www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

ggg

Veteran
  • Posts

    2088
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    6

Posts posted by ggg

  1. Acum chiar ca m-ai facut sa ma uit pe schema .  

    In schema,pe terminalele lui R103 trebuie sa masori in DC si sa gasesti valorile  pt B+V1 = 375V si B+V2=390 V , fara ca anozii tuburilor sa fie conectati.

    Daca masori in orice punct al modulului de alimentare  si valoarea tensiunii potentiale nu este fixa ,sunt probleme. Circuitul trebuie sa fie stabil din punct de vedere al potentailului. Fara nici o sarcina , evident , nu va exista consum de curent (A). Dar tensiunea (V) trebuie sa fie stabila .  Pot fi variatii de cativa volti in functie de variatiile tensiunii de la priza dar in nici un caz nu pot exista fluctuatii de zeci sau sute de volti . La valoarea lui R3 ,pt o tensiune de aprox. 400 V ar trebuie sa treaca un curent de  cca.120 mA . Evident ca prin R3 trece un curent cu mult mai mare . As putea banui ca la unul din condensatori electrolitici exista o lipitura"rece" pe terminalul care duca catre masa . Dar cauzele pot fi multiple.

     Primul lucru pe care l-as face in locul tau ar fi sa masor infasurararea din traful de alimentare pt B+. In schema spune ca pe traful de alimentare ar trebuie sa existe  2 terminale rosii ( Red - Red) . Aici ar trebui sa gasesti in AC tensiunea aprox.  275 V fara ca puntea de diode sa fie conectata. 

  2. On 12/12/2019 at 14:21, George Alexandru said:

    Circuitele de masa? Nu inteleg exact la ce va referiti...

    Sa verifici daca circuitele (cum sa le denumesc ?) de masa sunt corect conectate si functionale.  Faptul ca in modulul tau de alimentare tensiunea creste continuu din momentul in care circuitul este pus in functiune fara sarcina ,ne arata ca nu este stabil tocmai din cauza ... lipsei de masa ?!? Sau a unui circut de masa defectuos.

     

  3. 5 hours ago, George Alexandru said:

     Prima data am probat alimentarea in gol dar am oprit-o imediat deoarece fara sarcina tensiunea sare de 500V

    ok.Deja lucrurile devin mai clare. Verifica si circuitele  de masa. Nu are voie sa faca asa ceva.

    Din cauza asta am tot insistat daca numai in primele 2-3 secunde se incinge rezistenta aia.  Chiar daca numai fumega nu inseamna ca si revine la un regim termic de lucru normal.

  4. 2 hours ago, Adi M said:

     Practic, fac și eu ce pot strict pentru necesitățile mele, asta e ideea.

    Oricum discutia a divagat. Ca de obicei apar si "derivate" . Important este sa-ti fie utile aceste discutii . In rest , Succes in ceea ce vrei sa faci ! 

    P.S. Termenul asta de programator are tot felul de valente. Practic si cand reconfigurezi kernel-ul tot o operatie programatica faci. Ca sunt unii care si codeaza , altii care fac analiza datelor sau cei care scriu doar algoritmi (imperativ,declarativ , functional,atributiv,...etc) este un motiv de generare a altor discutii .In functie de implementarile facute pe specificul domeniilor de activitate apare si un grad de complexitate . 

     

    • Haha 1
  5. 4 hours ago, Adi M said:

    De aceea chiar intenționez să trec exclusiv pe Linux și să studiez subiecte mai avansate, pentru mine, pentru administrarea propriilor sisteme.

    Administrarea sistemului este una ,arhitectura de sistem sau de proces este altceva  iar dezvoltarea sistemului este ca si cireasa de pe tort . 

    Link download pt aceeasi carte recomandata de Red https://mentorembedded.github.io/advancedlinuxprogramming/alp-folder/advanced-linux-programming.pdf 

    Cam veche iar anumite lucruri nu prea mai sunt de actualitate , de exemplu  implementarea modului multi-proces (using fork() ) . Dar daca vrei sa intelegi cum functioneaza  Linux Kernel , merita studiata .

     

     

     

     

      

  6. 1 hour ago, Adi M said:

    Plus, cum ziceam, studiez intensiv pentru a instala un Gentoo a la carte, pentru toate necesitățile.

     

    Cert este ca sistemele  astea de operare  ,*nix , au aparut pe piata din alte necesitati . Dupa ce Linux a devenit  o optiune serioasa de enterprise , au aparut tot felul de distributii  orientate catre diferite domenii.  Dar  toate folosesc acelasi kernel si gestioneaza resursele in acelasi mod   .Este vorba doar despre module  care sunt utile pt unii si inutile pt altii .     

  7. 12 minutes ago, BogdanLiviu said:

    Ubuntu devine pe zi ce trece o glumă la fel de macabră ca Windows. Numai referindu-mă la resursele folosite și aleg oricând Mint (Ubuntu based distro), mult mai uman din punctul ăsta de vedere. Plus GUI-ul care-i ce trebuie să fie, nu scamatoriile Ubuntu :) 

    Și zic asta pentru că laptopul meu de travel, un Samsung 915s, sucombă sub Ubuntu, dar e un Speedy Gonzales sub Mint. La fel și pe ăla mare (i7 4th gen HQ proc, 8GB RAM, SSD), Ubuntu e mult mai lent decât este Mintul.

     

    Ubuntu are distributii pt Client si Server . Daca se orienteaza sistemul pt  aplicatii desktop se poate optimiza totul prin configurarea serviciilor si bineinteles prin reconfigurarea kernelului. 

    Daca ai aplicatii de Windows care ruleaza prin wrapper ,intr-adevar , perfomantele sistemului pot fi afectate. Wrapper este o interfata  prin care se porteaza structuri de date ale fisierelor executabile (including  libs) de la PE la COFF . Este un lucru bun dar nu o solutie eficienta. Daca sistemul ruleaza numai aplicatii nativ Linux devine mult mai stabil.

    Folosesc Ubuntu 14 doar pt dezvoltare de aplicatii si nu am probleme. Este adevarat ca am instalate doar compilatoarele GCC de la GNU,Mono  si Eclipse , nimic multi-media . 

     

     

     

  8. 13 minutes ago, Rastislav Svarog said:

    Spune macar ce am scis gresit.

    Nu este vorba de greseala, ci de o altfel de abordare. In mod de operare SE ,intr- un ciclu , o sinusoida este condusa 360 de grade continuu . In modul de operare  Push Pull fiecare tub conduce cate 180 de grade . De aici vine diferenta de randament . PP este mult mai eficient din punct de vedere energetic decat SE.  

  9. 1 hour ago, Rastislav Svarog said:

    De ce insista toate lumea la un bias de 50%? Si eu stiam ca 70% e o.k.

     

    Ce am scris eu acolo este pt randamanet 100% in clasa B .  Pt aprox. 70% ,in clasa AB , ceea ce inseamna aprox. 35 Watt ar trebuie sa seteze un curent de cca. 21 mA  vorbind despre aceeasi Ua=475 V .

    La Ua=475 / 30 mA tubul 6L6 GC se uzeaza excesiv .Se afla peste limita de functionare normala .

     

    https://drtube.com/datasheets/6l6gc-jj2003.pdf

     

×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.