www.rgc.ro Web analytics

Jump to content


Photo

Configurare Placa De Sunet + Monitoare Studio


  • Please log in to reply
13 replies to this topic

#1 Mythbuster

Mythbuster
  • Location:Bucuresti

Posted 05 March 2012 - 12:54 AM

Salutare!

Doresc sa achizitionez o placa de sunet externa si doua monitoare de studio pentru a le folosi atat pentru inregistrari cat si pentru redarea chitarei (sa le folosesc pe post de amplificator cu un amp simulator.. ex: guitar rig) . Le voi conecta la un PC (3Ghz dual core, 4Gb ram, Windows Vista 32x) care sper sa faca fata, din auzite guitar rig foloseste foarte multe resurse.

Rugamintea mea este urmatoarea: Sa imi recomandati o placa de sunet si o pereche de monitoare de studio care sa corespunda cerintelor mele. Tinanad cont ca nu ma pricep aproape deloc la capitolul Hardware, va rog sa imi spuneti daca am nevoie si de alte lucruri pentru a face ce vreau eu. De asemenea sunt bine venite si alte sugestii. Discutand cu cineva de la un magazin de instrumente, mi-a fost recomandat sa folosesc pe post de placa de sunet un microfon: SAMSON G-TRACK ( http://www.mcmusic.r...dProductID=1850 ) pe care il detin. Daca ati incercat aceasta varianta, va rog sa imi spuneti cat de multumiti ati fost.

BUGET(placa sunet + monitoare): 1800 RON


Ca sa nu deschid un topic nou, va cer tot aici o parere: ce imi recomandati intre: 1) o placa de sunet externa + monitoare studio si 2) amp VOX VT 50 + Boss GT-10 in ceea ce priveste redarea chitarei?

Multumesc!

contact: myth_buster93 (yahoo)

#2 FiveseveN

FiveseveN
  • Location:Iasi
  • Nume:Mihai Florea

Posted 05 March 2012 - 06:07 AM

Nu e strict necesar să folosești o placă de sunet externă, doar că majoritatea nu au intrare adecvată pentru instrument ci doar de linie. Deci ar fi nevoie de un preamplificator sau DI care să adapteze semnalul. Dar dacă ai deja acel microfon cu interfață inclusă și intrare de instrument ar trebui să fie OK. Problema e că nu scrie în fișa tehnică care-i impedanța de intrare și nu știu dacă are control de gain pe acel canal, să poți regla nivelul astfel încât să nu distorsioneze intrarea. Ar trebui întrebați Samson.
Pentru ultima întrebare avem nevoie de mai multe informații: monitoarele le folosești și pentru altceva, amplificatorul și/sau procesorul îl poți lua cu tine la repetiții și cântări. Oricum ar fi, nu cred că are rost să iei un amplificator cu efecte digitale încorporate pe lângă procesor. De fapt nici nu ai musai nevoie de amplificator. Vezi http://forums.rgc.ro...tru-incepatori/
Mai e un lucru important de menționat: e discutabilă utilitatea unor monitoare într-un spațiu care nu e tratat acustic corespunzător. Nu trebuie să fie complicat și scump dar altfel investești degeaba în monitoare.
Posted Image

#3 tudorrogoz

tudorrogoz
  • Location:Cluj Napoca
  • Nume:Tudor Rogoz
  • Trupa:BigTonez

Posted 05 March 2012 - 09:05 AM

In pretul asta ti-as recomanda o placa M-Audio Fast Track Pro si o pereche de monitoare active M-Audio BX5 D2... cat despre tratarea spatiului, eu zic ca se poate face un minim de tratament acustic cu bani putini si cu putina documentare de pe internet, sau poti sa ajungi sa inveti sunetul monitoarelor in asa fel incat sa poti compensa anumite probleme care ar putea aparea din cauza spatiului netratat.
Multa bafta !

#4 Mythbuster

Mythbuster
  • Location:Bucuresti

Posted 05 March 2012 - 09:07 AM

Nu e strict necesar să folosești o placă de sunet externă, doar că majoritatea nu au intrare adecvată pentru instrument ci doar de linie. Deci ar fi nevoie de un preamplificator sau DI care să adapteze semnalul. Dar dacă ai deja acel microfon cu interfață inclusă și intrare de instrument ar trebui să fie OK. Problema e că nu scrie în fișa tehnică care-i impedanța de intrare și nu știu dacă are control de gain pe acel canal, să poți regla nivelul astfel încât să nu distorsioneze intrarea. Ar trebui întrebați Samson.
Pentru ultima întrebare avem nevoie de mai multe informații: monitoarele le folosești și pentru altceva, amplificatorul și/sau procesorul îl poți lua cu tine la repetiții și cântări. Oricum ar fi, nu cred că are rost să iei un amplificator cu efecte digitale încorporate pe lângă procesor. De fapt nici nu ai musai nevoie de amplificator. Vezi http://forums.rgc.ro...tru-incepatori/
Mai e un lucru important de menționat: e discutabilă utilitatea unor monitoare într-un spațiu care nu e tratat acustic corespunzător. Nu trebuie să fie complicat și scump dar altfel investești degeaba în monitoare.


