www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

kovu_tlk

Active Members
  • Posts

    245
  • Joined

Posts posted by kovu_tlk

  1. Mai baieti, voua nu vi se pare dubios numele Cristi Lungu? Nu seamana cam mult cu Cristi Grosu? Stilul de scris haotic pare similar. De asemenea interesant ca vinde si piese de chitara, neck blanks, chestii pe care cineva care isi doreste o chitra grossman nu cred ca le-ar avea. Cred ca ne aflam din nou in prezenta maestrului.

  2. 23 hours ago, DukeOfAwe said:

    Celelalte doua sunt condensatoare de 0.002 mF, singura diferenta e ca cel din stanga e de 50Volt si cel din mijloc e de 150Volt.

    Nu e aia singura diferenta. Ala galben e un ceramic multi-strat si ala gri e polyester. In general pentru aplicatii de semnal audio se recomanda evitarea condensatorilor ceramici pentru ca au calitati piezoelectrice. Pe scurt sunt microfonici. Deci in cazul tau, ala gri e mai potrivit.

    • Like 1
  3. 54 minutes ago, adrianni said:

    Radu, nu vreau sa intru in polemica disc dur vs hard drive, sau ordinator vs computer, daca asta era nelamurirea. Nu doresc sa mai folosesc vreodata denumiri americanizate pentru niste termeni care ar trebui sa ramana inradacinati in limba romana in mod corect. DSU e nominalizarea corecta pentru dolarul statele unite, evident m-ar deranja sa mai fie folosit termenul USD pe forum dar, in fine, sigur vor mai exista diversi useri cu pasarelele lor care vor continua sa-l foloseasca. Exista admini care pot lua atitudine. Daca nu, nu-i nici o problema dar ganditi-va ca de la anul preluam presedintia UE si sper sa fie impuse niste reguli noi.

    Rock!

     

    proxy.duckduckgo.jpg

    • Haha 1
  4. Lasat in otet si frecat cu o peruita de dinti. Dupa aia neutralizezi otetul cu bicarbonat de sodiu si speli bine cu apa. Usuci si il lasi ceva vreme in niste ulei de mecanica fina. Il scoti, il stergi cu un servetel si data viitoare ai grija mai mare de el sa nu ajunga iar asa.

    Sau il freci bine cu WD-40

    • Haha 2
  5. 53 minutes ago, Poetru said:

    Am vazut tutoriale de pe la americani si aia folosesc pedale cu preamp .Am vazut si ca unele efecte  se aud mai bine trase cu microfonul , analog , de la amplif.Ideea pe care mi-am dezvoltat-o este ca , daca am un preamp cu egalizatoare bine facut si /sau compresor obtin  un fisier audio mult mai usor de prelucrat. Asadar , concluzionam ca in DAW sa   folosesc numai delay/reverb / stereo imager , etc.

    Atata timp cat ai un semnal curat si fara distorsiuni in pc, poti sa faci orice cu el. Interfata aia pare foarte ok dar nu are intrare de instrument. Aici ai mai multe optiuni:

    1. Folosesti o pedala de efecte care NU are true bypass. Asta e un pic carpeala dar daca ai deja asa ceva merge pana 

    2. Iti iei un buffer sau, daca te pricepi cat de cat la lipit niste piese, iti faci. Uite aici un topic: https://forums.rgc.ro/topic/2658-bufferpreamp/

    3. Iti iei un DI box. exemplu: http://www.senia.ro/di-box-behringer-di400p/8148-1 sau http://www.senia.ro/di-box-behringer-gi100/15778-1

    Mai departe cauta si tu tutoriale pe youtube pentru free guitar vst. Erau niste topicuri si pe RGC legate de subiect. Cauta aici https://forums.rgc.ro/forum/34-hardware-si-software-pentru-muzica/

    Asta desigur daca alegi calea de prelucrare software. Daca nu, sunt alte discutii.

    Tu trebuie sa te hotarasti pe ce cale vrei sa mergi: VST sau scule

     

     

    • Thanks 1
  6. Guirar Rig sau Overloud TH2/TH3. Sa tragi o chitara prin amp si microfon devine complicat si nu cred ca are sens in cazul tau. Daca vrei neaaparat efecte non-software, mai bine un procesor pentru ce iti trebuie tie. Altfel tot ai nevoie de amp, microfon etc. Sa folosesti pedale adevarate si simulatoare de amp + impulsuri de cabinet e un pic stupid.

  7. Daca nu te deranjaza timpul de asteptare, e-bay e destul de ok pentru componente. Daca iti trimite cineva fakes (se mai intampla), deschizi un claim si iti iei banii inapoi. Din experienta mea, daca iti iei de pe e-bay, ia-ti piese comune care se gasesc pe toate drumurile. Daca incepi sa cauti chestii un pic exotice (j-fet de exemplu) e bine sa eviti china. Si ca vanzator de evitat ar fi POLIDA si oricine are afiliere cu. Am avut 'ghinion' la ei de mai multe ori cu piese fake.

    • Thanks 1
  8. Bai 55, inainte sa comentezi ia-ti si tu un doctorat doua. Iti dai asa cu parerea peste tot fara sa ai nici o diploma. Si pe alte topicuri, faci tu pe desteptu' da am vazut eu chitaristi care exceleaza si printre ei nu erai si tu, asa ca CIOCU MIC.

    Morala povestii, este ca nu poti sa-ti dai cu parerea pana nu ai doctorat macar la Spiru Haret seral.

    • Thanks 2
  9. Am un FM212R care a fost forjat la o sala de repetitii vreo 5 ani inainte sa-l iau. Are in total vreo 15 ani. In afara de 3 potentiometre si un difuzor, nu s-a stricat nimic la el. Suna acceptabil si se aude tare. guitarhead si dani au dreptate: pentru cat dai chiar este cea mai buna optiune. Asta DACA ITI TREBUIE LA SALA. Acasa este degeaba. Cat despre metale, nu stiu ce sa zic.

×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.