www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

tudorbog

Active Members
  • Posts

    77
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    1

tudorbog last won the day on May 31 2022

tudorbog had the most liked content!

Profile Information

  • Location
    Bucuresti/Ploiesti

Other Information

  • Gear
    Fender Standard Tele, Vintage V100, Alhambra 4F, Kremona Rosa Luna, Ibanez PF60, Sire Marcus Miller V7 Vintage, Roland Cube 40XL

Recent Profile Visitors

6651 profile views

tudorbog's Achievements

Rookie

Rookie (2/14)

  • Dedicated Rare
  • Reacting Well Rare
  • First Post
  • Collaborator Rare
  • Week One Done

Recent Badges

25

Reputation

  1. tudorbog

    4 Sau 5 Corzi

    2*) Acordezi in drop D adica DADG si faci modificarile necesare pe tab.
  2. Te inteleg perfect, ca nici mie nu-mi place sa fac galagie in casa, dar ori iti gasesti un loc unde sa te desfasori (scoala canto, in masina, pe camp, sala de repetitii ) ori agreezi cu vecinii niste ore. Altfel te infranezi la propriu. Mai poti cauta "speech level singing" pe google, ca abordare, dar nu sunt in masura sa iti spun daca e buna sau nu.
  3. Salut. Echipamentul nu te limiteaza in acest moment. Daca inveti putina prelucrare poti scoate niste demo-uri decente. In ceea ce priveste vocea, canti foarte jos ca intensitate, nu ai sustinere, mult "pe aer". E cel mai uzual mod de a canta si punctul din care cred ca pleaca multi. Nici piesa asta nu te ajuta (modul particular in care e cantata), dar m-am uitat si la Unforgiven III de pe canalul tau si la fel abordezi. Evident te-ar ajuta niste lectii de canto dar si internetul e plin de resurse. Ca nota stilistica subiectiva, cam abuzezi de vocal fry. On the plus side, pare ca ai ureche si nimeresti notele, doar ai nevoie de exercitiu. Keep going!
  4. Daca vrei doar sa experimentezi cu volumul si reglajele de ton, mai bine mergi la o sala de repetitii si te infigi cu chitara in sistemul PA si faci cat tambalau vrei decat sa iei un combo pe care il folosesti de cateva ori si pe urma iti dai seama ca nu e ce ai vrut.
  5. Chitara nu este on/off. Poti canta mai tare sau mai incet (controlarea dinamicii este un skill care se invata). Poti canta si in miezul noptii si sa nu deranjezi pe nimeni daca faci asta la volum mic sau poti deranja si la o ora rezonabila niste vecini mai sensibili daca dai in ea ca surdu'n clopot. Ia-ti linistit chitara si lasa bunul simti sa iti dicteze volumul la care canti. Spor!
  6. Ce ar trebui sa stie sa faca bajetii si fetele?
  7. @mariusmartocsan Cred ca poti incerca sa cauti in directia poezii/poeti. Notiunea de "textier" ma cam duce cu gandul la cineva care scoate versuri la foc automat, nu chiar ceea ce cauti tu.
  8. Salut. Problema şi nedumerirea ta sunt destul de comune şi au ca sursă lipsa înţelegerii lanţului "chitară->.....->difuzor". Eu îţi recomand sa parcurgi următorul topic: https://forums.rgc.ro/topic/53623-amplificatoare-pentru-incepatori/ Cred că îţi va răspunde cerinţelor.
  9. Dacă nu ai o sursă de curent acolo unde cânţi (şi bănuiesc că nu ai) atunci nu prea ai alte variantă decât pe baterii (sigur poţi folosi un generator pe benzină dar nu cred că e cazul). Microfonul de voce şi chitara acustică (de fapt electro-acustică) se pot conecta direct la sistemul PA. Dacă usecase-ul tău includea chitara electrică si voce atunci se schimba puţin setup-ul. Akai este într-adevăr o firmă cu tradiţie însă nu ştiu ce să zic de acea boxa de la Flanco. Dacă stai in Bucureşti poţi sa te duci sa vezi măcar câteva sisteme să îţi faci o idee. Un criteriu pe care ar trebui sa ti-l stabilesti ar fi dacă vrei sau nu şi ceva procesare/efecte. Eu am un mini sistem PA Behringer (vezi link) care mie îmi satisface mai multe necesităţi. Dacă nu îţi trebuie efecte ţi-l recomand. Mă poţi contacta dacă vrei să vezi cum e (nu îl vând, doar îţi ofer posibilitatea de a încerca) http://www.thomann.de/ro/behringer_mpa40bt_pro.htm