in primul rand, multumesc pentru rapuns!
Acel amplificator (vox vt 50) il am de cativa ani , din acest motiv l am mentionat.. ma gandeam ca poate in combinatie cu un GT-10 va suna mult mai bine deoarece efectele de pe amp nu sunt tocmai stralucite. De asemenea, ma incanta foarte tare ideea de a folosi o placa de sunet (sau alte variante) + monitoare pentru ca, ma gandesc ca programele PC (guitar rig) pot face cel putin tot ce poate si acel Boss-GT10 + inregistrari mai calitative datorate placii de sunet.

In legatura cu acel mmirofon, are intrare de instrument si se poate seta volumul pe fiecare intrare (microfon, instrument si volum per total(al placii de sunet cum ar veni) ) . Placa mea de sunet este una onboard.. care are doar intrare Line in, nu are intrare pt. intrument. De asemenea are o intarziere foarte mare de raspuns.. se aude cu un delay de 1-2 secunde... si din care stiu nu suporta Asio4all .

M am gandit ca monitoarele nu sunt tocmai potrivite pentru o camera neizolata insa, intentioez sa imi izolez o camera din subsolul casei si sa o folosesc pe post de sala de repetitii. Ma gandeam ca daca fac acum o investitit ar fi bine sa iau ceva ce voi putea folosi si acolo.

Mai astept ceva pareri, sugestii la problemele pe care le-am ridicat in primul topic!

contact: myth_buster93 (yahoo)

#5 Pontius Pillates

Pontius Pillates
  • Location:Bucuresti

Posted 05 March 2012 - 09:19 AM

Pentru latente minime, ti-as sugera o interfata de sunet pe firewire, sau o placa interna. Daca alegi varianta interna, vei avea nevoie si de cabluri pentru interconectare, si probabil si un pre-amp, dar vei avea latenta mai buna. Configuratia ta pare destul de veche incat sa nu includa port firewire, daca optezi pentru varianta asta, dar se gasesc placi de extensie pe pci, care iti adauga 2-3 porturi FW. Doar sa ai grija ca chipsetul sa fie Texas Instruments (eu am avut probleme cu o interfata de la MOTU si cu una Alesis, care cereau specific chipset TI).
Si eu sunt de parere ca daca iei un procesor nu are sens sa iei si amp cu efecte digitale - ai da bani in plus pe "features" pe care nu le-ai folosi. Mai degraba bagi diferenta de bani intr-un amp neaos mai capabil.
La monitoare iti pot recomanda KRK, care sunt decente in zona de pret mentionata de tine. Insa, daca nu ai nici un tratament acustic in camera, ar fi bine sa investesti macar in niste " bass traps", si. cuburi de colt.
Despre folosirea microfonului Samson ca interfata nu-ti pot spune nimic, ca nu sunt in tema. Dar daca deja il ai, ar fi pacat sa dai banii pe o interfata de sunet inainte de a incerca sa- l folosesti...banii economisiti astfel ii poti da pe material fonoabsorbant.
Gigito ergo sum; I gig, therefore i am.

#6 Mythbuster

Mythbuster
  • Location:Bucuresti

Posted 05 March 2012 - 09:29 AM

Mentionez inca odata ca am deja acel Vox VT-50, din acest motiv ma gandeam sa il fac util. Nu am de gand sa cumpar unul (de altfel un GT-10 + un vox vt 50 noi depasesc mult bugetul.. nu imi ajungeau banii nici daca voiam)

Am cantat la cineva pe o placa M-audio externa si mi s-a parut foarte ok. Nu avea nici o intarziere + sunet bun. Ma complic cam tare cu o placa de sunet interna + ca nu este foarte mobila..
Mi-ar fi de ajutor niste exemple concrete (linkuri) atunci cand imi sugerati ceva. Cum nu ma pricep mai deloc la capitolul Hardware imi este greu sa imi dau seama ce ar trebui sa caut.

Va multumesc pentru raspunsuri!

contact: myth_buster93 (yahoo)

#7 ramurel

ramurel
  • Location:Timisoara
  • Nume:Călin
  • Trupa:The Rockfans Worldwide

Posted 05 March 2012 - 10:44 AM

O placă audio externă, foarte bună pentru acasă este UX1 . Are ASIO incorporat şi, în plus, vine împreună cu un soft [ Pod Farm ] foarte bun. Asta ca să nu mai dai banii pe Guitar Rig...

Poţi, din Line Out-ul VOX-ului, intra în UX, combini efectele din cele două scule şi ieşi în monitoare pe ieşirea de căşti a UX-ului...

Cât despre resursele pe care le consumă Guitar Rig, la prima vedere pari a avea o configuraţie ce "duce"... Eu îl folosesc foarte bine pe un laptop de 512 ...

