www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

mosenache

Active Members
  • Posts

    48
  • Joined

  • Last visited

Profile Information

  • Location
    Iasi

Other Information

  • Gear
    Chitara Tenson GA10-CE

Recent Profile Visitors

3414 profile views

mosenache's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Reputation

  1. Buna, Am inceput sa cochetez cu chitara acustica de mai multi ani dar pot sa spun ca tot la nivel de incepator am ramas. Tocmai pentru ca sunt asa de multe informatii pe internet, am vrut de toate si nu am facut nimic. Sau foarte putin. Mai exact stiu acordurile deschise, incep sa ma descurc mai bine la acordurile cu barre (E shape si A shape), un pic de strumming (deprind patternurile destul de repede ceea ce e datator de speranta) si un pic de fingerstyle patterns. Ideea e ca in sfarsit m-am motivat sa exersez zilnic si mi-am cam stabilit tintele. As vrea sa merg spre partea de blues, imi place mult Eric Clapton, JJ Cale, BB King, Muddy Waters etc. Si iarasi ma atrage fingerstyle, mai nou am descoperit travis picking care mi se pare fabulos. Si ca sa nu mai repet greselile trecutului mi-am cautat cateva manuale pe care as vrea sa le studiez treptat in urmatoarea perioada. Rugamintea mea este daca imi puteti recomanda si voi ceva manuale/tutoriale care poate v-au folosit la inceput. Avand deja experienta poate discerneti mai bine ca mine care dintre ele sunt mai bine structurate.
  2. "repeta pe fiecare zi (2-3h) si vei vedea progresul.... " Sunteti culmea, unii dintre voi ati uitat cum e la inceput. Omu zice ca simte durere dupa 15 secunde si tu il pui sa exerseze 2-3 ore?
  3. Si mai poti incerca si exercitiul asta daca tot stii maj acordurilor de baza. Tot de la Justin citire: http://justinguitar.com/en/BC-153-AirChanges.php
  4. Sa inteleg ca mi-ar trebuie cel putin inca o chitara cu un alt set de corzi, mai "moi", ca sa pot incerca si alte stiluri pe care nu mi le permit corzile groase?
  5. Nu stiu daca mai urmareste cineva topicul asta dar ma lansez cu o intrebare. Care ar fi avantajul de a folosi corzi mai groase pe o chitara acustica. Cand spun mai groase ma refer 12-53. In apara de tonul mult mai bun, ca tone benduri nu mai reusesc sa fac decat foarte greu, degetele ma dor, din cate am inteles si simtit pe pielea mea pentru fingerstyle nu prea se potrivesc. Poate pe termen lung ca ma obisnuiesc cu "greul"?
  6. Dap, tocmai am schimbat bateria. Altul trebuie sa fie motivul.
  7. Nu mai deschid alt topic dar am si eu o problema similara. Am un Takamine electroacustic si pana acum bagam chitara in locul microfonului si se auzea ok in boxe. Doar ca de ceva timp se aude foarte incet, si daca apas butonul "tuner" se aude ok (chitara fiind cu tuner incorporat).
  8. Practice makes perfect. Incearca 1-2 saptamani ce zice omu asta si poate iti mai rezolvi din probleme.
  9. http://www.justinguitar.com/en/TE-001-FingerGym.php http://www.justinguitar.com/en/TE-002-TheSpider.php http://www.justinguitar.com/en/TE-004-MinimumMovement.php si exemplele pot continua. Depinde acum spre ce vrei sa te indrepti.
  10. In primul rand pana iti mai pui la punct acordurile incearca sa iti iei o pana mai subtire. Eu la inceput aveam o pana de 0.4 care e mai blanda, si suna ceva mai bine acordurile. Face bine pentru moral pentru ca suna ceva mai bine. Nu mai zbarnaie asa de dur corzile. Pana inveti sa folosesti pana cum trebuie. Apoi incearca sa exersezi fiecare acord separat incercand sa constientizezi daca tii vreun deget gresit si sa repari greseala. Ia acordul, D spre exemplu, "ciupeste" corzile sa te obisnuiesti cu sunetul, si apoi ciupeste fiecare coarda din acord sa vezi daca suna bine. Inceaca sa schimbi 2 acorduri intre ele, atat de repede incat sa nu gresesti. Poti sa faci 4-5 schimburi intr-un minut la inceput. Nu-i bai, ai sa observi dupa o saptamana ca ai avansat foarte mult. In timp creierul tau o sa memoreze pozitiile si ai sa observi ca poti sa iei un acord fara sa te uiti la chitara. Daca stii engleza increasca www.justinguitar.com . are un curs grozav pentru incepatori si cred ca iti va prinde enorm de bine.
  11. Nu ma incadrez la genul de chitarist care sa-si dea cu parerea despre corzi, dar acum 1 sapt mi-am luat un set de corzi D'Addario American Bronze. Desi am vazut ca nu apare tipul asta de corzi pe site-ul producatorului, am zis ca o fi un tip de corzi produse pentru americani, si o ajuns si prin Romania din greseala Problema e ca dupa o saptamana corzile deja nu mai au nici o stralucire si culoarea lor se indreapta incet si sigur spre negru. Si nu o tin pe santier Nu stiu care sa fie problema dar stiu sigur ca celalalt set de corzi de la D'Addario (phosphor bronze) pe care abia l-am dat jos arata mult mai bine si dupa 4 luni de chin si jale.
  12. La McMusical nu am gasit, dar am gasit in Iasi la Prosound (pentru cei interesati). Apropo, stie cineva cu ce corzi vin stagg-urile. In speta SW201? Nu am gasit nicaieri informatia asta. (gorsimea ma intereseaza mai tare, mie mi se par de .10)
  13. Caut si eu o profesoara(poate sa fie si amatoare) pana in 23 de ani, subltirica, cu parul mai lungut asa, cu pielea catifelata, care sa-mi dea si mie niste lectii de chitara. Detin chitara. ROG SERIOZITATE
  14. Cam acceasi problema am si eu cu o chitara cam la acceasi suma si cred ca e luata e la acelas magazin. Nu dau nume sa nu creez neplaceri dar mie nu mi s-a oferit inca nici o rezolvare. Mai trec odata pe la flacai poate imi pilesc si mie ceva.
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.