www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Pese De Schimb Pentru Tobe


DeidaraXR1
 Share

Recommended Posts

Salut! Sunt un tobar incepator. De la inceputul verii mi-am luat primul meu set de tobe; un Stagg(mai multe nu stiu). Problema este, ca la cele mai multe seturile de tobe pentru incepatori, acele mici filete cu suruburi care strang fetele de toba pe bucata de lemn sunt din ~plastic~ si, supuse la o tensiune mai mare, crapa. Acest lucru mi s-a intamplat la premier. Mi-am permis sa il schimb cu un Mapex Meridian care isi face treaba fara probleme. Dupa un anumit numar de zile, mi-a crapat si un filet la cazan(un filet de jos). Ca sa nu incep cu cersitul banilor de la parinti, mi-am dat jos fata si am ramas doar cu cea de bataie, sunetul fiind destul de sec.

In urma a mai multor pareri, am ajuns la concluzia ca trebuie schimbate fetele, si tobele v-or suna ca noi. Acum, cu banii in mana, vreau sa imi cumpar fete, dar nu stiu ce sa fac daca imi crapa iar acele filete. Bani pentru tobe noi(sau SH) nu am, deci trebuie sa ma descurc cu ce am.

 

Intrebarea mea este:

 

Ce pot face la filete sa nu mai crape?

sau

De unde as putea sa imi iau niste filete noi?(cea mai preferabila optiune in cazul meu)

 

Orice sfat este bine venit :)

Edited by DeidaraXR1
Link to comment
Share on other sites

Piesa cu filet in care intra surubul cu care acordezi fata de bataie sau de rezonanta se numeste „consola” (in engleza, lug).

Cele mai ieftine console pentru premier (apropo, ai console duble - cu filet la ambele capete - sau simple?) si respectiv pentru tom pe care le-am gasit la Thomann sunt:

premier: http://www.thomann.de/ro/tama_msl_sct_snare_boeckchen.htm (simpla) si http://www.thomann.de/ro/pearl_tls_55_c_spannboeckchen_snare.htm (dubla)

tom: http://www.thomann.de/ro/pearl_sl_01_spannboeckchen_tom_forum.htm

 

Ramine de vazut daca se vor potrivi cu gaurile din vesca (shell-ul) premierului si cazanului.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Exista magazine online (Italia, Anglia) care vind console de mai multe tipuri, cu preturi intre 2,5 si 6-7 euro (cele mai sofisticate). E preferabil sa cumperi un numar mare, altminteri nu-ti convine sa platesti transportul. Cum consolele pe care le ai sint din plastic (daca am inteles bine), o sa ai nevoie de destul de multe de schimb.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.