www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

siw

Active Members
  • Posts

    151
  • Joined

  • Last visited

Profile Information

  • Location
    Bucuresti

Other Information

  • Band
    SPIN
  • Gear
    Line6 Variax 700 Red

Recent Profile Visitors

4856 profile views

siw's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

7

Reputation

  1. Observatia este corecta, fetele ies in evidenta in acea parte. Noua ne-a placut chestia asta. In alta ordine de idei, eurovisionul a trecut deja. Multumesc pentru observatii.
  2. Iti iei chitara Line 6 si ai ce acordaj vrei.
  3. Nu, nu cred ca trebuia sa ne spuna vreo experienta. Poate nu are, dar vrea sa se implice si cere ajutor. Pana la urma asta e si unul din obiectivele unui forum. Ideea topicului mi se pare buna.
  4. S-a deviat total de la subiect (unul foarte interesant) si e pacat. In legatura cu noul subiect de discutie, ar fi bine sa se tina cont de cei care chiar au batut cluburile din tara asta si pot oferi detalii conforme cu realitatea nu ce-si imagineaza unii care nu au habar cum functioneaza lucrurile. Dupa ce am cantat si organizat concerte intr-un numar mare de cluburi de la noi, pot sa va dau cateva indicii despre cum sa nu luati teapa. Bineinteles ca oricand pot aparea surprize neplacute, cu toate precautiile. In primul rand, daca nu stii clubul e bine sa te informezi de la cei care au cantat inainte acolo (avantaj cei care au multi cunoscuti in piata muzicala). E totusi o lume mica si despre cei neseriosi se afla destul de repede. Apoi, cluburile practica politici diferite. De ex. unii sunt de acord sa iti plateasca o suma fixa. In acest caz, banii inainte de cantare. Daca patronul nu este de acord (pentru ca ei zic ca te platesc din incasarile din seara respectiva), se semneaza un contract pe suma stabilita plus tva. La sfarsitul cantarii cand se incaseaza banii se rupe contractul. In cazul in care se agreaza sa cantati pe bilete, neaparat om la bilete si astfel se incheie orice discutie (mai putin cea referitoare la oamenii pentru care patronul insista sa intre fara sa plateasca. asta e o chestie care se intampla frecvent si fiecare abordeaza problema cum vrea. Noi eram de acord cu max 10 persoane trecute pe o lista la intrare.) Asta pe scurt. Folosind regulile astea simple, era totusi sa luam teapa o singura data intr-un club din bucuresti. Nu mai stiu cum se chema (parca fourteen), cred ca nici nu mai exista (pe langa opera). Am comunicat suma pe care noi cantam, au fost de acord. Au zis cu banii dupa cantare, ok. Am venit cu contractul la probe, au semnat. Chiar inainte sa intram pe scena, patronul zice ca nu ne poate da suma pe care am cerut-o. Moment absolut neplacut, am anuntat la microfon exact asta, ne-am cerut scuze, am zis ca oamenii isi pot recupera banii de la intrare am strans si am plecat, dar inainte de asta am trecut pe la fiecare masa din club si ne-am cerut scuze si am incercat sa explicam situatia. E adevarat ca ne-am facut si noi un deserviciu de imagine, dar nici nu era sa fim bataia de joc a lor. O teapa tot a fost ca ziua a fost blocata, am venit la probe, am instalat echipament, am pierdut ca imagine etc... In concluzie, oricand se poate intampla sa fii pacalit mai ales daca nu esti cunoscut in bransa. De asemenea, experienta pe care am trait-o am avut noroc ca s-a intamplat in Bucuresti. daca eram in provincie era mult mai neplacut. pe de alta parte nu am plecat niciodata in provincie fara sa ne interesam in prealabil de seriozitatea clubului. Later edit: Daca nu semnam contractul, cel mai probabil cantam, iar dupa cantare ne urau drum bun sau ne dadeau ce suma vroiau ei.
