www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

tavisays

Active Members
  • Posts

    117
  • Joined

  • Last visited

Profile Information

  • Location
    Dr.Tr.Severin

Other Information

  • Gear
    chitara bass, chitara acustica

Recent Profile Visitors

5782 profile views

tavisays's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

  • First Post
  • Collaborator Rare
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

2

Reputation

  1. Am incercat cu o cheie imbus, cred că de 5, sau 6 mm, nu știu exact. In momentul in care incercam să rotesc aveam impresia că avea un pic de joc, foarte puțin se simțea, apoi dacă luăm un imbus cu un numar mai mare și incercam nu mai intra deloc. Și ma gândeam daca nu cumva s-a tocit acel locaș. Însă mai nasol de atât mi se pare faptul că are acel orificiu in cap plus că nici nu prea am incercat sa ii regleze truss rodul fiindcă mi se pare ca e cam blocat și nu aș vrea să îi tocesc capul de tot daca imbusul nu se potrivește perfect.. o sa pun o poză cu acel orificiu, nu e cea originală, am luat-o de pe net (se vede mult mai bine), dar e asemănătoare cu ceea ce am eu acolo. Am crezut la început că poate așa arată truss rodul, dar mă cam indoiesc..
  2. Salut! Dețin un bass pe 4 corzi de aproximativ 10 ani, cumpărat second hand. Si sunt destul de sigur ca are o problema la capul trussrodului, acolo unde se reglează. Adică eu cred ca acel șurub s-a rupt și ar trebui inlocuit. Dacă mă uit atent se vede un orificiu (care nu ar trebui să existe) in centrul surubului. Am cautat pe net și am găsit ceva asemănător și concluzia e ca trebuie inlocuit surubul. Cred ca e de ceva timp problema asta fiindcă atunci cand incercam sa ajustez truss rodul nu se mișca. O sa revin cu o poză daxa e nevoie. Eu sunt dintr-un oraș mai mic și aici nu cunosc pe nimeni care ar putea repara basul. Nu stiu cum sa fac si am zis ca poate aici gasesc o solutie.
  3. Nu e același bass, al meu e o variantă mai ieftină, din seria Affinity. E primul meu bass, chiar dacă e mai ieftin.. are valoare sentimentala. Suspectezi că aceeași problema e și la acest bass? Nu cred că ar fi așa rău dacă ar fi doar la piuliță problema, ar fi mult mai rău să fie și la filetul trussrodului.. fiindcă nu cunosc niciun lutier. Ai ajuns la concluzia asta pe baza orificiului din centrul piuliței? Eu speram sa nu fie nimic totuși..
  4. E un Squier Precision. Da, e in forma de hexagon. Și am observat că se potrivește un imbus de 5 mm. Însă tot are un mic joc atunci când încerc să-l rotesc și mi-e teamă că poate stric mai rău forma hexagonala.. Aș încerca cu unu de 6 mm, dar nu știu dacă o să meargă. Sau poate cu o șurubelniță in acel orificiu.. Eu mă gândeam că poate exista modele de piulițe cu acel orificiu in interior și nu știam dacă e normal sau nu și încă nu știu.. M-am uitat din nou azi și pare piulița puțin mai adâncită in interior și nu știu cat de ușor poate fi scoasă de acolo.
  5. Se observă în mijlocul nutului sau a șurubului un orificiu, iar eu întrebam dacă e normal sa fie așa, fiindcă eu nu am văzut niciunul cu acel orificiu in mijloc din câte am căutat pe net. Scuze, dar nu am reușit să fac poze mai clare de atât. Și dacă nu e normal, atunci înseamnă că e spart. Revin cu o poză de pe net, unu asemănător cu al meu, cu acel orificiu in centru, parcă un pic mai mic..