  10. Iulia, cred că pentru ce vrei tu ar trebui să te uiţi la categoria PA portabile (daca am înţeles bine şi vrei ceva pe baterii): http://www.thomann.de/ro/pa-uri_portabile.html
  11. Salut. Modelul este Fender CD 60 CE. Titlul topicului este puţin pe lângă. Legat de preţ ... o să îţi spună alţii. Spor la vânzare. Pur informativ: http://www.guitarshop.ro/chitara-acustica-fender-cd-60ce-electro-acustica_p52.html
  12. Salut. În primul rând, felicitări că te-ai hotărât să înveţi la chitară şi bine ai venit pe RGC. Îţi doresc să te ţii de instrument. Legat de chitara pe care ai ales-o, cunosc modelul, l-am întâlnit la mai multe cunoştiinţe, este o alegere destul de populară datorită pretului. Nu vreau să te dezumflu dar mie nu mi s-a părut o chitară reuşită. Principalul motiv este că gâtul are tendinţa de a se ridica în timp, se depărtează corzile de tastieră şi devine destul de incomod de cântat. Poate ai noroc şi nu ţi se întâmplă. Eu în locul tău aş ţine corzi cât mai subţiri pentru a preveni. Comentarii legate de finisaje, sunet etc nu sunt foarte relevante pentru o chitară destinată începătorilor. Alex ţi-a dat un sfat foarte bun, când cumperi o chitară (şi orice alt instrument), du-te şi probează în magazin. Dacă eşti începător, ia pe cineva cu tine. Dacă nu ştii pe nimeni care cântă, poţi apela la comunitate, sunt sigur că sunt destui pe aici dispuşi să ajute. Dacă nu, măcar documentează-te despre instrument in general şi cauta cateva review-uri despre modelul ales. Din păcate mulţi începători au abordarea.. mai întâi îmi iau chitara, nu contează cum e şi pe urmă mă informez ce şi cum. Pe viitor îţi sugerez să procedezi invers Spor la învăţat şi numai bine!
  13. Andrei, ţi s-a cam spus esentialul, vin doar cu 2 completări: 1) Dacă ţii neapărat la o chitară nouă, include în lista de încercat şi Kremona. E o firmă bulgărească nu prea cunoscută din ce am văzut dar mie personal mi-au plăcut şi mi-am şi luat una. Dacă ai drum în Bucureşti poţi să-mi dai un semn să vii să o încerci (nu e de vânzare). 2) Dacă loveşti corpul chitării (cu unghiile) sau cânti cu pana atunci ia în considerare o protecţie de plastic. Este specific chitărilor flamenco şi se numeşte "golpeador". Poţi să-ţi iei o chitară care are sau să te consulţi cu un lutier să îţi monteze unul. Nu ştiu care sunt efectele, sau mai relevant, cât de sesizabile, dar dacă ţii atât de mult la aspect e o soluţie.
  14. Nu te supăra, dar ai închiriat un elicopter până la Bucureşti, sau de unde diferenţa asta? Nici pe taxi-ul nu dădeai 1850 ron. În altă ordine de idei, topicul s-a cam aglomerat cu post-uri inutile, inclusiv acesta. Ai putea da un report, în loc să faci topic-uri noi, dar păstrează şi link-ul cu provenienţa, aşa pentru transparenţă. Îţi doresc sincer spor la vânzare, dar la fel de sincer îţi spun că nu o să dai chitara cu 3000, cel putin nu pe forumul ăsta.
  15. Nu cred că există vreo metodă magică prin care să înveţi notele pe chitară dar poate te ajută nişte chestii vizuale ca asta: http://www.google.com/imgres?imgurl=http://visualguitar.com/images/NotesAll-24smallcolor.gif&imgrefurl=http://visualguitar.com/allnotes.html&h=190&w=720&tbnid=e0s5DZj2S-KQUM:&zoom=1&docid=Za9CU_AaNo_gaM&ei=kG2JVdacIIrU7Ab7057oCw&tbm=isch&ved=0CEcQMyhDMEM4ZA
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.