www.rgc.ro Web analytics

Jump to content


Photo

Software Pt. Partituri ! Help !


  • Please log in to reply
15 replies to this topic

#1 lex

lex
  • Location:Bucuresti
  • Interests:Music and Life.
  • Nume:Alexandru

Posted 18 February 2009 - 09:45 AM

Salutari , am o mare problema , tot am auzit ca sunt softuri ce iti transpun midiuri sau chiar si melodii intregi in partituri . Din moment ce eu nu stiu cum se scrie o partitura decat in cel mai rudimentar mod posibil , am nevoie urgenta de un astfel de program pentru a inregistra niste piese la UCMR . Poate ma puteti ajuta cu niste titluri , niste idei , va multumesc anticipat . Mentionez ca am un dead-line si nu am timp sa stau sa invat cum se face treaba :)

Edited by lex, 18 February 2009 - 09:46 AM.

Enter , please , and you will find your way

#2 Fictum

Fictum
  • Location:Galati-Romania
  • Nume:Ady
  • Trupa:Hathor

Posted 18 February 2009 - 10:18 AM

Guitar Pro 5 ?! :)
Vezi ca exista arhive pentru programul asta de 25000(eu am de 60000 de partituri) timp sa ai :)

Si poti scrie acolo ce ai de scris,se poate.(tre sa cunosti note,pauze,tot ce e legat de scrierea unei partituri)

Am auzit de niste clape, super performante la care canti si iti scot partitura(vorbesc din auzite)

Edited by Fictum, 18 February 2009 - 10:21 AM.



bcrHCBNR_GlossR.jpg




 


#3 dgeekoo

dgeekoo
  • Location:Down Under
  • Nume:ION
  • Trupa:M.M.

Posted 18 February 2009 - 10:51 AM

GuitarPro

Afisezi fara tabulatura, numai portativ cu note (stuff).
Exporti in format PDF.
Poti tipari dupa aceea.

Trebuie sa stii totusi notiuni de baxa teoretice.
Poti pune informatii de gen Copyright, data, autor, etc... etc...

Citeste help-ul programului.
...parerea mea ! ™ - 吉古

Trupa Magazinul de Muzica
FaceBook
YouTube!

#4 lex

lex
  • Location:Bucuresti
  • Interests:Music and Life.
  • Nume:Alexandru

Posted 18 February 2009 - 11:02 AM

da , stiu ca poti in Guitar Pro dar nu stiu sa lucrez cu pauze , notele pot sa le scot si sa le scriu , dar nu stiu cum sa le asez pe o partitura cu pauze si notatiile de rigoare :) ... am mai incercat si nu a iesit tocmai cum trebuie .
Enter , please , and you will find your way

#5 ilun

ilun
  • Location:Bucuresti
  • Interests:F*#&(N LOW TUNINGS F*$&*N TUBES F)#*$N BALLS
  • Nume:Tudor
  • Trupa:<live>NegativeCoreProject/Tiarra/M-51/Antarctica <studio>Contrasts/Defunct

Posted 18 February 2009 - 11:10 AM

Am auzit de niste clape, super performante la care canti si iti scot partitura(vorbesc din auzite)

treaba asta se facea midi, tragi linia de voce cantata pe clapa si dup-aia poti sa exporti o partitura, insa nu prea renteaza ca le scoate ff aiurea :)

#6 Chyler

Chyler
  • Location:Baia Mare, Cluj Napoca
  • Interests:ART
  • Nume:Dorin
  • Trupa:Vespera&Masterpiece

Posted 18 February 2009 - 11:16 AM

Ar mai fi o gama larga de softuri special pentru partituri de la Finale, de asemenea mai este si Sibelius dar e mai dificil de folosit.:)
~Vespera~Masterpiece~
www.facebook.com/vesperaromania

#7 Fictum

Fictum
  • Location:Galati-Romania
  • Nume:Ady
  • Trupa:Hathor

Posted 18 February 2009 - 11:25 AM

Pentru scris partituri, ai apoi exporteaza numai midi, e cakewalk-ul...iti baga pauzele automat,in functie de distanta dintre cele 2 note(am lucrat cu el si scoate partituri perfecte,chiar daca eu uitam o pauza,o adauga automat)
Nivelul cunostinte note muzicale pentru acest program-incepator sau de clasa a 2-3-a(oricum iti suna in boxe si nota sa o auzi in momentul cand o scrii)

Edited by Fictum, 18 February 2009 - 11:26 AM.



bcrHCBNR_GlossR.jpg




 


#8 apocalipsa

apocalipsa
  • Location:Bucuresti
  • Interests:music
  • Nume:Tinerete Fara Batranete
  • Trupa:da

Posted 18 February 2009 - 12:29 PM

s-ar putea sa iasa o treaba murdara... midiul in ce e scris? cu cate instrumente? daca de ex ai un cantec il faci midi si porma din midi in partitura treaba se impute. adik ai o partitura care va suna weird rau. cel mai simplu e sa scrii in ptb tux sau gp5 sau sibelius si porma dai print:) daca dai convert to adobe doar partitura, iar se impute treaba... pt ca dispar multe kestii...

cel mai simplu scrie liniile principale, vocea, clapa direct in midi daca poti si cam asta e. ca sa scrii 100%o piesa cu acuratete e f greu pt ca te lovesti de limitarile programului.

