www.rgc.ro Web analytics

Jump to content


Photo

Nu Se Aude Chitara In Pc


  • Please log in to reply
19 replies to this topic

#1 luckystar

luckystar
  • Location:--
  • Nume:--
  • Trupa:-

Posted 31 July 2009 - 10:58 PM

Salutare,
sper sa gasesc un raspuns la voi,
Am incercat sa bag chitara in line in si la microfon prin placa de sunet, nu se aude absolut nimic, nici macar daca ating in varf mufa (pt test), cablul e 100% ok in sensul ca un jack mare intra intr-unul mic, dar am testat cablul pe o iesire la boxe si merge, problema e ca nu iese din chitara sunet in boxe si cred ca trebuia sa se auda normal ca si un microfon (adica la fel de simplu)

intrebare:
daca e chitara stricata, ce anume poate sa cauzeze problema mea ?

thanks!
--
ps, inca nu am incercat-o direct la o statie prin jack mare normal dar 99% ca nu va merge nici acolo
( si da! am dat drumul la potentiometre )

ps2. un amic zicea ca e iesire din mufa mono in stereo (aia mica) se poate sa fie asta tot baiu ?

#2 hades

hades
  • Location:Ghencea City
  • Interests:Chitara, electronica, inginerie
  • Nume:Cristian
  • Trupa:Bluzor Solo

Posted 31 July 2009 - 11:32 PM

etre )

ps2. un amic zicea ca e iesire din mufa mono in stereo (aia mica) se poate sa fie asta tot baiu ?


putin probabil ca ea sa fie defecta... incearca sa nu bagi de tot mufa in PC, incearca sa cauti locul unde merge. Daca nici asa nu vrea este posibil ca mufa mama din chitara sa fie una din posibilitati, incearca sa misti putin de mufa in timp ce dai si de corzi ca sa se auda ceva..

spro !
Ingineria salveaza Romania !

Un Strat, Un Fir si-o Lampa.

#3 PaulS

PaulS
  • Location:Ploiesti
  • Nume:Sapunaru Paul

Posted 01 August 2009 - 01:03 AM

Cred ca problema tine de setarile audio din Windows. Vezi ca line in-ul din mixerul placii de sunet sa fie on si dat cat mai aproape de maxim.


#4 SkullpturA

SkullpturA
  • Location:Iasi
  • Interests:aruncatul cu privirea
  • Nume:Cretu Mihai

Posted 01 August 2009 - 06:14 AM

ia-ti alta mufa cu jack mic,si verifica si setarile din windows
...

#5 ciorap

ciorap

Posted 02 August 2009 - 12:32 PM

ma dute in windows volume control si scoate mut de pe microfon (daca nu e bagat in amplif s-ar putea sa aibe semnal prea slab baga-i si un mic boost tot de acolo)

#6 mosenache

mosenache
  • Location:Iasi
  • Nume:Lucian

Posted 04 August 2009 - 07:52 PM

Nu mai deschid alt topic dar am si eu o problema similara. Am un Takamine electroacustic si pana acum bagam chitara in locul microfonului si se auzea ok in boxe. Doar ca de ceva timp se aude foarte incet, si daca apas butonul "tuner" se aude ok (chitara fiind cu tuner incorporat).
Ai mai invatat ceva?

I learn to play guitar at www.justinguitar.com

#7 FiveseveN

FiveseveN
  • Location:Iasi
  • Nume:Mihai Florea

Posted 04 August 2009 - 07:58 PM

Incepem cu lucrurile evidente: ai incercat o baterie noua?

Edited by FiveseveN, 04 August 2009 - 07:58 PM.

amplificatoarele si boxele de chitara sunt proiectate pt a reda cat mai bine caracteristicile sonore ale acestui instrument .
Pe de alta parte , toate sistemele electronice trebuie sa functioneze liniar .

 
ip_sig.gif


#8 mosenache

mosenache
  • Location:Iasi
  • Nume:Lucian

Posted 08 August 2009 - 11:24 AM

Dap, tocmai am schimbat bateria. Altul trebuie sa fie motivul.

Edited by mosenache, 08 August 2009 - 11:24 AM.

Ai mai invatat ceva?

I learn to play guitar at www.justinguitar.com

#9 lowdusk

lowdusk
  • Location:Bucuresti
  • Nume:Silviu

Posted 20 August 2009 - 09:09 PM

Ai cumva un Behringer iAXE?