  6. Se observă în mijlocul nutului sau a șurubului un orificiu, iar eu întrebam dacă e normal sa fie așa, fiindcă eu nu am văzut niciunul cu acel orificiu in mijloc din câte am căutat pe net. Scuze, dar nu am reușit să fac poze mai clare de atât. Și dacă nu e normal, atunci înseamnă că e spart.
  7. Înțeleg.. deci nu e ok sa fie acel orificiu in mijlocul nutului? Probabil din cauza asta nu prea se rotește. Și nu cunosc niciun lutier pe aici.. sau poate aș reuși singur să îl repar.. încă nu știu ce să fac. L-aș lăsa așa momentan, dar nu știu cat de ok e sa cant pe un bass cu aceasta problemă.. Acțiunea e un pic mai mare, deși șaua de sub uultima coardă e destul de lăsată, aproape la maxim..
  8. Te referi la nut când spui piuliță?
  9. Din păcate nu cunosc niciun lutier prin zona.. mai degrabă aș schimba tot gâtul sau aș cumpăra alt bass. Însă eu cred că e posibil sa fie doar nutul de vina.. de ce sa schimb tot Truss rodul?
  10. Am făcut două poze cat de clare am reușit și le-am accentuat mai bine nuanța. Pe langa acel orificiu din capul nutului.. mi se pare că parcă s-ar adâncit un pic mai mult în interior. Am înțeles de pe net că asta se întâmplă atunci când lași deoparte prea mult instrumentul acordat. Însă acel orificiu e cam ciudat.
  11. O sa încerc să fac mâine o poza la lumina naturală, poate așa o să se vadă mai bine.. Și cred că e și un pic uzat, adică nu mai are acea formă exacta după cheie.. are un mic joc și am înțeles de pe net că nu e ok să aibă acel joc deloc, iar eu fiind începător, am forțat deși nu prea era ok. Oricum, încă prinde la cheie. Însă ce mi se pare ciudat.. e acel spațiu în nut. O sa revin mâine cu o poză.
  12. Salutare! Vin și eu cu o posibilă problemă. Am un bass second hand cumpărat de aproape 10 ani. Și în tot acest timp am incercat să îl reglez singur, dar mereu am avut o problemă la Truss rod. Put și simplu mi se pare foarte greu de mișcat de pe loc. Și l-am cam forțat, l-am și încălzit (deși nu trebuia, fiindcă am ars un pic lemnul), am dat și cu ulei și tot nu am prea reușit să îl mișc. In ultima vreme nu prea am mai umblat la el, dar mi-a sărit în ochi o chestie pe care am ignorat-o multa vreme. In capul Truss rodului, acolo unde se introduce cheița există un spațiu.. ca și cum ar fi spart. Multă vreme am crezut că așa e normal, fiindcă eram începător. Am introdus un ac acolo ca să văd cât e de adanc și am aproximat că are cam 1 cm adâncime. E normal așa ceva sau nutul din capul Truss rodului e spart?
  13. Eu am gasit la 15 lei si la 20 lei, dar era putin mai groasa. Chiar conteaza grosimea? Iar de masurat n prea am cu ce, ar trebui sa iau si un multimetru atunci. M-am gandit sa-l inlocuiesc cu un circuit electric facut cu un bec si o baterie, dar nu stiu daca e o idee buna. As pune folie de aluminiu de bucatarie, sa nu ma mai complic.
  14. Aia e mai scumpa si nici nu prea am unde sa o gasesc, decat pe net cred. Stiu ca folia e mai greu de aplicat, dar sunt dispus sa fac acest efort cu folia. Vopseaua isi pierde propietatile cu timpul, asa am auzit.
  15. Am gasit si eu folie autoadeziva in Brico, mai groasa, dar nu am luat fiindca nu stiu daca adezivul e conductor si atunci cand lipesc marginile una peste alta poate nu face contact, iar cei de acolo nici ei nu stiu ce fel de adeziv e pe folie. Am folie de aluminiu de bucatarie, dar e mai subtire si nu stiu cat e de buna. Iar ca sa aplic doua straturi de folie imi trebuie adeziv conductor, altfel e ca si cum as pune doar o folie nu?
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.