Edited by apocalipsa, 18 February 2009 - 12:27 PM.

www.whiteash.ro



stai asa, nu te misca, totul e in mana mea


#9 lex

lex
  • Location:Bucuresti
  • Interests:Music and Life.
  • Nume:Alexandru

Posted 18 February 2009 - 02:35 PM

s-ar putea sa iasa o treaba murdara... midiul in ce e scris? cu cate instrumente? daca de ex ai un cantec il faci midi si porma din midi in partitura treaba se impute. adik ai o partitura care va suna weird rau. cel mai simplu e sa scrii in ptb tux sau gp5 sau sibelius si porma dai print:) daca dai convert to adobe doar partitura, iar se impute treaba... pt ca dispar multe kestii...

cel mai simplu scrie liniile principale, vocea, clapa direct in midi daca poti si cam asta e. ca sa scrii 100%o piesa cu acuratete e f greu pt ca te lovesti de limitarile programului.


trebuie doar linia de voce si armoniile piesei , stiam ceva de sonar ca ai putea lega o clapa prin midi si iti scrie el ce canti in timp ce le canti , sau alte softuri asemanatoare dar nu am gasit documentatia necesara .
Enter , please , and you will find your way

#10 Fictum

Fictum
  • Location:Galati-Romania
  • Nume:Ady
  • Trupa:Hathor

Posted 19 February 2009 - 09:07 AM

in cakewalk poti sa alegi cate instrumente sa folosesti la o melodie(le poti scrie pe toate odata)
ai si orchestra (X viori,X violoncele...etc)
Faza nasoala ca nu pre ai cum sa exporti in wav sau mp3...deci faci piesele si le aia colo ca amintire nu le poti folosi la inregistrari sau alte dinastea.


bcrHCBNR_GlossR.jpg




 


#11 lex

lex
  • Location:Bucuresti
  • Interests:Music and Life.
  • Nume:Alexandru

Posted 19 February 2009 - 10:51 AM

in cakewalk poti sa alegi cate instrumente sa folosesti la o melodie(le poti scrie pe toate odata)
ai si orchestra (X viori,X violoncele...etc)
Faza nasoala ca nu pre ai cum sa exporti in wav sau mp3...deci faci piesele si le aia colo ca amintire nu le poti folosi la inregistrari sau alte dinastea.


ouch ... eh atunci probabil ca o sa ma rezum la the old fashion way , chit ca e mai greu ... multam fain pentru sfaturi :)
Enter , please , and you will find your way

#12 Fictum

Fictum
  • Location:Galati-Romania
  • Nume:Ady
  • Trupa:Hathor

Posted 19 February 2009 - 05:13 PM

Mai poti face muzica (acum m-am prins ce ai vrea tu sa faci) cu FruityLoops 3, 5 ,8 care varianta vrei...
Ai pian pe care poti scrie notele si apoi la acele note atribui ce instrument vrei...exporti in ce format vrei :)
(nu poti scrie partituri si nici nu scrie singur partituri)


bcrHCBNR_GlossR.jpg




 


#13 dodorel

dodorel
  • Location:bucuresti
  • Nume:boitan vlad

Posted 14 February 2013 - 07:29 PM

e bun guitar pro....insa se focalizaeaza mai mult pe chitara...incearca finale songwriter. oricum nu am gasit soft unde se pot scrie marcaje pentru pozitii...in fine le scrii din pix :rock:

#14 bamwels

bamwels
  • Location:Timisoara
  • Nume:Benjamin

Posted 14 February 2013 - 08:07 PM

e bun guitar pro....insa se focalizaeaza mai mult pe chitara...incearca finale songwriter. oricum nu am gasit soft unde se pot scrie marcaje pentru pozitii...in fine le scrii din pix :rock:


Probabil dupa 4 ani a gasit o solutie...ce zici?

#15 bbcelrau

bbcelrau
  • Location:oradea

Posted 15 February 2013 - 06:58 AM

softul care transpune fisierele midi in partituri se numeste notation player , il gasesti pe net si e foarte simplu de folosit .

#16 CorsairX

CorsairX
  • Location:Bucuresti
  • Nume:Cosmin Palade

Posted 15 February 2013 - 01:49 PM

Da, si eu cred ca dupa 4 ani a gasit omul o solutie. Totusi pentru viitor as recomanda Noteworthy Composer. Se gaseste pe net, programul e destul de vechi, dar face exact asta. Are input Midi sau linein, adica poate inregistra de la microfon si pune note pe portativ, care apoi sunt editabile.




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users