www.rgc.ro Web analytics

Jump to content


Photo

Am Gasit Un Radio Vechi Pe Lampi


  • Please log in to reply
59 replies to this topic

#1 ciuci

ciuci
  • Location:Bucuresti
  • Nume:Ionut

Posted 04 August 2007 - 03:39 PM

eram la prietena mea acasa si am fost cu ea pana in pod sa o ajut sa duca ceva haine, si cand ma uit mai bine sub o gramada de pungi, ce sa observ? ei bine nimic altceva decat un radio vechi... si se pare ca este pe lampi... numai ca habar nu am ce sa fac cu el? as vrea sa imi fac un amp de chitara din el! imi dati ceva sfaturi?? as vrea sa stiu daca merita efortul, pana diseara pe la ora 10, caci atunci plec acasa, deci va rog sa imi raspundeti cat se poate de repede!!!
daca vreti niste poze mai bune sa spuneti, tot pana diseara ca sa pot sa merg sa le fac, ca astea le-am facut in graba!!!

Attached Thumbnails

  • DSC04661.JPG
  • DSC04662.JPG
  • DSC04664.JPG

sa va purtati rau cu mine, nu ma vreti in cercul vostru elitist

#2 Soulmaster

Soulmaster
  • Location:Bucuresti
  • Nume:Alex

Posted 04 August 2007 - 03:52 PM

Deci amp-ul ala are ceva gen 5 w... Dupa cum vad o lampa nu sta prea bine in soclul ei... Nu zic ca nu se poate face, doar ca e ceva de munca ... dar daca te-am impacat cu ideea iti urez success.
App, ce lampi sunt?

Edited by Soulmaster, 04 August 2007 - 03:54 PM.


#3 guitarhead

guitarhead
  • Location:Bucuresti

Posted 04 August 2007 - 03:53 PM

eram la prietena mea acasa si am fost cu ea pana in pod sa o ajut sa duca ceva haine, si cand ma uit mai bine sub o gramada de pungi, ce sa observ? ei bine nimic altceva decat un radio vechi... si se pare ca este pe lampi... numai ca habar nu am ce sa fac cu el? as vrea sa imi fac un amp de chitara din el! imi dati ceva sfaturi?? as vrea sa stiu daca merita efortul, pana diseara pe la ora 10, caci atunci plec acasa, deci va rog sa imi raspundeti cat se poate de repede!!!
daca vreti niste poze mai bune sa spuneti, tot pana diseara ca sa pot sa merg sa le fac, ca astea le-am facut in graba!!!

DACA functioneaza, serveste cu incredere! Prin tinerete :) am bagat si eu chitara sau casetofonul intr-un model aproape identic -- suna superb, mult mai bine decit pe tranzistori (desi la vremea aia habar nu aveam de ce, lol).
Vezi ce poti face cu el, ca arata obosit definitiv -- intre altele, electroliticii s-au uscat mai mult ca sigur (iar daca a fost evacuat in pod, probabil ca era oricum pe ultima suta de metri). Daca reusesti sa-l faci sa mearga, o sa ai o surpriza f. placuta!.
Succes!

#4 George M.

George M.

    Basist în strungărie și strungar în muzichie.

  • Veteran
  • PipPipPipPipPip
  • 1897 posts
  • Location:Iasi
  • Interests:Muzica, ingineria si viata in general.
  • Nume:George Maxim
  • Trupa:Fara Zahar

Posted 04 August 2007 - 04:49 PM

posibil sa am si eu asa ceva in magazie, ma duc sa il caut sa ma conving. nu l-am desfacut ca sa stiu daca e pe lampi :)
Pentru o vizualizare corectă, clic dreapta pe imagine, apoi clic pe "Vezi imaginea".

Imagine postata

#5 George M.

George M.

    Basist în strungărie și strungar în muzichie.

  • Veteran
  • PipPipPipPipPip
  • 1897 posts
  • Location:Iasi
  • Interests:Muzica, ingineria si viata in general.
  • Nume:George Maxim
  • Trupa:Fara Zahar

Posted 04 August 2007 - 05:04 PM

yuuhuuu, l-am gasit. ma duc sa-i fac o autopsie si sa vad daca nu cumva functioneaza

e model similar cu al tau, ciuci
Pentru o vizualizare corectă, clic dreapta pe imagine, apoi clic pe "Vezi imaginea".

Imagine postata

#6 Razvan S.

