www.rgc.ro Web analytics

Jump to content


Photo

Placa De Sunet Usb


  • Please log in to reply
45 replies to this topic

#1 _Theo_

_Theo_
  • Location:Constanta
  • Nume:Theo
  • Trupa:-

Posted 13 March 2011 - 11:54 AM

salut!
am nevoie de o placa de sunet pt a inregistra chitara intr-un eventual home studio. stiu ca s-a mai discutat, insa nu am gasit totate informatiile de care am nevoie. placa de sunet trebuie sa:
-aiba suport USB
-aiba suport ASIO
-aiba drivere compatibile cu Vista x64
-se impace cu fruity loops

cheers!
edit: asa ceva http://www.oktal.ro/...pro-o13686.html a folosit cineva pe Vista cu succes?

Edited by _Theo_, 13 March 2011 - 12:51 PM.


#2 FiveseveN

FiveseveN
  • Location:Iasi
  • Nume:Mihai Florea

Posted 13 March 2011 - 04:51 PM

Placa ta integratã ce are?

Ignorance more frequently begets confidence than does knowledge: it is those who know little, and not those who know much, who so positively assert that this or that problem will never be solved by science.

 
ip_sig.gif


#3 _Theo_

_Theo_
  • Location:Constanta
  • Nume:Theo
  • Trupa:-

Posted 13 March 2011 - 05:32 PM

Placa ta integratã ce are?

ti-ai raspuns singur la intrebare :)
imi trebuie o placa de sunet pt productie muzicala la nivel amator, cu care sa pot inregistra si instrumente, totusi la o calitate decenta. fiind vorba de laptop, intra in discutie doar placi de sunet USB, nu am firewire. este ok m-audio fast track pro?

#4 FiveseveN

FiveseveN
  • Location:Iasi
  • Nume:Mihai Florea

Posted 13 March 2011 - 05:43 PM

Vrei sã repet întrebarea?
Îți merge ASIO4ALL? Ce latențã ai?

Ignorance more frequently begets confidence than does knowledge: it is those who know little, and not those who know much, who so positively assert that this or that problem will never be solved by science.

 
ip_sig.gif


#5 _Theo_

_Theo_
  • Location:Constanta
  • Nume:Theo
  • Trupa:-

Posted 13 March 2011 - 05:51 PM

nope, nu merge ASIO4all

#6 Alin Rosulescu

Alin Rosulescu
  • Location:Pitesti
  • Interests:Music
  • Nume:Alin Rosulescu
  • Trupa:Motorizer, Alin Rosulescu

Posted 13 March 2011 - 08:05 PM

Poti sa iei cu incredere un Line6 Toneport GX. Uite aici specificatiile: http://line6.com/toneportgx/

Eu asta folosesc.
A.R.
https://soundcloud.com/rosulescu-alin

https://www.facebook...280230865323547

https://www.facebook.com/RoMotorizer

http://www.youtube.c...u?feature=guide


"The questions I seem to be asked the most are about my equipment! So here is a rundown of what I use, live and in the studio. But a quick disclaimer of sorts: While I love beautiful guitars and amps as much as everyone else, they're still just the tools to make music, which is what this is all about! Tone starts with your own concept of it, and how you approach, touch, and play the instrument in the first place." - Matt Schofield

#7 _Theo_

_Theo_
  • Location:Constanta
  • Nume:Theo
  • Trupa:-

Posted 13 March 2011 - 08:26 PM

Poti sa iei cu incredere un Line6 Toneport GX. Uite aici specificatiile: http://line6.com/toneportgx/

Eu asta folosesc.

multumesc alin, pare tentant mai ales cu softurile incluse, dar nu caut ceva dedicat chitarei. fast track pro imi pare mai flexibil, ofera si alte posibilitati, insa am anume retineri pt ca nu stiu cat de compatibil e cu vista :(

Edited by _Theo_, 13 March 2011 - 08:26 PM.


#8 karpi

karpi
  • Location:TIMISOARA

Posted 13 March 2011 - 10:29 PM

ti-ai raspuns singur la intrebare :)
imi trebuie o placa de sunet pt productie muzicala la nivel amator, cu care sa pot inregistra si instrumente, totusi la o calitate decenta. fiind vorba de laptop, intra in discutie doar placi de sunet USB, nu am firewire. este ok m-audio fast track pro?