  5. Ugly Kid Joe? Pe bune? Nu m-as fi gandit. Mersi pentru ganduri. Ti se pare ca suna comercial? Nu stiu ce sa zic... Mie nu mi se pare ca e comerciala, cel putin nu pentru Romania. Daca ne raportam la alte tari, da, ar putea fi.
  6. Trupa Spin impreuna cu Cezar Dometi (Vocea Romaniei) au lansat melodia Silver Lining, cu care participa la concursul Eurovision 2013 in prima semifinala, sambata 23 februarie, pozitia 11. Avand in vedere ca e forum de muzicieni, asteptam critici, dar daca va place ce am facut si ne vreti mai departe, un vot ne-ar prinde bine sambata. Melodia o puteti asculta :
  7. Unde putem sa vedem si sa ascultam ceva cu tine?
  8. Folosesc Pod X3 live de vreo 2 ani atat in studio cat si pe scena. Sunt de acord cam cu tot ce a scris Metaboog. Sunetele din fabrica intr-adevar sunt infecte, dar se pot scoate niste tonuri f misto din el.
  9. Incearca la A.V. Audiosys. Datele le ai aici: http://www.avaudiosys.ro. Ei sunt reprezentanti line6 si au contractele de garantie. Deci ei ar trebui sa iti poata rezolva problema.
  10. Se mai canta rock si in Pitesti? Nu credeam.
  11. Manowar: in afara de o voce absolut coplesitoare, am trait chinuri groaznice. Oribil. Nu mai vreau sa experimentez asa ceva. Accept: Intr-adevar in Romania ce este un pic mai complicat si mai rafinat nu va prinde niciodata la mase. Pacat ca nu a fost si Udo, dar chitaristul Wolf Hoffmann a fost exceptional. Un chitarist mult subevaluat si nu foarte popular, dar din punctul meu de vedere unul dintre cei mai buni din lume si care trebuie obligatoriu studiat de catre orice tanar viitor chitarist. Anul acesta am avut ocazia sa vad doi dintre cei patru chitaristi pe care ii plasez pe primul loc (toti 4) in preferintele mele (Michael Angelo si Wolf Hoffmann) dar trebuie sa recunosc faptul ca Hoffmann m-a impresionat mult mai tare decat Angelo. Rammstein: Trist. Cine stie cand vom mai vedea un show la fel de grandios. Cat de departe putem fi.......
  12. Avand in vedere ca nu s-a postat pe forum, si ca posesor de Variax, pentru cei interesati, va anunt ca Line6 a lansat o noua chitara Variax in colaborare cu chitarile James Tyler. Detalii puteti sa vedeti in cele doua linkuri de mai jos. Daca va intereseaza subiectul, se poate face search pe google, youtube etc. http://tylervariax.com/
  13. Am citit tot. Apreciez pasiunea cu care e scris articolul. Greu ma mai face ceva sa postez pe acest forum, dar textul descrie si multe din regretele mele. Din cand in cand cate unul dintre noi are aceasta forma de protest pe care o apreciez, desi in fapt de cele mai multe ori e degeaba. Ajuta doar la moral intr-o anumita masura. Din pacate, am ajuns prea putini ca sa mai contam...
  14. Asta e alta discutie. Va trebui sa realizezi singur la un moment dat.
  15. Nu pot sa cred ce se discuta pe un forum de muzicieni? Cum sa concepi muzica fara talent? Ca poti ajunge la un anumit nivel doar prin munca, e adevarat, dar fara talent nu poti depasi niste praguri. De ce sunt o gramada de formatii cu instrumentisti buni, dar piese zero? Pentru ca nu au un compozitor talentat. E incredibil cati oameni se apuca de ceva atat de frumos ca muzica, pornind pe ideea ca nu au talent... Din punctul meu de vedere o astfel de discutie nu ar trebui sa existe. Lautari gasim pe toate drumurile.
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.