Posted Image


#10 mosenache

mosenache
  • Location:Iasi
  • Nume:Lucian

Posted 21 August 2009 - 03:14 PM

Nu. Takamine EG523.
Ai mai invatat ceva?

I learn to play guitar at www.justinguitar.com

#11 fixxxer_metalhead

fixxxer_metalhead
  • Location:Bucuresti
  • Interests:moar groove!
  • Nume:Fane
  • Trupa:Fiare Vechi

Posted 25 August 2009 - 02:33 PM

Si eu am avut probleme cu un adaptor de genul asta, cand il bagam in line-in. se auzea mono, la volum mic, si se si intrerupea des. In jack-ul de microfon insa, se aude ca lumea. Daca tot nu merge dupa ce ai verificat setarile din windows, reinstaleaza driverele audio sau daca nu, cumpara alt adaptor. Poti gasi si la 9 lei, si la 1.5 lei, deci ai grija ce cumperi

1920357_740020686057755_6345420470941232
MOAR GROOVE!
Qubix: "Nu-i bun mixeru' ca blender si nici Epiphone ca Fender"


#12 R.M.O.

R.M.O.
  • Location:Ploiesti
  • Nume:Postaru Dan
  • Trupa:Dava

Posted 05 November 2009 - 09:30 AM

Salutare,
sper sa gasesc un raspuns la voi,
Am incercat sa bag chitara in line in si la microfon prin placa de sunet, nu se aude absolut nimic, nici macar daca ating in varf mufa (pt test), cablul e 100% ok in sensul ca un jack mare intra intr-unul mic, dar am testat cablul pe o iesire la boxe si merge, problema e ca nu iese din chitara sunet in boxe si cred ca trebuia sa se auda normal ca si un microfon (adica la fel de simplu)

intrebare:
daca e chitara stricata, ce anume poate sa cauzeze problema mea ?

thanks!
--
ps, inca nu am incercat-o direct la o statie prin jack mare normal dar 99% ca nu va merge nici acolo
( si da! am dat drumul la potentiometre )

ps2. un amic zicea ca e iesire din mufa mono in stereo (aia mica) se poate sa fie asta tot baiu ?


ia incearca tu sa dai unmute la Line in din mixeru calculatorului... :))))

#13 luckystar

luckystar
  • Location:--
  • Nume:--
  • Trupa:-

Posted 09 August 2011 - 03:21 PM

Intre timp am (re)devenit expert :) pt, cei care au probleme asemanatoare, trebuie sa bagati in Line In si NU la microfon, si mai e un trick, tre' sa mergeti la "recording properties" si acolo sa bifati line-in, si nu mic. -- sper ca are sens ce am zis. problema intiala la mine cred ca era faptul ca mufa mic era mono si trebuia stereo, .. I know.. slap me.

#14 Răspopitu'

Răspopitu'
  • Location:-
  • Trupa:The Rockfans Worldwide

Posted 09 August 2011 - 05:34 PM

Ai redevenit expert degeaba, doi ani au trecut ca si cum nu ar fi fost. Cum plm sa sustii ca daca bagi chitara pe intrarea de microfon nu se aude? SI ca mufa era mono si nu stereo si rahaturi de-astea.
Nu mai aberati in halul asta, scrieti pe vreun blog ceva.

Edited by Nenea Rau, 09 August 2011 - 05:35 PM.

Inteligenta artificiala nu se poate compara cu prostia naturala!

#15 Septi

Septi
  • Location:Târgu Mureș
  • Nume:Septimiu Ujică

Posted 09 August 2011 - 07:25 PM

Cu adaptor MONO poti sa conectezi chitara si la microfon si la line in , singurul lucru sa fie unmuted fiecare si volumul auzibil :lol:

#16 karpi

karpi
  • Location:TIMISOARA

Posted 09 August 2011 - 09:30 PM

Salutare,
sper sa gasesc un raspuns la voi,
Am incercat sa bag chitara in line in si la microfon prin placa de sunet, nu se aude absolut nimic, nici macar daca ating in varf mufa (pt test), cablul e 100% ok in sensul ca un jack mare intra intr-unul mic, dar am testat cablul pe o iesire la boxe si merge, problema e ca nu iese din chitara sunet in boxe si cred ca trebuia sa se auda normal ca si un microfon (adica la fel de simplu)

intrebare:
daca e chitara stricata, ce anume poate sa cauzeze problema mea ?

thanks!
--
ps, inca nu am incercat-o direct la o statie prin jack mare normal dar 99% ca nu va merge nici acolo
( si da! am dat drumul la potentiometre )



ps2. un amic zicea ca e iesire din mufa mono in stereo (aia mica) se poate sa fie asta tot baiu ?