Te-a intrebat omul ce fel de sunet ai onboard ...

Daca nu-i laptop de acu 100 de ani are precis sunet foarte decent pentru inregistrare cat si pentru redare .
De obicei mai toate au Sunet "HD" ( dupa preziceri) ca sa redea sunetul de la filme.

Instrumente sa inregistrezi ai nevoie de un minimixer extern ce va adapta diferitele scule , nivelele lor de semnal la Line-In al placii de sunet onboard.

Nivel de amator este suficient .Nu produci tu semnal atat de clean de la sursele tale cat poate duce o placa onboard moderna.

Sculele USB audio vin de obicei cu ASIO dedicat trebuie sa aiba ptr .win 2000 ;XP;Vista ;Win7.

Cred ca din Vista oricum ar trebui sa treci la Win7

Edited by karpi, 13 March 2011 - 10:59 PM.

The Owls Are Not WhatThey Seem

compoziti si teme audio si video @karpi

AcidPlanet

http://www.acidplane...s=386149&T=6797
Video pe AP :
http://www.acidplane...o...6646&T=9125
JamWave
http://www.jamwave.c...orytellerguitar
Video pe Jamwave :
http://jamwave.com/u...?cid=18906&UT=B
Youtube:
http://www.youtube.c...orytellerGuitar
http://www.youtube.c...ohnnyLennon2008
http://www.youtube.com/user/westsound

viodeourile au fost filmate si prelucrate de @johnnylennon

Chiar daca un milion de oameni cred intr-o prostie, tot o prostie ramane. (Murphy)

#9 _Theo_

_Theo_
  • Location:Constanta
  • Nume:Theo
  • Trupa:-

Posted 13 March 2011 - 11:23 PM

cred ca ai dreptate. totusi e f scump 7 si nu mi-l permit acum.

#10 karpi

karpi
  • Location:TIMISOARA

Posted 14 March 2011 - 12:03 AM

cred ca ai dreptate. totusi e f scump 7 si nu mi-l permit acum.

Atunci ar fi mai bine sa treci la XP ? am inteles ca au prelungit suportul ptr XP pana-n 2020 chiar din cauza rezistentei utilizatorilor care au cumparat softuri scumpe ptr XP si se trezesc ca tre sa cumpere altele ptr Vista sau Win7 cand abea sau obisnuit .

Dar incearca compatibility mode ... unele softuri merg
The Owls Are Not WhatThey Seem

compoziti si teme audio si video @karpi

AcidPlanet

http://www.acidplane...s=386149&T=6797
Video pe AP :
http://www.acidplane...o...6646&T=9125
JamWave
http://www.jamwave.c...orytellerguitar
Video pe Jamwave :
http://jamwave.com/u...?cid=18906&UT=B
Youtube:
http://www.youtube.c...orytellerGuitar
http://www.youtube.c...ohnnyLennon2008
http://www.youtube.com/user/westsound

viodeourile au fost filmate si prelucrate de @johnnylennon

Chiar daca un milion de oameni cred intr-o prostie, tot o prostie ramane. (Murphy)

#11 _Theo_

_Theo_
  • Location:Constanta
  • Nume:Theo
  • Trupa:-

Posted 14 March 2011 - 12:09 AM

am incercat din nou asio4all cu fruity loops - acelasi rezultat - nu se aude nimic.
intre m-audio fast track pro si e-mu 0404 ce ai recomanda? sau o alternativa, limita bugetului meu fiind 850 ron.

Edited by _Theo_, 14 March 2011 - 12:25 AM.


#12 karpi

karpi
  • Location:TIMISOARA

Posted 14 March 2011 - 10:57 AM

am incercat din nou asio4all cu fruity loops - acelasi rezultat - nu se aude nimic.
intre m-audio fast track pro si e-mu 0404 ce ai recomanda? sau o alternativa, limita bugetului meu fiind 850 ron.

E-MU1212 nu cred ca costa 850 Ron era in jur de 500-600 ( parca )

0404 este parca in jur de 120 Euro

Da bag amare pe google--tohmann ---Audio Interface

Edited by karpi, 14 March 2011 - 11:02 AM.