Razvan S.
  • Location:Timisoara
  • Interests:guitars, amps, electronics, etc.
  • Nume:Razv

Posted 04 August 2007 - 05:17 PM

eu am avut 2 asemanatoare dar Traviata...5 lampi fiecare...ce am facut? LE-AM ARUNCAT :) :) , n-am avut unde sa le tin :)

#7 Cristache D

Cristache D
  • Location:Bucuresti
  • Interests:Picks 'n chicks :>
  • Nume:Dunarintu Cristian-Aurelian

Posted 04 August 2007 - 05:26 PM

hopa...un radio asemanator cu asta si bunica miu si ink intr-o stare buna...
hmmm.. cred k fac un drum pana in drumu taberei :)))
"I wouldn't recommend sex, drugs or insanity for everyone, but they've always worked for me."

#8 ntt

ntt
  • Location:Timisoara
  • Nume:Gabriel Dumitru

Posted 04 August 2007 - 05:34 PM

Baieti daca aveti asa ceva prin casa, cosmetizati-le, eventual le duceti la un depanator de televizoare pensionar sa le repare, apoi dati fuga cu ele la un anticar.
O sa luati vreo 50-100E pe el daca inca functioneaza. De banii astia luati un combo ieftin (un Behringer de ex) :)

#9 Cristache D

Cristache D
  • Location:Bucuresti
  • Interests:Picks 'n chicks :>
  • Nume:Dunarintu Cristian-Aurelian

Posted 04 August 2007 - 05:45 PM

Baieti daca aveti asa ceva prin casa, cosmetizati-le, eventual le duceti la un depanator de televizoare pensionar sa le repare, apoi dati fuga cu ele la un anticar.
O sa luati vreo 50-100E pe el daca inca functioneaza. De banii astia luati un combo ieftin (un Behringer de ex) :)


mai bine fac un amp dintr-un radio decat sa imi iau un behringer :)
"I wouldn't recommend sex, drugs or insanity for everyone, but they've always worked for me."

#10 barbarossa

barbarossa
  • Location:rro
  • Nume:720

Posted 04 August 2007 - 05:51 PM

daca esti din cj, apelezi la oliver vegh aka ko_2 aici pe forum si iti faci un amp pe lampi din el

#11 George M.

George M.

    Basist în strungărie și strungar în muzichie.

  • Veteran
  • PipPipPipPipPip
  • 1897 posts
  • Location:Iasi
  • Interests:Muzica, ingineria si viata in general.
  • Nume:George Maxim
  • Trupa:Fara Zahar

Posted 04 August 2007 - 06:37 PM

IN URMA AUTOPSIEI A REIESIT:
MARCA: Electronica
SERIA: 15 130258

Componenta:
LAMPI:
ECL86
EABC80
EBF89
ECH81
EBC85
EM84

Condensator variabil
Redresor seleniu
Traf retea si traf iesire
si multe alte componente

este in stare PERFECTA de functionare, am reusit sa prind vreo 6 posturi dintre care 2 romanesti; am ascultat Compact si basul de aude bestial. se aude chiar tare , ca volum

totusi n-am inteles ce mufe sunt alea de la spate in afara de cea pt casetofon cu 5 pini. poate cineva sa-mi explice?
cum pot transforma mufa de intrare casetofon pt un semnal de linie (adica pt cablu de chitara) ?
Pentru o vizualizare corectă, clic dreapta pe imagine, apoi clic pe "Vezi imaginea".

Imagine postata

#12 Geiger

Geiger
  • Location:Bucuresti
  • Nume:Emanoil Adrian

Posted 04 August 2007 - 07:42 PM

Cat profesionalism, Bassmann :) Vorbeste cu felixanu' pentru a intelege cum se fac chestiile alea, dar pune-i la dispozitie si niste poze. Pe mine m-a ajutat cu un radio balada.

Daca mai are cineva vechituri d-astea, sa nu le arunce! Sunt mare amator :)

#13 George M.

George M.

    Basist în strungărie și strungar în muzichie.

  • Veteran
  • PipPipPipPipPip
  • 1897 posts
  • Location:Iasi
  • Interests:Muzica, ingineria si viata in general.
  • Nume:George Maxim
  • Trupa:Fara Zahar

Posted 04 August 2007 - 07:46 PM

am sa incerc sa fac rost de un aparat pt niste poze clare si am sa intreb
multumesc :)
Pentru o vizualizare corectă, clic dreapta pe imagine, apoi clic pe "Vezi imaginea".

Imagine postata

#14 ciuci

ciuci
  • Location:Bucuresti
  • Nume:Ionut

Posted 04 August 2007 - 08:48 PM

pana la urma o ramas ca il iau maine acasa ca azi ploua tare afara :) ... de mers nu cred ca merge dar sper ca cu umpic de umblat prin el o sa reusesc ...multmeesc mult tutror pt replyuri, christache vb noi pe mess :)
sa va purtati rau cu mine, nu ma vreti in cercul vostru elitist

#15 George M.

