www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Leaderboard

Popular Content

Showing content with the highest reputation on 03/11/19 in all areas

  1. Omul a venit la mine sa imi arate chitara dupa multele discutii pe care le-am purtat cu acesta. Voi incepe cu impresiile despre cantatul la o asemenea chitara. In primul rand este total diferita fata de un instrument cu freturi, este foarte usor sa deviezi de la nota dorita, iar arpegiile pot constitui coloana sonora a unui film horror daca nu se respecta pozitiile intocmai. Mi-a fost aproape imposibil sa fac un full step bend, corzile subtiri aluneca foarte frumos pe tastiera, la fel si degetele, asta in combinatie cu o transpiratie rezulta intr-un scenariu predilect al lui Nick Jonas. Action-ul era bun, max 2 mm. Dozele sunau bine cu un Boss katana-50, clare si cu sustain îndelungat. Ce am observat prima data cand am pus mana pe ea a fost marimea gatului, unul foarte butucanos, care este oarecum compensat de fretboard-ul de metal de doar 1 mm grosime. Continuand pe latura fizica a chitarei, finish-ul este acceptabil, se preteaza cu substratul usor denivelat si cu micile gaurele formate de nodurile lemnului; se observa cum in partile usor accesibile este bine slefuita, in schimb ce la anumite colturi inca se pot observa aschiute. Headstock-ul este mic, realizat intr-o maniera stilizata(ascutita), dar unde incap bine si este loc de reglare a cheitelor. Heel-ul e bine realizat, chiar confortabil. Un mic detaliu dragut este toggle switch-ul, care are in loc de clasicul capac de plastic un tub de cartus. Despre cavitatea de electronice nu ma pronunt, se poate vedea in poze cum arata, ii trebuie doar un capac. Per total un proiect interesant, din care constructorul sigur a înțeles multe lucruri, gata sa le retușeze la urmatoarele build-uri.
    2 points
  2. trimit schema de la S.D. Fa-o fara switch ,e mai bine asa si folosesti poturi de 500k /A.Condensatorul poti sa experimentezi de la 22nano pana la 47nF,Important e sa ecranezi cu folie de cupra autoadeziva locasurile incl. la doze si legate cu cite un fir la masa toate intr-un singur loc ,pui folie si pe capacul din spate.Uita-te pe YT cum se face,SIIIII nu se foloseste pistol de lipit Doar letcon cam 60 de wati e bun.IMPORTANT e sa nu incalzesti exrem poturile (carcasa) ca le termini inainte de inceperea vietii lor.Foloseste pasta decapanta buna ,apa tare (nu facut din acid) si cositor bun,Dupa ce e cositorit repede tre suflat cu aer rece ,Daca nu stapanesti arta letconului e greu si se strica piese scumpe,inainte trebuie exersat pe ceva pana iese bine .Eu am scos interiorul din potmetru am lipit firele pe carcasa ,racit si am montat inapoi,dar sint situatiicand nu se poate asa ;-)) https://docs.google.com/gview?embedded=true&url=https%3A%2F%2Fwww.seymourduncan.com%2Fwp-content%2Fuploads%2F2016%2F05%2FJazzBass_Standard.pdf
    1 point
  3. Fain tare. Acu trebuie dark ebony fretboard sau roasted maple. Treacă și arțar normal, dar rosewood nu mai e din peisaj. Matching headstock ar fi killer, cu logo sau ce vrei cu alb să bată cu dozele.
    1 point
This leaderboard is set to Bucharest/GMT+03:00
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.