The Owls Are Not WhatThey Seem

compoziti si teme audio si video @karpi

AcidPlanet

http://www.acidplane...s=386149&T=6797
Video pe AP :
http://www.acidplane...o...6646&T=9125
JamWave
http://www.jamwave.c...orytellerguitar
Video pe Jamwave :
http://jamwave.com/u...?cid=18906&UT=B
Youtube:
http://www.youtube.c...orytellerGuitar
http://www.youtube.c...ohnnyLennon2008
http://www.youtube.com/user/westsound

viodeourile au fost filmate si prelucrate de @johnnylennon

Chiar daca un milion de oameni cred intr-o prostie, tot o prostie ramane. (Murphy)

#13 karpi

karpi
  • Location:TIMISOARA

Posted 14 March 2011 - 11:09 AM

am incercat din nou asio4all cu fruity loops - acelasi rezultat - nu se aude nimic.
intre m-audio fast track pro si e-mu 0404 ce ai recomanda? sau o alternativa, limita bugetului meu fiind 850 ron.

Tu ai probleme de configurare ..DECI nu ai nici un sunet la inregistrare...

Trebuie sa setezi tot felu de chestii /...drivere...In-OUt...
Asio 4All este ptr a mari viteza de lucru dar si fara asta trebuie sa functioneze sunetul.

Dezinstaleaza Asio4all , reinstaleaza ce ai avut ...si vezi fara asio4all.

ca sa inregistrezi nu ai nevoie de Asio4all ..

Ptr unele aplicatii de efecte soft in realtime este de dorit ca latentza sa fie minima..aceasta latenza este redusa cu driverele din Asio4all.Dar doar ptr unele placi de sunet !!In pagina Asio4all ai tabel cu ce placi suporta...nu cu toate functineaza bine nici din cel esuportate...

Edited by karpi, 14 March 2011 - 11:26 AM.

The Owls Are Not WhatThey Seem

compoziti si teme audio si video @karpi

AcidPlanet

http://www.acidplane...s=386149&T=6797
Video pe AP :
http://www.acidplane...o...6646&T=9125
JamWave
http://www.jamwave.c...orytellerguitar
Video pe Jamwave :
http://jamwave.com/u...?cid=18906&UT=B
Youtube:
http://www.youtube.c...orytellerGuitar
http://www.youtube.c...ohnnyLennon2008
http://www.youtube.com/user/westsound

viodeourile au fost filmate si prelucrate de @johnnylennon

Chiar daca un milion de oameni cred intr-o prostie, tot o prostie ramane. (Murphy)

#14 Quetzalcoatl

Quetzalcoatl
  • Location:Bucuresti

Posted 14 March 2011 - 12:10 PM

Daca ai deja un pc performant de genul quad-core, 4gb Ram, ai putea opta pentru un mixer sau un DI-box, in locul de interfata de genul M-Audio sau Line6 Toneport, ele au un sample rate pana in 96khz, pe cand placile audio on board,(cele HD) au pana la 192 khz. In acelasi timp ca sa folosesti sunetul onboard iti trebuie un procesor performant si RAM.

Are dreptate karpi. Ai o problema de configurare daca nu se aude nimic.

#15 _Theo_

_Theo_
  • Location:Constanta
  • Nume:Theo
  • Trupa:-

Posted 14 March 2011 - 04:17 PM

multam, intr-adevar era prbolema de configurare, am reusit cu asio4all in FL, insa trebuie sa remasterizez toate trackurile pt ca se aude...ciudat, nu prost sau calitativ inferior, ci doar foarte...altfel: trebuiesc reajustate filtrele, nivlele eq si ale trackurilor, etc. e normal sa se intample asta?
acum ca am scos interfata adio din schema (mare usurare :D) se ridica alte probleme: momentan "setup-ul" me include un sistem wifi sony pt auditie care intra in laptop (dual core 2GHz, 4Gb ram), un amp marshal solid state + chitara si clapa. as ptuea face cum sugereaza Laurentiu: un mixer cu (sa zicem) 4 canale si sa captez chitara cu un mic, dar in acelasi timp vreau sa folosesc sistemul wifi si pt auditie/monitor. cum fac asta?
merge asa, sau trebuie sa amplific si semnalul care iese din mixer?

chitara ---> amp -> sunet captat cu mic -----> |
clapa --------------------------------------------------> |mixer| ----output----> intrare mic laptop;
mic voce ---------------------------------------------->|

si invers:
laptop output -> wifi (monitor/auditie)

si inca o problema...nu aud microfonul extern...primeste semnal, pot inregistra, dar nu il pot auzi in difuzoare, am dat unmute la totul peste tot, am dat disable mic-ului built-in din laptop, nimic :(
alt edit: sau poate e mai bine ca nu il pot auzi in speakere, pt ca asa nu va mai interfera cu sunetul captat?? dar asa nu voi putea auzi sunetul nici in casti...sunt f confuz :wacko: :unsure:

cheers!