Deci ;
1/. tip chitara , tip doza ,jack ,,,
2/. ce PC ce placa de sunet ce soft mixer are placa de sunet .

citesti in topic-urile de pe aici cu titlurile

help ....nu se aude ..cum sa conectez chit la PC...cum sa ?...si d'astea vei gasi pasii cum sa incerci o chitaa cum sa setezi o placa de sunet .....etc
Daa nu ai placa de sunet care are panoramare stereo /mono pe fiecare canal L si R ...trebuie sa se auda macar intr-un canal sau L sau R .Deci trebuie sa se auda oricum .Cum sa faci sa se auda in ambee canale gasesti in topicurile rgc.ro .

Trebuie asa se auda si in intrarea de microfon ,,,doar ca se poate sa distorsioneze reglezi volumul din chitara soi de pe intrarea mic. in PC .

Edited by karpi, 09 August 2011 - 09:32 PM.

The Owls Are Not WhatThey Seem

compoziti si teme audio si video @karpi

AcidPlanet

http://www.acidplane...s=386149&T=6797
Video pe AP :
http://www.acidplane...o...6646&T=9125
JamWave
http://www.jamwave.c...orytellerguitar
Video pe Jamwave :
http://jamwave.com/u...?cid=18906&UT=B
Youtube:
http://www.youtube.c...orytellerGuitar
http://www.youtube.c...ohnnyLennon2008
http://www.youtube.com/user/westsound

viodeourile au fost filmate si prelucrate de @johnnylennon

Chiar daca un milion de oameni cred intr-o prostie, tot o prostie ramane. (Murphy)

#17 luckystar

luckystar
  • Location:--
  • Nume:--
  • Trupa:-

Posted 09 August 2011 - 09:43 PM

O tara mare, populatie multa, oameni putini.. cateva mese.. asta este Romania (Gh.Dinica)
_____
P.S. Eu ies de pe RGC permanent, mi-e destul, pana la urma ma invat minte.

#18 'mnezău

'mnezău
  • Location:Calarasi
  • Nume:Decebal

Posted 09 August 2011 - 10:07 PM



Pentru tine. Cele 9 posturi au contribuit foarte mult acestui forum. In special penultimul, care ne-a amintit de un thread vechi de 2 ani, pe care, multi dintre noi il uitasem. Nostalgia mi-a oferit o senzatie unica, furnicaturi pe sira spinarii si un sentiment de implinire stiind ca ma aflu printre cei care pot citi ceea ce s-a scris cu 2 ani in urma. Iti multumesc pe aceasta cale.
Vând: Laptop Dell SmartPC 250N, Bas Cort Action V, Ibanez RG321MH

Dacă privești neutru, din afară, noi chitariștii avem niște activități bizare. Întindem niște sârme pe o bucată de lemn, le lovim cu pana sau degetele și ne place rezultatul.


#19 catalindinuion

catalindinuion
  • Location:Brasov
  • Interests:Design, Carti bune, Chitara
  • Nume:Catalin Dinu
  • Trupa:ce-i aia?

Posted 10 August 2011 - 02:06 PM

era aprins calculatorul cand ai conectat chitara? era bagat in priza? aveai curent in casa?
graphic designer - lucrarile mele
-----------------------------------------
Dau cu solutie orice problema
------------------------------------------
Dau suturi in cur celor care lasa posturi cu "sh", "k", "tz", "sz" si alte aberatii gramaticale. Scrie romaneste, nu romanesthe.

#20 Septi

Septi
  • Location:Târgu Mureș
  • Nume:Septimiu Ujică

Posted 10 August 2011 - 07:27 PM

O tara mare, populatie multa, oameni putini.. cateva mese.. asta este Romania (Gh.Dinica)
_____
P.S. Eu ies de pe RGC permanent, mi-e destul, pana la urma ma invat minte.


Why?:(




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users