www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Leaderboard

Popular Content

Showing content with the highest reputation on 03/02/19 in all areas

  1. Am luat astazi aceasta chitara. Vanzatorul era un intermediar care nu stia sa-mi dea detalii despre ea. Lipsesc bratul de la tremolo si capacul spate. Freturile par destul de uzate si nu stiu daca trebuie sa ma dau eu dupa ea sau ceva, dar am ceva buzz si parca mi se pare actiunea cam mare la o prima vedere. Ajutati-ma s-o descopar orice informatie ajuta.
    1 point
  2. Ciocanel, daca te gandesti ca dupa taierea fret sloturilor, partea inferioara a fret boardului care ramane continua de la nut pan la ultimul fret are o grosime de vreo 3 mm , eu cred ca nu o sa aiba probleme legate de deformari Singurul neajuns e ca trebuie sa fii mai atent cu intretinerea lui , sa il cureti mai des si sa ii mai dai cate un ulei Mnah... nu cred ca estetica fretboardului o sa traga in spate evolutia chitaristica a proprietarului, deci bagati mare pe freturile alea !!!
    1 point
  3. Tre sa iti fac inlayul ala, bre. Sunt cam bezmetic in ultima vreme Anyway. A lot has happened Sent from my STF-AL10 using Tapatalk
    1 point
  4. O chitara Epiphone este foarte OK , cum zic colegi de forum ..trebuie un cunoscator sa aleaga chitara sa o verifice indiferent de ce marca este . Pe de alta parte pana inveti tu sa canti " consumi " chitara ajungi la doua ori refrett etc . Pentru invatat este OK ORICE CHITARA ! In prezent mai toate copiile si si cele noname sunt la nivel decent , cu alegerea atenta pot fi mai OK decat una de o firma scumpa dar cam rebut .Cel mai important esta gatul chitarei nu "shaspe"-ul ci faptul ca sa fie din lemn bun si "quarter sawn " ) cu planul fibrelor cat mai catre perpendicular pe fretboard ( tastiera ) ca sa fii sigur ca nu se flambeaza gatul prea usor de la orice adiere .schimbare de tempratura ca in concert sa ajungi acordat doar la ultima piesa cand lemnul s-a stabilizat cu schimbarea de temperatura . In cazul gaturilor din paltin estre OK sa fie " U" shape mai ales daca nu este " quarter sawn " ."U" shape este " cea mai plina adica material mult in gat deci rezistenta mai mare la flambare ./ incovoiere . Cu tastele este un LOZ in PLIC ..greu le poti deosebi care sunt din material mai rezistent la " frecare " de catre corzi . Si aici ar trebui un " metalurgist " care se pricepe la aliaje (?). Asadar ai nevoie de cineva bun cunoscator ale acestor probleme . Am vazut in magazine zeci de chitare pana in 1000 RON foarte bune . Trebuie o chitara ieftina dar reusita atat pentru a invata dar si mai tarziu pentru exerasre . Nu cumperi chitara la 4000 sau 10000 Ron sa o freci cu invatatul si pt exersare . Diferenta intre o chitara pro si una ieftina este foarte mica !! pana in cativa ani nici nu observi diferentele doar cand stii deja sa canti profi incepi sa observi diferente si in ton si in alte calitati .. O chitara de concert este pentru concert , o pastrezi in stare cat mai OK si canti la ea numai cand este nevoie de acele calitati super profesaionale .( in studio sau concert ). Ptr exersare , invatare , mai tarziu poate in turneu duci o chitara buna de trambalat si nu chitara super pro de maestru ,.
    1 point
  5. Am frezat canalul pentru truss rod, am lipit griful (pe care trebuie sa il mai polishez putin), am montat si configurat nut-ul si am montat dozele. Ramane ca in urmatoarele doua zile sa termin de montat electronica si bridge-ul. Sper ca intonatia sa fie buna, iar actiunea nu are de ce sa nu mearga s-o fac cat mai joasa. Ma puteti ajuta cu o schema a circuitului urmator: 1 pot volum, 1 pot ton, 3 way switch, 2 humbuckere (fara coil split)? Ma gandesc sa ii pun si un killswitch.. ce parere aveti? Si in plus am facut asta pe spate, e foarte simplu asa sa gasesti notele corecte.
    1 point
This leaderboard is set to Bucharest/GMT+03:00
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.