Edited by _Theo_, 14 March 2011 - 04:59 PM.


#16 karpi

karpi
  • Location:TIMISOARA

Posted 14 March 2011 - 10:50 PM

multam, intr-adevar era prbolema de configurare, am reusit cu asio4all in FL, insa trebuie sa remasterizez toate trackurile pt ca se aude...ciudat, nu prost sau calitativ inferior, ci doar foarte...altfel: trebuiesc reajustate filtrele, nivlele eq si ale trackurilor, etc. e normal sa se intample asta?
acum ca am scos interfata adio din schema (mare usurare :D) se ridica alte probleme: momentan "setup-ul" me include un sistem wifi sony pt auditie care intra in laptop (dual core 2GHz, 4Gb ram), un amp marshal solid state + chitara si clapa. as ptuea face cum sugereaza Laurentiu: un mixer cu (sa zicem) 4 canale si sa captez chitara cu un mic, dar in acelasi timp vreau sa folosesc sistemul wifi si pt auditie/monitor. cum fac asta?
merge asa, sau trebuie sa amplific si semnalul care iese din mixer?

chitara ---> amp -> sunet captat cu mic -----> |
clapa --------------------------------------------------> |mixer| ----output----> intrare mic laptop;
mic voce ---------------------------------------------->|

si invers:
laptop output -> wifi (monitor/auditie)

si inca o problema...nu aud microfonul extern...primeste semnal, pot inregistra, dar nu il pot auzi in difuzoare, am dat unmute la totul peste tot, am dat disable mic-ului built-in din laptop, nimic :(
alt edit: sau poate e mai bine ca nu il pot auzi in speakere, pt ca asa nu va mai interfera cu sunetul captat?? dar asa nu voi putea auzi sunetul nici in casti...sunt f confuz :wacko: :unsure:

cheers!


mai seteaza pe acolo ...

Sursa -- alegi sursa Line In

Monitor-- selectezi ce sa auzi in functie de mixerul placii de sunet

Wave out --volumul playback mixat cu semnalul monitor

In semnalul (calea) monitor trebuie sa auzi atat LineIn-ul cat si wave aut al placii de sunet.
The Owls Are Not WhatThey Seem

compoziti si teme audio si video @karpi

AcidPlanet

http://www.acidplane...s=386149&T=6797
Video pe AP :
http://www.acidplane...o...6646&T=9125
JamWave
http://www.jamwave.c...orytellerguitar
Video pe Jamwave :
http://jamwave.com/u...?cid=18906&UT=B
Youtube:
http://www.youtube.c...orytellerGuitar
http://www.youtube.c...ohnnyLennon2008
http://www.youtube.com/user/westsound

viodeourile au fost filmate si prelucrate de @johnnylennon

Chiar daca un milion de oameni cred intr-o prostie, tot o prostie ramane. (Murphy)

#17 _Theo_

_Theo_
  • Location:Constanta
  • Nume:Theo
  • Trupa:-

Posted 14 March 2011 - 11:40 PM

orice as face, nu reusesc sa aud microfonul in difuzoare. placa de sunet IDT, btw

Edited by _Theo_, 14 March 2011 - 11:40 PM.