George M.

    Basist în strungărie și strungar în muzichie.

  • Veteran
  • PipPipPipPipPip
  • 1897 posts
  • Location:Iasi
  • Interests:Muzica, ingineria si viata in general.
  • Nume:George Maxim
  • Trupa:Fara Zahar

Posted 04 August 2007 - 09:13 PM

iata si niste fotografii

Attached Thumbnails

  • 4p3med5.jpg
  • 4xncw3b.jpg
  • 4xnkfbo.jpg
  • 6asm4pd.jpg
  • 53yq7nb.jpg

Pentru o vizualizare corectă, clic dreapta pe imagine, apoi clic pe "Vezi imaginea".

Imagine postata

#16 Razvan S.

Razvan S.
  • Location:Timisoara
  • Interests:guitars, amps, electronics, etc.
  • Nume:Razv

Posted 04 August 2007 - 09:35 PM

si in traviata ala fel aratau LOOL

Edited by skarbu, 04 August 2007 - 09:36 PM.


#17 ntt

ntt
  • Location:Timisoara
  • Nume:Gabriel Dumitru

Posted 04 August 2007 - 09:54 PM

mai bine fac un amp dintr-un radio decat sa imi iau un behringer :)

Evident :) ... dar dadeam si eu exemplu de ceva ieftin (si prost ce-i drept)

#18 ntt

ntt
  • Location:Timisoara
  • Nume:Gabriel Dumitru

Posted 04 August 2007 - 10:07 PM

totusi n-am inteles ce mufe sunt alea de la spate in afara de cea pt casetofon cu 5 pini. poate cineva sa-mi explice?
cum pot transforma mufa de intrare casetofon pt un semnal de linie (adica pt cablu de chitara) ?


In general la mufele alea mici sunt cam asa:
cel din centru e MASA
cele doua din stanga (sau dreapta, iar la unele sunt legate intre ele deci nu conteaza) sunt intrarile STANGA si DREAPTA.
Evident ca la acest radio nu se pune problema de stanga si dreapta, deci ai putea sa incerci cu un ac sa vezi care din acesti pini reactioneaza cand ii atingi cu ceva metalic. Na, ala ar fi pinul de semnal, masa e la mijoc. Vezi care buton din fata selecteaza intrarea aia din spate si gata ampliful pe lampi. :)

#19 Susceptor

Susceptor
  • Location:Romania

Posted 04 August 2007 - 10:14 PM

nu neaparat, la un pickup eu am reusit cu schema asta
Posted Image
ok, pe atunci habar n-aveam daca e asta sau nu configuratia, dar am zis sa incerc. tin minte ca pin 1 era masa, 4 si 5 mergeau ambele si 2 si 3 parca nu mergeau, ca in schema (mai putin faza cu 2 si 3)

Edited by Susceptor, 04 August 2007 - 10:16 PM.

Seek for a place where the birds live forever...

You are such a true, True, TRUE, TRUE . . . . . . . . . FAKER!!!
Ce ar fi iesit daca Hitler ar fi cantat industrial? White noise.
'You!' said the Caterpillar contemptuously. 'Who are you?'

#20 George M.

George M.

    Basist în strungărie și strungar în muzichie.

  • Veteran
  • PipPipPipPipPip
  • 1897 posts
  • Location:Iasi
  • Interests:Muzica, ingineria si viata in general.
  • Nume:George Maxim
  • Trupa:Fara Zahar

Posted 04 August 2007 - 10:14 PM

ar fi o treaba sa bag basul in el. am sa incerc sa aflu care pin pacane cand il ating, dar sigur n-o sa curenteze?
difuzoarele ar fi o problema. daca va functiona se va auzi ca un cur, cred, pt ca-s mici difuzoarele. dar in fine, voi incerca

merci ntt :)

multumesc Susceptor!

Edited by Bassmann™, 04 August 2007 - 10:15 PM.

Pentru o vizualizare corectă, clic dreapta pe imagine, apoi clic pe "Vezi imaginea".

