www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

ammons

Active Members
  • Posts

    85
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    1

ammons last won the day on September 22 2021

ammons had the most liked content!

1 Follower

Profile Information

  • Location
    București

Other Information

  • Gear
    Ovation 2078 Sweet T, Ovation 2007 Collectors, Ovation 1758-6 Pearl White 12-string, Alvarez Avante baritone, Klira Classical, Jolana Tornado GB, pian Bechstein, diverse archtopuri, chitare și mandoline vechi, tot felul de instrumente de percuție

Recent Profile Visitors

9046 profile views

ammons's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

  • First Post
  • Collaborator Rare
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

58

Reputation

  1. Chitara neagră se retrage deocamdată de la vânzare. Cea galbenă mai rămâne doar o săptămână.
  2. Două chitare absolut absolut extraordinare - care, spre deosebire de cele mai multe Ovationuri, sună senzațional și acustic. Cea neagră este un model special cu inserție de Koa, comandat de magazinul Sweetwater la fabrica Ovation la jumătatea anilor 2000. Au fost fabricate sub 20 de exemplare. Față solidă de molid, spate din Lyrachord (un fel de grafit), așa-numitul „contour bowl” - mult mai ușor de cântat în picioare față de modelele lor tipice, rotunde. Cea galbenă este modelul de colecție al anului 2007. Față solidă de bearclaw spruce, spate contour. Au fost chitarele mele principale în ultimii 10-15 ani. În preț sunt incluse cutiile originale Ovation USA. Ovation Elite 2078 Sweet T: 1100 de euro Ovation Collector's Edition 2007: 1500 de euro
  3. Raluca, depinde ce înțelegi prin „a investi”; dacă îți pui problema să cumperi un instrument pentru ca în viitor valoarea lui de revânzare să fie bună, cu siguranță Taylor e una dintre firmele care „stau în preț”. Pe de altă parte, din punct de vedere....strict economic, investiția ca atare e proastă - cu rare excepții cam pierzi bani la cumpăratul de instrumente, nu câștigi :)... Acum: depinde ce vrei tu, ca sunet. Taylor e unul dintre numele mari, dar nu singurul - și e și foarte mult branding, asociat bineînțeles cu prețul. Sunt firme mai puțin faimoase care, la sume comparative, produc instrumente mai bune, după părerea mea. Un Breedlove de cinci sute de euro s-ar putea să fie mai mișto decât un Taylor/Martin/Guild la același preț. Multe dintre chitarele Furch sunt de asemenea foarte bune. Vecinii noștri bulgari de la Kremona produc niște chitare care m-au lăsat mască. Noi chitariștii... căutăm toaaaaaaată viața instrumentele perfecte, și ce-i e ideal unuia, altuia îi este câh, vezi și tu pe forum :). E doar o părere - nu te gândi atât de mult ce scrie pe capul chitarei. Vezi ce bani ai, inclusiv pentru o husă bună și seturi de corzi (ideal diferite la început, vezi cu ce sună bine chitara și ce îți este ok la mână) și cumpără din magazin ce îți place, cu puțin ajutor de la prieteni sau cunoscuți în care ai încredere.
  4. Este vârful de gamă și unul dintre cele mai bune sintetizatoare ale perioadei sale. Pe scurt: claviatură exact cât de grea e nevoie pentru senzație, tonuri, tonuri, tonuri!!... E greu să încep de undeva descrierea, câteva lucruri sunt descrise foarte bine aici. Posibilități nenumărate de control (două ribbon-uri de expresie senzaționale, una chiar deasupra tastaturii, una în stânga), fadere, arhitectura V.A.S.T., PATRU intrări de footswitch, o intrare de breath controller și o mulțime de alte conexiuni posibile, sampler, arpegiator foarte capabil, capacitate foarte mișto de layering. Este un instrument între vintage și modern, cu tonuri geniale și cu un parfum excelent de '90s-'00s. Instrumentul onorează orice studio, este în stare absolut excelentă, ținut doar în casă (nefumător, fără animale de companie). SoundOnSound i-a făcut un review amplu, pentru cine vrea să sape mai mult. Aici găsiți zeci de mostre de tonuri și încă alte fotografii. Am pus la poze și o captură de pe ebay pentru preț - asemenea instrumente apar destul de rar, e destul de greu de făcut comparații, iar cel pe care l-am găsit eu pare în stare mai precară decât al meu, cu clape îngălbenite, fadere murdare etc. Includ gratuit în pachet scaunul, stativul și o pedală de sustain Yamaha. Accept schimb +- diferența cu: Yamaha s90xs, Yamaha Cp33, Roland RD700SX, poate și alte piane electrice. Mă interesează în primul rând Yamaha.
  5. ...Din ciclul „oriunde dar numai pe mijloc să nu fie gaura” :), îți propun să arunci un ochi (și, cine știe, poate și încerci) la un Contreras model Carlevaro (pe unul dintre exemplare l-am și încercat cu ani în urmă), care are practic o fantă de jur împrejurul feței, sau chitarele Gottschall (un lutier german, s-a dus acum niște ani, super-simpatic omul), acum preluate de Berrick, care sună de înțepenești și care practic nu au eclisă de-o parte și de alta a gâtului... iarăși wow. Spor!
  6. Au mai rămas: 1. Chitara parlor, fabricant necunoscut - 200 de lei Probabil Austria/Germania, molid, este luată de aici pe forum acum câțiva ani. Nu am reușit să îmi dau seama de an sau proveniență, dar cred că măcar anii '50, dacă nu chiar '40. A fost reparată dar nu a ținut lipitura spatelui (culmea, restul care erau mai complicate, da). Am cântat binișor la ea până am văzut că se desprinde spatele - în acel moment am slăbit corzile și așa a rămas. Câteva fisuri reparate pe față, câteva nu - se pot face cu inserție de fibră. Chitara este absolut cântabilă și sună frumos - dar nu am vrut să suprasolicit lemnul. Are corzi de metal dar a stat mereu acordată un ton mai jos. O vând pentru că am primit un alt parlor. 4. Chitară 3/4 Carl Hellweg CJ-10 - 350 de lei Chitară este fabricată într-un mic atelier din Germania, nu scrie anul pe rozetă dar numai eu o am de vreo 20 de ani. Excelentă și absolut cântabilă, o luasem ca travel guitar dar n-am prea folosit-o până la urmă. Singurul defect este o lovitură pe față din păcate, în partea stângă, între rozetă și cordar; nu-i afectează nici sunetul, nici rezistența, dar este inestetică, în realitate se observă mai bine decât în poză. Sunet foarte cald. Foarte bună pentru începători, cineva cu mâini mici sau chiar travel guitar. 5. Acustică / clasică Reghin, 1982 - 200 de lei Excelentă pentru proiect de relăcuire și restaurare. Am luat chitara cu cordarul dezlipit - îl am. Avantajul este că s-a dezlipit bine, fața este intactă, se poate curăța și lipi la loc fără probleme. Altfel, chitara este intactă, gât drept, nicio fisură pe nicăieri. Am cumpărat-o pentru că am auzit instrumente similare, sună foarte frumos dacă sunt recondiționate și îngrijite. Toate cele bune!
  7. încearcă să scrii pe un forum extern sau chiar la Takamine, e posibil să îți trimită unul
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.