#18 ebh

ebh
  • Location:Bucuresti
  • Nume:Andrei

Posted 15 March 2011 - 09:16 AM

Si eu m-am chinuit mult timp cu asio4all si alte cioace... Mi-am luat intr-un final un fast track usb mk2 si am scapat de absolut toate problemele. Banuiesc ca ce vrei tu e chiar mai bun...

http://www.esound.ro...Kll,p-8482.html

#19 Squier

Squier
  • Location:Bucuresti
  • Nume:Tacoi Mihai Alexandru
  • Trupa:Mike Godoroja & Blue Spirit ,Rockschool.ro guitar teacher, Chitarepe.net admin

Posted 15 March 2011 - 09:56 AM

daca imi permiti o sugestie http://www.chitarepe...-acasa-partea-1
ai si 3 inregistrari sa auzi cum suna in principiu chitara inregistrata cu asa ceva
nu e destinata doar chitarei, are si intrare dedicata pentru microfon si 2 intrari linie pentru claviaturi.
si melodia asta am inregistrat-o cu softul inclus in pachet,Pod Farm .
bafta
Imagine postataImagine postata

#20 ramurel

ramurel
  • Location:Timisoara
  • Nume:Cãlin
  • Trupa:The Rockfans Worldwide

Posted 15 March 2011 - 10:01 AM

orice as face, nu reusesc sa aud microfonul in difuzoare. placa de sunet IDT, btw


ªi eu am avut aceeaºi problemã ºi pânã la urmã am localizat în "Volume contrul", la "Input" parcã, era debifatã cãsuța de microfon. Verificã !
Imagine postata

#21 SolDiez

SolDiez
  • Location:Constanta
  • Nume:Mihai

Posted 15 March 2011 - 12:31 PM

^Ca sa auzi microfonul in casti/boxe de fapt trebuie sa-l bifezi din volume control la playback. Deschizi Master Volume/Options/Properties si la playback bifezi si microfonul, dai ok si acum iti apare in mixer de unde il bifezi din nou.

#22 _Theo_

_Theo_
  • Location:Constanta
  • Nume:Theo
  • Trupa:-

Posted 16 March 2011 - 07:47 AM

thanks! am rezolvat prin upgrade la windows 7 thank god!

#23 Doctor X

Doctor X
  • Location:Bucuresti
  • Interests:None (of your business)
  • Nume:Mircea Negulici
  • Trupa:None

Posted 25 December 2011 - 08:41 AM

Ca sa nu deschid un nou topic, intreb si io aci: a avut cineva placerea sa se joace cu un Focusrite Scarlett 2i2? Ceva feedback?

Multam!
"You should never underestimate the predictability of stupidity."Bullet Tooth Tony

http://www.intotheworld.eu/
http://micadu.ro/

http://servicemotor.ro/

#24 leopold

leopold
  • Location:Bucuresti

Posted 25 December 2011 - 09:26 AM

Ca sa nu deschid un nou topic, intreb si io aci: a avut cineva placerea sa se joace cu un Focusrite Scarlett 2i2? Ceva feedback?

Multam!

Am eu unul. Te intereseaza ceva anume?


Hardware-ul e ok. Foarte portabila dracia, estetica (daca te intereseaza aspectul), preampurile de mic se aud bine cu Samson Q7 si Shure 57. DOAR doua intrari si doua iesiri, nema midi, insa asta spune clar la specificatii. Cam tragi de enspe mii de ori o piesa din cauza asta :) Sunt foarte multumit de ea pentru scopul pentru care-am luat-o: inregistrare pentru 2 oameni. O inregistrare merge cam asa: 1. linie de tobe din procesor sau click-uri. 2. bass si chitara ritm. 3. voce si chitara ritm. 4. chitara solo. Bineinteles, retake-uri daca e cazul (si e mereu! :D), efecte de voce, baterie midi, samd

Pluginurile de la Scarlett arata bine, functioneza decent, insa nu m-au impresionat extrem de tare, asta in conditiile in care folosesc Garageband. Nici nu m-am chinuit foarte tare sa le "dau de cap".

Daca te intereseaza ceva anume, iti stau la dispozitie.

#25 leo987

leo987
  • Location:Constanta
  • Nume:Gabi

Posted 25 December 2011 - 10:19 AM

Ca sa nu deschid un nou topic. Sound cardul din linkul de mai jos este ok pt GuitarRig, Amplitube etc (record chitara si vocal pe mic), pe un AMD Sempron 2800 Mhz, 1,5 Gb ram , Genius 5.1 (din ala cu boxe din lemn) sub Win XP? Conectarea pe SPDIF intre card si un sistem de boxe cu SPDIF ( geniusul stiu ca n-are SPDIF) reduce latenta?
Multumesc
http://www.amazon.co...l/dp/B003VWII3A





Edited by leo987, 25 December 2011 - 10:20 AM.