Deci, dacă găseşti UX-ul second-hand, te costă cca 450, deci rămâi cu 1350 pentru monitoare.

Good luck !


.

Edited by ramurel, 05 March 2012 - 10:47 AM.

Imagine postata

#8 Pontius Pillates

Pontius Pillates
  • Location:Bucuresti

Posted 05 March 2012 - 10:50 AM

revin cu informatii despre G-Track (din ce am citit pe niste forumuri) : aparent, nu are iesire audio, pentru asta trebuind sa te folosesti de placa de sunet on-board, sau de o placa aditionala. In Windows, poti sa folosesti driveri WDM, sau direct sound pentru a folosi inputurile microfonului, si output-ul altei placi de sunet, dar nu va merge in ASIO (e posibil sa existe vreun workaround in Asio4All, dar nu am folosit niciodata, deci nu ma pricep). In Mac e alta mancare de peste, dar cum ziceai ca ai sistem de operare Windows, va trebui sa cumperi o interfata de sunet, si probabil ca USB ti-ar fi cel mai util daca zici ca vrei si ceva mobilitate.
Si +1 la interfatele de la Line6, care au POD farm inclus in pret.

Edited by Pontius Pillates, 05 March 2012 - 10:51 AM.

Gigito ergo sum; I gig, therefore i am.

#9 Mythbuster

Mythbuster
  • Location:Bucuresti

Posted 05 March 2012 - 11:14 AM

In regula! M-am uitat putin la review-uri si imi place acel Line6 Pod Studio UX1. De gasit secound-hand sunt slabe sanse, am vazut ca in RO este undeva la 650ron noua. In cazul asta, ce monitoare imi recomandti in jurul sumei de 1100ron? (am inteles ca este de preferat sa fie biamplificate).


Va multumesc pentru raspunsuri!!

Inca sunt deschis si la alte sugestii :)

Edited by Mythbuster, 05 March 2012 - 11:17 AM.


contact: myth_buster93 (yahoo)

#10 Pontius Pillates

Pontius Pillates
  • Location:Bucuresti

Posted 05 March 2012 - 12:48 PM

http://www.thomann.d...p6_rokit_g2.htm
Costa 900RON la care adaugi 35 euro transportul.

Sau

http://www.thomann.d...amaha_hs80m.htm

Dar cu transport cu tot depaseste 1100RON.

Edited by Pontius Pillates, 05 March 2012 - 12:49 PM.

Gigito ergo sum; I gig, therefore i am.

#11 Mythbuster

Mythbuster
  • Location:Bucuresti

Posted 05 March 2012 - 01:03 PM

Multumesc!

Cred ca o sa optez pentru Line6 Pod Studio UX1 + KRK RP6 RoKit G2. Le oi lua cel mai probabil de pe thomann astfel incat o sa platesc un singur transport -35euro (banuiesc ca se plateste transportul pe comanda, nu pe produs... )

Multumesc foarte mult pentru ajutor!

Pana maine mai astept si alte sugestii, daca nu gasesc ceva mai bun raman la configuratia aleasa.

contact: myth_buster93 (yahoo)

#12 kovu_tlk

kovu_tlk
  • Location:Bucuresti
  • Nume:Kovu
  • Trupa:Sacrilegiu

Posted 07 March 2012 - 10:51 AM

Umm, monitoarele alea au preturile listate pe bucata. Dubleaza pretul...
La nivelul la care spui ca esti nu iti trebuie monitoare. Poti folosi orice pereche de boxe decente. Mai bine investesti intr-o placa de sunet si aduni bani de monitoare cand ti-ai depasit boxele.
Monitoare nu se cumpara de pe Thomann. Mergi si tu pe la magazinele de specialitate si incearca sa asculti inainte sa cumperi. Chiar daca nu au spatiu special amenajat tot e mai bine decat orbeste.
HEY HEY HEY! STAY OUTTA MY SHED!

#13 Doctor X

Doctor X
  • Location:Bucuresti
  • Interests:None (of your business)
  • Nume:Mircea Negulici
  • Trupa:None

Posted 07 March 2012 - 11:12 AM

Alegerea mea de buget redus: 2xM-Audio BX-5A Deluxe (600 lei) + Edirol UA25 (350 lei). Toate second hand, dar in stare excelenta. De boxe sunt foarte multumit, de placa mai putin, dar isi face treaba, desi e un model vechi si care a fost scos din fabricatie. Eram chitit pe un Focusrite Saffire 6, dar costa dublu fata de Edirol.
"You should never underestimate the predictability of stupidity."Bullet Tooth Tony

http://www.intotheworld.eu/
http://micadu.ro/

http://servicemotor.ro/

#14 Pontius Pillates

Pontius Pillates
  • Location:Bucuresti

Posted 07 March 2012 - 02:16 PM

abia pe urma am vazut ca era "price per unit" la KRK-uri...my bad.
Gigito ergo sum; I gig, therefore i am.




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users