Imagine postata

#21 Cosu

Cosu
  • Location:Amsterdam, Olanda
  • Nume:Cosmin Dumitru

Posted 04 August 2007 - 10:33 PM

nu neaparat, la un pickup eu am reusit cu schema asta
Posted Image
ok, pe atunci habar n-aveam daca e asta sau nu configuratia, dar am zis sa incerc. tin minte ca pin 1 era masa, 4 si 5 mergeau ambele si 2 si 3 parca nu mergeau, ca in schema (mai putin faza cu 2 si 3)

aia e mufa XLR. Din ce pare in poze acolo e mufa DIN
http://en.wikipedia....i/DIN_connector

e o schema de conectare in linkul de mai sus. e posibil ca aia sa fie.

A mai zis cineva mai sus de dl Oliver Vegh. Daca esti din Cluj ti-e chiar la indemana sa apelezi ...

Uite aici un topic ce sa te lumineze:
http://forums.rgc.ro...amp;#entry70416

#22 FiveseveN

FiveseveN
  • Location:Iasi
  • Nume:Mihai Florea

Posted 05 August 2007 - 02:23 AM

Argh, eu de ce n-am pod?!
Bassman, nu-l vinzi? :)
Posted Image

#23 EPSYLON_CURSE

EPSYLON_CURSE
  • Location:Undeva departe prin Galati, dar mai nou prin Bucuresti
  • Trupa:In curand

Posted 05 August 2007 - 09:23 AM

Este din sigur din aia am si eu. Sunt cabluri speciale deja facute - DIN la un capat- jack mic stereo la celalalt pentru intrare line in in calc ( asta daca ai intrare aux la radio - am avut unul nemtesc de prin 62 care avea aux :)) se aude de rupe dar se strica repede si iremediabil )
Muzica consumata excesiv provoaca dependenta si dementa

#24 George M.

George M.

    Basist în strungărie și strungar în muzichie.

  • Veteran
  • PipPipPipPipPip
  • 1897 posts
  • Location:Iasi
  • Interests:Muzica, ingineria si viata in general.
  • Nume:George Maxim
  • Trupa:Fara Zahar

Posted 05 August 2007 - 09:47 AM

Argh, eu de ce n-am pod?!
Bassman, nu-l vinzi? :)

nu stiu. mai intai sa vad ce pot face eu din el si pe urma mai vedem :)
Pentru o vizualizare corectă, clic dreapta pe imagine, apoi clic pe "Vezi imaginea".

Imagine postata

#25 George M.

George M.

    Basist în strungărie și strungar în muzichie.

  • Veteran
  • PipPipPipPipPip
  • 1897 posts
  • Location:Iasi
  • Interests:Muzica, ingineria si viata in general.
  • Nume:George Maxim
  • Trupa:Fara Zahar

Posted 05 August 2007 - 10:23 AM

acum ascult Michael Jackson pe el. nici nu va puteti inchipui cat de bine reda basii. in schimb cu inaltele sta cam slabut
Pentru o vizualizare corectă, clic dreapta pe imagine, apoi clic pe "Vezi imaginea".

Imagine postata

#26 ciuci

ciuci
  • Location:Bucuresti
  • Nume:Ionut

Posted 05 August 2007 - 10:47 AM

daca esti din cj, apelezi la oliver vegh aka ko_2 aici pe forum si iti faci un amp pe lampi din el

ce tarife practica domnu'? :)

later edit:nu gasesc nici un ko_2 pe forum!

Edited by ciuci, 05 August 2007 - 10:52 AM.

sa va purtati rau cu mine, nu ma vreti in cercul vostru elitist

#27 Cristache D

Cristache D
  • Location:Bucuresti
  • Interests:Picks 'n chicks :>
  • Nume:Dunarintu Cristian-Aurelian

Posted 05 August 2007 - 11:03 AM

incearca aici: http://forums.rgc.ro...p?showuser=1923
"I wouldn't recommend sex, drugs or insanity for everyone, but they've always worked for me."

#28 Susceptor

Susceptor
  • Location:Romania

Posted 05 August 2007 - 01:12 PM

@cosu: stiu ca e xlr, dar pe vremea cand am incercat eu cu pickupul nu prea faceam diferenta
Seek for a place where the birds live forever...

You are such a true, True, TRUE, TRUE . . . . . . . . . FAKER!!!
Ce ar fi iesit daca Hitler ar fi cantat industrial? White noise.
'You!' said the Caterpillar contemptuously. 'Who are you?'

#29 TB_TM

TB_TM
  • Location:Timișoara
  • Interests:Tot felu'...
  • Nume:Tiberiu Săulescu
  • Trupa:Desant

Posted 05 August 2007 - 03:41 PM

Nu are nimeni posibilitatea sa inregistreze o kitara bagata printr-un radio d-asta...?

#30 barbarossa

barbarossa
  • Location:rro
  • Nume:720

Posted 05 August 2007 - 04:58 PM






0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users