#26 leo987

leo987
  • Location:Constanta
  • Nume:Gabi

Posted 25 December 2011 - 04:49 PM



Edited by leo987, 25 December 2011 - 04:50 PM.


#27 Doctor X

Doctor X
  • Location:Bucuresti
  • Interests:None (of your business)
  • Nume:Mircea Negulici
  • Trupa:None

Posted 26 December 2011 - 12:29 PM

Am eu unul. Te intereseaza ceva anume?


Hardware-ul e ok. Foarte portabila dracia, estetica (daca te intereseaza aspectul), preampurile de mic se aud bine cu Samson Q7 si Shure 57. DOAR doua intrari si doua iesiri, nema midi, insa asta spune clar la specificatii. Cam tragi de enspe mii de ori o piesa din cauza asta :) Sunt foarte multumit de ea pentru scopul pentru care-am luat-o: inregistrare pentru 2 oameni. O inregistrare merge cam asa: 1. linie de tobe din procesor sau click-uri. 2. bass si chitara ritm. 3. voce si chitara ritm. 4. chitara solo. Bineinteles, retake-uri daca e cazul (si e mereu! :D), efecte de voce, baterie midi, samd

Pluginurile de la Scarlett arata bine, functioneza decent, insa nu m-au impresionat extrem de tare, asta in conditiile in care folosesc Garageband. Nici nu m-am chinuit foarte tare sa le "dau de cap".

Daca te intereseaza ceva anume, iti stau la dispozitie.


Multam, leopold!
Ma interesa sa trag doar chitara, eventual si voce. Am inteles ca preamp-urile Focusrite sunt unele dintre cele mai bune de pe piata si eram tentat fie de un Saffire 6 USB, fie de Scarlett 2i2.
Acum e tardiv, pentru ca am gasit o oferta la bani putini, pe care nu m-a lasat sufletul sa o ignor: un Edirol UA-25 care, desi nu se mai fabrica, pare a fi decenta pentru pretentiile mele nu prea mari.
Multumesc inca o data! Sarbatori fericite!
"You should never underestimate the predictability of stupidity."Bullet Tooth Tony

http://www.intotheworld.eu/
http://micadu.ro/

http://servicemotor.ro/

#28 toren

toren
  • Location:bucuresti
  • Nume:marius

Posted 26 December 2011 - 01:14 PM

salutari
am si eu nevoie de o placa de sunet ext
ce ma intereseaza e sa fie compatibila cu win7 pe 64 bit

sa inregistreze atat semnalu de chitara cat si cel de la mic de asa maniera incat sa pot sustine o "convorbire" on line
in vederea unor lectii de chitara on line

as avea nevoie de recomandari
de asemenea
credeti ca este buna urmatoarea optiune:
http://www.esound.ro...Kll,p-8482.html

mersi anticipat
t

#29 'mnezău

'mnezău
  • Location:Calarasi
  • Nume:Decebal

Posted 26 December 2011 - 02:25 PM

Pare foarte ok placa de la M-audio. Si eu am de gand sa mi-o iau.
Am totusi o intrebare vizavi de aceasta, pentru cei care au folosit asemenea placi externe pe USB. Dupa conectarea ei, se mai poate folosi si placa de la computer? De exemplu sa am chitara in placa pe USB si output-urile de la placa on-board.
Vând: Laptop Dell SmartPC 250N, Bas Cort Action V, Ibanez RG321MH

Dacã privești neutru, din afarã, noi chitariștii avem niște activitãți bizare. Întindem niște sârme pe o bucatã de lemn, le lovim cu pana sau degetele și ne place rezultatul.


#30 ramurel

ramurel
  • Location:Timisoara
  • Nume:Cãlin
  • Trupa:The Rockfans Worldwide

Posted 26 December 2011 - 05:39 PM

Am totusi o intrebare vizavi de aceasta, pentru cei care au folosit asemenea placi externe pe USB. Dupa conectarea ei, se mai poate folosi si placa de la computer? De exemplu sa am chitara in placa pe USB si output-urile de la placa on-board.


Se poate, însã nu vãd ºpilu'... De ce sã faci asta ?...

Poți din "Audio properties" sã setezi ieºirea pe placa onboard, dar nu înțeleg de ce-ai face-o ? Þi-e defectã ieºirea de cãºti de la device-ul USB sau ce ?...




.
Imagine postata




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users