, nu crezi?.."

     

    Alo ? Frecvente in plus, bruiaj de vre-un fel? Cum PERSONAL tu crezi ca n-are mesaj, asa cred eu ca are. Scuteste-ma de iesirile tale, imi permit sa spun ce cred atat timp cat aici este un spatiu public, nu crezi? Putin ma incanta de ce te intereseaza pe tine cand asculti muzica, iar daca tu faci parte din categoria mare de oameni cu acelasi creier si nimic personal eu iti respect parerea, insa eu vreau sa gandesc pentru mine, clar? Putem sa discutam si civilizat si putem respecta si parerile altora, zic eu.

     

    Mai citeste o data ce-ai scris de ambele datzi; alea se cheama iesiri - prima dovedind un evident complex de superioritate, iar a doua adaugand proastra crestere si valentze evidente de troll. Cat despre cine are cat creier, nu mai comentez, daca o parere personala si niste referintze obiective pe pot irita in acest mod, pentru mine e clara situatia.

    Insa itzi propun un exercitziu intelectual: subliniaza cu creionul rosu pe ecran pasajele din comentariul meu citat mai sus care sunt necivilizate, apoi decupeaza-le si trimite-mi-le si mie te rog. Cand voi primi bucatzelele din ecranul in spatele caruia se lafaie atata megalomanie, imi voi cere public scuze si te voi recunoaste ca entitatea superioara ce esti. Semneaza-te "Q" ca sa te recunosc.

  3. St. Anger a fost luat ca album prost prin comparatie cu sound-ul Metallica de pe alte albume. Asta nu inseamna ca e un album prost. In primul rand poate ca prin acel album formatia a avut de spus ceva, poate productia nu a fost cea mai buna dar mesajul a fost greu si foarte interior. Oricum pe ce fan intereseaza si ce simte ala care canta, motivul unui album e doar sa-ti dea 2 riffuri si un solo pe care sa poti da linistit din cap.

     

    Acuma, ideea nu era sa incepem un flame-war despre alte albume Metallica. Personal, mie St. Anger mi se pare cel mai prost album Metallica, fals si fara vre-un mesaj, dar chinuit foarte tare ca sa para ca ar avea. Aparent nici lor nu prea le mai place, uita-te pe livemetallica.com la live shows sa vezi cat de des nu canta nimic de pe el.

    Daca nu esti de acord insa nu inseamna ca trebuie sa te sui pe calul tau inalt si sa decretezi sarcastic ce intereseaza sau nu pe altii cand asculta muzica. De mirare purtare din partea cuiva atat de empatic ca tine, nu crezi?..

     

    Just for fun: http://www.gopetition.com/petitions/re-mix...h-magnetic.html

  4. Mai asculta - tinde sa "grow on you" dupa vreo trei ascultari. Cat despre sunet... am zis deja tot ce-am avut de zis. O sa ascult varianta scoasa pentru Guitar Hero care in s-ar putea sa nu aiba aceste probleme, se zice. Revin!

  5. Cum se aude albumul pe vinil? :) Il puteti transfera de pe vinil in format digital, nu?

    Am ascultat tras de pe vinil White Stripes Get Behind Me Satan si mi s-a parut mult mai bun decat varianta trasa de pe CD.

     

    Cred ca asta e din cauza ca White Stripes inregistreaza si masterizeaza analog (din cate am citit), deci pe vinyl vei obtine cea mai buna reproducere a benzilor master, in schimb pe CD semnalul va fi puternic afectat (versus original) prin sampling. Din cauza asta, dupa parerea mea, toate vinylurile mele vechi (de exemplu Black Sabbath, Led Zeppelin) se aud mai frumos decat aceleasi albume pe CD. Daca cumperi insa un vinyl facut dupa un remaster digital, nu obtii nimic in plus fatza de varianta CD.

    Ca Death Magnetic sa se auda mai bine pe vinyl ar trebui sa exista doua mastere, unul facut pentru CD (care are clipping) si altul facut special pentru vinyl.

     

    Ar merita incercat, dar eu n-am de gand sa cheltui 90 EUR pentru acest privilegiu!

  6. Difera lemnul corpului si grifului(cea din koa are griful din "maple birdseye",cea din mahon il are din artar obisnuit)

     

    Asta am observat, si scria si in descriere, nu era nevoie sa mai explici o data :) Daca compari o chitara de-a ta cu un SG sa zicem, diferentzele ar fi un pic mai substantiale. In sensul asta era remarca mea, chitarile alea sunt practic identice fatza de cat de diferite pot sa fie prin comparatie cu altele.

  7. Tocmai am venit cu CD-ul acasa, editia "limitata" (la 40 brazilioane de copii). Albumul, ca muzica, e bestial. Problema e ca daca-l faci mp3 ca sa ti-l pui in iTunes si pe iPod ca sa nu f*tzi CD-ul tot timpul, sunetul este distorsionat. Daca asculti direct de pe CD (pe acelasi computer, aceleasi casti Grado etc) distorsiunea e mai putin grava, dar este evident acolo. De exemplu, in The Day That Never Comes, partile cum ar fi de la 3:30 si apoi toata partea "tare" din melodie distorsioneaza aproape constant. Prin distorsiune inteleg cliping digital, si partea proasta e ca se aude si cand volumul este mic. E ca si cum DAC-urile o iau in mana rau (ma indoiesc), sau master-ul e asa, care inseamna ca domnul Rick Rubin ar trebui sa ishi strearga numele cu o radiera chinezeasca din anii 80 de pe toate copertile albumului.

    M-am uitat la waveform, si de fiecare data cand snare-ul e mai tare un pic sau snare + cymbal, se vede clipping in semnal. Atashez doua poze, una cu waveform-ul Mayhem - Wall of Water de pe ultimul album (Ordo ad Chao), si TDTNC, incarcate in Audacity si folosit plugin-ul de "Find clipping" cu setarile default. Metallica-Mayhem 4832:1 scorul la pauza.

    Sper ca atunci cand il treci printr-un amp, sarme si boxe nu se mai aude. Gura ma-sii.

    post-1434-1221345417_thumb.png

     

    post-1434-1221345479_thumb.png

  8. Eu sunt nou un topic-ul asta, dar dupa parerea mea website-urile de edituri sau magazine online vin si se duc, iar numele cartii si al autorului poate fi aflat doar daca stai cu rabdare cu mouse-ul deasupra link-ului si citesti ce scrie in status bar in browser, sau esti dispus sa deschizi alta fereastra/tab doar pentru a citi numele unei carti.

    Cred ca postatul de linkuri la carti nu e o idee buna daca nu sunt insotzite de mentionarea explicita a cartilor si autorilor in post. Parerea mea :)

  9. Va dati seama ce r fi fost daca LHD ar fi fost construit in Romania? Ce festival cu mici, bere, Voltaj, Directia 5 si Aurel Tamas ar fi fost la deschidere!!! Toti romanii ar fi prins sfarsitu' lumii muci ...!!!

     

     

    Genial! Multumesc!

×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.